• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım anlayamiyorum

Maalesef bu işleri insanlıktan nasibini almamışlar yapamaz. Bırak çocuğu, yatılıya gelse insan kalkar yardım eder. Bizim yaşlılar 50 yaşından sonra ölümü beklediği için totosunu kaldırmaz. O kayın ikilisine hiçbir şey demiyorum. Midem bulandı. Çocuk zaten iyi bakılmıyor, kreşe verin kesinlikle seneye. Gitsin sosyalleşsin. Bu hanzoların arasında kalmasın. Ye iç yat keyfine bak valla ohh ne güzel hayat. Öyle çocuğa ben de bakmak isterim. Hatta şu an bakıcı bulun bulabiliyorsanız. 2 haftaya şehirlerarası yasaklar kalkacak. Gönderin bunları da. Bu tipler insanı sinir stres sahibi yapar. Kocanız da aşağılık kompleksine kapılmış herhalde. Bakın siz artık çalışan birisiniz. Bunun da biraz farkı olmalı. Hissettirin bunu. Yoksa ezerler sizi.

Tamam ev işini vs yapmak zorunda değiller gelmiş çocuk bakmak için ama o çocuğun beslenme şekli ne😲😲 cici bebe nedir kahvaltıda, ki yumurta da yiyormuş çocuk. Böyle sağlıksız beslenir mi ya yazık günah. Oyun oynamamasına bir şey diyemiyorum belki yaşlıdır oturup kalkamıyordur ama en kötü bakıcı bile daha iyi bakar. Çocuğa besleyici yemekler yapma, aç tv yi koy çocuğu karşısına sonra da millete anlatır ben çocuğa baktım, çok yoruldum ama geline beğendiremedim. Yaşadığınız yeri bilmiyorum ama 2 yaşı geçince alan kreşler var bence oraya verin hiç minnet etmeyin

Ben sizi haksız buldum. Çünkü herkesin bebek çocuk bakım mantığı uymuyor. Kayinvalideniz bu konuda bir profesyonel degil. Belliki kendi çocuklarını da böyle büyütmüş ve toruna bakmaya da çok hevesli degil.
Siz bakıcı ve kreşe yönelin derim. Bebek bakan bir arkadaşım var ben hayran kalıyorum onun ilgisine sevgisine. Işten çıkınca anlat anlat bitiremiyor. Yle seviyor bebegi. Çocuğa yazık. Kiyamam ona. Isiniz hayirli olsun inşallah

nedir yani bir cöptemi atamiyorlar.
bir evde kaliyorsan artik o evde misafir falan degilsindir bir zahmet cöp atabilirsin, ev süpürebilirsin, gelinim calisiyor diye bir tencere yemek yapabilir - sonucta kendileride yiyor.
ayrica bu durumda kendileri tasarrufta masraf yok ne güzel tatilde gibiler.
kayinvalide atmasin cöpü kayinlarina söylesin - onuda mi yapamiyor.
esin arayip esime yardim ediyorsunuz degil mi demesi gerekirken bir de seni haksiz buluyor.

haklisiniz net tamam kv bakmak zorunda degil ama silah zoruyla getirtmediniz heralde ozaman bakamam diyecekti bir de yaninda iki kocaman adam getirmis misafir degiller ki oylece otursunlar biliyor oglu onu savunacak onun rahatligi o baska bir sey degil sonucta o evde onlarda yasiyor cok yasli degilse eli ayagi tutuyorsa bir supurge tutmak torunu icin bir corba kaynatmak zor olmasa gerek kendi yapamiyorsa ogullarina yaptiracak biriniz supurge tutun biriniz silin demek zor degil kendileri o pislikte nasil rahat ediyorlar siz yapana kadar bir de heryerden kil cikiyor diyorsunuz cocugunuz kucuk pis temiz ayirt etmez heryere elini surer cocugun agzina gozune bulasir hep insan sevdigine kiyamaz sizin kv nin kime kiyamadigi belli cocuga kres arastirin esinizede cocugun gelisimi icin boyle istiyorum deyin hic annen soyle bakti boyle yapti demeyin kres masrafiniz daha az olur emin olun

Sanirim saglik personelisiniz allah kolaylik versin isiniz cok zor bir de essek kadar heriflerin pisligini temizliyorsunuz. Bakici tut diyenlere corona diyin belki hatirlar herkes:)cok kotu bir donem insan isin ucundan tutmaz mi ya serilmeye gelmisler belesciler. Kendi evlerinde de mi boyle kayinvalide kendi evini temizlemiyo mu sanki ?cok kizdim az sabir sonra gonderin bakmayin bi daha yuzlerine

3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.

Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun
Koşa koşa kreşe verin. Siz resmen kızınız dahil 4 kişiye bakıyorsunuz. Eşiniz de nasıl kabul ediyor onların rahatlığını yaa

Ağzını açsan suçlu olursun . Çünkü onlarda senin için düzenlerini bozmuş olurlar.
Onlar bu konuda haklı duruma düşer.
Ama duygusal yönden bakarsak kayinlArın neden sizde?kayinvalideniz de oğluma destek oluyo çalışıyo deyip bi çorba kaynatabilir.
Temizlik yapmıyor olabilir ama kir pislik görünce engel olmalı çocuklarına.
Çocukla oynuyodur belki bi yerden sonra yoruluyo olabilir çünkü çocuklar herzaman oynamak istiyor.
Hergün cicibebe yenmez. Benim çocuğum iştahsiz hergün cici bebe versem yer ama.. Ona rağmen yemediğinde aç kalsa da cici bebe tarzı vermem ...sağlıklı birsey değil. Yemek yemek sırf karın doyurmak değil,sağlıklı beslenmek gerek ..
Yemek yaptığında ayır .. bu kızımın kalmıyor bunu ona ayırdım demelisiniz.
Eşınizde tam bi odun. Çocugunu daha çok dusunecek kocaman anasını değil.

Neden bu kocayı ve ailesini çekiyorsunuz?
Çocuk zaten tek başına ve sağlıksız büyüyor.
Kocanız ve ailesi size destek olmuyor ki.
Hem köstekler, hem kuru kalabalıklar, hem pisler.
Kocanız arkanızda değil.
Hepsi sizi iyi ezmiş, ezmeye devam ediyor.

Bende de görümce kayın var-dı, bir yıldır illallah ettim yeter deyip gönderdim memleketlerine kafam rahat etti. Vallahi minnet öyle illet bir şey ki köle oluyorsun boş yere, çocuk yabancı birisinde büyümesin kan bağı olan birileri baksın diyorsun ruh sağlığın elden gidiyor. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bakıcı bulamaz mısınız bir haber salsanız etrafa konu komşuya.

Haklısınız. Istediğiniz şeyin sabah akşam temizlik yapsınlar, yemek yapsınlar bana iş kalmasın olmadığı çok açık . Kocaman 2 tane herif bir zahmet kıllarını da toplasınlar ( en tiksindiğim şey) . Şu virüs biter bitmez bakıcı arayışına girin bence . En azından kili dökülmez. Ekstra hizmet beklemez işini yapar gider .

Zaten ben kayinlarimi çağırmadım baktım onlar da geldi.Kizim odalarının kapısını vuruyor 10 kez vursa 11.ci de açıyorlar oda gönülsüz.Bilmedigim bir şehre geldim işe hemen başladım eşim işi dolayısıyla yanimda olamadı herşeye ben koştum.Istediğim sey dikkat etmeleriydi.Birileri yazmış yok sizin bakiciniz değil.Ilerde torununuz olur da sizler bakınca acaba bakıcı mı oluyorsunuz çok merak ettim.Cocuguna gelinine yardımcı olmak hizmetçilik mı?Bunu diyen arkadaşlardan cevap bekliyorum

Size haksızsınız diyenleri anlamış değilim rica etmişsiniz kalkıp gelmişler insan olan zaten sürekli kaldıgı evde rahat edemez bi işin ucundan tutar hadi onu yapamadı torunuyla adam akıllı ilgilenir. Baktı zorlanıyo mu evine dönmenin yolunu yapar.
ama sizinkilergayet umursamaz gelinkız yapsın modundalar annenizin geleceğini söyleyin mesajı alıp gitsinler eşinizlede aranızı bozmayın

Back
X