Ben kötü anne miyim? Oğlumun gelişimi geri mi?

Canım her çocuk farklıdır , benim oğlum da geçen sene o yaşlarda pedagog a bile götürdüm biseyi yok ama oyun grubuna verin dedi , 3.5 yaşına kadar normal. Ayrıca konuşmaya bir başlayacak susmayacak göreceksin benimki öyle oldu

Size sadece su noktada hak veremedim,onun disinda her cocuk bir olmaz, bazisi 2 yasinda sayabilir,bazisi 3 yasinda. Bunun belli bir zamani yok. Ben de 4 seneye yakin emzirmis bir insan olarak hala emziriyor olmanizi garipsemedim. Hatta bu mevsimde memeden kesmeyin diyorum,sonbaharda hemen hasta olur. İlkbaharda kesebilirsiniz. Ama insanin cocugu olunca sabah hemen kalkamam yatmam lazim da dememeli. Cocugun kahvaltisi,duzeni gec kalmamali belli saatlerde yapilmali bana gore. Misal sabah 10a kadar yatiyorsa bu cocuk siz bu sureci one cekmeye calismalisiniz,daha da fazla yatirmamalisiniz. Meme emince uyuyorsa emmesin,kahvalti sonrasi keyif yaparsiniz. Ama ogunlere gec kalmak yanlis.

Peki bu kahvaltı kaçta oluyor

Yani 10-15 dakika için mi laf ediyor eşin
evet sanıyor ki benim amacım çocuğu geri uyutmak (ki uykusunu almış bi çocuğu hemen anında uyutmaya çalışmak boşa kürek çekmek zaten o yüzden böyle bi çabaya girmiyorum ki) ve kendisi laf söylediği için 15 dk sonra kalktığımı düşünüyor sanki o bişey demese ben saatlerce uğraşıp çocuğu geri uyutacakmışım gibi böyle senaryolar kurup beni suçluyor

Peki kahvaltı saat kaçta oluyor genellikle

Yani kaçta uyanıp 15 dakika yatakta kalıp kalkıyorsunuz

Yani oğlunuzun rutini nasıl?
Kaçta kalkıyorsunuz, kahvaltı yapıyorsunuz? Günde kaç saat bir şeyler izler mesela?
değişiyor bi ara çok geç uyuyup geç uyanıyordu.
bu aralar yani son bi kaç haftadır 8 de kalkar 1 buçukta öğle uykusuna yatar akşam da en geç 9 buçuk 10 gibi uyur. ama dün öğle uykusunu geç uyudu saatinde uyumadı, o yüzden akşam da geç uyudu sabah 10 buçukta kalktık 11 gibi kahvaltı yaptık.
çizgi filmi sadece yemek yerken veriyorum o da günde toplam 1 buçuk saat falan yapıyordur

Ben de size 2 yasindan sonra emzirmenin zararlariyla ilgili tonla yazi ve kaynak gosterebilirim. En basitinden sutun degerleri ayni degil, besleyici degil ve prolaktin hormonunun o saatten sonra anneye zarari var. yumurtaliklarina..

Ben de size 2 yasindan sonra emzirmenin zararlariyla ilgili tonla yazi ve kaynak gosterebilirim. En basitinden sutun degerleri ayni degil, besleyici degil ve prolaktin hormonunun o saatten sonra anneye zarari var. yumurtaliklarina..
gerçekten mi? ben kesmek istiyorum ama önce bi uyku eğitimi vermem lazım emerek uykuya geçiyor çünkü. onu bi halletsem gün içinde emmez zaten pek. ben de birinden şöyle bişey duymuştum o yüzden çokta kasmadım kendimi, bi tanıdığımız çocuğunu 4-5 yaşına kadar emzirmiş sonra bu çocuk menenjit olmuş kendisiyle beraber aynı yoğun bakımda kalan çocuklar ya ölmüş ya da ağır hasar almış, sadece bu çocuk minimum yok denecek hasarla atlatabilmiş. doktor da bunu anne sütünü çok almasına bağlamış.

. Siz bu soruyu gerçekten hatanızı görmek için mi açtınız, içinizi rahatlatmak için mi?
hatalarımı görmek için açtım çünkü eşim o kadar yanlış konuşan yanlış düşünen bi insan ki onun eleştirileri benim davranışlarımı sorgulamama neden olmuyor sadece geriyor beni. o yüzden size sormak istedim siz burda evet şu konuda hatan var bunu yapma derseniz dikkate alacağım, o yüzden kötü yorum yapan eleştiren insanlara bile kapım açık saygım sonsuz gerçekten yapmacık olmadan kırmayım diye uğraşmadan doğrusu yanlışı neyse söylemek lazım ki düzeltebilelim :)

Erkek çocukları üç yaşından sonra konuşmaya başlıyor canım genelde.Tuvaletine alıştı mi eğer alisirken zorlandiysa o da etkiliyor konuşmasını.Her anne çocuğu için en iyi annedir suçlamalara izin verme buyur sen iyi baba ol eksiğimi sen kapat de.

Bu tip sehir efsanelerine fazla mana yuklememek lazim. Oyle hesaplaniyorsa bu is, askere gidene kadar emzirelim. Ölene kadar burnu bile kanamaz o zaman.

En basitinden g..gle’a 2 yasindan sonra emzirmek yazin cikanlari kendi suzgecinizden gecirin. Emzir diyeni de emzirme diyeni de direkt otorite kabul etmeyin. Ama bir kadin anneyse çook okumak, çok araştırmak zorunda. O kadar fevkalade kitaplarlar var ki çocuk eğitimi konusunda.

Kötü bir anne olduğunuzu asla düşünmem ama araştıran ve okuyan anne olun. Bilim ne derse onu yapın..

Çocuğunuz 2 yaş sendromunu nasıl geçirdi, geçiriyor? En basitinden emmesi bunu da baltalıyor. Bağımsılığını ilan eder bu dönem her çocuk. Anneyle inatlaşa inatlaşa alan açar kendine.

Yani rutini tahmin ettiğim gibi kötü değilmiş. Siz belki de geç yattığınız için toparlanmak da zorlanıyorsunuzdur.
Şu anlattığınız rutin çok da fena değil. Yemeği ekranla yemes evet kötü. Ama onu da yavaş yavaş azaltabilirsiniz.
Özeleştiri yapabilmeniz çok güzel

Bu emzirme meselesi sadece çocukla ilgili bir durum değil. Çok yakınım bir insan memeyi bıraktırırken çocuktan çok zorluk yaşadı. Kendini işe yaramaz hissetti, çocuk elinden alınmış gibi hissetti, kaldıramadı, mızmızlandı epeyce, çocuğun ondan ayrı bir birey olduğunu kabul edemedi.. daha ne sorunlar.. çocuk 2 yas sendromunu çok ağır geçirdi. 4 yaşına kadar hırpaladı kendini.

ben 2 yaştan fazla emzirme derdine düşenlerin böyle bir ‘psikolojik sorun’u olabileceği ihtimalini de düşünüyorum. Çocuk bırakacak o bıraktırmıyor..

Çocuk Elbe sayıyı rengi öğrenecek ama
Bence tek yönlü beslenmeyi ve birşeyler izlemesini engelleyin.
İngilizce ana diliniz değilse bulundugunuz yerde şimdilik onu da kaldırın.
Çünkü bu çocuk daha bazı cumlelerin anlamını kavramiyor ve karmaşık olması çok dogla çünkü iki dile ait uyaranları alıyor.

gün içinde kendime hiç vakit ayıramıyorum ne kitap okuma ne film izleme hiçbişey. o yüzden en azından o uyuyunca biraz yapayım diyorum yoksa bu sefer benim moralim bozuk oluyor. geç yatınca da onunla beraber kalkarken zorlanıyorum baya

Ilk diyecegim eger gun icerisinde emzik kullaniyorsa onu biraktirin. Benim buyuk oglumda gec konustu. Konusma terapisti gordu. Terapist bize set vermisti. Bir suru kartlar var. resimli hepsi ve hepsinden ikiser tane vardi. Iste hayvan resimleri, sebze ve meyveler sonra renkler ve bir suru esya resimleri.. tv, yatak, masa gibi... mesela sen resimleri gosteriyorsun. Iste bu inek bu muz gibi. Cocuga onunde ki kartlardan bulup eslestirmesini istiyorsun. Ondan sonra asama asama degistiriyorsun. Onune iki resim koyuyorsun yatak ve dondurma mesela. Hangisinde yatip uyuyoruz falan diye soruyorsun. Bu sekilde Yani. Umarim anlatsbilmisimdir. Daha baska mesela kitap veriyor. Bir suru resimler yine. Mesela bi sayfada 4 tane masa resmi ve bir oyuncak araba var. her birinde oyuncak araba farkli bi yerde birinde ustunde birinde altinda gibi. Sen soruyorsun hangi resimde araba masanin altinda gibi ya da Ona resmi godterip nerede oldugunu soruyorsun. Ay cok uzun yazmisim :) boyle setler bulabilirsen kesinlikle al. Tv izlemeyi kisitla bol Bol hikaye kitabi oku. Ve devamli konus. Mesela elma mi yiyor. Cok guzel elma yiyorsun. Elma cok yararli bir meyvadir. Rengi de kizmizi ayni ustunde ki kazak gibi falan. Gerci daha 3 yasinda bile degil. Cok stres yapmayin eninde sonunda konusuyorlar ve hic susmuyorlar esinizin tutumu cok kotu. Kendi neler yapiyor mesela oglu icin sizi elestirmek disinda?? Aa bir de imkaniniz var ise anaokuluna da gonderebilirsiniz. O da cok yararli oluyor.

gerçekten ben de kendimi çok hazır hissetmiyorum psikolojimin kötü olduğu bi gerçek zaten ama :)

gerçekten ben de kendimi çok hazır hissetmiyorum psikolojimin kötü olduğu bi gerçek zaten ama :)
demek ki cocuk egitimi bir sebep degil sonuc..

esinize bunu soyleyin. sen ve ben nasilsak ortaya boyle bir cocuk cikiyor iste. sende de hata var bende de.. milleti ornek gosteriyor da bir ailenin icini kimse bilemez.. o kendinize baksin. cocugunun annesine kiymet versin, cocuguna kiymet versin, otursun ilgilensin. sizde bence hatalarinizin farkinda bir olgunluktasiniz. sadece harekete gecmek, duzeni degistirmek zor. bugun yeni kararlar alin. bir yerden baslayacagim deyin. mesela uyku duzeni.. neden o kadar gec uyuyorsunuz, uyku probleminiz mi var? erken yatacagim karari alin.. sonra emme, tuvalet egitimi.. onunuzde hem ugrastirici hem keyifli bir suru daglar var.. bir bir asacaksiniz bunlari. ama esinizin destegi sart. elestirisi degil. kavga etmeden artik elestiri duymak istemediginizi soyleyin ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…