• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum ? İçime dert oldu !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben doğu günümü hiç önemsemem. Hatta unuturum bile. Ama yine de insan bişeyler bekliyo, arasın sorsun insanlar diye. Bu konuda haklısınız. Herkesin de önem verdiği şeyler farklıdır. Kimisi için doğum günü kimisi için sevgililer günü. Kendi doğum gününüzü önemsemenizde de haklısınız.
Eşinizi bi yerde haksız buldum. Sizin bu konuda hassas olduğunuzı bildiği halde bişey yapmaması çok ilginç. Hiç olmadı birgün önceden arayıp rezervasyon yaptırmak zor bişey değil. Atla deve de değil. Ya gerçekten unuttu ya da gerçekten yapmak istemedi bilemiyorum. Bu konuda abarttığınızı düşünmüyorum. Durumunuz da kötü değil. Hadi diyelim kötü olsun bi pasta alıp ortaya bi mum koymak zor değil.
Ama kendinize bh kadar dert edecek bişey yok. Siz de onunkine artık özensiz davranırsınız. Kadınlar önemser bu tür günleri erkekler için gereksizdir. Yani ikiniz de hem haklı hem haksızsınız zannımca:)

Bu konuda bende hasassim ama size yapilanin yarisi yapilsa gayet mutlu olabiliyorum dusunmesi yeterli benim icin son dogum gunumde birseyler yapabilecek durumda degildi maddi acidan evde guzel bi sofra kurdu kendi elleriyle yemek hazirladi bana kasikci elmasini alip gelmis olsa bu kadar mutlu olmazdim ve 1 yil gecti ustunden hala anlatirken icimde kelebekler ucusur hala ustune yapilmis daha guzel bi kutlama gormedim kayin validem gorumcem kayin pederim vs vs hic birinden gram beklentim yok tesadufen arayip halimi hatrimi sorum kapatmalari yetmisti hatta beklentileri dusurmek onemli yarin dogum gunum ve hic kimseden esimde dahil hic bir beklentim yok birseyler yaparsa ne mutlu ha kuru kuru dogum gunun kutlu olsun diyip keyifle guzel bi yemek evimizde yesek yeter bana

Arkadaşlarımdan birini anımsattınız. Vize dönemi kafamızı kaşıyacak vaktimiz yok doğum gününü yine de kutladık ama yine beğendirememiştik.

O öyle yapınca ve beklentisi olduğunu bilince her sene onun doğum gününde gerilip, baskı hissediyodum. Beğense bile rahat edemiyodum. Beklentileriniz hayatı ikiniz için de zorlaştırıyor bence.

Pardon ? Eltimin abisinin düğünü benim doğum günümden daha mı önemli ?
Eşimin annesini de babasını abisini de arıyorum tabiki dedim zaten doğum günlerde özel günlerde hediye bile alıyoruz

Bence evet

Eltimin doğum günün her sene olur

Abisinin düğünü bir kere olur

Dün öğlen 3ten akşam gece 1 e kadar hattını kullanamadim hemde hiçbir şekilde .kV kpinde böyle olmuş olamaz mı ? Gereksiz alinganlik olmasın bence .birde herseye bu kadar takip hayatı kendinize zehir etmeyin. Geçmiş doğum gününüz kutlu olsun

Dün öğlen 3ten akşam gece 1 e kadar hattını kullanamadim hemde hiçbir şekilde .kV kpinde böyle olmuş olamaz mı ? Gereksiz alinganlik olmasın bence .birde herseye bu kadar takip hayatı kendinize zehir etmeyin. Geçmiş doğum gününüz kutlu olsun

ben Bursa dayım

ailem Muğla da

Baban akşam 20.00 de aradığında çok şükür çalıştı telefonlar dedi

İstanbul da daha sıkıntılı olmuştur

bir de kv kp aramadı demiş konu sahibi de ilerleyen saatlerde belki oğullarını aramışlardır ayrıca konu sahibini aramamıştır

ben buna katılmıyorum eşimle 2 senedir beraberliğimiz vardı ve birbirimizi tanıdık sonuçta bu tarz şeyleri önemsediğimi bilir ve çok yüklü borcumuz harcımız yok yapılamıcak şeyler beklemiyorum. ikimizde çalışıyoruz. senede 1 gün de bana özel bir şeyler yapsın bi zahmet.

ayrıca kayınvalide kayınbaba ve elti olayına ne diyorsunuz ? bi telefon açmakda mı külfet ? msj atsalar yine razıyım

Doğumgününüz kutlu olsun öncelikle :KK200:

Valla bence haklısınız,
eşinize sonuna kadar trip atın derim bu olayda.
ayrıca zamanında ben de aile içinde hep yapıcı oldum, herkes geldi tepeme bindi.
sonra da daha ilk olayda, -onca birleştirici onca pozitif ara bulmalarıma rağmen- hemen ben suçlu oldum.
"yapmasaydın" bile denildi.
ne zaman ki gün döndü devran değişti, ben de ağırlığımı koymaya başladım.
o zaman anladı herkes hanyayı konyayı, herkes bi el pençe oldu.
ama böyle davrananları sonradan yumuşasalar da hiç sevemedim.
sosyal olarak medeni olarak elbette ki ayıp hareketler yapmadım.
ama yüz göz de olmadım.
ayrıca başlarına bir şey geldiğinde de Allah biliyor ya o olaylardan sonra çok da takmadım.

kendi değerinizi kendiniz bilmezseniz kimse bilmiyor valla.
bu sefer geri adım atmayın.
kvalide, kbaba, elti de zaten -istisnalar dışında tabii ki-, eşinizle ayrılsanız kına yakacak karakterde ruhsuz takımı olduklarından hiç canınızı sıkmayın. her yerdeler her yerde.

bundan sonra siz de eşinize bir şey yapmayın, o zaman anlar belki.

hem siz de beklentiye girmemiş olursunuz.

hiç pozitif bakamıyorum valla ben böyle evlenince seren eşlere...
sanki mecbursunuz onunla kalmaya.
az biraz da onlar özensin yani, ne bu kendine güven?

merhaba, bu ara dertlerim hiç bitmiyor hızlıca konuya geçicem. zira dün geceden beri içime öküz oturmuş gibiyim.

Dün doğum günümdü. özellikle belirtiyim doğum günlerine çok önem veririm hassasım senede bi gün bana özel derim. eşimin doğum günlerine aynı hassasiyetle yaklaşırım. geçen aydı onun günü de çok güzel sürpriz yaptım falan. özenle düşünüyorum yani her seferinde en mutlu edicek şeyi buluyorum falan filan. neyse dün sabahtan çiçeğim geldi iş yerine. çok çok güzel tam istediğim gibi. akşam da işte bişiler vardır muhakkak ya evde bişi hazırlamıştır ya dışarı çıkarız falan diye bekliyorum heycanla.

neyse deprem muhabbetine zaten 4 saat erken çıktık iş yerinden eve geçtim eşim 1 saat sonra geldi halbuki onlarda tahliye olmuştu. hadi hazırlan dışarı çıkacaz dedi. bende sevindirik oldum tabi 1 saat hazırlandım duş saç makyaj derken. neyseh otobüsle gidiyoruz zaten arabamız yok. otobüste bana diyo ki giderken pastanıda alalım. bu neee şimdi ??? kendi pastamı kendim mi alcam. yok almayalım dedim bişiyi yapmış olmak için yapmanın bi anlamı yok dedim modum düştü. neyse sonra mekana gidicez rakı balık yapan bi yer. mekanı bulamıyoruz arıyoruz tarıyoruz soruyoruz soruşturuyoruz zor bela bulduk. neyse bulduk saçma sapan köşede resmen karanlıkta bi yer ayrılmış bize. hadi buna da okey ben sadece çipura yiyorum. eşim de bilir. adamlar diyo ki burda çipura yok. buna da tamam birayı limonlu tuzlu içerim. böyle getirmelerini istedik getiremeyiz dediler içmicem bende dedim. velhasılı içim kalktııı resmen. suratım iyice asıldı. 1 saat durduk kalktık eve geçtik. ne pasta ne bişi öylece bitti gün. üstüne üstlük eşim bana triplendi o da suratını astı ben yatak odasına geçtim o da salonda takıldı ben uyurken gelmiş yatmış o da.

bunların hepsini bi yana koyabilirim. koymak istemiyorum. beni hayal kırıklığına uğrattın dedim. ben senin için günlerce aylarca düşünüyorum dedim. telefonlar kesikti organize olamadım diyor. öğleden sonra işten izin alsaydın dedim altı üstü bi gün özen gösterseydin. gideceğimiz yerin yerini bile bilmiyoruz yani o derece insan önceden bakmaz mı. neyse yine sineye çektim diyelim gelelim asıl konuya.

kayınvalide ve kayınbaba doğum günüm için aramadı. normalde konuşuruz ederiz. çok yakın değiliz mesafem var ama çok bekledim. ne deprem için ne de doğum günüm için aramadılar. bir eltim var. eltimle nişanlılık dönemimde küsmüştük. nişanıma geç gelip 3 saat bizi bekleten biri. hayırlı olsun vs demeyen biri neyse o ara küstük. 8 aydırda bayram da seyranda bi araya geldiğimizde birbirimizin suratına bakmıyorduk. baktım işler kötüye gidiyor büyüklük bende kalsın dedim asla tükürdüğümü yalamam sırf eşim üzülmesin diye gittim barıştım. 1-2 aydır barışığız. aramız iyileşsin diye her fırsatta yazıyorum ona abisi evlendi yazdım. kızının doğum günüydü yazdım. bayram seyran yazıyorum. gelin görün ki elti de ne doğum günü kutladı ne geçmiş olsun dedi.

kendimi dünyanın en salak insanı gibi hissediyorum. yorumlarınıza çok ihtiyacım var. şuan eşimle konuşmuyoruz kalktık işlere geldik.
bütün bunlara rağmen eşimin bana küsmesi peki ???? sorun bende mi gerçekten ?
Evt sen abartıyorsun.

Pardon ? Eltimin abisinin düğünü benim doğum günümden daha mı önemli ?
Eşimin annesini de babasını abisini de arıyorum tabiki dedim zaten doğum günlerde özel günlerde hediye bile alıyoruz

yok artık :D bunu ciddi ciddi savunan var mı ya hakikaten? bu alıntılamanın gerisini çok incelemedim ama sizin yazınızı görünce şoka girdim :D

bunu savunan varsa hayatındaki duruşunu sorgulasın bence...
eltinin abisinin düğünü benim doğum günümden önemli olacak ve ben de kenara çekip sıramı bekleyeceğim??
tövbe tövbe... ne o öyle matematikteki etkisiz eleman gibi :D

normalde kutlamasalar çok önemsemem ama çok badireler atlattık zaten bağımız pamuk ipliği ve onu koparmak için ellerinden geleni yapıyolar

zaten böyle durumlarda inatla bu tutumu sergileyen kim varsa -bunca yıllık hayat deneyimime istinaden kesinkes diyorum- ilişkileri koparıp değerli oğulları, kayınları, amcaları, dayıları, artık kime denk geliyorsa akrabalıkları :D onunla tek görüşmek için can atanlardır ve sizi dışlamak için fırsat kolluyorlardır.

Sizin önemsiyor oluşunuza saygı bekliyorsunuz ama başkalarının önemsemiyor oluşunu hesap etmiyorsunuz. En sevdiğim insan dahi olsa doğum gününü unutabilirim. Çünkü sevmiyorum kendiminkini bile başkaları hatırlatıyor genelde. Eşim böyle beklentiler içine girse kendimi gerçekten bi şeye zorlanıyor, mecbur bırakılıyor gibi hissederdim. Sizin gibi önemseyenlere de saygı duymaya çalışıyor, elimden geldiğince kutluyorum ama eşim dahil kimsenin doğum günü için ben işimden izin alıp, aylarca hazırlanmam. Bence kimse bunu yapmak zorunda değil. Fazla yükleniyorsunuz.

yok artık :KK70: bunu ciddi ciddi savunan var mı ya hakikaten? bu alıntılamanın gerisini çok incelemedim ama sizin yazınızı görünce şoka girdim :KK70:

bunu savunan varsa hayatındaki duruşunu sorgulasın bence...
eltinin abisinin düğünü benim doğum günümden önemli olacak ve ben de kenara çekip sıramı bekleyeceğim??
tövbe tövbe... ne o öyle matematikteki etkisiz eleman gibi :KK70:

öncedeki yazışmayı ben özetleyeyim

sen eltinin doğum gününü kutladın mı dedim

o da abisi evlendi tebrik için mesaj attım dedi

bu alıntıladığınız yorumuna da evet dedim

yani hayattaki duruşu sorgulanacak olan benim

eltimin doğum gününden aynı eltimin abisinin düğünü daha önemlidir

doğum günü denilen zımbırtı her sene vardır düğün bir sefer olur

yani kendi doğum günümden önemlidir demiyorum

elti olarak bakıyorum, biri eltinin abisinin düğünü, diğeri eltinin doğum günü

( bu karşılaştırma da konu sahibinin ben tanımadığım abisinin düğünün tebrik ettim yazması ile yani yedi kat el abim evlendi derse tebrik edilir de çevredeki herkesin doğum günü kutlanmaz ki)

13 yıldır evliyim eltimin doğum gününü bilmiyorum bırak gününü, ayını mevsimini dahi bilmiyorum

o da benimkini bilmez herhalde çok da önemli değil

bu arada bazen etkisiz eleman olmak iyidir, örneğin sıfır toplamada etkisiz elemandır, aman ne önemi var dersin ama bir çarpar, terse dönersin sen de sıfır olursun, bir böler tanımsız hale gelirsin

özetle hayatta verilecek tepkiler karşıdaki kişilerin konumuna göre olur yine bu tarz kutlamada vs beklentiye giren hep üzülen olur

Canim bazi insanlar oyle iste. Bende ayni sen gibiyim. Yaptim ettim uğraştım. Neyse benimkine gelince aynu sen gibi beni avm ye götürdü ne istiyorsun alalim dedi esim. Ben illa maddi bisey istemiyordum ki . Almadim bisey de yani. Oyle hediye mi olur. Pastayi da gel alalim dedi istemedim. Kaldi öyle. Sonraki bu sene duzeltti. Ozenmisti baya. Kv kp den de bekleme. Yasli insanlar unutabiliyorlar. Bazilari da ketumlugundan yapıyor. Sıkma canını. Bu yüzdrn esine küsme. Erkekler gec kavriyorlar bazi seyleri

öncedeki yazışmayı ben özetleyeyim

sen eltinin doğum gününü kutladın mı dedim

o da abisi evlendi tebrik için mesaj attım dedi

bu alıntıladığınız yorumuna da evet dedim

yani hayattaki duruşu sorgulanacak olan benim

eltimin doğum gününden aynı eltimin abisinin düğünü daha önemlidir

doğum günü denilen zımbırtı her sene vardır düğün bir sefer olur

yani kendi doğum günümden önemlidir demiyorum

elti olarak bakıyorum, biri eltinin abisinin düğünü, diğeri eltinin doğum günü

( bu karşılaştırma da konu sahibinin ben tanımadığım abisinin düğünün tebrik ettim yazması ile yani yedi kat el abim evlendi derse tebrik edilir de çevredeki herkesin doğum günü kutlanmaz ki)

13 yıldır evliyim eltimin doğum gününü bilmiyorum bırak gününü, ayını mevsimini dahi bilmiyorum

o da benimkini bilmez herhalde çok da önemli değil

bu arada bazen etkisiz eleman olmak iyidir, örneğin sıfır toplamada etkisiz elemandır, aman ne önemi var dersin ama bir çarpar, terse dönersin sen de sıfır olursun, bir böler tanımsız hale gelirsin

özetle hayatta verilecek tepkiler karşıdaki kişilerin konumuna göre olur yine bu tarz kutlamada vs beklentiye giren hep üzülen olur

Anladım, teşekkürler nazik cevabınız için.
bu açıdan bakınca siz de haklısınız,
yine de ben sonuç olarak varılan noktadan kendi görüşüme göre yine de rahatsız olurdum açıkçası,
bana göre karşılaştırılan değerler hala denk değil.
ve bazen konu sahibi gibi bazı noktalarda dolmuş olabiliyoruz da.
insanız sonuçta.
o nokta da kalkıp da benim doğumgünüm x konudan daha önemli değildir gibi ulvi yaklaşımlar bazen de aylar yıllar sonra ters tepebiliyor.
yani anlayış, anlayış, anlayış...
ok, iyi güzel ama...
bir bakıyorsunuz sizden başka anlayış gösteren kalmamış konunun muhattaplarında :KK70:
e o zaman da insanın kendi karakterine özensizlik gibi oluyor bu tutumlar.
hatta karşınızdakiler iyice çıtayı yükseltmeye başlıyorlar umursamazlık konusunda.
o yüzden böyle değerlendirmeler ulviyet ve edeb açısından doğru olmakla beraber, ortada karakter defolu ve kendini bilmez bu kadar insan varken, pek de işlemiyor açıkçası. :işsiz:

Ben hala insanın bazı açılardan kendi değerini bilmesi ve gerektiği yerde altının çizmesi taraftarıyım.

Bence abartıyorsunuz sanki eşiniz hiç çaba göstermemiş gibi, kendimden örnek vereyim eşimi 4 senedir tanıyorum ve 3 senedir evliyiz ve bu sene doğumgünümü hatırlamadı bile ki bende çok önemserim zorla güzellik olmaz...

merhaba, bu ara dertlerim hiç bitmiyor hızlıca konuya geçicem. zira dün geceden beri içime öküz oturmuş gibiyim.

Dün doğum günümdü. özellikle belirtiyim doğum günlerine çok önem veririm hassasım senede bi gün bana özel derim. eşimin doğum günlerine aynı hassasiyetle yaklaşırım. geçen aydı onun günü de çok güzel sürpriz yaptım falan. özenle düşünüyorum yani her seferinde en mutlu edicek şeyi buluyorum falan filan. neyse dün sabahtan çiçeğim geldi iş yerine. çok çok güzel tam istediğim gibi. akşam da işte bişiler vardır muhakkak ya evde bişi hazırlamıştır ya dışarı çıkarız falan diye bekliyorum heycanla.

neyse deprem muhabbetine zaten 4 saat erken çıktık iş yerinden eve geçtim eşim 1 saat sonra geldi halbuki onlarda tahliye olmuştu. hadi hazırlan dışarı çıkacaz dedi. bende sevindirik oldum tabi 1 saat hazırlandım duş saç makyaj derken. neyseh otobüsle gidiyoruz zaten arabamız yok. otobüste bana diyo ki giderken pastanıda alalım. bu neee şimdi ??? kendi pastamı kendim mi alcam. yok almayalım dedim bişiyi yapmış olmak için yapmanın bi anlamı yok dedim modum düştü. neyse sonra mekana gidicez rakı balık yapan bi yer. mekanı bulamıyoruz arıyoruz tarıyoruz soruyoruz soruşturuyoruz zor bela bulduk. neyse bulduk saçma sapan köşede resmen karanlıkta bi yer ayrılmış bize. hadi buna da okey ben sadece çipura yiyorum. eşim de bilir. adamlar diyo ki burda çipura yok. buna da tamam birayı limonlu tuzlu içerim. böyle getirmelerini istedik getiremeyiz dediler içmicem bende dedim. velhasılı içim kalktııı resmen. suratım iyice asıldı. 1 saat durduk kalktık eve geçtik. ne pasta ne bişi öylece bitti gün. üstüne üstlük eşim bana triplendi o da suratını astı ben yatak odasına geçtim o da salonda takıldı ben uyurken gelmiş yatmış o da.

bunların hepsini bi yana koyabilirim. koymak istemiyorum. beni hayal kırıklığına uğrattın dedim. ben senin için günlerce aylarca düşünüyorum dedim. telefonlar kesikti organize olamadım diyor. öğleden sonra işten izin alsaydın dedim altı üstü bi gün özen gösterseydin. gideceğimiz yerin yerini bile bilmiyoruz yani o derece insan önceden bakmaz mı. neyse yine sineye çektim diyelim gelelim asıl konuya.

kayınvalide ve kayınbaba doğum günüm için aramadı. normalde konuşuruz ederiz. çok yakın değiliz mesafem var ama çok bekledim. ne deprem için ne de doğum günüm için aramadılar. bir eltim var. eltimle nişanlılık dönemimde küsmüştük. nişanıma geç gelip 3 saat bizi bekleten biri. hayırlı olsun vs demeyen biri neyse o ara küstük. 8 aydırda bayram da seyranda bi araya geldiğimizde birbirimizin suratına bakmıyorduk. baktım işler kötüye gidiyor büyüklük bende kalsın dedim asla tükürdüğümü yalamam sırf eşim üzülmesin diye gittim barıştım. 1-2 aydır barışığız. aramız iyileşsin diye her fırsatta yazıyorum ona abisi evlendi yazdım. kızının doğum günüydü yazdım. bayram seyran yazıyorum. gelin görün ki elti de ne doğum günü kutladı ne geçmiş olsun dedi.

kendimi dünyanın en salak insanı gibi hissediyorum. yorumlarınıza çok ihtiyacım var. şuan eşimle konuşmuyoruz kalktık işlere geldik.
bütün bunlara rağmen eşimin bana küsmesi peki ???? sorun bende mi gerçekten ?
Eşime önceleri hep özendiğimi söylüyodum iş yerine çiçek gelen kişileri ne hoş fln derdim.Fakat öyle dememe rağmen eşim göndermemişti evlilik yıldönümnde vs. fakat bu yılki doğum günümde gönderdi mutlu oldum.Sonra eve gelırken pasta almış o aksam rahatsız dıye çıkmak ıstemedı yemeğe.Haftasonu göturdu öyle lükste bir yer değil.Fakat bunları beklediğimi biliyodu açıkçası ondan da yapmış olabilir.Evlilik yıldönümümüzde şık bir yere göturcek sandım onunda hiç gitmediği bir yere gittik çok salaş bir yerdi ama surat asmadım.Görümcem benimkini geceb yıl kutlamamıstı ben yıne onunkını kutlamıstım bu yıl kutlamasaydı bu sefer ben onunkini kutlamam diyordum karşılıklı yani.Ama gecen kutlamadıgında unutmuş olabilir dedim çok üstünde durmadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back