Ben kötü anne miyim? Oğlumun gelişimi geri mi?

En az 24 ay o
edit: Kaç yaşına kadar emzirmeli? - Uzm. Dr. Yelda Mumcu

Arkadaşlar insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen ya.Sizin çocuğunuz 3 yaşında konuşmuş olabilir ama bu olay bu durumu normal yapmaz çünkü böyle söyleyerek belki de bir başkasının otistik çocuğunu doktora götürerek erken teşhis ettirmesini engelliyosunuz bu devirde ne bu cehalet. Erkek çocukları da hiç de geç konuşmuyo ayrıca benim oğlum ilk anne dediğinde 8 aylık cümle kurduğunda 1,5 yaşındaydı.

Bir çocuğun 3 yaşında konuşmuyor olması normal değildir ve doktora götürülmesi gerekir. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Emme olayi cok fazla uzamis .
Yanlis anlamayin ama tek suçlu tv ..siz iyi bir annesiniz ama mukemmel değilsiniz zira kimse degil herkes hata yapabilir önemli olan hatanin neresinden dönulse kardır..kitap okuyun beraber gunde 1 saat bile yeter kapatin tv yi oyun oynayin parka goturun sosyal kontak kursun .malesef coronada var ama maske takarak da olsa parklara goturun ...tv iyi degil

Yigenim 11 aylık sipa cümle kuruyor ama benim kiz 2 yasinda konustu mutlaka bir pedagoglada gorussun

Uzun süreli emzirmenin çocukta fiziksel değil ruhsal bir takım sıkıntılar yaratabileceğini yazacaktım ama korktum Nitekim bahsettiğiniz kişide tam aklımdan geçen şekilde sıkıntılar olmuş.

Oral dönem bittikten sonra emzirmenin de bitmesi gerekiyor diyor işin uzmanları. Doktorlar değil, düşünürler.

Benim bi kuzenim var 4 yaşına kadar 3 kelime konuştu. Adıma kamine diyodu sürekli. Her çocuk denk olmak zorunda değil einstein gerizekalı sanılırken bir dahi çıktı unutmayın.
Öğretmeni bu notu annene götür demiş cebine iliştirmiş einstein annesine notu vermiş notta çocuğunuzun zeka gelişim geriliği var lütfen çocuğunuzu okuldan alın yazıyormuş hatta

Yazınızda beni en çok rahatsız eden çocuğunuz kalktığında, kendiniz uyumak için onu da emzirerek uyumaya teşvik ediyosunuz. Muhtemelen yatağa yanınıza alıp yatarak uyumaya devam ediyosunuz. Çocuk kalktığında yapacağı şey kahvaltı yapmak olmalıdır, sizin uykunuz olsa dahi beraber kahvaltı yapmanız doğru olanı(sabah çok erken kalksa bile) Bir kere sabah saatinde anne sütü alan bebek kahvaltı yapmak istemez. Bunu da bana doktorum söyledi, bebeğim mızırdanarak uyandığında onu öncelikle güdüsel olarak emziriyodum. Sonra iştahsız olduğundan dem vuruyodum. Doktorum sabah saatlerinde emzirmememi söyledi. Şu an kaçta kalkarsa kalksın, önce pışpışlıyorum(uykusu varsa uyuyor zaten) gerçekten uyanıksa kalkıp kahvaltı yapıyoruz. uyumak için, bebeğinizi de uyutmaya çalışmayın. Zaten belli bir süre sonra fizyolojiniz bu rutinlere alışmış olacak. Memeden kesme konusunu doktorunuza bir kez daha danışın.
tv konusunda arkadaşlar zaten uyarılarını yapmışlar.

Ne gibi sorunlar oluyormuş mesela ? 09:00 -17:00 okula giden , eğlenceli , neşeli komik bir çocuğum var. Bana " sana aşırı bağlanır kopamaz vs dediler 27 aylıktan beri tam gün kreşe gidiyor. Güvenli bağlamayı tam gerçekleştirdik, çocukla ilgili tek sorunum cadaloz olması o da bana çekmiş şaşırmıyorum. Heryere girer çıkar toplum içinde konuşur, merak ettim nasıl etkileri oluyormuş uzun emzirmenin ?

Size şimdi burdan uzun uzun bütün ekollerin emzirme konusundaki araştırmalarını ve görüşlerini aktaramam. Araştırın okuyun merak ediyorsanız. Pek çok kaynak mevcut.

Yani ne diyelim şimdi? çok emzirmişsiniz çok fayda görmüşsünüz, muhteşem bir çocuğunuz varmış. Tebrikler en doğrusunu yapmışsınız.

Teşekkür ederim . Emzirirken kimseye sormayacaktım sormadım zaten , dr dışında . KudrAlobarcım canım balım alıntı yaptığın ark örneklendirdiği kişi neredeyse engelli bir profil. enn enn çocuğu ben yaptım demiyorum ama biri çocuğu emzirmişsin alık olacak garip olacak öyle olacak böyle olacak derse kaynak isterim. Araştır öğren diyemezsin açıklamak durumunda kalırsın bilimsel bir yaklaşım değil. Emzirdim çocuk için bütün forum karşı olsa umrumda değil ama biri çıkıp da bu kadar zeka seviyesi düşük bir toplumda emzirdiğim için çocuğum neden sorunlu olacak onu öğrenmek istiyorum ? çünkü toplumda emzirme 6 ay civarı ve toplumun seviyesi ortada. Korkuyorum belki cahilim bilmek istiyorum. Ya da insanlar atıp tutmasın istiyorum ve genellemesin istiyorum belki.

Anne terörü diye bir şey var şekerim ve ben ilk başta dediğim gibi çok korkuyorum bundan. O yüzden fikirlerim olduğu halde yazmadım konuya pek bir şey. Forumda konuşulacak, konu hakkında bilgisi olmayan insanlarla tartışılacak konular değil benim için. Bilgi isteyen olursa veririm ama “ben yaptım oldu” “sen yanlış yapmışsın olmamıştır o” “hepiniz yanlışsınız en doğru benim” diyen analara gücüm yetmez

O yüzden isteyen okur diyorum. Freud orda (bunu hepiniz bilirsiniz zaten), ericson orda, skinner orda, daha niceleri orda burda işte. Açın okuyun.

Gelişim her çocuğun kendi özeldir. Ancak 32 aylık olmuş bir çocuğun hala bebeklik dönemine ait emme davranışını yapmasını doğru değil. Burada sorumluluk size ait. Acilen emzirmeyi kesin ve tablet, telefon, televizyon üçlüsünden kurtulun. Çocuğunuzla bol bol sohbet edin. Sohbet etmek için onun cevap vermesini beklemeyin. Siz yaptıklarınızı anlatın, onun yaptığı şeyleri ifade edin gibi. Bunları kararlı ve tutarlı şekilde uygulamaya başladıktan sonra değişim göreceksiniz.

Öncelikle kendinizi kötü hissetmeyin bu hisse sebep olanları susturun.
Her çocuk biricik ve özeldir. Çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamayın. Zamanı geldiğinde o da bir çiçek gibi tomurcuklarını açacak ama kendi zamanında. Çocuklar saat ayarlı gibi 12 aylıkken yürüyecek 18 aylıktan konuşacak gibi programlamayla doğmazlar. Siz kendinizi paralasanız da olmaz. İsterseniz anneliği kitabını yazın yine olmaz.
Uzun süreli emzirmek de yeme bozukluğuna sebep olur. Süt varken makarna bile cazip gelmez.

yalancı memede bu dediklerinize katılıyorum ama anneyi bu yaşında emenlerde doymak değilde daha çok sıcaklığı hissetmet için çünkü benim kuzular yemek üstüne sütlü kahve içerlerdi

Kaynım 35 yaşında, iş aramaz, arkadaş aramaz. 24 saat evde. Annesine ailesine aşırı düşkün. Koca adam nasıl ayrı bir hayat hayali kurmaz şaşarım. Salt emzirmeye bağlamasak da bazen 5 yaşına kadar emdiği için mi ayrı bir hayat kurma arzusu kurmuyor diyorum. Ama uzmanı olmayınca bir çıkarımda da bulunmadım tabii. Ama bana da sağlıklı gelmiyor.

Prenses seni yorumlarını beğenirim. Ama sen emzirme haricinde doğru yaklaşmışsın, doğru etkileşim kurmuşsun ama bunu genele vuramazsın.
Bahsettiğim kayınbirader dereceyle iyi bir okul bitirmiş. Ama sosyal anlamda zayıf. Ama engeli yok gayet zekidir. Ama kariyer yapmadı: yapamadı değil yapmadı. Bildiğin kendi tercihi iş aramadan evde oturmak. Ruhsal bir sıkıntısı var mı bilemem ama engeli yok, zeki de biri. Yani ben net sonucu bilmeden sonuna kadar emzir diyemem ondan.

Çocuklar için kalkış yatış saatleri önemlidir. Neden saat 4-5te yatıyorsunuz? Yani sonuçta 5-6 saat uyuyacaksanız 12-6 arası da uyuyabilirsiniz. Oğlunuz da 20.30 civarı yatsa size de vakit kalır bence.

Her şeyi anlıyor ama konuşamıyor olması alıcı dilinin gelişmiş ancak verici dilinin gelişmemiş olduğunu gösteriyor. Bizim yaklaşık 14-15 aydan beri kelimelerin ilk hecesini söylüyordu sadece. Mesela kırmızı balık yüzüyor diyecek;kı ba yü... Bu konuyla ilgili görüştüğümüzde ilk sorulan şey ekran olup olmadığıydı. Çok sınırlı ekrana rağmen konuşmuyordu. Kreş ile konuşmaya başladı. Emzirmeyle zekanın alakasından bahseden bir kaynağınız var mı peki? Ben de misal mamayla karışık kısa süreli emziren biri olarak bunu merak ediyorum.

Bir kadına "iyi anne degilsin, anneliğinde eksiklerin var, kötü annelik yapıyorsun.." demek neden "tabu " bir seydir?

her insan herhangi bir konuda kötü olabilir?

Gercekten kötü annelere bunu dile getirmezsek o kötü annelikleri ile hayatlarina devam ediyorlar ve cocuklarin hayatlarina kalici yanlis izler birakiyorlar

herhangi bir konuda başarisiz birisine "süpersi , cok iyisin" demenin ne faydasi var?

her kadin anneligi annesinin karninda ögrenmiyor, mukemmel annelik reklektif, içgüdüsel bisey degil ki. Ögrenilen emek verilen bir sey.

Dogurganlik yasina gelmis ve sevisip halime kalmis her dişi birey neden "iyi " anne olsun??

konu sahibine tavsiyem ; "kötü" anne ünvanını haketmiyorsunuz ama eksikleriniz oldugu aşikar.

"bir anne olarak yanlis /eksik yaptigim seyler var mi acaba? " diye sorsaniz daha mantikli.

hem kendinize haksizlik etmis olmazsiniz hem de anneligi sadece "iyi" "kötü" seklinde 2 kategori gibi dusunmezsiniz.

size kötü diyenlere alinmaz , iyi diyenlere de inanmazsiniz.

cunku çoğu insan bu ikisi arasinsa biyerdedir.

kötü anneler vardir, herkesin anneligi sorgulanabilir

Daha detaylı araştırmak isteyen linklediğim yazılar içindeki araştırmaları araştırarak devam edebilir.

Emzirmeyi seven anneler emzirin. Genelde çocukların doğal bırakma yaşı 3-4 arasına geliyor. İsteyen emzirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…