Yorumun bu kısmını okuyunca aklıma this is us'ta jack ile rebecca'nin ilk bulusmasi geldi. 1970'ler. Rebecca zengin bir ailenin biricik kızı. Jack ise ..sadece Jack:)
Aşık olduğu kızı lunaparka davet ediyor. Ama cebinde sadece kazandığı 9 dolar var. Kendince hesap kitap yapıyor, lunaparkta takılıyorlar, oyuncaklara biniyorlar, adım adım eskiliyor para. En son kadın 'aaa elma şekeri e bayılırım' diyor, son para da elma şekerine...derken deli gibi yağmur basliyor. Hemen şemsiye satıcısı görünüyor ama adamda bir peni bile yok harcayacak..önce 'kesilir gibi' diyor, yağmur daha da artıyor. 'ben yağmuru seviyorum' falan diyor ve tabii ki almıyor şemsiye
. Kadın da Bön bön bakıyor, ne alaka diye. Öyle bitiyor ilk buluşmaları, rezil bir şekilde...
(Ama sonrasında bir yemek sonrası adam dünyanın en doğal şeyi gibi sofrayı toplayıp bulaşığa girisince kadın karar veriyor onla evlenmeye)
Belki de ay sonu buluşma tarihi,daha maaşı yatmamisti ve cidden karşılayacak parası yoktu,olamaz mı?
Bence konu sahibi cok fazla madde odaklı.
Bir de insana sorarlar, acaba sen babadan zengin, evi arabasi,on numara maaşı olan, elibol, parayı saçıp savuran adamların beklentilerine ne kadar uyuyorsun diye.