Yanlış düşünüyorum biliyorum ama elimde değil

Bu konuyu gelin açsa o kv, kb ,kayni topa tutarız az yesinler eve sobalı kalorifer dosesinler deriz .Anneniz olması sonucu değiştirmiyor ...Bu böyle ne kadar sürecek çözüm odaklı değil sorun odaklı yaşayan aileniz evliliğinizin temeline mayını döşüyor .bakalım bu işin sonu ne olacak????

Kızlar merhaba evliyim haftanın 6 günü çalışıyorum küçük bir oğlum var anaokulunda. Sorunuma gelirsek 3 senedir annemler 1.5-2 ay civarı annemler bende kalıyor.babam abim de geliyordu önceden şimdi onlar yok .gelme sebepleri maddi bir sorun yaşadılar evlerinde kalorifer yok ( soba ve UFO var) yalan söylemeyim hergün yemek yapar evi toplar. Temizlikçimiz var 15 te 1 tam gün gelir. Ama ben nedense annemin bu geldiğinde ben inanılmaz rahatsız oldum .daha önce ki geldiğinde çok sorun çıkartmıştı (beni ağlatacak kadar) sebebi yerde oyuncak var sen işten eve gelince dinlenmek istiyorsun pazar günü uzanıyorsun ( o da bi yarım saat zaten küçük çocuğum var mümkün değil uyumam) .maddi olarak ellerini ceplerine attırmam bilmedikleri yer yoktur yaşadığımız yerde heryeri gezdiririm.bu sene geldiklerinde henüz bi sorun yasamadık 20 gün oldu . Ama nedense ben çok gerginim. Bişey belli etmiyorum tabi.sanırımmdaha onceki olayların etkisi var. Ya da yaşım ilerledikçe kafam kaldırmıyor hiç .yanlış yapıyorum biliyorum bana akıl verin lütfen
Benim kayınvalidem ve kayinpederimde sürekli bu şekilde görümceme gidip kalıyorlar her sene en az bir ay bazen 3 ayı buluyor .görümcemin eşi de bir şey demiyor saygı sevgi gösteriyor gibiydi ama sonunda patladı bir yerde boşanma aşamasına geldiler son virajda döndüler yani .ama kaynana hala değişmedi önceden kızı uzak şehirde diye gidip kalıyordu 3 ay kadar şimdi aynı şehire tayin istediler haftasonu gidip kalıyor .yani bence bu durum boşanma sebebi kadın içinde erkek içinde bir hastalık bir mecburiyet yoksa kendi evini bırakıp çocuklarinda kalan aile zaten arsizligi ele almıştır er yada geç yuva yıkar söyleyeceklerim bu kadar .aynı şeyi eş ailesi yapsa eminim ki çoktan boşanma yoluna girmiştiniz biraz cift tarafli düşünün

kırsal bi yerde maalesef ısınmayı gectim sessiz bi yerde olduğu için sıkılıyorlar,birazda sebep bu
Buyuk konusmak istemiyorum biz de yaşlanacağız, inşallah öyle hatalar yapmayız ama yani bu dünyada böyle bir yer.. bebek oluyoruz çocuk oluyoruz genç oluyoruz yetişkin oluyoruz sonundada yaşlı oluyoruz. Hayatımızın her döneminde aynı derecede zevk almayız hayattan. Dolayısıyla küçük yerde yaşıyoruz, sıkılıyoruz deyip sizin yanınıza gelip ustelik de esinizin rahatsız olma ihtimali çok yüksek olmasına rağmen bunu düşünmeyip gelip bir de size ekstra sorunlar çıkarmasını tamamen bencillik olarak yorumluyorum. Kırsal yerde daha önceden yaşamıyorlar mıydı? Ne oldu birden sıkılmayamı başladılar, sıkıldılarsa da dediğim gibi yapacak bir şey yok yani. Yaşlılıkta hayatta öyle çok eğlenceli geçmiyor ya da küçük yerlerde konu komşuluk daha çok vardır...belki biraz daha o tarz şeylere yönelebilirler. Siz de bir kere anne oluyorsunuz, bir kere genç oluyorsunuz.. atıyorum bi 10 sene her sene 2 ay ailenizin sizde kalmasını gereksiz yere kalmasını çekmek zorunda değilsiniz diye düşünüyorum. Esiniz ne diyor bu duruma?

Hem gelip uzun uzun kal bi de ev sahibi gibi her seye karış. Bunu kaynana yapsa hepimiz laf söylerdik şu an. Kocan da eninde sonunda bir sey diyebilir demese bile sizinkilerin bunu hic düşünmemesi acayip hadi senin rahatin umurlarinda değil damat rahatsiz olur da demiyorlar. Seneye yine mi gelecek bi noktada konuşup göndermek zorundasin yapcak bir sey yok.

Kızlar merhaba evliyim haftanın 6 günü çalışıyorum küçük bir oğlum var anaokulunda. Sorunuma gelirsek 3 senedir annemler 1.5-2 ay civarı annemler bende kalıyor.babam abim de geliyordu önceden şimdi onlar yok .gelme sebepleri maddi bir sorun yaşadılar evlerinde kalorifer yok ( soba ve UFO var) yalan söylemeyim hergün yemek yapar evi toplar. Temizlikçimiz var 15 te 1 tam gün gelir. Ama ben nedense annemin bu geldiğinde ben inanılmaz rahatsız oldum .daha önce ki geldiğinde çok sorun çıkartmıştı (beni ağlatacak kadar) sebebi yerde oyuncak var sen işten eve gelince dinlenmek istiyorsun pazar günü uzanıyorsun ( o da bi yarım saat zaten küçük çocuğum var mümkün değil uyumam) .maddi olarak ellerini ceplerine attırmam bilmedikleri yer yoktur yaşadığımız yerde heryeri gezdiririm.bu sene geldiklerinde henüz bi sorun yasamadık 20 gün oldu . Ama nedense ben çok gerginim. Bişey belli etmiyorum tabi.sanırımmdaha onceki olayların etkisi var. Ya da yaşım ilerledikçe kafam kaldırmıyor hiç .yanlış yapıyorum biliyorum bana akıl verin lütfen
Gerçekten sizde kalmaya ihtiyaçları var ise kalp kırmayın sizi büyütmüş, öyle böyle bugüne getirmiş. Bu yılı da geçirsin siz de zaten 20 günü gitmiş. Gelecek sene için muhakkak bir şey dusunun. Evine soba veya kirada doğalgaz veya kömürlü bir ev vb. Kalp kırmayın ama sonra üzülen yine siz olursunuz. Niye derseniz pişmanlık olur icinizde. Vesvese etmemeye çalışın. Kendi bildiğinizi okuyun ona tm diyip geçin. Kaba bir tabir olacak ama 3 maymunu oynayın. Yazdiklarinizdan hissettiğim siz de kırmak istemiyorsunuz. Yılların birikimi ister istemem olumsuz enerji yüklüyor bu yılı da geçirin. Anneniz gitsin sonra sakin bir şekilde ne yapacaginizin daha doğru olacağını dusunursunuz

yazamadım bi türlü abim ve babam bi kere geldiler.zaten 3 senedir olan bi mevzu. Ama annem evet bu sene de geldi.kırsal kesimde evet birden yaşamaya başladılar normalde büyük şehirde yaşıyorlardı.maddi bir sorundan kaynaklı bu yüzden oldu.normalde sene de 1 kere 1 hafta kalıp giderlerdi. Ama şu durumda ev soğuk ıssız her yer (orman içinde bir ev) bu yüzden geliyorlar ama ben de çok geriliyorum abimden rica edeceğim çağırmasını o geldi aklıma( bekar kendisi) şehir merkezinde evi var

Buyuk konusmak istemiyorum biz de yaşlanacağız, inşallah öyle hatalar yapmayız ama yani bu dünyada böyle bir yer.. bebek oluyoruz çocuk oluyoruz genç oluyoruz yetişkin oluyoruz sonundada yaşlı oluyoruz. Hayatımızın her döneminde aynı derecede zevk almayız hayattan. Dolayısıyla küçük yerde yaşıyoruz, sıkılıyoruz deyip sizin yanınıza gelip ustelik de esinizin rahatsız olma ihtimali çok yüksek olmasına rağmen bunu düşünmeyip gelip bir de size ekstra sorunlar çıkarmasını tamamen bencillik olarak yorumluyorum. Kırsal yerde daha önceden yaşamıyorlar mıydı? Ne oldu birden sıkılmayamı başladılar, sıkıldılarsa da dediğim gibi yapacak bir şey yok yani. Yaşlılıkta hayatta öyle çok eğlenceli geçmiyor ya da küçük yerlerde konu komşuluk daha çok vardır...belki biraz daha o tarz şeylere yönelebilirler. Siz de bir kere anne oluyorsunuz, bir kere genç oluyorsunuz.. atıyorum bi 10 sene her sene 2 ay ailenizin sizde kalmasını gereksiz yere kalmasını çekmek zorunda değilsiniz diye düşünüyorum. Esiniz ne diyor bu duruma?
Eşim hiç bişey demiyor kalsınlar diyor seviyor onları

Baştan kabul etmelisiniz koylerde sobalı evlerde kalan bı sürü insan var.ben kimseyi 2 ay çekemem sizin anneniz diye gözünüze gelmiyor ama kaynananiz gelse kabul eder miydiniz.istersen bı köşede çiçek gibi dursun yine de ben yapamazdim

Y
Baştan kabul etmelisiniz koylerde sobalı evlerde kalan bı sürü insan var.ben kimseyi 2 ay çekemem sizin anneniz diye gözünüze gelmiyor ama kaynananiz gelse kabul eder miydiniz.istersen bı köşede çiçek gibi dursun yine de ben yapamazdim
Yok cekemezdim biliyorum zaten bunu çözüm bulmaya çalışıyorum sadece

Kaloriferleri yoksa sobayla idare etsinler. Ne demek aylarca sizde kalmak? Sobalı evde büyüdük biz. Kayınaileniz gelse kabul eder misiniz bu kadar süre?

yazamadım bi türlü abim ve babam bi kere geldiler.zaten 3 senedir olan bi mevzu. Ama annem evet bu sene de geldi.kırsal kesimde evet birden yaşamaya başladılar normalde büyük şehirde yaşıyorlardı.maddi bir sorundan kaynaklı bu yüzden oldu.normalde sene de 1 kere 1 hafta kalıp giderlerdi. Ama şu durumda ev soğuk ıssız her yer (orman içinde bir ev) bu yüzden geliyorlar ama ben de çok geriliyorum abimden rica edeceğim çağırmasını o geldi aklıma( bekar kendisi) şehir merkezinde evi var
Bekar kardeşinizin şehirde evi varsa sizde ne işleri var ?

Hiç bişey demiyor daha yorumda bulunduğunu görmedim
Adamı fazla zorlamayın bence. Babanız evinde kalabiliyorsa anneniz de kalabilir. Sıkılıyorsa hobi edinsin. Sizi de üzmüş zaten daha önce, gerek yok kabul etmeyin artık.

Şimdi okudum bekar abiniz varken sizin evde ne işleri var?

Ellerini ceplerine attırır, gezdirmez iseniz gelmezler.
Ayrıca erkek tarafı icin nasil yorum yazıyor isek sizinkiler aynı.

Bi kadar uzun kalınır mı ayıp denende bişey var.
Abiniz ne iş yapıyor geldiklerinde o da geliyormuş…

Ellerini ceplerine attırır, gezdirmez iseniz gelmezler.
Ayrıca erkek tarafı icin nasil yorum yazıyor isek sizinkiler aynı.

Bi kadar uzun kalınır mı ayıp denende bişey var.
Abiniz ne iş yapıyor geldiklerinde o da geliyormuş…
O bir kere geldi deprem dolayısıyla sonra gelmedi çalışıyor kendisi

Kocamın ailesini bu kadar uzun misafir etmeyeceğim gibi ailemi de etmek istemem. Çok severim ailemi ama olmaz kusura bakmayın. Eşin iyi sessiz kalıyor

Taşınmayı neden düşünmüyorlar? Daha merkezi bir yere geçme şansları yok mu? Siz ön ayak olun belki akıllarına yatar.

X