Ben kötü anne miyim? Oğlumun gelişimi geri mi?

Siz hic emzirmek istemeyen bir anne kedi gördünüz mi sanmiyorum resmen kovalıyor yavrularinı emmesin diye bizden daha akıllı oluklari kesin öyle salçaya falan zaten ihtiyaçları yok emzirmeme zamanı gelince onlar hallediyor

Son düzenleme:
Emzirmeyi kesin. Diğer konular için de asla kimseye fırsat vermeyin. Herkes işine baksın. ciddi ciddi sinirlendim

Muhtemelen dişleri çarpaşık olacak çocuğunuzun. Çene ve diş gelişimi üzerinde olumsuz etkileri var uzun süre emzirmenin.
Ay ne çapraşığı olacakmış merak ettim. İlk kızımı 30 ikincisini 36 aya kadar emzirdim. Her ikisinin de dişleri inci gibi maşallah. Şu an 3. kızımı emziriyorum 14 aylık. İnşallah onu da o aylara kadar emzirmek istiyorum. Zamanı gelince sancısız krizsiz vedalaşıp bırakacağız inşallah.

her çocuk aynı olmaz her cinsiyet bile aynı olmuyor kızlar daha konuşkan erkek çocukları biraz daha geç konuşabilen.benim kendi çocuklarımın arasında bile öğrenmede algıda fark olabiliyor,vede sıkıntı var ise sorun olunca anne olmamalı,bunu öğrenmek zor değil birlikte doktora götürerekte varsa sorun çözülür.bence normal hiç canınızı sıkmayın

Size bir anımı anlatayım da gerisine siz karar verin.

Oglum 4 yaşında ben de öğretmenim. Pedagoji eğitiminde gördüğüm çoğu seyi kendi çocuğum üzerinde gözlemleme fırsatım oluyordu.
Geri geri yürüme ve zıplama için belli bir ay aralığı var. Bizim çocuk geri geri yürüyor ama zıplamıyor. Deliricem...
Elimden tutup yatağa çıkarıyorum zıpla annecim
I-ıh hayır..
Tramboline bırakıyorum hadi canım bak abiler ne güzel zıplıyor sen de yap ... Hayır hayır ı ıhh

Kafayi yeme noktasına geldim ve ben kendimi çok gaza getiren bir insanım habire okuyorum neden böyle neden zıplamıyor nörolojik bir sorun mu var vs...
Bir gün yine yatakta yaylanma hareketi yaptırıyorum yapamadı ben de neden yapmıyorsun hadi ama dedim
Gözlerini kocaman açarak "Yapamıyorum annee "dedi. Üzgün olduğunu fark ettim ve o bakışı o sözü nasil içime işledi anlatamam. O gün bugündür ne kıyaslarım ne de bir konuda üstüne giderim.
Ilk kez 25 aylıktı zıpladığında. Şimdi koltuk tepelerinden inmiyor oglum atlama yeter ayağına bir şey olacak diyorum bu kez de zıplamadan duramıyor binlerce şükür.

Kısacası siz üzüldükçe farkında olmadan o da üzülüyor olabilir. Dert etmeyin illaki konuşacak hatta hiç susmayacak bazen. Yarin yamalak kelimelerini özleyeceksiniz bile :)

Bence istediği kadar emzirsin de çocuk sabah erken kalkmasın diye memeyi dayamasın yani. O çocuk normal çocuklar gibi 7-8 gibi kalkıp kahvaltısını yapmalı sonra emziriyor mu napıyor kendi bilir, ama arkadaşın bir rutini yok anladığım kadarıyla.

Saymayı öğrenmesine falan bisey diyemem ama konuşma biraz gecikmiş ama bu bir sorun olduğu anlamına gelmez .Büyük oğlum 2.5 yaşında konuşmaya başladı küçük 1.5 yaşında baya cümle kuruyor akıcı konuşuyordu. Evde abinin olması etkili oldu tabi ama biraz da yapı diye düşünüyorum.
Yapacağınız şey önce uyku düzenini halletmek ilk bi kaç gün zorlanızınız ama bi düzen kurulmalı.
Küçük oğlum 1 ay büyük sizden tabi ki tv izliyor malesef ama hepsinin zamanı var .
Yemek yerken hep birlikte masaya oturmayı deneyin kendi denesin yemeyi dikkatini başka şeylere yönlendirin.
Kotu anne değilsiniz ama düzende biraz eksik var sanki .Erken kalksanız daha enerji okursunuz her ikiniz de .Ayrıca millet konuşacağına az size yardımcı olsun .Onlara kulak asmayın ama bir yerden başlayın. Çocuklarımızın yaşları yakın düzene alışınca her iki taraf için de eğlenceli ve az yorucu oluyor kolaylıklar dilerim .

Konuyu da sabah 4 te açmış, sonrada sabahları kendime gelemiyorum deyip memede çocuğu tekrar uyutuyor... Eski konularını pek bilmiyorum ama kimse kusura bakmasın bana göre kötü bir anne. Yahu öğlene kadar yatarken hiç mi rahatsız olmuyorsun? O çocuk öğlene kadar uyusun, sonra aç tvyi izlesin dursun... Babasi da tabiki evladi ile ilgilensin ama tüm gün çalışıp eve gelen birisi, evde oturan anne kadar kaliteli zaman geciremez.

Başka çocuklarla kıyaslamayın. Konuşamasa da her şeyi anlıyor, çocukta travma oluşturmayın. Her çocuğun gelişimi farklıdır elbette ama 32 aylık cümle kuramaması normal demesin hiç kimse. Mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Bu bir sorun olduğu anlamına gelmiyor ama varsa da erken teşhis daha fazla yol almanızı sağlar.

Yaşadığım yerde konuşma terapisti yok benim de oğlum 2.5 yaşına yaklaşıyor hala tek kelime ve çok sınırlı sayıda. Bilip de söylemedikleri de var acaba terapist ne tür tavsiyelerde bulundu paylaşabilir misiniz?

oğlum 3 yaşında şu anda koşuyor oynuyor sayıyor konuşuyor hatta baştan sona kaç tane şarkı biliyor peki ben bunu neye borçluyum tabiki ilgi +oyun ekran yok mesela çok zorlandım sadece en fazla 30 dakika sürekli oyun temizlik makinayi birlikte yerleştirmek mesela sabah erken kalkmak açık havada yürümek top oynamak kitap okumak resim yapmak size yalvarıyorum su çocukları ekrandan çekin resmen hipnoz oluyor çocuklar sosyallik sıfır benim 5 oğlum var ve halada oyuna vaktim var siz iyi bir anne misiniz tabiki her anne iyidir sadece hatalarımız var ekranda yemek nedir bırakın ac kalsın ne yediğini bilmiyor ki çocuk robot gibi alın çocuğunuzu sabah tutun elinden birer simit alın elinize açık havada yiyin o bile kuzuya iyi gelir hastalık var doğru ama dikkat edin ve çocuğu dışarı çıkarın derim ben çok bilgili bir anne değilim sadece tecrübem bu ekrandan uzak kalsın kız desin banana yi zamanı gelince öğrenir

Siz çocuğunuzun gelişimini yazınca kadına aa bak kelebeğin cocugu ne güzel gelişmiş mi delirttiniz sanıyorsunuz kadin sizi sormuyor kendi cocugu için soruyor. Hemen atın kedi cocuklairnizi one ayıp yahu.
E sormus ya iste,yazanlar da ornek veriyor.
Ben de veriyorum hatta:))
Konu sahibi,kizim yasina girmeden,oglum 3 yasi dolunca konustu.
Bosver sen ornek verenleri,benim de oyleydi,simdi ornek verilen cocuklari yaya birakiyor oglum masallah:))

Eşim terbiyesiz karakteri gelişmemiş bir adam, sen biraz rahatınana düşkün bir hanımsın. Bu konudan bağımsız genel yorumum böyle diğer yorumlarına istinaden. İki ayrı uçsunuz, çocuk geri mi bence değil. Ama bilinci neden daha açık olmasın ? körpecik zekası ışıldamasın ?

Emzirme, konusma icin su anda bir sey diyemem cunku benimkiler daha 13 aylik ama su 1 senenin en buyuk hatasi 1 ay oncesine kadar yaklasik 3-4 ay reklamlarla yemek yedirmem oldu.Hayir,cocuklarin bakasi yok tv ye acikken bakmiyorlar,dis cikarma donemi yesinler diye actik.Boyle olmaz diyerek 1 aydir mutfakta oyuncak,kap kacak buzdolabindaki magnetlerle oyalayarak tv siz alistilar.Bence siz de bu hatadan dönün bir an once.Zorlaniyorum evet ikisi yesin derken cok daha fazla efor sarfediyorum ama en azindan tv ye dalip gitmiyorlar hatta unuttular bile.Hatamdan donmus olmaktan cok mutluyum ama iste tek bakinca bazen insan caresizlikten ne yapacagini sasiriyor.

bende üç yaşına kadar emzirdim hiç bir sıkıntıları olmadı,şuan koca delikanlılar yani

Arkadaşlar bunlar ne kadar bilimsel açıklamalar böyle waaaooovvv...
Ben yaptım olmadı demek ki kesin olmaz gibi nasıl bir kanıya varmakmış bu
Şöyleki öğünlerinde emmeyi tercih eden süt dişleri sürmüş bebeğin çiğneme fonksiyonu azalır. Bu da daimi dişlerinde sürme gecikmelerine sebep olur. Sürme gecikmeleri de daimi dişlenme sürecinde çarpaşıklığa neden olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…