• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi çok hassasım da abartıyorum hatunlar?

Kendi istediğin için yapmak farklı birilerinin senden beklemesi farklı. Bende tek gelinim kalabalık olunca elimden geldiğince yaparım ama ben otururken en büyük görümcemde bana çay getirir yani . Karşıdakilerin tavrı çok önemli. uzakmışsınız arada gidincede kv kp elinizden geldiğince yapın. (Tabiki bunu kulanmıyorlarsa) ama diğerlei için bişey diyemicem

artık öyle bi hal aldı ki bi yere gidince oturamıyorum kalkıp yardım ediyorum

Benim eşimin ailesinde de vardır aynı şey, genelde kayınvalidemden duymadım ama ailenin benden önce evlenen gelinleri biraraya geldiğimizde küçük gelinler yapacak biz oturucaz biz artık kıdemli geliniz diye boş boş konuşurlar. Vallahi hiç umurumda değil 1-2 derken vallahi hiç kimse kusura bakmasın küçük gelinsek hizmetçi değiliz maaşallah büyük gelinlerin elleri yerine çeneleri çalışmaya başlamış galiba kalkın birazda elleriniz çalışsın dedim gitti o gün bu gündür benim yanımda küçük gelin büyük gelin muhabbeti yapamıyorlar.

Hic abartmiyorsunuz.ne bu patavatsizlik ya laf sokmalar sunlar bunlar ..ayni seyi siz yapsaniz anasi gelip bosa su kizi bana boyle dedi diye oglunun basinin etini yer.terbiyesizlik yaptiklari tavrini koy ezdirme kendini

bende onun gibi bi anını bulup laf sokmak istiyorum ama çaktırmadan bi tek o anlasın

Benim eşimin ailesinde de vardır aynı şey, genelde kayınvalidemden duymadım ama ailenin benden önce evlenen gelinleri biraraya geldiğimizde küçük gelinler yapacak biz oturucaz biz artık kıdemli geliniz diye boş boş konuşurlar. Vallahi hiç umurumda değil 1-2 derken vallahi hiç kimse kusura bakmasın küçük gelinsek hizmetçi değiliz maaşallah büyük gelinlerin elleri yerine çeneleri çalışmaya başlamış galiba kalkın birazda elleriniz çalışsın dedim gitti o gün bu gündür benim yanımda küçük gelin büyük gelin muhabbeti yapamıyorlar.

en son bende öyle olacağım işte

bunu yaptım zaten dayanamaz benimle dargın olmaya kedi gibi sırnaşır o anını yakaladım anlattım bana dediği şey ben sana laf gelsin istemiyorum yaptığın her işi göz önünde yap kısaca yalakalık yap dedi. benim en saygılı en sevilen gelin olmamı istiyor manyak gibi

olay şimdi çözüldü.demek ki o ailede en iyi ben ve eşim olsun yarışı var.sakın böyle bi şeye girme sonu gelmez çünkü

bunu yaptım zaten dayanamaz benimle dargın olmaya kedi gibi sırnaşır o anını yakaladım anlattım bana dediği şey ben sana laf gelsin istemiyorum yaptığın her işi göz önünde yap kısaca yalakalık yap dedi. benim en saygılı en sevilen gelin olmamı istiyor manyak gibi
İyi de neden laf gelsin?
eşinizin bu durumda sizi koruması gerekirdi.
Yani eşiniz diyor ki; ben anneme bişey diyemem sen onların gözü önünde iş
yap iyi gelin ol. Gelecek laflara da kulağını tıka saygısızlık yapma.

Yani bende mutlaka yardım ediyorum ama niyetleri kötü olsa asla.
Tam tersi inatlaşırım.Ben istediğim için yaparım başkası dediği için değil.

Arkadaşım sen hizmetçi değilsin. Eşin önce bunu anlasın.
Size gelirler hizmet edersin ama sen oraya gidip bir de hizmet etmek zorunda değilsin.
Bu nasıl bir iş ya!

işte onlarda bana gelip otursa sorun yokta bana gelince çalışıyorlar yani

İyi de neden laf gelsin?
eşinizin bu durumda sizi koruması gerekirdi.
Yani eşiniz diyor ki; ben anneme bişey diyemem sen onların gözü önünde iş
yap iyi gelin ol. Gelecek laflara da kulağını tıka saygısızlık yapma.

Yani bende mutlaka yardım ediyorum ama niyetleri kötü olsa asla.
Tam tersi inatlaşırım.Ben istediğim için yaparım başkası dediği için değil.

eşim annesine kıyamaz hiç sözlüyken bi kaç kez savunmuştu ama şimdi hiç görmedim

Ayy kötü olmuş ya.. Aman takma ama boşver , Sen eşinle mutlu ol yeter.

olay şimdi çözüldü.demek ki o ailede en iyi ben ve eşim olsun yarışı var.sakın böyle bi şeye girme sonu gelmez çünkü

diğerlerinde yok ya. bana annem bu güne kadar bi gelin günü görmedi bari sen onu üzme dedi ama annesi anlamıyor benim iyi niyetimi

Çok haklısın

şimdi bu küçük gelin kim oluyo, eşimin abisinin karısı 21 yaşında ben küçük kardeşle evliyim 29 yaşındayım

ben küçük gelin miyim büyük mü o neymiş öyle la

slm arkadaşlar; kayınvalidemle alakalı daha önce de konular açmıştım az çok iyi geçiniriz yani ben bi saygısızlık yapmam oda bana karşı evladı gibi yaklaşmaya çalışır (çalışır diyorum çünkü ne kadar da olsa öyle içten olmuyor gelin-kaynana ilişkileri)
geçen gün evine gittik diğer gelini oğlu kızları vs de var ben tabi küçük gelin olarak hep ayakta hizmet ediyorum ama mutfakta ki büyük işleri hallettim çay doldurma getir götür işiyle görümcemin kızı ilgilendi ben mutfakta ki işleri bitirince oturdum görümcemin kızı devam etti çay servisine eşim bu durumu görüp benim iş yapmadığımı hep oturduğumu düşünmüş. Kaynım geç geldi yemek yememişti onun hizmetini de benim yapmam gerekirmiş karısı otururken ki hiç bi iş yapmadı başım ağrıyor diye. neyse bi tek o çay içiyor eşim bi kaç kez gözüme baktı çayını tazeleyeyim diye ama ben oralı olmadım çünkü kocaman kızı var bi zahmet doldursun diye düşündüm sonra eşim sesli bir şekilde hatun çayı tazele dedi kaynım içmeyecem deyince o zaman bardağı mutfağa götür sehpayı da silip kaldır dedi kaynımın falan yanında ben buna çok alındım moralim acayip bozuldu burda haksız mıyım?
onlar gidince surat yaptım yüz vermedim geldi özür diledi. bizim ailede bunlar önemlidir sen yeni gelinsin kimse sana laf etsin tembel desin istemiyorum dedi ama ben yumuşamadım oda beni yatakta bırakıp namaz kılmak için gitti birazda annesiyle konuşmuş ve annesi neden sohrab ın suratı asıldı deyince anlatmış benim saftirik oda ayıp etmiş demiş başka ne dedi bilmiyorum.
ertesi gün biz büyük kaynıma gittik orda hiç oturmadım nerdeyse her işi yapmaya çalıştım laf etmesin eşim diye. sofra kuruldu o kadar acıkmıştım ki tam oturdum büyük eltim benimle biraz fazla ilgilenince küçük olan kıskandım falan dedi şaka yollu bende ; yenge ben küçüğüm diye böyle biraz eskiyince aynı oluruz kıskanma dedim öyle şakalaştık aramızda. Kayınvalidem herkesin ortasında ( başka tanımadığım misafirlerde vardı) KÜÇÜK GELİN EN HİZMETLİ OLANDIR NERESİ KÜÇÜK GELİN BÖYLE Mİ OLUR KÜÇÜK GELİN dedi. Öyle zoruma gitti ki anlatamam aç oturduğum sofradan iki bişey alıp kalktım ve o günden sonra kaynanama olan bütün iyi niyetim gitti :KK43: bana göre o gün eşime surat yaptığım için o lafı edip oğlunun intikamını aldı ve o gün anladım asla annem olmayacak hep kaynanam olacak. biraz uzun oldu kusura bakmayın yorumlarınız için şimdiden telşekkürler.....

Bütün hata eşinde, sana herkesin önünde kalk iş yap derse sonra bi gider anasına yetiştirirse dertlenirse
kaynanda sana her lafı söyleme hakkını kendinde bulur tabii .
O yüzden ben olsam sebep oldukları için eşime kızardım ki küçük gelinsin diye kölede değilsindir elbette onların
gözünde .

annesi de ona göre davransın o zaman.sen iyi niyetli bir insansın bu yazdıklarından çok belli.
teşekkür ederim... ben kötü olmak istemiyorum kimseyle ama anladım ki cazgır olacaksın ben ağlıyorum saf saf. o gün ağzına tıksaydım o lafı milletin içinde nasıl oluyormuş görseydi ve belki o zaman kendime olan güvenim artardı.

Çok haklısın

şimdi bu küçük gelin kim oluyo, eşimin abisinin karısı 21 yaşında ben küçük kardeşle evliyim 29 yaşındayım

ben küçük gelin miyim büyük mü o neymiş öyle la

çok saçma sapan bişey ya boşver hiç bulaşma

Back