• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben eşimi nasıl vazgecireyim ???

Zadegan

Yeteeer,,, demek yetmez ki bazen...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
1.766
1.527
63
29
Gece gece nerden çıktı bu konuşma anlamıyorum...
Her geceki gibi 25 aylık kızımı uyuttum. Ve eşimle mutfakta birseyler atistirirken ve tatlı tatlı sohbet ederken pat diye 'çocuk istiyorum ben' dedi.
Hiiicccc ciddiye almadim ve gülerek 'e odasında uyuyor git al' dedim :)
Ama içimde bir huzursuzluk başladı. Meğer konu çok ciddiymiş :(

Şöyle ki biz 3 yıldır evliyiz. 25 aylık bir kızım var. Daha 20 yaşındayım ve daha yeni yeni bebek konusunda rahat ettim kızım artık büyüdüğü için. Okul son sınıftayım kpss ve dhbt hazırlanıyorum. Çalışmayı planlıyorum. Keman kursuna gidiyorum 1.5 aydır... arkadaşlarımla daha sosyalim yani yeni yeni tekrar eski anne olmadan önceki gunlerime dönüyorum. Ve söyle ki ben çok anaç bir insan değilim. Yani kızımın bakımını, aktivitesini, oyununu eksiksiz yerine getiriyorum fakat 3-4 çocuğum olsun fikirleri benim hayalim suslemiyor. Bir tane olsun herseyi iyi olsun. Tum ikgi onda olsun. Doya doya buyusun istiyorum.Bebeklere karşı samimi değilim. Yani sokakta gördüğüm ayyyy ne tatlı dediğim çocuk sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Allah içime sunmamış çok çocuk sevgisini ne yapayım. Velhasıl tekrar anne olmaya kesinlikle hazır değilim... ve 30 yaşımdan önce 2. Bebeği cidden istemiyorum..
En az 1 saat esim,2. Bebeğin avantajlarını saydı ben de karşı savunmaya geçerek dezavantajlarını saydım. 2. Çocuğa isim bile düşünüyor o derece istiyor yani..
Ne yapayım ben bu adamı nasıl vazgecireyim. Halbuki kızımız doğunca konuşmuştuk ev aldigimizda 2. Bebeği dusunecektik.
Ha bakmasina gelince çok iyi bebek bakar eşim. Kızım doğduğunda ilk bir sene her gece eşim uyuttu kızımızi. Gece kızımız uyandığında haftada 3-4 gece beni hiç uyandirmadan mamasini verdi bezinin değiştirdi tekrar uyuttu. Hep kendi uykusuz kalıp beni dinlendirdi. Şimdi bile gece uyku vaktinde ben kızımı uyuturum gerisine karışmam. Gece suya falan kalkarsa babası ilgilenir ya da bazı geceler uyanıyor çok sıcak olup terlediginde babası ilgileniyor (uykum fecii agirdir) Banyo yaptırma görevi babanın. Haftada en az 2-3 akşam ben evde dinleneyim diye gezmeye götürür. Hani cidden bakıyor ilgileniyor. Eğer hazır olsam cidden hakediyor 2. Bebeği ama.....
Cidden hiç hazır değilim bebeğe. Tekrar anne olmaya. Hamilelige mide bulantilarina doğuma gaz sancısı, diş ağrısı, uykusuz geceler...
Allah ya Rabbim...
Ne edeyim nasıl vazgeçireyim ben bu adamı :(

NOT: Çok çocuk sahibi olmak istemememem annelik konusunda yetersiz olduğuma işaret etmez. Bu konuda eleştiri alabileceğimi düşünüyorum da... Kızım dogdugundan beri elimden geldiğince özenle büyütüyorum. Yaptigim hiçbir fedakarliktan gocunmuyorum. Fakat doya doya kızımı buyuteyim tüm ilgim sevgim onda olsun istiyorum...

Ben çocuk severim eğer seninki gibi yardımcı eşim olsa bir tane daha yapardım ama daha yaşın çok küçük gençliğini yaşamak senin de hakkın bence eşine bunu söyle ilerde yıllar var önünüzde acele etmeye gerek yok.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. 30 yaşıma bir geleyim istiyorum..

Çok güzel ifade etmişsin kendini, bayıldım sana. Bu işlerin emrivaki ile yürümeyeceğini anlaması lazım eşinin. Üstelik daha çok çok geçsin. Anne mutlu olacak ki bebek mutlu olacak. Bence gülerek, geçiştirerek değil de ciddi ciddi hazır olmadığını anlat.

Aynı biz. Bakalım ben nasıl vazgecireceğim. Ama bazende diyorum yaş ilerleyince pişman olmakta var işin ucunda.

Kizinin bakimini bi haftasonu esine birak yemegi oyunu uykusu falan zorluklarini gorsun belki vazgecer

Kizinin bakimini bi haftasonu esine birak yemegi oyunu uykusu falan zorluklarini gorsun belki vazgecer
Doğduğundan beri her gece bakıyor. Ben okula giderken haftasonları bakıyo daha ne zorlugunu gösterebilirim ki :(

Çok güzel ifade etmişsin kendini, bayıldım sana. Bu işlerin emrivaki ile yürümeyeceğini anlaması lazım eşinin. Üstelik daha çok çok geçsin. Anne mutlu olacak ki bebek mutlu olacak. Bence gülerek, geçiştirerek değil de ciddi ciddi hazır olmadığını anlat.
Sanki konuyu çok ciddi alırsam durum resmilesecek gibi. Sanki ciddiye almazsam yok olacak gibi. Ne alakaysa artık. Deve kuşu misali

Doğduğundan beri her gece bakıyor. Ben okula giderken haftasonları bakıyo daha ne zorlugunu gösterebilirim ki :KK43:

O zaman gercekten istekli ama yasin daha cok kucuk onunuzde uzun zaman var.esin biraz sabredebilir sende bu arada istediklerini gerceklestirirsin. Her seferinde istemediğini dile getirirsen belki erteleyebilirsiniz

O zaman gercekten istekli ama yasin daha cok kucuk onunuzde uzun zaman var.esin biraz sabredebilir sende bu arada istediklerini gerceklestirirsin. Her seferinde istemediğini dile getirirsen belki erteleyebilirsiniz
Ertelenecek başka yolu yok zaten ama eşimi kırmadan ertelensin istiyorum. Şimdi hamile kalsam ben 21 yaşında olunca doğacak. 21 yaşında 2 çocuk annesi olamam:KK17:o_O

Benim eşim de bu kadar yardımcı olsaydı hooop diye üçüncüyü yapardım valla ne diyim bende 21 yaşındayım 1.5 Yaşında oğlum ve 7 aylık kızım var eşim ev işlerinde yardımcıdır ama onun hayatı benden zor ve ben ondan hiçbirşey beklemiyorum . Canım eşin seni ve çocuklarını bu kadar seviyorsa yap bir tane daha büyüsün :) sonra daha da yapmazsın :) ben 5 sene sonra üçüncüyü düşünüyorum ;) eğer kaza kurşunu filan olmazsa tabi
Bazı kk üyeleri diyor ya korunarak hamile kalan bir kadın daha :)
Evet ben o korunarak hamile kalan kadınlardanım burdan duysunlar sesimi

Ertelenecek başka yolu yok zaten ama eşimi kırmadan ertelensin istiyorum. Şimdi hamile kalsam ben 21 yaşında olunca doğacak. 21 yaşında 2 çocuk annesi olamam:KK17:o_O
Allah yazdıysa olursun bende öyle diyordum asla evlenmem yurt dışına gitmem çocuk yapmam
Fazlası var eksiği yok

Zaten bir bebeğiniz var sizde istemiyorsanız açık açık istemediğini söyle ve yaşın küçük bencede ;) eşim yardımcı olsaydı 3 5 i doğururdum lafları sizin için geçerli olsaydı konu açmazdınız zaten :KK51:

Benim eşim de bu kadar yardımcı olsaydı hooop diye üçüncüyü yapardım valla ne diyim bende 21 yaşındayım 1.5 Yaşında oğlum ve 7 aylık kızım var eşim ev işlerinde yardımcıdır ama onun hayatı benden zor ve ben ondan hiçbirşey beklemiyorum . Canım eşin seni ve çocuklarını bu kadar seviyorsa yap bir tane daha büyüsün :) sonra daha da yapmazsın :) ben 5 sene sonra üçüncüyü düşünüyorum :KK66: eğer kaza kurşunu filan olmazsa tabi
Bazı kk üyeleri diyor ya korunarak hamile kalan bir kadın daha :)
Evet ben o korunarak hamile kalan kadınlardanım burdan duysunlar sesimi
Amaaannnn.
Zor değil mi 21 yaşında 2 çocuk annesi olmak. Ben kaldiramam bunu.
Okuldan kursta dersten herseyden vazgecmem gerekecek ama yapamam. Yaparsam mutlu olamam. Mutsuz olursam iyi çocuk yetistiremem.

Duymazdan gelin bi sure, eskisi gibi devam edin. Ta ki ciddi ciddi konusana kadar. Ciddi konusunca da siz de ciddi bi sekilde anlatin, aynen buraya yazdiginiz sekilde. Hic istemiyor olmadiginizi sadece suan genc oldugunuzu belirtin. Biraz erteleyelim diyin. Kii bahsettiginiz gibi cocugunuza bakiyosa bence gayet anlayisli bi insandir

İlk bebeğimi 24 yasinda dogurdum. Başka çocuk düşünmüyordum. Aradan 8 sene geçti süpriz bir bebek geldi.suan 7 aylık. Uzuuun bir araydi ve ilk kızımla çok güzel ilgilenip ona müthiş bir eğitim verdim.tüm birikimimi aktardım. Ve 8 sene aradan sonra gelen bebek çok hoşumuza gitti ozlemisiz bebek sevgisini.suan zevkle ve yorulmadan bakıyoruz hepimiz. Çünkü özlenen bir bebek oldu 32 yasimda.çok gencsiniz.ara verin kizinizi özenle büyütün. İdeallerinizi gerceklestirin.ve bebeği ozlediginizde istediğinizde yapın. Ozaman çok güzel oluyor. Benim eşimde aynı sizinki gibi.ve bende çok çocuk sevmezdim.ilk, kızımı sevdim desem yeridir.çok rahatıma da düşkündüm. Ama ne olduysa bu yaşımda oldu bana.değiştim. belkide olgunlastim.şimdi farkliyim. Yaşınız bıraz geçsin sizde buyuyun öyle. Hem düşüncelerde ileride değişiyor. Cahiliye donemiyle olgun yaştaki dönemde gerçekleşen annelikte asla bir olmuyor. Kısaca çok erken.bekleyin yaşayın. .

Sizin bebis kaç yaşında ??
23 aylık. Gerçi ben ilk çocuk içinde baya uğraştırmıştım ama pes etmiyor :) şimdiden alttan alttan işlemeye başladı 2. için. Çocuk çok çok güzel bir şey o kesin ama çok özveri istiyor. Belkide bz de amaaan doğan büyür mantığında olsak bu kadar korkmazdık.

Back
X