- 26 Eylül 2007
- 15.120
- 17.869
-
- Konu Sahibi Liona Esposito
- #181
39 ay emzirdim dişler sağlam, ben yaptım oldu ? sizin verilere göre bakarsak 6 ay emmiş dişleri çarpık çürük bir sürü çocuk var onları ne yapacağız ?Arkadaşlar bunlar ne kadar bilimsel açıklamalar böyle waaaooovvv...
Ben yaptım olmadı demek ki kesin olmaz gibi nasıl bir kanıya varmakmış bu
Şöyleki öğünlerinde emmeyi tercih eden süt dişleri sürmüş bebeğin çiğneme fonksiyonu azalır. Bu da daimi dişlerinde sürme gecikmelerine sebep olur. Sürme gecikmeleri de daimi dişlenme sürecinde çarpaşıklığa neden olabilir.
Her çocuk farklıdır deniyor ama bazı şeylerde mantık lazım sonuçta çocuk 3 yaşında ve hala düzgün konuşamıyor bu %100 TV ile alakalı.Çocuğunuzun gelişimi geri mi değil mi görmeden konuşamayız. Ancak bu yaşta ekrana maruz kalması ve uyuma uyanma saatlerinin uygunsuzluğu gelişim geriliğine sebep olabilir. Problemi çözmek istiyorsanız ekranı tamamen ortadan kaldırmalı ve en geç 9’da uyuyup sabah 8-9 civarı uyanmasını sağlamalısınız. Beyin gelişimi için uyku saatleri çok önemli.
Her çocuk farklıdır tabi ki ama bu bazı çocuklarda gelişim geriliği olabileceği gerçeğini değiştirmiyor.Her çocuk farklıdır deniyor ama bazı şeylerde mantık lazım sonuçta çocuk 3 yaşında ve hala düzgün konuşamıyor bu %100 TV ile alakalı.
39 ay emzirdim dişler sağlam, ben yaptım oldu ? sizin verilere göre bakarsak 6 ay emmiş dişleri çarpık çürük bir sürü çocuk var onları ne yapacağız ?
Çocuk 6,5 yaşında ben de dr tavsiyesi ile emzirdim. Emzirmenin faydalarını dr muz anlattı 24 ay üzeri için , bende elimden geleni yaptım. Kesin kati konuşamayız, hekim değiliz kaldı kim hekimlerinde farklı farklı görüşleri var. Şimdi dişleri yamuk olan çocukların hepsi uzun emen çocuklar öyle mi ? Bu toplumda emzirme oranı ve süresi ortada zaten ve çoğunluğun dişleri berbat durumda. Ben 8 ay emmişim dişlerim yamuk?Yahu emzirilmis cocugun disleri çürer denilmiyor. Cene yapisi degisiyor. Dislerin pozisyonu degisiyor. Ve bu hemen fark edilmiyor. Cocuk 7-8 yasinda gelsin, dahada fark ediliyor. Cene yapasi degisince, konusma sorunlarina yol açabilir. Baze dislerin egri durmasina yol açabilir. Yani cocuk ilerde dis düzeltme tedavisi görebilir. Bu emzik alan cocuklar içinde geçerlidir.
Bunlar bilimsel veriler. Ha siz onu dinlemeden emzirmek istemissiniz, sizin bileceginiz birsey.
Her çocukta aynı şekilde seyreder demiyordur araştırmalar da, yamuk dişli çocuk uzun süre herhangi bir şey emen çocuklarda daha fazla görülüyordur.Çocuk 6,5 yaşında ben de dr tavsiyesi ile emzirdim. Emzirmenin faydalarını dr muz anlattı 24 ay üzeri için , bende elimden geleni yaptım. Kesin kati konuşamayız, hekim değiliz kaldı kim hekimlerinde farklı farklı görüşleri var. Şimdi dişleri yamuk olan çocukların hepsi uzun emen çocuklar öyle mi ? Bu toplumda emzirme oranı ve süresi ortada zaten ve çoğunluğun dişleri berbat durumda. Ben 8 ay emmişim dişlerim yamuk?
Göğüs ucunun emilmesiyle emzik aynı şey olamaz. Çocuklar tüm gün emzik ağzında sakız gibi çiğniyor. Sigara gibi adeta alışkanlık şeklinde .Emzirme 3 yaşında o şekilde değil ki. Gerçekten emzirme nefretini anlayamıyorum, emzirme büyük bir emek ve kişisel tercih. Ben kimse emzirmedi diye yermiyorum çoğu anne 6 ayı dört gözle bekliyor. Hiçbirine ne burada ne başka bir alanda tek laf etmedim. Ama emzirene karşı büyük bir saygısızlık var kimse bu benim haddim mi demiyor ? sen emzirmemişsin tamam ne güzel dişleri mükemmel milyonlarca çocuk benimki çarpık değil de hadi sizler için çarpık dişli olsun.Her çocukta aynı şekilde seyreder demiyordur araştırmalar da, yamuk dişli çocuk uzun süre herhangi bir şey emen çocuklarda daha fazla görülüyordur.
Yani eğer böyle bir araştırma varsa bu örnekler araştırmayı çürütmez.
Anlaşılmayan şu, çocuğa zehir vermişiz muamelesi yapılmasına gerek yok.
Herkes kendi karar versin emzirme süresine.
Konu sahibi emzirme üzerine yorum istemiş gibi herkeste bir ahkam kesmeler, arka arkaya bıraktır demeler.
Emzirme 2 yaşını geçince milletin gözleri pörtlüyor.
Katılıyorum. Eğer şüphe varsa öncelikle bir çocuk psikiyatrının ya da çocuk nöroloğunun görmesi gerekir. Benim oğlumda uyaran eksikliği var ve denver 2 gelişim testine göre yaşıtlarından 6 ay geri. Böyle riskler oldugu için her çocuk farklı diye zamana bırakmak bana mantıklı gelmiyor. Yapılması gereken uzman görüşü almak, evdeki tüm ekranları kapatmak ve çocukla her dk gerçek anlamda ilgilenmek...Her çocuk farklıdır tabi ki ama bu bazı çocuklarda gelişim geriliği olabileceği gerçeğini değiştirmiyor.
Çocuk 6,5 yaşında ben de dr tavsiyesi ile emzirdim. Emzirmenin faydalarını dr muz anlattı 24 ay üzeri için , bende elimden geleni yaptım. Kesin kati konuşamayız, hekim değiliz kaldı kim hekimlerinde farklı farklı görüşleri var. Şimdi dişleri yamuk olan çocukların hepsi uzun emen çocuklar öyle mi ? Bu toplumda emzirme oranı ve süresi ortada zaten ve çoğunluğun dişleri berbat durumda. Ben 8 ay emmişim dişlerim yamuk?
Emin misiniz en fazla 24 ay önerdiğinden?Her ciger kanseri olan sigarami içti? Hayir. Hiç haytinda sigara içmemis insanda kanser olabiliyor. Ancak sigara içersen bu riskin dahada çogalir.
Yani evet hiç emzirilmemis cocuklarin çene yapisida farkli nedenlerden dolayi degisebilir. Ancek emmen cocuk, bu meme olsun, emzik olsun, çene yapasinin degismesinin riski daha çok artiyor.
Emzirmenin elbette faydalari var fakat dünya saglik örgütü bile en fazla 24 ay tavsiye ediyor. Doktorunuz hangi bilemsel makaleye göre size farklisini tavsiye etti merak ediyorum.
En az 24 ay öneriliyor , en az. Dr um 30 yıllık bir hekim, önerdi faydalarını bugünden ziyade yarın göreceksiniz dedi. Boyu emsallerine göre uzun ( biz anne baba olarak 1,70 civarıyız ) zeka gelişimi tıbbi olarak kanıtlanmış şekilde ilerde , hastalıklara karşı dirençli, ben dr a inandım güvendim. Zaten kimseyi emdir diye zorlamıyor emzirmediğiniz için çocuğunuz geri olur, kısa olur gelişemez vs gibi genelleme yapıp , kimseye saygısızlık yapmıyorum. İsteyen emzirsin isteyen emzirmesin.. Meme de çocuk da annenin.Her ciger kanseri olan sigarami içti? Hayir. Hiç haytinda sigara içmemis insanda kanser olabiliyor. Ancak sigara içersen bu riskin dahada çogalir.
Yani evet hiç emzirilmemis cocuklarin çene yapisida farkli nedenlerden dolayi degisebilir. Ancek emmen cocuk, bu meme olsun, emzik olsun, çene yapasinin degismesinin riski daha çok artiyor.
Emzirmenin elbette faydalari var fakat dünya saglik örgütü bile en fazla 24 ay tavsiye ediyor. Doktorunuz hangi bilemsel makaleye göre size farklisini tavsiye etti merak ediyorum.
Dr moğolları örnek göstermişti bana,kültürümüzde ( türk) mevcut demişti. Dr un eşi diş hekimi falan da değildi2 yaşından sonra emzirmenin faydalı olduğundan bahseden makale sayısının faydasız olduğundan bahseden makale sayısından fazla olduğuna eminim ama bunu kanıtlayamam.
DSÖ de 2 yaşa kadar emzirin demez, 2 yaş ve sonrası der emzirme için. (Daha doğrusunu bilen varsa araya girebilir, yabancı dil yok bende)
Emzirmeyi doğal akışına bırakan kültürler mevcuttur.
Siz hala zararlı diyedurun.
Mutlaka yararı var ama tamamen emzirmeyle alakalı değildir bence.En az 24 ay öneriliyor , en az. Dr um 30 yıllık bir hekim, önerdi faydalarını bugünden ziyade yarın göreceksiniz dedi. Boyu emsallerine göre uzun ( biz anne baba olarak 1,70 civarıyız ) zeka gelişimi tıbbi olarak kanıtlanmış şekilde ilerde , hastalıklara karşı dirençli, ben dr a inandım güvendim. Zaten kimseyi emdir diye zorlamıyor emzirmediğiniz için çocuğunuz geri olur, kısa olur gelişemez vs gibi genelleme yapıp , kimseye saygısızlık yapmıyorum. İsteyen emzirsin isteyen emzirmesin.. Meme de çocuk da annenin.
Konu sahibi üzerinden yorum yapmadım aslında . Konu sahibine de yorum yaptığım gibi biraz rahatına düşkün emsin ayılmasın yatakta takılabilelim istiyor. Ben aslında tüm genellemelere karşıyım. Emen çocukların dişleri yamuk olur cümlesi ne kadar sağlıklıysa emen çocukların boyu uzun olur cümlesi de o kadar sağlıklı. Ben emzirdim diye " çocuğunuzun dişi çarpık olacak nokta " diyebilecek kesinliğe inanamıyorum. Biri bana fikrimi sorsa bu konusa emzir emzirebildiğin kadar derim ama kimseyi bu hususta taciz etmem burada olduğu gibi..Mutlaka yararı var ama tamamen emzirmeyle alakalı değildir bence.
Eşimin kardeşi 5 yaşına kadar emmiş, boyu ailedeki ortalamadan kısa, zeka evet var ama sosyal zekada bence sıkıntılı. Ne arkadaş ne iş, evde annesinin dizinin dibinden ayrılmaz. Yani en tuhaf çocuklarıdır kendisi. Çocuğunuzdaki özellikler sizin ilgi alakanız ve beslenmesiyle de alakalıdır bences alt anne sütüne bağlamak da sağlıklı değil bence.
Ben mesela burada emzirmekten ziyade, sabah uyanan çocuk 20 dk daha uyusun diye emzirilmesini düzen anlamında sağlıklı bulmadım
Sizin kaynağın gölgesinde kaldı, haklısınız...Arkadaşlar bunlar ne kadar bilimsel açıklamalar böyle waaaooovvv...
Ben yaptım olmadı demek ki kesin olmaz gibi nasıl bir kanıya varmakmış bu
Şöyleki öğünlerinde emmeyi tercih eden süt dişleri sürmüş bebeğin çiğneme fonksiyonu azalır. Bu da daimi dişlerinde sürme gecikmelerine sebep olur. Sürme gecikmeleri de daimi dişlenme sürecinde çarpaşıklığa neden olabilir.