- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sizin gibi insanları gördükçe cidden seviniyorum... Kişisel gelisimden pek haberi olmayan bir takım insanlarımızın yaptığı dusuncesizce yorumlar karşısında ilaç gibi geliyor vallahi.Bunda ikna edilecek bişey yok, hazır olmadığını söylüyorsun ve konuyu kapatıyorsun, bu kadar basit.
Buradakiler de hemen topa tutmuş, sanki çocuğu olmayandan alıp sana veriyorlar, şaka gibi. Ciddiye bile alma saçma sapan yazanları, yönetime bildir gitsin. Senin hayatın, senin bedenin, senin anneliğin, kime ne?
Ya 5 sene 10 seneden ziyade biz 2. Bebeği ev aldıktan sonra diye dusunmustuk kızım doğduğunda. E peşinat biriktir borcunu bitir 1lasagi yukarı 10 yıl sürer (iyi bir ev istediğimiz için ) . Hem maddi hem manevi rahata erdigimizde diye planlamistik...Hahahah aynısını düşündüm
Böyle adamlar bir yerde var demek..
Neyse varlıklarını bilmek de güzel
20 yaşında, 2 yaşında çocuk sahibi olmak.
Çocukluktan çıkamadan çocuk sahibi olmuşssun demek.
Tabi ki şimdi 30 dan önce bir çocuk istemezsin konu sahibi.
Haklısın ama 10 sene oluyor 5 sene yap onu ortada buluşun bence.
Hem çok yaş farkı olmamış olur kardeşler arasında..
Gerçekten merak ediyorum. Birçok küçük bebek sahibi olup kadinligimi unutmak istemeyisimi yadirgayan kadınlar gerçekten hayatlarını bahsettiginiz dortgene cidden adiyorlar mi? Bunu nasıl yapabiliyorlar.Hahah cok hos ya.. kiskanclikta cigir acan bagggzi uye kisileri muneccimlige de baslamis.. he he birkac aya kocasiyla arasi bozulunca size misir carsisindan bir kilo "misir" yollayacak arkadas..
Aa ama dogru, kendini olesiye adamak, 1 saat nefes almak icin disariya cikmamak, yemek-utu-cocuk-koca dortgeninde yaslanmak gerek "mukemmel anne-mukemmel kadin" olmak icin haklisiniz.. neyseki ben sizin kadar mukemmel degilim, verilmis sadakam varmis yani..
Konu sahibi yasin cok genc.. hazir hissetmemen de normal.. esin de yardimci bir insan olduguna gore 1 yil sonra dusunelim de kendisine..
İkimizin bir çember içine alıp Yeşilçam dayağı atacaklarTek cocukluyum. 9 yaşında. Yasım 34, calısmıyorum da... şimdi konu sahibini bırakıp bana saydırabilirsiniz
Buda bana olsun 20 yaşımda evlendiğim içinİkimizin bir çember içine alıp Yeşilçam dayağı atacaklar
Buuuu anam icinnnnn Buuuu babammm icinnnnn bu daaaa dogurmaktan cekindigimiz çocuklar icinnnnn
Eee babası bakıyor da babası sabahtan aksama kadar haftasonları (çoğu haftasonu) dahil çalışırken bebeğe ben bakıyorum...Sırf eş bakıyor yardımcı olunuyor diye çocuk doğurulur mu ya hu. Bir zahmet baksın 17 yaşında zaten çocuk yaşta anne olmuş bir eşi var yani. Kesinlikle istemediğini söyle. Bunlar tek kişinin istemesi ile olmaz ki. Çok küçük yaşta anne olmuşsun ve iyi bile idare etmişsin kuzenim 22 yaşında herkes kızıyor acelen neydi diye. Sanırım evlenir evlenmez olmuş çocuk evliliğin bile tadını çıkaramamışsın ki. Eee annelik güzel, evlilik mutlu isen güzel ama bir sosyal hayatı yaşamadan sorumluluk almışsın. Güzelce konuş ben hazır değilim de. Zaten sözleşmişsiniz evet çok mantıklı 30 yaşından önce düşünme bence. Biraz gençliğini yaşa. O çocuk sadece birileri amma verip altını değiştirince büyümüyor. Bir sürü sorumluluk var.
Aman diyim madem öyle bir hata yaptın sakin 25 den önce çocuk yapma (yeni evli olduğunu düşünüyorum nedense )Buda bana olsun 20 yaşımda evlendiğim için
Gerçekten merak ediyorum. Birçok küçük bebek sahibi olup kadinligimi unutmak istemeyisimi yadirgayan kadınlar gerçekten hayatlarını bahsettiginiz dortgene cidden adiyorlar mi? Bunu nasıl yapabiliyorlar.
Cevap Hayır ise de (ki bence öyle ) böylesine yargılama curetini nereden alıyorlar...
Hanımlar çocuklarınızın göbek bağları doğunca kesilmiyor mu yanlış mı biliyorum
Aslında eşimin sorumluluk alması evliligimizi de olumlu etkiliyor. Kızıma babası birlikte vakit geçirirken ben dinleniyorum desarj oluyorum. Ve daha güleryüzlü daha anlayışlı oluyorum.Artık adına adamak mı denir, yoksa harcanmak mı bilemiyorum.. bildiğim bir şey var ki farklı insanları, farklı yaşam tarzlarını, farklı erkekleri görüp "ıyy böyle hayat mı olur, koca dediğin bebek ağlarken uyur" mantığını ortaya koyarlar.. ilginç olan bu tip kadınların zamanının çoğunu "saçımı bile tarayamıyorum, duş alacak bile vaktim yok" diye hayıflanarak geçirmesidir..
özetle canım bizim millette "bende yoksa onda da olmasın, eğer onda varsa kesin çamur atmalıyım" mantığı var.. o yüzden böyle yorumları "yaw he he " diyerek geçiştirebilirsin..
eşine sorumluluk vererek en iyisini yapıyorsun.. en az senin kadar o da paylaşıyor hayatı.. en az senin kadar o da adım adım büyümesini izliyor bebeğinin.. ben bu şekilde ortaklaşa büyütmenin hiç bir zararını görmedim, o yüzden kesinlikle böyle devam derim naçizane.. ikinci bebeği de hazır hissettiğinde yaparsın ama bu şekilde çok da rahat büyütürsün eminim..
Kız ne güldüm akşam akşam çocuğu uyutuyorum uyanacak diye korktumyok, daha sıkı bağlanıyor.. evlenirken de nirvanaya ulaşıyor o bağ ile
Aslında eşimin sorumluluk alması evliligimizi de olumlu etkiliyor. Kızıma babası birlikte vakit geçirirken ben dinleniyorum desarj oluyorum. Ve daha güleryüzlü daha anlayışlı oluyorum.
Bir arkadaş evliligimizi bozulacagini ongormus her nedense..
Ve haklısınız genelde 'e pis' dedikleri şeyler için hayiflanoyorlar. Tamamen ironik...
Senin bebik kaç tane :)bozulmaz, aksine kuvvetlenir.. paylaşımlarınız, sorunlarınız, hayat görüşünüz ortak çünkü.. bebeğin pişik olduğunda sen söylemeden eczaneden kremini alıp gelir çünkü kendisi de işin içinde.. özetle çok zor bir süreci çok kolay geçiriyorsunuz ortaklaşa :)
Senin bebik kaç tane :)
Ay desene yırttım ben. 20 yaşında evlenip 27 de anne oldumAman diyim madem öyle bir hata yaptın sakin 25 den önce çocuk yapma (yeni evli olduğunu düşünüyorum nedense )
Çünkü çocuğunun gazı olsa yaşına baglayacaklar
Çocuğun çocuğu olursa böyle gazı olur haklılar tabii
Bu acele ne ya bukadar genc yaşta yipratiyorsunuz kendinizi ben ilk 3 yil cocuk yapmadim 25 yasinda evlendim. Sizin yasinizda ben üniviersite bitsin iInbir meslegim.olsun derdin deydim.ki benim eşinde cocuk bakma konusunda bana cok yardimci oluyor. Hayatinizi biraz yaşayin bu ne aceleBenim eşim de bu kadar yardımcı olsaydı hooop diye üçüncüyü yapardım valla ne diyim bende 21 yaşındayım 1.5 Yaşında oğlum ve 7 aylık kızım var eşim ev işlerinde yardımcıdır ama onun hayatı benden zor ve ben ondan hiçbirşey beklemiyorum . Canım eşin seni ve çocuklarını bu kadar seviyorsa yap bir tane daha büyüsün :) sonra daha da yapmazsın :) ben 5 sene sonra üçüncüyü düşünüyorum eğer kaza kurşunu filan olmazsa tabi
Bazı kk üyeleri diyor ya korunarak hamile kalan bir kadın daha :)
Evet ben o korunarak hamile kalan kadınlardanım burdan duysunlar sesimi
Yok yok 27 yaşında sorun olmazdı herhalde. Gozlemledigim kadarıyla 25 e kadar her incik cincik sorunu annenin yaşına bagliyorlarAy desene yırttım ben. 20 yaşında evlenip 27 de anne oldum
Yeni değil 13 senelik evliyim.
Kızlarımın hiç gazı olmadı demek ki geç dogurmaktan kaynaklı