ben bu evliliği sevemedim sanırım

kızlar merhaba
daha önce de yazmıştım sorunlarım vardı eşimle. daha ilk günlerde başladı sorunlarım. evlilikte hiçbir şeyi istediğim gibi yaşamadım. ankara dan eşimin babasıyla iş yapmak istemesi üzerine çıkıp küçük bi şehrin küçük bir ilçesine yerleştim. 10 ay oldu evleneli. işlerin yogunlugundan dolayı balayına gidemedk. çıkıp gezemedik. yaz boyu eşim çalıştı. bir günümüz birlikte geçmedi. bu şehirde kimsem yok. yapayalnız kaldım. hergün ağladım. üzerine eşimle tartışmalarım. mutsuzlugum. ailemin yanına 2 ayda bir gittim geldim duramadım burada çok sıkıldım. eşim bir şey demedi sağolsun. işler yazın istediğimiz gibi gitmedi. o kadar çaba ugraşa karşılık kazandıgımızla düğün orcu ödendi. tabi benim tüm altınlarım da bunun için harcandı. yani sadece kazanılanla ödenmedi herşey. kışa işimiz hiç olmadı. iş yeri arabalarından biri satıldı. yazın kazanınca tekrar alırız diye. yani kazandığımız bilmiyorum nasıl harcandı ama yazın kazanılan tamamiyle bitti gitti. ben de kışın paraya el koydum açıkçası. çünkü benim eşim de kayınbabamlar da tutumlu insanlar değil. kışın bişi yapmadım bi yere çıkmadım. hep oturdum evde yine. eşim ve hatta kayınbabamlar işe girdim yazın geri çıkardılar. buralarda çalışılmaz herkes laf eder dediler. :KK43: iş yeriyle ilgili bir sürü sorun çıktı. kayınbabam hastalıgı için ankaraya gitti kayınvalidem 15 gün kadar bizde kaldı. eşimin amcası vefat etti akrabaların bir kısmı bizde kaldı. görümcem doğum yaptı. kayınvalidem yanına gitti kayınbabam bizde kaldı. ben ders bile çalışamadım. hamileyim yeni öğrendim cenazenın olduğu zaman. mutlulugunu yaşayamadım. azıcık eşime naz yapamadım. el üstünde tutar dedim cok güzel olur hersey dedim olmadı. aöf sınavlarım var yarın adam akıllı çalışamadım. üstüne eşimle tartışmalarım yine. çok boğuldum. ben işyerini saıp ankaraya gidip eskisi gibi ikimizde çalışıp ayaklarımız üzerinde duralım istiyorum. eşim yanaşmıyor. hayalleri varmış vs. küçcük memlekette açtığı küçücük iş yeriyle türkiyeye mi yayılmayı hayal ediyor anlayamadım bir türlü. üstelik ne zaman bu konu açılsa hep kavga ediyoruz. ben burada duramıyorum artık dayanamıyorum. yazın tatile gidelim diyorum kayınbabam yazın işler yogun diyor. yahu ben evlendim ne hayallerle. hep yalnızım hep mutsuzum. ankaraya gideceğim 20 günlüğüne falan. eşimden bugün yaklaşık 1 ay kaıcam dedim 400 tl kadar alıyım 1 aylık harclıgım olsun kuzenlerle falan gezeriz annemlere bişiler alırım sonuçta orada kalıcam yicem içcem dedim. hamile olduğum için fındık fıstık balık falan tarzı şeyleri çok yiyorum onları falan babama yıkmayım dedim. yok 1000 lira al dei. astı suratını. halbuki ben ne kadar tasarruf ediyorum. kira şu bu falan bir sürü şey saydı. ama paramız var yani. hesabı zaten ben tutuyorum. ve 1 aya kalmıcak işler de başlıcak. ben sonuçta kimseye muhtaç olmayı aileme param yok demeyi sevmiyorum. onlar bu konuda rahattır o yüzden sanırım beni anlamıyor. çalışmama da izin vermedi. hep kendimi muhtaç hissediyorum. ben babamdan para istemezdim bekarken çalışıp kazanırdım. ne varsa kendim yapardım. üstelik aileme yardım ederdim. şimdi eşime el açıyorum. para istiyorum. surat asınca zoruma gidiyor. benim annem babam azarlamazdı beni şimdi şim en ufak şeyde çocuk gibi azarlıyor. mesela benim kedim var ankaraya gideceğiz. aşim de gelecek. o bi hafta kalacak ben de kediyi ne yapalım vs konuşuyorduk. ben kalıyım siz gidin ben arkadan geliyim olmazsa dedim. çünkü veterinere verip para vermek istemedi. ben de 1 hafta tek kalsın istemedim. bana babasının yanında surat astı bağırdı. sonra yüzüme bakmadı. babası sadece gülümsedi ama o kadar zoruma gitti ki. :KK43: daha birsürü şey. kayınvalidemin yanında kızıyor. artık kv bile benim ne kadar çok konuştugum dırdır yaptıgımla ilgili laf sokuyor gülerek tabi o kırmaz beni. çünkü eşim onlara öyle yansıtıyor.:KK43: çok zoruma gidiyor çok. hergün aglıyorum. aşırı duygusal bi yapım var. eşim de hep beni bişilerle üzüyor. annemlerden uzaktayım dertleşecek kimsem yok yanımda. hep tek başıma odaya kapanıp ağlıyorum. çok mutsuzum. ayrılmak istiyorum. onu da beceremiyorum.
En azindan balayından sonra kursaydi yeni isini yada alttarafi en fazla bir haftacik yada 4 gun falan babasi idare ediverseydi. Zaten sagolsunlar kisisine gore degidir belki ama cicim aylari pek uzun sürmuyor. Eşinizin gerginliği isteki sorunlardan kaynaklaniyordur stresini de sizden çıkarıyor gbi. . Yalnizlik ve yabanci şehir ikilemi benim hayatimin da bas sorunu..

ben uzun süre kalmak için gittiği yere 400 tl para istemesini az bile buldum
canım ben de seni şu bakımdan anlıyorum, küçük bir ilin küçük bir ilçesinde yaşamak gerçekten boğar insanı.. eğer oralarda doğup büyümemişsen. ben de Anadolumuzun en küçük illerinin en küçük ilçelerinden birindeyim ve geçici bir süre için burda olmama rağmen bazen bunalıyorum.. yakınımızda bir başka ilçe var 50 bin nüfuslu, oraya bi iş için gidince metropole gelmiş gibi oluyorum
peki siz evlenmeden önce nerede yaşayacağınız hakkında konuşmamış mıydınız ki

En azindan balayından sonra kursaydi yeni isini yada alttarafi en fazla bir haftacik yada 4 gun falan babasi idare ediverseydi. Zaten sagolsunlar kisisine gore degidir belki ama cicim aylari pek uzun sürmuyor. Eşinizin gerginliği isteki sorunlardan kaynaklaniyordur stresini de sizden çıkarıyor gbi. . Yalnizlik ve yabanci şehir ikilemi benim hayatimin da bas sorunu..
Ben hic cicim ayi yasamadim cnm. Dugunden bi gun once annemle tartisti bagirdi cagirdi esim. Dugunden tam bi hafta sonra bu konuyu actigimda ise kavga ettik ailenin evine git gelme o zamn dedi. Hic evliligin guzel yanini gormedim ki

ben uzun süre kalmak için gittiği yere 400 tl para istemesini az bile buldum
canım ben de seni şu bakımdan anlıyorum, küçük bir ilin küçük bir ilçesinde yaşamak gerçekten boğar insanı.. eğer oralarda doğup büyümemişsen. ben de Anadolumuzun en küçük illerinin en küçük ilçelerinden birindeyim ve geçici bir süre için burda olmama rağmen bazen bunalıyorum.. yakınımızda bir başka ilçe var 50 bin nüfuslu, oraya bi iş için gidince metropole gelmiş gibi oluyorum
peki siz evlenmeden önce nerede yaşayacağınız hakkında konuşmamış mıydınız ki
Konustuk. Sonra bu is cikti. Nisanliykn geldi esim buraya. Tmm dexim. Cunku esim kendi isimiz olursa raht ederiz isteyince cikariz gezeriz. Kazancimiz daha iyi olur vs vs diye konusyu

evet evlilik oturmadan çocuk yapmak hata ama sende bir çok konuda haklısın iki gün önce hamile olduğunu söylemişsin sana güzel davranacağına bi makina tutucak diye bu şekilde yaklaşması çok üzücü seni anlıyorum
ama artık hamilesin ve ayrılmanı gerektirecek bir meselede yok yani sen şuan mutsuz evlilik kurbanısın
ayrılsan çocuğa yazık olur.
Allah yardımcın olsun.

İnsanın kendi işi deyip kadınları kandırıyorlar sonra bağkuru dahi ödeyemiyorlar esnafın durumu genel olarak kötü vergiler ağır müşteride yok zaten gençler internetten alışveriş yapıyor , artık mesleği olmayan esnaflıkta yapamıyacak o dönem bitiyor artık
Konustuk. Sonra bu is cikti. Nisanliykn geldi esim buraya. Tmm dexim. Cunku esim kendi isimiz olursa raht ederiz isteyince cikariz gezeriz. Kazancimiz daha iyi olur vs vs diye konusyu

evet evlilik oturmadan çocuk yapmak hata ama sende bir çok konuda haklısın iki gün önce hamile olduğunu söylemişsin sana güzel davranacağına bi makina tutucak diye bu şekilde yaklaşması çok üzücü seni anlıyorum
ama artık hamilesin ve ayrılmanı gerektirecek bir meselede yok yani sen şuan mutsuz evlilik kurbanısın
ayrılsan çocuğa yazık olur.
Allah yardımcın olsun.
Sagol amin. Yapacak cok bisi yok sanirim suanda. Bos bos takiliyorum evde odamda mutfakta. degisecek mi. ne olacak bakalim. Dusunup duruyorum.

İnsanın kendi işi deyip kadınları kandırıyorlar sonra bağkuru dahi ödeyemiyorlar esnafın durumu genel olarak kötü vergiler ağır müşteride yok zaten gençler internetten alışveriş yapıyor , artık mesleği olmayan esnaflıkta yapamıyacak o dönem bitiyor artık
ne guzel. Girip adam gibi ise calismak zor geliyor. Sonra sknti ustune sknti iste.

Uyuyamadim bile. Tek olay degil ki en basindan beri tum yasadiklarimi kavgalari dusunuyorum. 10 ay oldu. 10 yas yaslandim sanki. Hicbir seyden keyif almaz hale geldim.

Aynen hep okuyorum
Asla istemiyordum oldu , olmasaydı keşke vs.
Çocuğun suçu ne arkadaş ??
Şu evliligi adam akıllı bi temele oturtmadan ne diye çocuk yaparlar sanki atlı kovalıyor.
Ya ben olmaz demiyorum ama genelde gördüğüm ilk aydan herkes hamile kalmaya çalışıyor derdiniz ne Alla sen? ?
Sonra da istemeden oldu..
Kac tane duzgun evlilik var hepiniz mukemmelmi yasiyosunuzki boyle yazdiniz sizin dediginiz gibi yapsaydi millet soyumuz kururdu

Uyuyamadim bile. Tek olay degil ki en basindan beri tum yasadiklarimi kavgalari dusunuyorum. 10 ay oldu. 10 yas yaslandim sanki. Hicbir seyden keyif almaz hale geldim.
Malesef evlilikte boyle durumlar olabiliyo
Su an hamile oldugun icinde hassas ve duygusal yaklasiyosun olaylara cok guclu durmalisin ve zayif oldugunu gostermemelisin esin dahi olsa zayif oldugunu gorunce daha cok yukleniyo bence sende umursamaz davran gormezden gel ki anlasin ne yaptigini ve asla fala ilgi gosterme bence senin esin simarmis

Sagol amin. Yapacak cok bisi yok sanirim suanda. Bos bos takiliyorum evde odamda mutfakta. degisecek mi. ne olacak bakalim. Dusunup duruyorum.
eşinin ince bi noktası olmalı mutlaka yani atıyorum bazıları kavgayla gürültüyle yola gelir bazıları sevgiyle şevkatle birileri yağ çekildiğinde (örn: aslan kocam vs :KK70:)
sende ona hitap edebileceğin onla aynı dili konuşabileceğin ince noktasını bulmaya çalış.
neden aşkla sevgiyle yaşamak varken dar ederler eşlerine dünyayı hiç anlamıyorum bu erkekleri.

Cok cok cokkk moralim bozuldu yine. Kizlar ne olur okuyun uzun diye gecmeyin ne olur ben sacmaliyor muyum abartiyor muyum psikolojim mi bozuk. Kayinbabam esim oturuyoruz. Kayinbabam dedi ki bir suru para buldum kalmadi. Bi su toptanciya para veremedik. Parayi da ben tuttugum icin dexim ki baba ben mutfak masrafindan baska bir cop almadim. Gercekten benim tek yaptigim bi kez esimle sinemaya gidip yemek yemek oldu. bir de mutfak alisverisi. Suraya bu verilecek buraya bu. Cenaze masrafi gln derkn harcandi. Ben bile anlamadim.Yok kizim senin icin demiyorum vs dedi. Sonra da yanlis anlamayin dedi bu yaz tum parayi bn tutcm evinizi almamiz lazim artik dedi. Ankaradan dimi dedim. Siz nasil istiyosaniz bnm isime gelir falan. Sonra pisman olursunuz eminim dedi. Yasamadan bilemeyiz baba dedim. Madem oyle neden duzeninizi bozup geldin dedi . Ben de baba dedim biz dugun yuku altindan kalkamazdik. Benim 5 bin lira gelirim vardi ben hallederdim dedi. Ama yemin ederim evlenmeden once dedi ki ben ya dugun ya esyalari karsilarim daha fazlasini yapamam..ben de onu soyledim. gercekten nisan alisverisi icin bile 400 tl bir de 250 tl elbise icin verdi esimin nisan takimini ben aldim.bisi diyemedi laf degistirdi . Ne dese begenirsiniz kizim cok acildik dugunde cok lukse kactin dedi. 3 milyar nisan icin 5 milyar dugun salonu icin verdik dedi. Biz nisan icin 1.5 milyar verdik. Dugunde 4.250 onun disi da ne su kadar bilezik ne su bu. Hic bisi istemedik.ustlerine gitmedim Salonuma dahi esya almadim onlarin daha once kullandigi koltuk takimi iyi diye onu kullaniyorum.camasir bulasik makinasi beyaz esya hic birini istemedim. Oncekiler az kullanildi diye istemedim onlari kullaniyorum. O benim ici ozel bi gundu dugun salonum guzel olsun istedim.Neyse sonra dedi ki yanlis anlama annen de son anda davul diye tutturdu 300 lira ona verdik dedi. annrmin ahdi vardi hep isterdi son anda soylenmedi baba o dedim. Saat 9 da gelin cikarmaya gelfiler davul zurnayla. 7 bucukta geldik milletle kavga ettik pazar pazar diye dedi. Sonra konusurken esim hic vvp vermiyor bilgisayarda oyun ounuyor surat bi karis bana dindu basim agrifi bana bi su getir dedi. Ya Allah rizasi icin soyleyin dugun olmus 10 ay once ben hepsine ayri guleryuz gosterdim hepsine ayri iyi davrandim bi kex kalplerini kirmadim. Daha mutfakta oturdum uzuldum. babam birazdan yatar diye yanina gittim. surat astigimi sanmasin diye. Bunlar bana hak mi. Ne olur bisi soyleyin. ben cok mu alinganim. Esim orada put gibi duruyor. baba hayir o soyle oldu diyecegine ben susuyum diye surat bi karis beni su getirmeye gonderiyor.

Bn bu yazAllah izin verirse bebegim olacak.ben bebegim icin parayi kayinbabamdan miisteyecegim. Cok iyidir. hic kalbimi kirmaz. Ama o kdr uzuldum ku. Esimin yaptigi ayri zoruma gitti.

Ben salagim. Ben kendimi ifade edemiyorum. Ben kimse kirilmasin diye hep kendimi yipratiyorum. Ben inanin herksten cok kendime kiziyorum.

Bu arada nisani onlar yapti onu da es gecmeyim. Biz istemedim durumumuz yok aile arasinda olsun dedik. Bizim cevremiz cok biz yapalim dediler. Esim gecen bi kavgada seni bedavaya verdiler yatak odasi takimi bile almadilar dedi. Durumlari yoktu cumku. O kadar uzuldum ki.

Eşinizle konuşun o konuşmanın şiddetini arttırısa sizde arttırın geri adım atmamanız alttan almamanız gereken bi noktadasınız. Hatta bi süre gidinde ... bu ne böyle üstünden kaç ay geçmiş derdine şimdimi düşmüşler

X