Ben mi abartıyorum ???

Anneanneniz çok doğru söylemiş. Suratımı asmamak için ne yapmalıyım ne düşünmeliyim siz nasıl yapıyorsunuz? Asla saklayamıyorum
Suratinizi asmayacaksiniz bu hayatinizin yanlisi olur. Bi süre sizde onun gibi pervasiz davranip size gereken seyleri almaktan vazgeçmeyin. Biraz da sizin için dara düşsün. Surat asarsaniz kazanacaginiz hicbisey olmayacagini düşünün. Hatta simdilik lastik konusunu unutun ve az zaman gectikten sonra tuketiminize odaklanin. Hemen yaparsaniz inat yaptiginizi anlar.

Sanmıyorum kendileri değiştirmediler onlara söyledi kötü durumdalar değişmesi lazım diye. Bir iki baktılar sonra kışın değiştiririz dediler

Anneanneniz çok doğru söylemiş. Suratımı asmamak için ne yapmalıyım ne düşünmeliyim siz nasıl yapıyorsunuz? Asla saklayamıyorum
Senin biran da aşırı tutumlu bir kadından ne oldu da her aklına eseni alan bir kadınadönüşümünü farkettiğinde ve de bu yüzden gereksiz harcamalar yapamaginda ki hallerini düşün ve keyiflen. Unutma sen evladından kendinden belki boğazından kısmasaydın o lastikler bugun değişmeyecekti.

Erkekler tasarruf eden kadına aa ne güzel karım evine yuvasına dikkat ediyor deyip takdir etmez boyle başkalarına harcar fazla bulunca. Ya annesine ya metresine buşaşmaz

Aynen dediğiniz gibi oluyor öfke gerçekten kaybı artırıyor. Aylarca çocukla evde tek başıma kalmaktan mıdır nedir zaten tahammülüm yok hiç birşeye. Öyle olunca da hemen parlıyorum e sonuç olarak hiç bişey Çözülmüyor çözülmediği gibi herşey daha kötü oluyor

Sorun senin ekonomi yapmanda. Evine ancak yetsin ki baskasina harcayamasin. Sen ekonomi yapiyorsun da ne oluyor? Hem de cocugundan kisiyorsun.

Ekonomiyi bundan anlayacak adama yapacaksin anlamayana degerini bilmeyene degil.

Ben mesela dun gittim bir ton para verip Turkiye'ye business class gidis, donus bilet aldim. Ucak genelde bos oluyor ekonomide de diger insanlarla temas halinde olmadan gayet rahat gidebilirdim. Ama ailesine ( bana sorarak bile olsa ) kurban parasi yollayan esim business class bileti de alabilir diye dusundum

Ben yollamasina karsi degilim ama kendimden de kismiyorum. Oyle olunca sacma sapan sebeplerle para yollayamiyor. Gercekten ihtiyac olunca yolluyor.. Erkeklere fazla acimamak gerek.

Sanmıyorum kendileri değiştirmediler onlara söyledi kötü durumdalar değişmesi lazım diye. Bir iki baktılar sonra kışın değiştiririz dediler
Eşinizle açık açık konuşamıyor musunuz bu konuyu?
Aç gözlü ilan eder beni demissiniz ama eşiniz sizin kendi kendinize yaptığınız tutumlu tavırların farkında bile değil umurunda da olduğunu da sanmıyorum. Şu durumda ne düşündüğünün bile önemi yok bana kalırsa.

Eşinize ters bir durum olsa konusur eminim rahat rahat kadınlar bu kadar düşünüyor herşeyi. Hakkımda şunu düşünür bunu der diye. Ne düşünürse düşünsün. Söyleyin söyleyeceğinizi. Bundan sonra da tasarruflu falan davranmayın, ihtiyaç olanı ertelemeyi alın.

Bu yüzden elinize sizi sakinlestiren herhangi birsey alin esinizle konusurken. Sinirlenecekken dikkatinizi elinizdeki seye odaklayin. Sakin sakin konusmalara girin. Esiniz sizi tersleyip sinirinizin katsayisini artirmaya calisabilir. Bu zevki ona vermeyin. Cunku biz ofkelenince o konu orada kapaniyor ve siz haksiz oluyorsunuz. Sinirlendiginizde yüzünüze gülümseme kondurun. Bu gulumseyise siz kanmasaniz da beyniniz kanar. Ve dusunerek ölçerek konuşun. Ne kadar akilli zeki olursak olalim bir öfkeyle tüm bu ozelliklerimizin gittigini unutmayalim.

Erkekler hep böyle. Sen her şeyden kısıp para derdine düşüyorsun ama onlar senin artırdığı parayı harcayacak saçm sapan şeyler buluyorlar. Çıldırmamak elde değil. Hiç sıkmayın kendinizi alın edin ki saçmalayacak parası kalmasın. Bu erkekler neden böyle salak

Eğer size sormadan lastiklerini yenilemisse yerden göğe kadar haklısiniz ben anlamıyorum bu erkekleri eğer evlendiysen herşeyi eşine danışarak yapmalısın. Benim evlilikten anlayışım budur.

Allah var yememizden içmemizden hiç kesmedik çok şükür. Ama bebek sonuçta hepsi ya 1 kere giyiyorlar ya 2. Hatta bazılarını giymeden büyüyorlar.Bundan da gocunmadım. Açıkçası bazıları ilk diye heves ediyor ama bende o hiç olmadı. Ona vereceğim paraya oğlum için birikim yaptım. Ama sanırım haklısınız.

orange juice için benim yerime tadı nasılmış anlatırsınız

Eğer size sormadan lastiklerini yenilemisse yerden göğe kadar haklısiniz ben anlamıyorum bu erkekleri eğer evlendiysen herşeyi eşine danışarak yapmalısın. Benim evlilikten anlayışım budur.
Evet bana sormadı ama haber verme lütfunda bulundu. Daha önceden haber vermediğinden çok büyük bir kavgamız olmustu sağolsun bu sefer haber etti

Kesinlikle nokta atışı yapmışsınız. Deneyeceğim bu söylediklerinizi mutlaka

Eşimin maas kartını elıme gecırmeseydım aılesıne yedırmeye devam ederdı adım gıbı emınım
bende sızın yaptıgınızın aynısını yapardım yerınızde olsam , helal olsun

Aslında bir düzene bindirmeye çalışır bizi zorlamasın diye harcamalar. Yüklü bir alım olacaksa atıyorum başka bir şeyin taksitinin bitmesi yakınsa onu bekler hesap kesim tarihine dikkat eder ki nolur nolmaz diye. Bir de malum pandemi herkesi vurdu. Ama buna şaştım kaldım ve kredi kartıyla almış. Paran olur. Gider alırsın. Ama zaten kendimize ancak yetiyorken su an bunu niye yaptı anlayamıyorum. Arada başka işler de yapar oralardan da kazanır ama devamlılığı olan birşey değil. Bu duruma güvenip harcama yapamayız mesela.

Eşimin maas kartını elıme gecırmeseydım aılesıne yedırmeye devam ederdı adım gıbı emınım
bende sızın yaptıgınızın aynısını yapardım yerınızde olsam , helal olsun
Neyseki maaş kartı varmış bizimki herşeyi Online hallediyor. Maaş kartını dahi almıyor bankadan.

Bu kadar borca neden girdiniz ki? Ev mi aldınız. Araba lastik harcama konusunda hak verdim. Büyük harcamalardan önce esler birbirine danışmali
Evet ev aldık. Biraz birikimimiz vardı iyi bir arabamız vardı, krediler düşünce bir miktar da kredi çektik ev aldık. Maaşını krediye versin diye düşündüm ama daha fazla çektirmeliymişim demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…