• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belki bılen çıkar lütfen yardım

Dini nikahlı eşinden 2 çocuğu olan bır akrabam var. Eşiyle ayrıldılar. Annesının yanına döndü ama kadının dul maasıda bellı. devletten hangi yardımlara başvurması gerekiyor yetım aylıgı alabılıyo mu? yada başka hangi maddı yardıma başvurabilir?
Tahminimce annesine babası rahmetli olduğu için bağlanan aylık var. Kız çocugu olarak babasının aylığından yetim aylığı adlı aylık bağlanabilir. evlenmemiş veyahut evlenip ayrılmış kız cocıguna bağlanır. Bu aylık için bulunduğu yerdeki sgkya başvursun.

Çocuklara nafaka talep etsin. Muhtemelen kadının maaşı kesilmesin diye ‘nikah’ yapmamışlar. Ya kusura bakmayın ama böyle insanlar o paranın zerre kıymetini görmezler ve görmeyecekler de. Ne yapacak yetim aylığı alıp pardon? Çocukları yetim değil ki babaları var! Ne yapacak yani vefat eden eski eşinin gibi mi gösterecek çocukları? Zaten kadın hak etmediği halde (başka biri ile yaşıyormuş) dulluk maaşı almış. Diyebilecek hiçbir şeyim yok. Sonra insanlar neden paramın hayrı yok, bereketi yok neden bu haldeyim diyorlar.

Tahminimce annesine babası rahmetli olduğu için bağlanan aylık var. Kız çocugu olarak babasının aylığından yetim aylığı adlı aylık bağlanabilir. evlenmemiş veyahut evlenip ayrılmış kız cocıguna bağlanır. Bu aylık için bulunduğu yerdeki sgkya başvursun.

Eklentiler

• 09F9163E-C4B9-4576-9C79-B7BDF617D814.webp
    09F9163E-C4B9-4576-9C79-B7BDF617D814.webp
    73,4 KB · Görüntüleme: 31
Medeni kanuna göre dini nikah ve dini nikahsiz sevgililik ayni sey olabilir, ama toplum nezdinde öyle degil. Inancli insanlar icin dini nikahin bir anlami var, gecerli bir evlilik var. Tabii altini cizmek lazim: inancli insanlar icin.

Bu durumda hesap sorulmasi ya da yargilanmasi gerekenler bence insanlari dine yonlendirirken hukuki haklarini ogrenmekten alikoyanlar.
Hanimlar bu fikirlerimle birilerini incittiysem cok cok ozur dilerim, ben dersimi aldim. Toplum nezdinde de dini nikahin gecerli olmadigini ogrenmis oldum. Onemli olan toplumun bakışı nikah kavramina karsi. Toplumun kabul etmedigi bir nikah gecerli sayilmaz tabii ki. O yüzden bu sozlerimi geri aliyorum, bir sey ogrenmis oldum, tesekkur ediyorum.

Medeni kanuna göre dini nikah ve dini nikahsiz sevgililik ayni sey olabilir, ama toplum nezdinde öyle degil. Inancli insanlar icin dini nikahin bir anlami var, gecerli bir evlilik var. Tabii altini cizmek lazim: inancli insanlar icin.

Bu durumda hesap sorulmasi ya da yargilanmasi gerekenler bence insanlari dine yonlendirirken hukuki haklarini ogrenmekten alikoyanlar.
"Dini" diye bir nikah sekli yok. Bizim dinimizde sadece nikah var. Resmi nikah da Allah'a ulasiyor yani. Allahla kul arasinda ayrica bir nikaha gerek yok. Resmi nikah dinen nikah hukumlerini tasir.
yahu yok işte hakları madem kafalarına göre takılıyorlar gitsinler nerden alıyorsa alsınlar haklarını. burası türkiye cumhuriyeti devleti, burada medeni hukuk işler. dini nikahın bağlayıcılığı yok, nikahı dini yapayım yardımı devletten alayım. oldu canım..
Doğrudur, bu konuda bilgim yok.
Amaç toplumsal ilişkileri belirlemektir çünkü. soy karışmasın kim kiminle birlikte netleştirmektir amaç. o yüzden biz gizli dini nikah kıydık Allah biliyor diyenler çıkar bu da sahtekarlığın zirvesidir. nikah dediğin ilan edilendir topluma yayılandır. Allah bizim nikahın nikah olduğunu bilmiyor tövbe haşa! herşeyi işlerine geldiği gibi yontmuşlar
Hay allah ya ilk defa bir suru "beğenmedim" aldi bir mesajim. Ben bu dediklerinizin hicbirine karsi degilim, dini nikah kiyan kisi mehir ile yetinmek zorundadir. O birliktelik sebebiyle bir maddi yardim talep edemez tabii ki devletten. Ama nikah sadece maddi bir sey değildir ki, ne oncesinde ne sonrasinda. Dine gore nikahin bir sekli vardir ve bu resmi nikah olmak zorunda degildir. Ben mi yanlis biliyorum?

Tabii ki resmi nikah dini nikahi kapsar, yani bir sozlesme imzalanir ve herkese duyurulur. Resmi nikahin dini nikahtan tek farki dua edilmiyor olmasi.
Kadın nasıl dul aylığı alıyor resmî nikahlı eşi vefat mı etmiş?
Çocuklar için nafaka davası açabilir.
Resmi nikah olsa ne olacak adam çalışmıyor diye ayrılmış akrabanız.
Çalışmayan adamdan çocuklara bakım parası alamaz.
Evlilik dışı olsada o çocuklara nafaka alabilir akrabanız
Çocuklara nafaka talep etsin. Muhtemelen kadının maaşı kesilmesin diye ‘nikah’ yapmamışlar. Ya kusura bakmayın ama böyle insanlar o paranın zerre kıymetini görmezler ve görmeyecekler de. Ne yapacak yetim aylığı alıp pardon? Çocukları yetim değil ki babaları var! Ne yapacak yani vefat eden eski eşinin gibi mi gösterecek çocukları? Zaten kadın hak etmediği halde (başka biri ile yaşıyormuş) dulluk maaşı almış. Diyebilecek hiçbir şeyim yok. Sonra insanlar neden paramın hayrı yok, bereketi yok neden bu haldeyim diyorlar.
Çocuklar eşinin üstüne mi kayıtlı ?
Öyleyse onlar için dava açıp nafaka talep etsin.
eşi öldüyse resmî nikah yoksa malesef dul aylığı alamaz
sadece bır soru sorduk ceza gelmiş.cevap yazamadm. benımde haberım yoktu resmı nıkah olmadıgından daha doğrusu sorma gereği duymadım ama işler bu raddeye gelınce kendı söyledi. benımde önermedıgım bısey ımam nikahı. ama eşi boyle ıstemıs kızda ona kacınca ve gerı dönecek yerı olmayınca kabul etmiş adamda bugub yarın dıye dıye sonu böyle olmus. annesı sağolsun ortada ıkı cocuk olunca dayanamamıs yanına almıs. bilmiyorum nolcak bende bekliyorum sgk kaymakamlık valılık belediyeye vakfa basvurcakmıs ama nolur bılemem. kı zaten ben kimsenin resmı dını nıkahına karısamam 30 yaşında kadın sonucta. kımseyı kınayamamda sonuçta benimde bı kızım var. o yüzden tek dıyecegım sagolun cevaplarınız ıcın

sadece bır soru sorduk ceza gelmiş.cevap yazamadm. benımde haberım yoktu resmı nıkah olmadıgından daha doğrusu sorma gereği duymadım ama işler bu raddeye gelınce kendı söyledi. benımde önermedıgım bısey ımam nikahı. ama eşi boyle ıstemıs kızda ona kacınca ve gerı dönecek yerı olmayınca kabul etmiş adamda bugub yarın dıye dıye sonu böyle olmus. annesı sağolsun ortada ıkı cocuk olunca dayanamamıs yanına almıs. bilmiyorum nolcak bende bekliyorum sgk kaymakamlık valılık belediyeye vakfa basvurcakmıs ama nolur bılemem. kı zaten ben kimsenin resmı dını nıkahına karısamam 30 yaşında kadın sonucta. kımseyı kınayamamda sonuçta benimde bı kızım var. o yüzden tek dıyecegım sagolun cevaplarınız ıcın
Kimse kınamak için cevap yazmadı ki.
Sadece resmi nikah olmadığı için hiç bir hak talep edemez, çocuklar adamın üzerine ise çocuklara nafak alabilir ki adam çalışmıyormuş.
Bu adamın çocukları üzerine aldığı felan da yoktur bence.
Maalesef kadınlar la olan oluyor.

Kimse kınamak için cevap yazmadı ki.
Sadece resmi nikah olmadığı için hiç bir hak talep edemez, çocuklar adamın üzerine ise çocuklara nafak alabilir ki adam çalışmıyormuş.
Bu adamın çocukları üzerine aldığı felan da yoktur bence.
Maalesef kadınlar la olan oluyor.
çocuklar adamın üstüne ama daha once böyle kavga olmus adam bırakıo gıtmek ve çocukları soyadından cıkarmak ıstemıs mahkme dna istemiş ıkısıde onun çıkınca mahkeme ızın vermemıs bilmiyorum napacak suan. ama nafaka vermez dıo ilk esındwn 3 cocuk varmıs nafaka vermemek ıcın işyerıyle anlasmıs maasını elden alıyomus bu adamın boyle bı pislik oldugu ıkınvı cocuguna hamileyken ortaya cıkmıs

çocuklar adamın üstüne ama daha once böyle kavga olmus adam bırakıo gıtmek ve çocukları soyadından cıkarmak ıstemıs mahkme dna istemiş ıkısıde onun çıkınca mahkeme ızın vermemıs bilmiyorum napacak suan. ama nafaka vermez dıo ilk esındwn 3 cocuk varmıs nafaka vermemek ıcın işyerıyle anlasmıs maasını elden alıyomus bu adamın boyle bı pislik oldugu ıkınvı cocuguna hamileyken ortaya cıkmıs
Çok merak ettim sizin bu akrabami arkadaş mi ne bulmuş bu adam da çok merak ettim.
Kadın bu adamın peşine para için düşeceğine girecek ise çalışacak.
Şu an çocuklardan dolayı çalışmıyorsa evlere temizliğe gidecek.
kendi ayakları üzerinde duracak.

Kınayacak bir şey yok. Resmi nikahı yoksa talep edeceği bir şey olamaz adamdan herkes bunu söyledi. Ve bu dönemde sadece dini nikaha güvenmenin bir faydası olmayacağını söylediler, görüldüğü üzere o konuda da haklılar. Çocuklar için nafaka alabilir anca dendi onu da vermiyor maaşı elden alıyor demişsiniz. Yapacak bir şey yok o zaman çocukları annesine emanet edip kendisi çalışacak bakacak çocuklarına.

Back
X