- 26 Temmuz 2012
- 1.399
- 2.227
- 358
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herkesin anladığı bir dil elbette ki vardır, onu aramak önemli olan. Anlaşmak için hiçbir çaba sarf etmeden köprüleri atmak pek bana göre bir şey değil. Bence sıkıntın kiminleyse onunla konuşmak derdini ona anlatmak denenmesi gereken ilk şey. Belki de anlar?
Buradan atıp tutmak sanki bir işe yarayacak mı? Kör değilse görmüştür zaten diye düşündüğümüz için iletişimsizlik gibi bir sorunumuz var milletçe bana kalırsa. Hep birileri gözümüzden yaptığımız hareketten anlasın diye düşünüyoruz. Konuşmak aklımızın ucuna gelmiyor, anlamaz ki diyoruz. Belki de anlar arkadaşım yaa belki de anlar.
Ben konuşmaktan ve insanlara kendilerini açıklamaları için onlara bir şans tanımaktan yanayımdır her zaman. Sen konuşursun ondan aynı karşılığı göremezsin orası ayrı, dersin ki anlamıyor ne yapsam boş ama hiç çaba sarf etmeden böyle arkasından konuşup bir sonuca varmak mümkün mü sizce?
Siz diyorsunuz ki inatlaşsın ama bana kalırsa bu kayınvalide inada inat yapar. Ömür boyu bir savaş halinde olmak ilişkilere zarar verir, ben kaldıramazdım.
ahhh keşkeKeşke karşılığını verseydiniz şu cazgır hanıma. Eve hizmetçi değil gelin alıyorsunuz diye. Hizmetçi değilsiniz ki siz. Bir de en küçük en çok işi yaparmış. Pes! Keşke böyle kişileri kumandayla mute yapabilseniz.
slm arkadaşlar; kayınvalidemle alakalı daha önce de konular açmıştım az çok iyi geçiniriz yani ben bi saygısızlık yapmam oda bana karşı evladı gibi yaklaşmaya çalışır (çalışır diyorum çünkü ne kadar da olsa öyle içten olmuyor gelin-kaynana ilişkileri)
geçen gün evine gittik diğer gelini oğlu kızları vs de var ben tabi küçük gelin olarak hep ayakta hizmet ediyorum ama mutfakta ki büyük işleri hallettim çay doldurma getir götür işiyle görümcemin kızı ilgilendi ben mutfakta ki işleri bitirince oturdum görümcemin kızı devam etti çay servisine eşim bu durumu görüp benim iş yapmadığımı hep oturduğumu düşünmüş. Kaynım geç geldi yemek yememişti onun hizmetini de benim yapmam gerekirmiş karısı otururken ki hiç bi iş yapmadı başım ağrıyor diye. neyse bi tek o çay içiyor eşim bi kaç kez gözüme baktı çayını tazeleyeyim diye ama ben oralı olmadım çünkü kocaman kızı var bi zahmet doldursun diye düşündüm sonra eşim sesli bir şekilde hatun çayı tazele dedi kaynım içmeyecem deyince o zaman bardağı mutfağa götür sehpayı da silip kaldır dedi kaynımın falan yanında ben buna çok alındım moralim acayip bozuldu burda haksız mıyım?
onlar gidince surat yaptım yüz vermedim geldi özür diledi. bizim ailede bunlar önemlidir sen yeni gelinsin kimse sana laf etsin tembel desin istemiyorum dedi ama ben yumuşamadım oda beni yatakta bırakıp namaz kılmak için gitti birazda annesiyle konuşmuş ve annesi neden sohrab ın suratı asıldı deyince anlatmış benim saftirik oda ayıp etmiş demiş başka ne dedi bilmiyorum.
ertesi gün biz büyük kaynıma gittik orda hiç oturmadım nerdeyse her işi yapmaya çalıştım laf etmesin eşim diye. sofra kuruldu o kadar acıkmıştım ki tam oturdum büyük eltim benimle biraz fazla ilgilenince küçük olan kıskandım falan dedi şaka yollu bende ; yenge ben küçüğüm diye böyle biraz eskiyince aynı oluruz kıskanma dedim öyle şakalaştık aramızda. Kayınvalidem herkesin ortasında ( başka tanımadığım misafirlerde vardı) KÜÇÜK GELİN EN HİZMETLİ OLANDIR NERESİ KÜÇÜK GELİN BÖYLE Mİ OLUR KÜÇÜK GELİN dedi. Öyle zoruma gitti ki anlatamam aç oturduğum sofradan iki bişey alıp kalktım ve o günden sonra kaynanama olan bütün iyi niyetim gitti bana göre o gün eşime surat yaptığım için o lafı edip oğlunun intikamını aldı ve o gün anladım asla annem olmayacak hep kaynanam olacak. biraz uzun oldu kusura bakmayın yorumlarınız için şimdiden telşekkürler.....
sen istediğin kadar tavrını koyduğunu düşün arkadaşım,
eşin seni hizmetçi ilan etmiş..
kadını ezdirende kocasıdır, baş tacı eden de...
milletin karısı kızı otururken, sana '' çay ver, masayı sil kaldır'' diye talimatlar verebiliyosa,
geçmiş olsun, ömrü billah hizmetten sorumlu küçük gelin olarak kalacaksın gibi görünüyor
elalem ne derse desin umursama bence baştan nasıl alisirlarsa öyle gider eğer esin bu şek konuşuyor sa sende o kırılmasın diye cevap vermekten çekinme tabi ağır olmasın ama sonuçta bayram var tatil var bi hep böyle mi olacak sen hizmet edicen ve diğerleride oturacak...aynen bunları söyledim ama paşam bizim kültürümüz bu diyor bide annen öyle mi yapıyordu dedi tabi yapıştırdım bende ; ben annem gibi olmamak için okuyup iş sahibi oldum dedim
muhtemelen hepsi benden nefret ediyodur eltimden küçük değilim ama evin küçük oğluyla evliyim hiçbir işe elimi sürmedim yine gidicez o zaman da sürmeyi düşünmüyorum annemin evinde yapmadığım işi neden orda yapayım ?
elalem ne derse desin umursama bence baştan nasıl alisirlarsa öyle gider eğer esin bu şek konuşuyor sa sende o kırılmasın diye cevap vermekten çekinme tabi ağır olmasın ama sonuçta bayram var tatil var bi hep böyle mi olacak sen hizmet edicen ve diğerleride oturacak...
Gecen yil bayramda kv ye gittik bende 8 aylik hamileydim benim kv cok kıskanç biridir sinirlenince veya eşim benle ilgilenince odasına girer çıkmaz kahvaltı yaptık gitti uyudu bende kahvaltı sofrasını topladım misafir falan geldi bayramlasmaya ilgilendim en son evi süpürecektim esim bırakmadı yeter sen dur dedi babasının yanında kalktı evi süpür du eşinin de seni biraz anlaması ve insanları umursamasi lazım
eşimin cezasını kestim de kaynanaya bişey edemiyorum
Gelinsiniz diye hizmetçi değilsiniz tamam yardım edilir ama sizde çalışıyormuşsunuz sizinde halinizden anlamaları lazım.Kayın validenizle siz konuşun açık açık başka türlü devam eder bu durum.Eşinizde destek olsa sorun kalmaz ortada zaten
Eşimin cezasını kestim diyince döndüm bir daha okudum ama kesilen bir ceza göremedim. Allah kolaylık versin bu aileyle ne diyim.
ben anlamadımki siz niye her gittiğiniz yerde hizmetçilik yapıyorsunuzki kimin evine gidildiyse ikram ve hizmetini o yapar siz isterseniz yardımcı olursunuz sadece boşalan bardağı takip etmekte ev sahibinini görevidir ha yaşlı birine gidersiniz o zmaan ayrı.eşiniz ve kayınvalidenizde sizi bilerek almıştır bu kadar gereksiz beklenti içine girmelerine musade etmeyin sizde gerektiği kadarını yapın birşey diyen olursada gerektiği şekilde cevap verin.okurken sinir oldum .geçen gün babaannem hiç haberi yokken söyledi bunları ; biz sana bi iş yaptırmadık okuyordun o yüzden kimse senden dört dörtlük ev hanımlığı beklemesin dedi eşimin yanında
senin aşabileceğin bir durum yok bence ,bu kadar vahim mi yani hiç benim şansım yok mu
eşin sıkıntı yapmıyorsa ne ala
Muhakkak ki kayınvalidenizi benden iyi tanıyorsunuzdur ama ona karşı biraz önyargılı olabilir misiniz? Daha önce hiç denediniz mi? Söyleseniz ne olur? Böyle inatlaşarak bir sonuca varabileceğiniz düşünüyorsanız ben bir şey diyemem tabii ki.sizin bakış açınızda güzel ama söyleseydim kayınvalidem alınganlık yapardı eminim ki