Titizliği ben mi abartıyorum acaba

Ben çok temizlik yapan birisi değilim ama dışarıdan gelince elimi yıkarım, eğer tüm gün dışarıdaysam gelince üstümü değiştiririm ya da duş alırım. Yeni doğum yaptım ve bebeğime de hassas davranıyorum. Elimin temizliğine çok önem veriyorum. Eşimin annesi doğum için geldi maalesef 4-5 ay kadardır bende kalıyor mayısda gidecek. Eşimin kardeşi iş çıkışı geldi (iş kıyafetleriyle ve direk işten geldi, evi ayrı) bebeğe ekleyecekti elin pis yoka öyle elle dedim. O gidince eşim ayıp ettin suratı asıldı dedi. Annesine bana kaç saattir surat yapıyor. Doğru dürüst konuşmuyor. Şimdide hiç bir şey demeden yatmaya gitti. Yani negatif bir elektrik aldım ister istemez. Çok gerildim, ne yapsam ne desem batırıyor. En hassas dönemlerimde kaynanamın küsmelerini, triplerini çektim ve hala da çekiyorum. Bana akıl verin.
Dediğinizde haklısınız sadece üslup olarak elin pis yıka değilde daha nazik bi dil ile söyleseniz daha hoş olurmuş :)

Elin pis git yıka derseniz sert olur. Benim kayınailede de hiç yoktur dışarıdan eve gelince el yıkama adeti. Bi de covid-19 zamanıydı yani. Bebekliyken extra dikkat gerekir. Her geldiklerinde “hoşgeldiniz hoşgeldiniz, size mavi havluyu çıkardım temiz.” Derdim

Back