benim yazdığım mesaj üzerine burada alınanlar olmuş.
Ve bahsettikleri şey de şu ben sabahın köründe işe gidiyorum ,bayramda izin yapamıyorum,gece nöbete kalıyorum herkes çoluğuyla çocuğuyla evinde otururken
Işte olay burada kopuyor zaten kim çoluğuyla çocuğuyla evinde oturuyormuş.sanki tek çalışan sizsiniz.ayrıca o hemşire kim oluyormuş da kimi nerden kovuyormuş.
Evet ben özel sektörde çalışıyorum ,bilgisayar mühendisiyim ve gecem gündüzüm belli olmaz ayrıca çalışırken çoğu zaman çay içmeye bile vaktim olmaz,çoğu zaman abartmıyorum benimle aynı işi yapanlar bilirler tuvalete bile gidemem.belki bilirsiniz bu işi yapanların belli bir yıldan sonra bazı ülkelerde şahitliklerinin kabul edilmeyeceği söylenir.yani o kadar yıpratıcı bir iş.ama işimde asla yanlış yapmam,zaten yaparsam ve buna da bahaneler üretirsem bana o zaman sen bu işi yapma derler.
Memur olamamış lafına gelince ,neden memur olayım ki maaşımın yarıya inip yılda yüzde 4 almak için mi,evet aslında zaman zaman düşünmüyor değilim çünkü hem çay molam olur hem çalışma saatim azalır hem de senede 3 hafta tatil yaparım.
Neyse sorun bu değil zaten.sorun şu ki arkadaşım siz kamu hizmetinde çalışıyorsunuz.yani göreviniz kamuya hizmet etmek.eğer ama ben çok yoruluyorum sabah erken kalkmak istemiyorum,gece nöbete kalmak istemiyorum diyorsan o işi yapmayacaksın.bunlar senin maaş aldığın işi yapmaman için bahane olamaz.
Ayrıca hiçbir vatandaşı hastaneden kovamazsın eğer sen de yapıyorsan,o senin haddin değil.ayrıca evet sizin maaşlarınız bizim vergilerimizle ödeniyor.siz de vergi veriyorsunuz tabi ama artık bir zahmet.
Valla pek devlet hastanesine gitmem, zaten özellerde de böyle muamele olmaz.ama bana denk gelirse bunu yapanın fitil fitil burnundan getirmeyi de bilirim.o yüzden işinizi yaparken dikkatli olun bahaneler üretmeyin eğer bahaneleriniz varsa da o işi yapmayın.
Bu söylediklerim işini dikkat ve özenle yapan sağlık çalışanları için geçerli değildir.zaten onlar yapmaları gerekeni yapıyorlar.