Titizliği ben mi abartıyorum acaba

He he pis her yere değen ellerle yeni doğan bebeğe dokununca bir şey olmayacak mı yani ? İnsanlarımız cidden pismiş ben bebeğim olunca anladım.
Haberlerde görüyorum yok uçuk geçti yok virüs geçti. İsteyen küssün isteyen darılsın hasta olursa senin ciğerin yanıyor
Ama hep suçlu biz oluyoruz. Yaaa kötü yapıyorsak bile bu hayat bizim karışmasınlar

Sonuna kadar haklısınız ne kadar asıyorsa assın suratını bırakın. O çocuk hasta olsa kim verecek hesabını? Ayyy bu milletin bizden daha lohusa olmasına katlanamıyorum.
Bebeğim prematüre, ilk zamanlarda o kadar sık ellerimi yıkıyordum ki kuruluktan mahvoldu. Ben bu kadar özenliyken densizin biri yüzünden çocuğumun mikrop kapmasına da tahammül edemem. Çok şükür etrafımdaki herkesmde dikkat etti. Şimdi yeni yeni biraz daha saldım en azından ben o kadar sık ellerimi yıkamıyorum dışardan gelenlere de onlar unutursa söylüyorum isteyennde küsebilir umrumda olmaz.

Sonuna kadar haklısınız ne kadar asıyorsa assın suratını bırakın. O çocuk hasta olsa kim verecek hesabını? Ayyy bu milletin bizden daha lohusa olmasına katlanamıyorum.
Bebeğim prematüre, ilk zamanlarda o kadar sık ellerimi yıkıyordum ki kuruluktan mahvoldu. Ben bu kadar özenliyken densizin biri yüzünden çocuğumun mikrop kapmasına da tahammül edemem. Çok şükür etrafımdaki herkesmde dikkat etti. Şimdi yeni yeni biraz daha saldım en azından ben o kadar sık ellerimi yıkamıyorum dışardan gelenlere de onlar unutursa söylüyorum isteyennde küsebilir umrumda olmaz.
Benimde elllerim ipek gibiydi doğumdan sonra yıkamaktan egzama çıktı. Ben annesiyle sürekli yıkıyorken başkası yıkamadan elleyince ister istemez uyarıyorum. Yani pis olduğundan emin olmasam yine sesim çıkmıyor ama işten gelmiş pisti bence.

Sıkıyorum ama bir daha doğum yapsam sakın gelme diyem.

farklı ülkelerdeyiz. Benim anneme vize çıkmadı, kaynanam geldi. Doğum yapacağım tarih belliydi iki ay erken geldi. Doğumdan sonra da baya kaldı en sonunda eşime biletini aldırdım. Şimdi de gidicek diye duygu sömürüsü yapıyor bana. Gitme dememi bekliyor
Bu derdi o zaman. Her şey batıyordur o yüzden. Gak deseniz yine surat yapacaktı.

Belki şimdi sizinkide bebek var yardımcı olurum diye kalmıştır. Bir hayrı olmuyor belli ki o ayrı mesele
Yemek temizlik yapıyor ama keşke kalmasaydı ben yapardım herşeyimi. Yaptığı şeylerde bir şeye benzese keşke. Bi çorba yapmış çorba değil şehriye pilavı olmuş, yanına da makarna 😩 hamur işi, makarna, pilav, patates yapmaya bayılıyor

Yemek temizlik yapıyor ama keşke kalmasaydı ben yapardım herşeyimi. Yaptığı şeylerde bir şeye benzese keşke. Bi çorba yapmış çorba değil şehriye pilavı olmuş, yanına da makarna 😩 hamur işi, makarna, pilav, patates yapmaya bayılıyor
Gelin kaynanayı, kaynana gelini ne yapsa sevmez 😂😂

Benim bebeğim neredeyse 6 aylık oldu öyle geldim memlekete ondan önce başka şehirdeydik, bu kadar geç gelme sebebim millete söylesem de algılarının kapalı olacağını bilmem ve birilerinin hayır dememe rağmen öpecek olması.
Evet maalesef salak bir milletimiz olduğundan hayır dememe rağmen öpüldü ve ben utanmadan yine de öpmüyoruz deyip ıslak mendili alıp sildim gözlerinin önünde bebeğimi.
Valla ben değil onlar utansın asla umrumda değil, bundan sonra da başkasının kucağına da vermeyi düşünmüyorum hatta. Eşimi de sıkıştırdım öpmeye kalkan olur ve izin verirsen bişey demezsen bu çocuk hasta olursa seni de öpenleri de mahvederim dedim, o da sen tut artık diyor başka ortama girince hayır diyemediğinden. Ben bebeğimi silerken de açıklama yapıyor, ne diyorsa desin umrumda değil ben açıklama yapmıyorum.

Ve evet bu çocuk hasta olsun eşimden hesap soracağım başının etini yiyeceğim, bir daha asla kimseye de yanaştırmam bu çocuğu hasta olursa eğer. Öpen kişileri de arayıp hasta oldu diye taciz edeceğim, net söylüyorum yaparım eşim inadımı biliyor. Sizin üzülmenizdense, bebeğinizin acı çekmesindense darılsınlar size bırakın. Eşiniz de olsa darılsın.

Ne abartmasi yaa. Disaridan gelince elimizi yikayip ustumuzu de mi degistirmeyelim? Olmasi gereken bu zaten. Bu titizlik degil.
disardan gelip bebegi opmek isteyenler sorgulasin kendilerini “acaba biz pis miyiz” diye.

Benim bebeğim neredeyse 6 aylık oldu öyle geldim memlekete ondan önce başka şehirdeydik, bu kadar geç gelme sebebim millete söylesem de algılarının kapalı olacağını bilmem ve birilerinin hayır dememe rağmen öpecek olması.
Evet maalesef salak bir milletimiz olduğundan hayır dememe rağmen öpüldü ve ben utanmadan yine de öpmüyoruz deyip ıslak mendili alıp sildim gözlerinin önünde bebeğimi.
Valla ben değil onlar utansın asla umrumda değil, bundan sonra da başkasının kucağına da vermeyi düşünmüyorum hatta. Eşimi de sıkıştırdım öpmeye kalkan olur ve izin verirsen bişey demezsen bu çocuk hasta olursa seni de öpenleri de mahvederim dedim, o da sen tut artık diyor başka ortama girince hayır diyemediğinden. Ben bebeğimi silerken de açıklama yapıyor, ne diyorsa desin umrumda değil ben açıklama yapmıyorum.

Ve evet bu çocuk hasta olsun eşimden hesap soracağım başının etini yiyeceğim, bir daha asla kimseye de yanaştırmam bu çocuğu hasta olursa eğer. Öpen kişileri de arayıp hasta oldu diye taciz edeceğim, net söylüyorum yaparım eşim inadımı biliyor. Sizin üzülmenizdense, bebeğinizin acı çekmesindense darılsınlar size bırakın. Eşiniz de olsa darılsın.

İnsanlar çok değişik, bi insan neden başkasının bebeğini öper anlamıyorum.
Valla ben de anlamıyorum, bu gün artık biri pişkin pişkin yine aynısını yaptı, bebeğim uyuyordu uyandı odasına daldı bi ondan bir de uyarmama rağmen de ikinci kez öptü. Kavga ettim yolladım. Bir daha kimseyi almayın eve, biri gelecekse evden çıkacağım bebeğimi alıp dedim. Artık yeter yani.

Ben çok temizlik yapan birisi değilim ama dışarıdan gelince elimi yıkarım, eğer tüm gün dışarıdaysam gelince üstümü değiştiririm ya da duş alırım. Yeni doğum yaptım ve bebeğime de hassas davranıyorum. Elimin temizliğine çok önem veriyorum. Eşimin annesi doğum için geldi maalesef 4-5 ay kadardır bende kalıyor mayısda gidecek. Eşimin kardeşi iş çıkışı geldi (iş kıyafetleriyle ve direk işten geldi, evi ayrı) bebeğe ekleyecekti elin pis yoka öyle elle dedim. O gidince eşim ayıp ettin suratı asıldı dedi. Annesine bana kaç saattir surat yapıyor. Doğru dürüst konuşmuyor. Şimdide hiç bir şey demeden yatmaya gitti. Yani negatif bir elektrik aldım ister istemez. Çok gerildim, ne yapsam ne desem batırıyor. En hassas dönemlerimde kaynanamın küsmelerini, triplerini çektim ve hala da çekiyorum. Bana akıl verin.
Ben çok titiz olduğumu söyleyebilirim. Ama yaptığınız çok normal. Dışarıdan grlince üstümüzü değiştirmek, ellerimizi yıkamak. E bunlar da olmayacaksa..

Back
X