Ben kötü biri miyim.....

Tam olarak aynısını ben yaşadım. İş yerinde biri vardı, sadece iş yerimde de değildi çalıştığım işin gereği aynı yerde de kalmak durumundaydık. Canımı çok sıkıyordu. Çok uzun anlatmayacağım ama; aynen ben de senin gibi o kişinin bir açığını bularak, o kişinin işten atılmasını sağladım... Hala düşünürüm iyi mi yaptım kötü mü diye, işinden oldu çünkü...
Ama, aynen senin gibi plan yapmıştım, hem hoşuma gitmişti, hem de vicdanım sızlamıştı... Şu an yaşadıklarımın onun ahı olduğunu düşünürüm kimi zaman...
Gel gelelim, eğer gerçekten sizi rahatsız ettiyse sebepsiz, huzurunuzu bozduysa, niye canı sıkılan siz olacaksanız, aptal mısınız? Herkes kendini düşünür.. Bu durumda üzülmeyin derim...

hayır sen kötü biri değilsin..o arkadaş denen kişi senin sabrını taşırmış..nifak fesat hak etmiş..

İyi yapmışsınız bence. Aynı şeyi bende yaşadım sürekli uğraştı benimle dediğin gibi müdürlerede olur olmaz şeyler söyledi hakkımda. Ama ben sustum hep, onun hatalarını hiç söylemedim.

Sonuçtada onun yüzünden çok sevdiğim işimden oldum. Ama içim soğudu çünkü benimle beraber onuda çıkarttılar işten.

Iyi bisey yapmamissiniz elbette. Ama o size iftira atarken siz onun gercekten soylediklerini soylediniz sadece . Haddini bilseymis olaylar bu raddeye gelmezmis.haketmis ama Yinede hos bi durum degil tabiki

Ya adamın yaptığı masum hatalar değil, milletin namusuna dil uzatmış, konu sahibi arkadaş sırf onun şikayeti yüzünden soruşturma geçirmiş ya bu bayan onun bahsettiği bir şey yüzünden işinden atılsaydı? Adamın karakteri yok belli ki, haddinin bildirilmesi gerekiyormuş. Laf atıyorsa sağa sola o laf kendine atılınca altında durmasını da bilecek. Hani bir de şurda birbirimize en ufak bir çıkışımız olduğunda hakkımızı aramak adına çoğumuz sert tavırda oluyor, milletin namusuna laf atan yarın bir gün o kadına da yapar bunu. Orası iş yeri kimse kimsenin arkasını pışpışlamak zorunda değil, eşek kadar adam rahat dursun

Bence birisinin ona haddini bildirmesi gerekiyormus bu siz olmussunuz. Milletin kuyusunu kazmayi onun bunun hakkinda iftira atmanin bedeli odesinde akli basina gelsin, evet kotusunuz kotuluk edene kotuluk eden o kisi siz olmussunuz. Ben olsam bende yapardim net.

Hayatta dik durmak gerek sert olmak gerek. Kimse kimseye acımıyor bu devirde. Ayakta durmak için bazen bunlar zorunlu hale gelio

Ne planı ne ses kaydı konuda öyle bir şey geçmiyor. Birilerin namusuna dil uzatıyorsa onu gidip söylemenin nesi kötü?? Harbi kafanızdaki o halka sizi uçuruyomu?

Benim genelde kalabalık ortamda yapmayı tercih ettiğim şey. Kopacaksa tam kopsun , kim ne diyor herkesi katarım işin içine, yakarım herkesi . İyi sabır varmış , beklemişsin , Yaptın , geçti sorgulama düşünme. Bunun bir faydası yok , değiştiremezsin. Vicdan yapma , o çoktan hak etmiş ve hak ettiğini bulmuş.Böyle kişilerin yaşayacağı bir şey bu.
Ben hiç üzülmezdim , sinirlendim mi gözüm görmez hiç bir şeyi.
Herkesin anladığı dil farklı işte ha o değişir mi , ders alır mı bundan , bence hayır ! Böyle kişilerin her durumda ve bu durumda yapacağı şey yine karşı tarafa suç atmak . Senin üstüne gelip vicdan yapmaya kalkarsa taviz verme , iftira attı diye bir de seni zor duruma sokar benden demesi !

Onun yaptığı gibi iftira atmamışsın kendi sözleriyle onu vurmuşsun o kadar. Herkes kendi ağzından çıkan sözden ve yaptığı hareketlerden mesuldur. Milleti birbirine düşürürken, kendi başına gelecekleri düşünmeliydi.

Iyilik demek kotuluk yapma firsati elinde oldugu halde yapmamaktir. Firsatini bulunca kotuluk yapana elbette iyi diyemeyiz.

Her haksizliga ugradigimda sadece hakkimi savundum ve gerisini sineme cektim, kontrasini yapma sansim varken yapmadim yani. Ama bana zulmedenler hep beterini yasadilar hatta cogu gun geldi ozurlerle caldi kapimi. Vicdanim da cok rahat yasiyorum. Ilahi adalet mi dersin karma mi dersin artik herkes inancina gore bi isim koysun. Iste ben ona inaniyorum. Oh cok da iyi yapiyorum

Size zarar veren birine karşı çiçek mi atarsiniz
Eski iş yerimde biri vardı. Evlenecekti. Bana asıldı karşılık vermedim (evli olduğumu bile bile) sonra arkamdan atıp tutmuş ben ona asılmışım da bana yüz vermemiş de sağlam papuç değilmişim de.. Ben ne mi yaptım? Bunlar evlenirken düğün fotolarını ben çektim ücretsiz. Kıza yardım ettim her aşamada. Düğün öncesi sonrası ilgilendim. Sonuç? Bana ikisi bir olup aynen şu cümleyi kurdu "Seni çok yanlış tanımışız. Zamanında arkandan atıp tuttuk. Hakkını helal et. Çok pişmanız". Taş atana ekmek at felsefem. Bana kötülük yapana hiç kötülükle karşılık vermedim. Ve hep ben kazandım. Zamanla tabi... Arkadaşlarım bana çok kızdı. Onlar senin hakkında neler söylüyorlar sen ne yapıyorsun diye... Ama ben onları iyilikle yola getirdiğim için mutluyum...

bır uyeye cevap olarak " Size zarar veren birine karşı çiçek mi atarsiniz " dıyebılıyorsanız vıcdanınız neden sızlıyo onu anlamadım . bence yaptıgınızdan utandıgınız ıcın vıcdanınız sızlıyo aksı durumda dustugu durumdan hosnut olmanız gerekırdı .

Kötü değilsiniz.Kimse kusura bakmasın millet istediğini gibi yalan üstüne yalan çiyanlık üstüne çiyanlık yapıcak,ay ama ben iyiyim diye içimizemi atıcaz bizde.Hiç boşuna üzülme,çünkü sen iftira atmamışsın.O milletin hakkında yalan yanlış konuşurken sen gerçek neyse onu söylemişsin.Adamın hiç söylemediği bişeyi söylemiş gibi anlatmamışsın mesela.Şahsen ben yaptığın şeyi takdir ediyorum.Geri vites yapmayı kötü insanlara başka türlü öğretemezsin.Doğru olan bişeyi söylediğin için sen rahatsız olma,o millete iftira ata ata en sonunda başına gelene rahatsız olsun.Denyo.

kötü müsün bilmem de ,dünyanin en saf ve en iyi insani oldugunu zannetmiyorum,esinin önermesine katilmiyorum anlicagin..

vicdan en rahat yastiktir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…