Beklenmeyen 2. Bebek/ kürtaj

''' Ve asla 2. Çocuk istemiyordum. ''' Sadece su cümlemizi alinti yaparak söylüyorum madem asla istemiyordunuz tüplerinizi bağlatsaydiniz enazindan günahsız bir yavrunun günahına girmeyi düşünüp aldırmak istemek zorunda kalmazsınız he buarada geri çekilme bir korunma yöntemi değildir korunma yöntemlerini iyice araştırın enazindan bu kararinizdan sonra şok olarak hamile kalmazsiniz..

Ben dini inancı tam bir insan olarak asla bebeğime kıyamazdım bu çocuğu doğurman birinci çocuğunu ihmal edeceğin anlamına gelmez Rabbim rızkıyla verir zaten ikisini bir büyütürsün Ben tevekkül edip Rabbime sığınıp neolursa olsun bebeğimi dünyaya getirirdim evliliğin sorunlu olabilir her halükarda zaten bir bebeğin var ikicide ayrılacak bile olsanız anne baba öz bir kardeşi olur yavrunuzun ben böyle düşünüyorum Rabbime sığının beklemediğiniz güzellikleri size sunacaktır inşallah

Su anda nickini hatirlamadigim, Panik atakli anksiyeteli bir uye vardi,
Kadin hamile kalmış, eșide aldiralim diyince kurtaj olmuştu, tabi sonradan, iș ișten geçtikten sonra pişman olmuştu, hatta neden aldirmama izin verdin diye eşini suçluyordu
Diger bebeğini ihmal edecek kadar, kendini salmisti.
Aldirmadan önce artisini eksisini her açıdan iyi düşünün, psikyatr ve psikologunuzdan yardim alin

Sonra pişmanlık fayda etmiyor.

Son düzenleme:
Bu kadar kolay hamile kalınmıyor dediniz ya, tek ilişkiyle hamile kalan binlerce kadın var diye ilk geceyi söyledim. Bundan sonra zaten birçok yöntemle korunacağım bunu ilk seferde anlayamıyorsunuz maalesef.
Sister, baktın ki ilkinde kaza oldu, ikincide niye yoğurdu üfleyerek yemedin? Bunun seferi mi olur ya? Gelen şey bebek, kedi yavrusu değil. Ki kedi bile büyük sorumluluk orası ayrı tabi.
Ben olsam baktım ki tek korunma yöntemim olan kondom beni anne yaptı ilkinde. İkincisinde asla güvenmezdim, ekstra korunmak zül geliyorsa beton döker bir tarafıma yine sevişmezdim.
Kolay gebe kalıyormuşsun işte, ilkinde görmüşsün interfilite gibi bir sorunun yokmuş. Perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş, ne diye ihmale kaçtın?

Kesinlikle aldirmayin.Ben ayni sürecten gectim. Malesef bir hamimeliğimi sonlandirdim.Çok erken daha 8 haftalikti ,psikolijim çok bozuktu .Cocuk var, bosanamam belki diye aldirdim.Çünkü hem maddi hem manevi zorluklar içindeydim .Sitin gibi çalişmak zorundaydim,yardim edenim yoktu.
Ama hala onun pişmaliğini yaşiyorum ,doğurmuş olsaydim acaba hayatim nasil olurdu .Belkide daha mutlu olurdum .
Çocuklar birbileriyle oynar vakit gecirirdi.
Tabi evin içinde şiddet,küfür ve zorbalik yoksa.
Kalbinizi dinleyin .
Bazen bütün eksisini düşünmek yerine durumu kabul etmek ona göre davranmak en mantiklisi.

Benim bir tanidigim sizi tipa tip nerdeyse ayni durumu yasadi ve bebegi aldirmaya karar verdiler. Kendisi ama aldirdiktan sonra psikolojik olarak sorunlar yasadi..cünkü mantik acidan ona göre dogrusunu yapti, ama vicdanen rahat degildi. Kimse size söyle yap böyle yap diyemez cünkü bütün sonuclara siz katlanacaksiniz iyi kötü.

Canım sürpriz bir bebek olmuş korunmanıza rağmen. Allah ol derse istediğin kadar korun.
Benim küçük çocuk 3 yaşında şuan en rahat dönemimdeyim. Ve bebek istemiyorum. Kaldıracak bir ruh ve beden halim yok ha olursa korunduğum halde aldırırmıyım Tabiki HAYIR.
Elimden geleni yapmaya çalışırım destek alırım falan. Sen bilirsin.
Allah isteyene versin. Benden bu kadar...

Ben olsam ilk öğrendiğimde aldırırdım.
Sonra da gider spiral hap kondom geriçekilme ve ovulasyon günlerinde birliktelik yaşamama bu 5 yöntemi birden kullanırdım.
+ 1000000000…..

Korunduğunuz halde nasıl hamile kaldınız sorusu olmuş. Bir yaratıcı inancınız varsa istediğiniz kadar tedbirli olun.
Bizzat 30 yıllık doktorum anlattı bir hastamın kordonlarını bağladım diyor. Bir kaç sonra kadın hamile olarak gelmiş. Kadının eşi hocam siz başladığınıza emin misiniz bu nereden çıktı demiş.
Doğumdan sonra kontrol ettim bağlı diyor. Nasıl hamile kaldı bilmiyorum diyor.

hah kk milli sözü de söylendiğine göre... tamamdır
Ya şu klâsik bedduaları toplayıp besteleyecek cevval bir müzik öğretmeni yok mu aramızda? Kk nin konu başlıklarında açılış ve kapanişta okunacak bir beddua marşına ihtiyacı yok mu sizce de? Böyle zor oluyor çünkü, tek tek beddua etmek okumak felan....

çayımı püskürttüm

Zor durumda olduğunuzu anladım
Anladım ama 9 yıldır hiç korunmadık
Aşılama tüp bebek falan onu saymıyorum bile
Allah aşkına korunurken bu iş nasıl oluyor biz de mi korunsak acaba ya
Nasip kısmet sonsuz inanıyorum çok şükür ama duydukça ne diyeceğimi ne yapacağımı da bilemiyorum

9 yillik evliyim korunuyoruz ve hic hamile kalmadim.cevremde de korunup hamile kalan kimse yok.madem bu kadar zor durumdasiniz neden duzgun korunmadiniz.is isten gecmis artik keske dikkatli olsaydiniz

Valla ben hayli fazla aldırın yorumu okudum isterseniz dönüp yeniden okuyun

Psikolojik tedaviye dair neden şu sorulmuyor sevisebilecek psikoloji var ama evliliği toparlayacak yok oyle mi

Herkesin fikrini saygı çerçevesinde belirtmekte özgür olduğu bir platformda yazisiyoruz bende fikrimi ifade ediyorum o yavruya günah aldırmaya kalkmayın sonrası için de çok çok çok ama cok iyi KORUNUN!

Akli melekeleri yerinde olmayanlar bile sevişebilir. Kendi karar vermeli ölçüp biçmeli diyorum ama siz hala ne olursa olsun asla kürtaj olmamalı diyorsunuz anladığım kadarıyla. tartışılabilecek bir ortamamız da yok. Uzatmaya gerek yok.

Aldır aldırma demek çok büyük bir vebal, iyice düşünüp bu kararı siz vermelisiniz, ikinci çocuğuma hamile olduğumu öğrendiğimde şok oldum, hiç istemiyordum,aldırmak için randevu aldım ama düşününce canı veren ben değilim alan da ben olamam dedim, belki çok büyük işler başaran bir insan olacak,onu öldürme hakkını kendimde göremedim.Evliligimde sizinkinden daha parlak değildi zor bir hamilelik süreci geçirdim,iki çocuğum arasında 25 ay var,kızım şu an dört yaşında yüzüne bakınca her gün şükrediyorum Allah im beni o günaha girmekten kurtardın diye, hayatta her şey vaktini bekliyor bence şu an istediğim her şey teker teker oluyor, sıkıntılı dönemi atlattım mükafat vakti geldi gibi hissediyorum, ayrıca hamilelik dönemindeki bulantı, baş dönmesinin olumsuz etkilerinden bahsetmişsiniz,en azından ne zaman biteceğini biliyorsunuz ben hep kemoterapi tedavisi görenleri düşünmüştüm benden daha zor durumda olanlar var diye, hakkiniz hayırlısı neyse o olsun inşallah

Tek emoji ile yetinmedim .

Ben ilk oglum 13 aylikken isteyerek ikinci bebegime hamile kaldim. Tabi ki ilk senesi yorucu oluyor, ama sonra ikisi birbirine cok güzel arkadas oldu. Bence su anda bütün korkulariniz ön planda. Git geller yasamaniz normal. Benim tavsiyem bir karar vermeden önce psikolojik destek almaniz tarafindan. Türkiyede öyle yerler var mi bilmiyorum. Almanyada danisma yerleri var hamile kadinlar icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…