• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belki bılen çıkar lütfen yardım

Medeni kanuna göre dini nikah ve dini nikahsiz sevgililik ayni sey olabilir, ama toplum nezdinde öyle degil. Inancli insanlar icin dini nikahin bir anlami var, gecerli bir evlilik var. Tabii altini cizmek lazim: inancli insanlar icin.

Bu durumda hesap sorulmasi ya da yargilanmasi gerekenler bence insanlari dine yonlendirirken hukuki haklarini ogrenmekten alikoyanlar.

Medeni kanuna göre dini nikah ve dini nikahsiz sevgililik ayni sey olabilir, ama toplum nezdinde öyle degil. Inancli insanlar icin dini nikahin bir anlami var, gecerli bir evlilik var. Tabii altini cizmek lazim: inancli insanlar icin.

Bu durumda hesap sorulmasi ya da yargilanmasi gerekenler bence insanlari dine yonlendirirken hukuki haklarini ogrenmekten alikoyanlar.
dini nikah eski çağlarda daha resmi nikah /devlet nikahı kavramı yokken kadın haklarını korumak için yapılmıştır hanımefendi. çok dini aşırı kutsal süper mübarek bi anlamı olduğundan ya da inançlı/inançsız ayrımı için değil.sadece dini nikahla ortada geçerli bir evlilik olmuyo, dini kullanıp ama o benim dini kocam/karım ehe ehe deyip istediğini yapmak oluyo.sonra ortada kalınca elinden de bir şey gelmiyo böyle.

kötü kalpli miyim bilmiyorum ama ben üzülmüyorum bu durumlara düşen insanlara. Hangi devirde yaşıyoruz, herkes biliyor resmi nikahın sağladığı hakları. Zor bir iş de değil gidip nikah kıymak. Davullu zurnalı düğün yapıp gerek görmedikleri için nikah kıymayıp sonra ortada kalınca ağlıyorlar. Devletin sırtına da vergi mükelleflerinin sırtına da yük oluyorlar. Sadece çocuklara üzülüyorum analarının babalarının hatalarını çekiyorlar. Bir de mama bez çağında iki bebek çok lazım sanki.

Dini nikaha karışamam o inanç meselesi. Allah katında nikahlı olmak isteyebilir bir kişi ama kanunla nizamla yönetilen bir ülkede sadece dini nikaha güvenemezsin. O seninle Allah arasındadır, resmi nikahı da yanında yapacaksın. Resmi olarak da devlet tarafından nikahlı olarak tanınmak zorundasın ki böyle yardım aramak zorunda kalmayasın, kendi haklarını da çocuklarının haklarını da resmi nikah aracılığıyla söke söke alırsın. Devlet "Aaa tamam bacım sen dini nikahlısın o zaman sana insiyatif uygulayalım" diyemez, devletin tanıdığı nikah kendi yaptığı nikahtır. Adamın insafına, hakkaniyetine güvenirsen (bir de işsiz güçsüz adammış neyine güvenildi anlayamadım) böyle iki çocukla bir başına bırakır, çocuğu yaparken sorumluluğu almaz, sanki sen tek başına yapmışsın gibi her şeyiyle sen ilgilenmek zorunda kalırsın.

ya adam zaten nikahlıdır, ya da karısı eski kocasından nafaka ya da vefat maaşı alıyordur.
Resmi nikah buyuzden onemlı iste.
Neden resmi nikah yapmadınız cok merak ettim dogru cevabı almayacagımı da biliyorum.. Pardon tanıdık neden resmi nikah yapmamis merak ettim demek istedim
ya adam zaten nikahlıdır, ya da karısı eski kocasından nafaka ya da vefat maaşı alıyordur.

Dul ve yetim aylığı alamaz, bunları almak için resmî eş/ babanın ölmüş olması lazım, çoçuklar babanın nufüsuna kayıtlı değilse önce babalık davası ardından nafaka davası açılabilir işsiz olması bir şey değiştirmez alt sınırdan nafaka bağlanır , karşı taraf ödemez ise icraya verebilirsiniz hapis cezası karşılığı var (1 hafta-1ay kısa süreler ) kaymakamlığa başvurabilirsiniz ama zor olabilir ordan hemen yardım alması en iyisi çalışması çoçuklarına annesi baksın kendisi çalışsın

dini nikah eski çağlarda daha resmi nikah /devlet nikahı kavramı yokken kadın haklarını korumak için yapılmıştır hanımefendi. çok dini aşırı kutsal süper mübarek bi anlamı olduğundan ya da inançlı/inançsız ayrımı için değil.sadece dini nikahla ortada geçerli bir evlilik olmuyo, dini kullanıp ama o benim dini kocam/karım ehe ehe deyip istediğini yapmak oluyo.sonra ortada kalınca elinden de bir şey gelmiyo böyle.
Hic alakasi yok benim savundugum seyle. Dini asiri kutsal super bi anlami dini nikahin yoktur tabii ki. Hatta evliligin de yok oyle super dini bir anlami. Dini nikah inananlar icin gecerli bir nikahtir.

Tek aklıma gelen insan resmi nikahlı kocasıysa bile işi gücü varken çocuk kararı için bin defa düşünüyorken insanlar dini nikahla neye güvenerek iki çocuk yapabiliyor.

Büyük ihtimalle adam başka biriyle resmi nikahlı o yüzden dini nikah yaptılar. Çocukları nüfusuna alsın o zaman nafaka alabilir en azından çocuklar için belki. Yoksa resmiyette hiçbir şey olmadığı için sadece belediyeden falan talepte bulunabilir. Ama malum cok yoğun her yer, yardımcı olurlar mı belirsiz.

Dini nikahlı eşinden 2 çocuğu olan bır akrabam var. Eşiyle ayrıldılar. Annesının yanına döndü ama kadının dul maasıda bellı. devletten hangi yardımlara başvurması gerekiyor yetım aylıgı alabılıyo mu? yada başka hangi maddı yardıma başvurabilir?
annesi babasi vefat etmisse yetim ayligini alir
ssk ya gidip basvuru yapiliyordu ben yaparken simdj nasi bilmiyorum e devlettende olabilir
yalniz sunu belirtmek isterim yetim ayligi dediginiz seyde annenin aldigi maas bolunuyor.
anneye ayri dul ayligi cocuga ayri yetim ayligi olmuyor

Resmi nikah yapmamanın iki sebebi var zaten sadece. Ya adam/kadın zaten başkasıyla resmi nikahlıdır ya da cahilliğin dibini sıyırıyordur.
Bir de 3. Seçenek var aşırı paragöz oldukları için yetim maaşı, dul maaşı, eski eşten nafaka gibi bir haktan vazgeçmek istemiyorlar resmi nikah kıyıp.

Dini nikaha karışamam o inanç meselesi. Allah katında nikahlı olmak isteyebilir bir kişi ama kanunla nizamla yönetilen bir ülkede sadece dini nikaha güvenemezsin. O seninle Allah arasındadır, resmi nikahı da yanında yapacaksın. Resmi olarak da devlet tarafından nikahlı olarak tanınmak zorundasın ki böyle yardım aramak zorunda kalmayasın, kendi haklarını da çocuklarının haklarını da resmi nikah aracılığıyla söke söke alırsın. Devlet "Aaa tamam bacım sen dini nikahlısın o zaman sana insiyatif uygulayalım" diyemez, devletin tanıdığı nikah kendi yaptığı nikahtır. Adamın insafına, hakkaniyetine güvenirsen (bir de işsiz güçsüz adammış neyine güvenildi anlayamadım) böyle iki çocukla bir başına bırakır, çocuğu yaparken sorumluluğu almaz, sanki sen tek başına yapmışsın gibi her şeyiyle sen ilgilenmek zorunda kalırsın.
"Dini" diye bir nikah sekli yok. Bizim dinimizde sadece nikah var. Resmi nikah da Allah'a ulasiyor yani. Allahla kul arasinda ayrica bir nikaha gerek yok. Resmi nikah dinen nikah hukumlerini tasir.

yahu yok işte hakları madem kafalarına göre takılıyorlar gitsinler nerden alıyorsa alsınlar haklarını. burası türkiye cumhuriyeti devleti, burada medeni hukuk işler. dini nikahın bağlayıcılığı yok, nikahı dini yapayım yardımı devletten alayım. oldu canım..

"Dini" diye bir nikah sekli yok. Bizim dinimizde sadece nikah var. Resmi nikah da Allah'a ulasiyor yani. Allahla kul arasinda ayrica bir nikaha gerek yok. Resmi nikah dinen nikah hukumlerini tasir.

Doğrudur, bu konuda bilgim yok.

Amaç toplumsal ilişkileri belirlemektir çünkü. soy karışmasın kim kiminle birlikte netleştirmektir amaç. o yüzden biz gizli dini nikah kıydık Allah biliyor diyenler çıkar bu da sahtekarlığın zirvesidir. nikah dediğin ilan edilendir topluma yayılandır. Allah bizim nikahın nikah olduğunu bilmiyor tövbe haşa! herşeyi işlerine geldiği gibi yontmuşlar

yahu yok işte hakları madem kafalarına göre takılıyorlar gitsinler nerden alıyorsa alsınlar haklarını. burası türkiye cumhuriyeti devleti, burada medeni hukuk işler. dini nikahın bağlayıcılığı yok, nikahı dini yapayım yardımı devletten alayım. oldu canım..
Hay allah ya ilk defa bir suru "beğenmedim" aldi bir mesajim. Ben bu dediklerinizin hicbirine karsi degilim, dini nikah kiyan kisi mehir ile yetinmek zorundadir. O birliktelik sebebiyle bir maddi yardim talep edemez tabii ki devletten. Ama nikah sadece maddi bir sey değildir ki, ne oncesinde ne sonrasinda. Dine gore nikahin bir sekli vardir ve bu resmi nikah olmak zorunda degildir. Ben mi yanlis biliyorum?

Tabii ki resmi nikah dini nikahi kapsar, yani bir sozlesme imzalanir ve herkese duyurulur. Resmi nikahin dini nikahtan tek farki dua edilmiyor olmasi.

Resmi nikah olsa ne olacak adam çalışmıyor diye ayrılmış akrabanız.
Çalışmayan adamdan çocuklara bakım parası alamaz.

Back
X