ben dayak yemis bir kadinim

Ne desem ki bilmiyorum ... Nereden tutsan yanlis ... Hele bir uye sonu mutlu bitmis ya cekemiyorlar demis . Sok oldum ya . Kadina siddetten bahsediyoruz burada . Konu sahibi bile hak verirken siz nasil böyle derseniz? Bir kadin olarak kendinizi nasil böyle kucuk gorebilirsiniz?

Konu sahibine gelince umarim dediginiz gibi sizinki istisnadir ve bir daha olmaz. Ama bu durumun yakindan tanigi olarak ( böyle olaylari cevremden çok gordum ) hicbir zaman verilen sozler tutulmadi. Hatta kadinlar hep bir daha yapmaz, dedi . Ama yine yapildi ...

Bu arada konu sahibi sakin yanlis anlamayin ama size vuran adamdan niye çocuk yaparsiniz? En kucuk bir olayin o cocuklarin psikolojisini nasil etkileyeceginin farkinda misiniz? Hadi sizin barismayi secmeniz ayri bir hata ama ileride o cocuklarin en kucuk bir olayda ozguvenlerinin nasil zedeleneceginin farkinda misiniz?

Son olarak; keske boyle bir konu acmasaydiniz .Belki sizin dediklerinize dayanarak burayi okuyan bir suru kadin bosanmaktan vazgeçecek . Ve yine siddet gorecekler ...

Neyse ucuncu cocugu yapmayin ve bir daha siddet uygularsa kesinlikle bosanin. Nacizane tavsiyem...

Ben sizin söyleyemeyişinizin nedenlerini de anlıyorum.
Sizin gibi sorunsuz bir ailede büyümüş bir öğretmen tanıdığım şiddet gördüğünde kendisine sahip çıkılacağını bildiği halde yıllarca açık etmedi ve çok acı çekti. Sonra söyledi, herkes destek olmak istedi. Kocası rol yaptı, boşanmaktan vazgeçti. Bu kez destek olanların gözünden öyle fena düştü ki şiddet görmek mi daha çok yıprattı onu yoksa bu toplumsal kayıp mı bilmiyorum. Sonra da yıllarca hem o adamla kalmaktan korktu, hem o adamla mutlu olmadığını başkalarına itiraf etmekten, hem şiddet görmüş bir kadın olarak yalnız yaşamaktan, hem de ileride boşanmaktan vazgeçtiğini ona destek verenlere açıklamaktan.
Oysa sadece kendisine güvense idi... Kendisini başına gelenlerle değil de bunlara verdiği cevaplarla tanımlasa idi...
Sorunsuz aile iyi hoş da, beklentiyi yükseltiyor. Aileniz size değer verdikçe, siz bu algıyı sarsmaktan çekinir hale gelmişsiniz. Sanki bir başkasının saldırısı sizin kıymetinizi düşürebilirmiş gibi...
Nezaket içinde büyüyen insan, gerektiğinde kavgasını vermek konusunda çekimser kalabiliyor. Keşke tüm dünya nezaketle yürüse ama... Maalesef.
Konudan uzaklaşmıştım ama sizi burada huzursuz edecekler. Herkesin psikolojik, sözel, fiziksel ya da cinsel şiddetten yana bir yarası var bu toplumda. Bununla savaşmak da zor, aştıktan sonra barışmak da.
Haddim değil ama kendinizi birilerine kanıtlamak için kendinizi paralamayın. Bir defa yaptığınızda hep yapmak zorunda kalıyorsunuz.

Şiddet görmüş kadını bile cekemiyorsunuz dendi daha da gam yemem

Şiddet görmüş kadını bile cekemiyorsunuz dendi daha da gam yemem

Konu sahibi bile kendisi o kadar üzgünken o yorumu okuyunca ayri bir sok oldum . Bir de cocuklar icin ayrilmamali diyenler var . Asil onun icin ayrilmali. Çocuk her gun babasindan nefret ederek buyuyen ,hele bir de kizsa erkeklere dusman olan biri olarak yetisecek... Erkekse de belki de ileride o da babasi gibi karisina siddet uygulayacak.

Anlamasi bu kadar zor olmamali ... Hala aklim almiyor.

Sizi defaaten döven, ailenizin yanında krizlere girmemize neden olan insanı affetmişsiniz.

Evliliğinizin en güzel geçmesi gereken zamanlarda size eziyet eden insanı affetmişsiniz.

Tabii ki kişisel kararlar bunlar kimseyi ilgilendirmez. Bazıları mazoşizmden hoşlanabilir. Bazılarında stockholm sendromu da oluşabilir..

Lakin; bu kadar toy/cahil genç kızların-kadınların okuduğu bir platform için konuyu çok ama çok tehlikeli buldum. Çaresizlikten dolayı bu tarz nadir örneklere kanıp canından olabilir insanlar. Siz maalesef sandığınız gibi iyi değil kötü bir örneksiniz aslında.

Sizin eşiniz belli bir noktadan sonra sizi artık kıskanmadığı için şiddeti kesmiş olabilir. Yüce gönüllü biri olduğunuzu düşünüp veya onu dayağa rağmen bırakmayacak biri olduğunuzu düşünüp şiddetten uzaklaşmış olabilir. Ya da adam gerçekten tövbekar olmuştur bunu bilemeyiz. Ortada bir mutlu sondan ziyade potansiyel bir tehlike var hep bana göre.

0

Başka yazacak bir şey bulamadım üstüne
Nişanlısının sevgilisinin şiddete meyilli olduğunu görüp bu konuyla umutlanan olabilir
Aa bak ne güzel sonunda mutlu olmuslar diyecek kadın çok
Ayrica uzun süredir yapmıyor oluşunun bir daha asla yapmayacağını göstermiyor olduğunu düşünüyorum ben de

Çok sevindim mutlu olmana mut
Çok sevindim mutlu olmana demek ki emek vermek gerekiyormuş sabretmek gerekiyormuş biz hemen pes ediyoruz bakın eski evliliklere nasıl mutlulular çünkü sabrediyorlar savasiyorlar bu arada senin h ikayen okuyunca annemi gördüm babam 10 yıldır anneme kul köle oluyor çok mutlular ve annem ne hareketlere ne siddetlere maruz kalmış kimse duymamış hiç eşini rencide etmemiş hep ayıbını pisliğini örtmüş şimdi babam anneme çok mahcup ağzının içine bakıyor

Çok sevindim mutlu olmana mut
Çok sevindim mutlu olmana demek ki emek vermek gerekiyormuş sabretmek gerekiyormuş biz hemen pes ediyoruz bakın eski evliliklere nasıl mutlulular çünkü sabrediyorlar savasiyorlar bu arada senin h ikayen okuyunca annemi gördüm babam 10 yıldır anneme kul köle oluyor çok mutlular ve annem ne hareketlere ne siddetlere maruz kalmış kimse duymamış hiç eşini rencide etmemiş hep ayıbını pisliğini örtmüş şimdi babam anneme çok mahcup ağzının içine bakıyor

Bir ogretmen olarak kendinden gucsuze vurmakla tam tersi arasindaki farki bilmemeniz cok uzucu.

Kadina siddete karsi olunca diger siddet turlerine goz yumuldugunu da nereden cikardiniz?

Bir kadinin kocasinin gomlegini yirtip tirmalamasiyla adamin kadina yumruk atmasi arasinda fark elbette vardir.

Kendinden gucsuze vurabilmek. Iste butun mesele bu.

Cok iyi yapmis anneniz, ne kadar da harika bir ornek.

Keske herkes gercekten kolun kirildigi ve yenin icinde kaldigi gunlerdeki evlilikleri ornek alsa da yilda 5000 kadin daha olse.

Yaziklar olsun.

Cok iyi yapmis anneniz, ne kadar da harika bir ornek.

Keske herkes gercekten kolun kirildigi ve yenin icinde kaldigi gunlerdeki evlilikleri ornek alsa da yilda 5000 kadin daha olse.

Yaziklar olsun.

Bunu yazan üye de 22 yaşında. Yazık.. Demek ki eski evliliklerde dayağın dozu biliniyormuş ne şekilde vurursa ölmez, ne şekilde vurursa kalıcı hasar bırakır beyninde de kadın unutur uğradığı saldırıyı kendini mutlu sanarak yaşamaya devam eder diye!

sagolun insallah
Allahtan dileyim bir daha hic uzulmeyin inanin okurken abet arkadiwin dediyi gibi sanki kendim yawamiwim gibi okudum ve agladim sonu iyi bitdiyine sevindim insan ailesi icin fedakarlik yapar bende yapdim bawka konularda ama ozel hayatimla ilgili ailemi kendi hayatimdan cok seviyorum cunki

Bende sana katiliyorum canim widdete karwiyim tabi hic gormedimde cok wukur ama herkes ikinci wansi hakk eder yazdiklarina gore etmiwte

Mükemmel bir yorum. Anlatılması gereken herşeyi anlatmışsınız. Üstüne diyecek birşey yok.

Eğer bir gün çocuğunuz olursa ya da şuan bir evlat sahibiyseniz umarım çocuğunuzun koluna poposuna vurup "canavar" bir kadına dönüşmezsiniz. Şimdi bu yazdığıma şiddeti meşrulaştırıyor gibi sığ bir yoruma çevirmeye kalkmayın. Kastım insanların değişebileceğini pişman olabileceğini ve ömür boyu canavar olarak kalmak zorunda olmadıklarıdır. İnsanlara böyşe dayatmalar yapamazsınız. Evet erkeklerin -kendisinden güçsüz veya da güçlü- kadınları dövmesi kesinlikle aşağılık bir davranış savunulacak yanı yok. Sorun o insan asla değişemez ve zihniyeti aynı kalır demeniz.Bu kadar sabit fikirli olmayın. Çevrenizde öyle örnekler yoktuysa da bu kadının kocasının değişitiğini ve iyi bir baba olduğunu kabul edin...
Bir gün sinirle sizden güçsüz çocuğunuzun poposuna şaplatırsanız -ki çoğumuzun annesi yapmıştır- heh o zaman da ömür boyu canavar anne sıfatıyla yaşarsınız. Bu bakış kibirli bir bakıştır bana göre. Beni şiddet yanlısı göstermek isteyip konuyu saptıracak arkadaşlar; kusura bakmayın YEMEZLER

Son düzenleme:
Annenin yediği dayaklara iyi olmuş mu diyorsun. Pes senin zihniyetine. Gençliğinde, en mutlu olması gereken zamanlarında, aşkla dolu olması gereken o yıllarda zulüm görmüş. Sesini çıkarmamış neden ? Yüksek ihtimalle çaresizlik. Yoksa çok yüce gönüllülükten mi dayağa boyun eğdi? Peki babanız bu saatten sonra ayaklarının altını öpse çok mu ehemmiyetli. Annenize üzüldüm ancak size diyecek lafım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…