Merhaba
A aycoregimisali bu konuda haklısınız ; sapla samanı karıştırıp aklınızı bulandırmayın.
Konuya yorum yazan sevgili kk kadınları ; kk daki hangi üyeye doldunuz da
A aycoregimisali ni bu denli taşladınız ?
Erkek kızdan asgari müşterekte hoşlanmış ki kendisini kahve içmeye çağırmış. Fiyatların tabelada yazdığı bir kahve dükkanında kahve ısmarlamış. Konu sahibesini a dan z ye sorgulayıp babasının mesleğine kadar sormuş. Kendi mesleği , gelir düzeyi ve yaşam tarzını anlatıp egosunu da bir güzel parlatmış.
Bu ego parlatma durumundan öyle hoşlanmış ki
A aycoregimisali ni yemeğe davet etmiş. Konu sahibesi de bu teklifi : bir ilişkiye başlamak adına yaptığını düşünmüş ve kabul etmiş.
Yemek bitip hesap önüne sürülünce de ; sanırım yanlış anladım , kendi kendime gelin güvey oldum ; adam beni sadece arkadaş olarak görmüş galiba şoku yaşamış. ( kız baştan sona kendini o kadar anlatmaya çalışmış ki ben satır aralarından böyle hissettim.Yanlış düşünüyorsam
A aycoregimisali düzeltir.
A aycoregimisali haklı. Neden mi ? Size birkaç yıl önce şahit olduğum bir sohbetle anlatayım.
Ofisten bir arkadaş yeni bir kızla buluşacaktı. Diğeri yemeğe mi gidiyorsunuz dedi. Arkadaşın tepkisi : yok oğlum ne yemeği. Kahve içeceğiz , baktım birşeyler olacak gibi yemeğe götürürüm. Yoksa enayi miyim demişti. Diğerine de akıl verip sende boşa para harcama demiş ; biz kızlara da öyle değil mi diye gülüp çıkmıştı. Çok çirkin söylemler değil mi ? Bu beylerde çalışan 30 lu yaşlarda insanlardı.
Bir de herkes
A aycoregimisali ne menüdeki en ucuz şeyi ısmarlasaydın demiş. Kız da erinmemiş , açıklamış. Kıza neden aç karnını doyurmaya gitmiş insan muamelesi yaptınız ki ? Kız zaten kendini kötü hissetmiş.
Karşı taraf kızın işsiz olduğunu , aileden aldığı harçlığa tabi olduğunu biliyor. Neden hiçbiriniz ; adam haklı 150 tl karda diyene kadar , neden
A aycoregimisali ninde bütçesini zorlamayacak bir yer seçmedi bu adam diye sormadı ?
Kız adamla birebir aynı şeyleri ısmarlamış. Görgü kurallarında da böyle demiyor mu ? Karşınızdaki kişinin yemeği ödeyeceğini düşünüyorsanız ; onun söylediğinden pahalı şeyler ısmarlamayın , görece daha ucuz veya aynı şeyleri ısmarlayın diye.
Ortada bir ilişki yok. Sevgili değiller. Olmamalılar da. Çünkü karşısındaki kişi cimri vs değil aslında çakalın önde gideni.
Arabası olmamak fakirlik belirtisi değil bu arada. Paran varsa tüm arabalar , taksiler senin. Üstelik park sorunu , kasko , sigorta derdin de yok.
Konu sahibesi size de tecrübe oldu. Bundan sonra birisiyle görüşürseniz yemeğe davet edilseniz dahi : sizin de yemek yemek istediğiniz ve bütçenize en uygun yeri seçin. Benim bütçeme şurası uygun demekten çekinmeyin. Karşı taraf ne münasebet ben ısmarlıyorum derse ; siz de örneğin yemekten sonra bir yerde tatlıları ısmarlayabilirsiniz. Ki bence bu buluşmada da önünüze hesap sürülmese aynen bunu yapardınız.