- 7 Ağustos 2022
- 25
- -34
- 31
-
- Konu Sahibi moonsfairy
Anladım, sanırım hayattaki tek doğru sizsiniz ve çevrenizden gördükleriniz. Yukarıda, forumda veya baska forumlarda yazanların hepsi yalan, herkes yalancı. Hayatı sadece kendinizden ve çevrenizden ibaret sanmayın.Var var ben çok gördüm ilk geceden hamile kalıp sabah kusanları yeşilçamda burda size katılıyorum.
Tam olarak hangi kaygıları taşıdığımı anladığınız için teşekkür ederim. Eğer ilk çocuğum o kadar zor olmasaydı kürtaj düşünmezdim açıkcası. Ne kadar eğitim seviyesi yüksek, modern bir çift olsak da bazı toplumsal dogmalardan, duygusallıklardan tam olarak sıyrılamamış duygusal bir yapımız da var maalesef. O yuzden ilk çocuk gözümüzü o kadar korkutmasaydı, eşimin de benim de daha fazla cesareti olurdu. Fakat evde hala geceleri 4-5 defa uyanan, ailemden uzakta yaşadığımız ve dışarda huzursuz olduğu için 1 yılı dipdibe geçirmiş bana aşırı bağımlı, çoğu zaman lavaboya gitmek için bile eşimi beklediğim zor bir çocuğum var. Bu şartlarda 2. ye nasıl bakabilirim? Psikolojik olarak kaldırsam bile fiziksel olarak nasıl bakabilirim onu bilmiyorum ki. Bir yıl boyunca elimden gelenin en iyisini yapmak için uğraştım şuan hamilelikten dolayı kucağıma bile zor alıyorum, yoruluyorum, ister istemez tahammülüm azalmış, 8 ay bu çocuk ne olacak ve sonrası? Elbette olmaz değil, ama ne kadar doğru ve verimli olur soru işareti.Tamamen sizin kararını olmakla birlikte belli ki iki çocuğa birden yetemeyeceksiniz. Bu söylediğim yetersizlik anlamında değil. Aynı sizin gibi sağlık sorunlarıyla boğuştuğum zor, tatsız bir hamilelik ve doğum süreci geçirdim. Kızım çok zor bir ilk yaş geçirdi, nerdeyse iki yaşında ve ben bir çocuk daha hayal bile edemiyorum. Sadece düşüncesi bile içimi daraltıyor ve iki çocuğa yetemeyeceğimi düşünüyorum. İki çocuk beni mutsuz eder şuan. Her şeyden önce kendinizi düşünün derim ben. Mutsuz kadın mutsuz aile demek. Burada vicdan azabı duymanızı gerektirecek bir durum görmüyorum. Eğer ikinci çocuk herkes için hayatı zorlaştırıyorsa çok geç olmadan müdahale etmek gerekli sanırım. Artıları ve eksileri kefelere koyup mantıklı değerlendirme yapmalısınız. Ve emin olun insanlar söylemese de tahmin ettiğinizden çok çok daha fazla kadın kürtaj yaptırıyor.
Bence ikinci bir çocuk için çok doğru bir zamanEvet maalesef çok yıprandım. Korunma konusunda haklısınız. Elbette bundan sonra birkaç yöntemle aynı anda korunacağım.
Mantıklı olanın aldırmak olduğunu düşünüyoruz fakat eşim de bende bir nokta da duygusal insanlarız. Belki hiç çocuğumuz olmasaydı daha farklı olurdu durum. Çünkü hem çocuğumuza bakıp o da böyle küçücüktü sonra böyle oldu diyoruz hemde daha çok küçük eğer bu hamilelik devam ederse yavrumuz arada kaynayacak ona yetemeyeceğiz diye endişe ediyoruz. Tabi birde yine ilişkimizin, evliliğimizin, planlarımızın hepsinin sekteye ugraması bizi psikolojik olarak nasıl etkileyecek diye endişe ediyoruz..
11 yıldır seks hayatımız var bir gün kazara hamile kalmadım. Korunmayı bıraktım ikinci ayda hamileydim. Sizin dediğiniz gibi zor da hamile kalmıyorum.Sanırım spirale rağmen hamile kalanları, yırtık kondom olaylarını, hapı bir gün içemeyip hamile kalanları fln hiç duymadınız görmediniz. Bende kendimden dolayı inanmıyordum kazara hamileliklere ama olabiliyormuş. Sanırım bunları yazanların hepsi aynı anda birçok yöntem kullanıyor veya zor hamile kalmışlar..
Süt hala korur diyecek kadar bilgisiz birisi değilim. 7 yıl boyunca rahim sorunlarıyla, kistlerle ugraşıp, sonunda ameliyat oldum ve doktorlar hamilelik çok zor ama düşündüğün zaman tedaviyle duruma bakarız diyordu. Benim yerimde baskası olsa belki benim kadar da dikkat etmezdi. Yine de prz kullanıyorduk ve çoğu zaman prz olmasına rağmen geri çekiliyordu. Buradaki gibi herkesin aynı anda 5 yöntemle korunduğunu bilmiyordum kusura bakmayın. Zor hamile kalmadığınızı nereden cıkardınız? Zor kişiden kişiye göre değişiyordur belki. Sizin ve çevreniz haricinde de insanlar ve yaşam var bilginiz olsun.11 yıldır seks hayatımız var bir gün kazara hamile kalmadım. Korunmayı bıraktım ikinci ayda hamileydim. Sizin dediğiniz gibi zor da hamile kalmıyorum.
Siz bu işi düzgün yapmayın sonra normalleştirin.
Belli ki daha regl olmadım, süt hala korur dediniz rahim ameliyatına güvendiniz.
Yazık
Düzgün korunan bir insan üç senede iki kere kazara(!) hamile kalmaz. Kalamaz. Kendinizi kandırmayın.Süt hala korur diyecek kadar bilgisiz birisi değilim. 7 yıl boyunca rahim sorunlarıyla, kistlerle ugraşıp, sonunda ameliyat oldum ve doktorlar hamilelik çok zor ama düşündüğün zaman tedaviyle duruma bakarız diyordu. Benim yerimde baskası olsa belki benim kadar da dikkat etmezdi. Yine de prz kullanıyorduk ve çoğu zaman prz olmasına rağmen geri çekiliyordu. Buradaki gibi herkesin aynı anda 5 yöntemle korunduğunu bilmiyordum kusura bakmayın. Zor hamile kalmadığınızı nereden cıkardınız? Zor kişiden kişiye göre değişiyordur belki. Sizin ve çevreniz haricinde de insanlar ve yaşam var bilginiz olsun.
prezervatif + geri çekilme nasıl bişey ya prezervatifi birleşme esnasında yada boşalırken mi takıyorsunuz büyük başarı çünkü gerçektenYukardaki hanımefendi umarım okur mesajınızı. Belki biz sonradan kontrol etme kısmında eksik kalmışızdır. Ama öyle bir durum farketmedik hiç farketsek zaten ertesi gün hapı alırdım. Ki bende normalde bu kadar kolay hamile kalınamayacağını düşünenlerdendim. İnsan her detayı uzun uzun anlatamıyor fakat ilk mesajda da yazdığım gibi hamilelik ve doğum sonrası zaten eşimle problemlerimiz vardı bebek de olduğu için birbirimizi uzun süre görmüyorduk bile. O yuzden 2. Yi istemiyoruz neler neler yapsak korunsak diyecek bir cinsel hayatımız bile yoktu. Biraz bazı şeyler rayına girerken de daha önce yıllarca yaptığımız gibi yine prezervatif+ geri çekilme ile devam ettik. Zaten geri çekildiği için sanırım sonrasında prezervatifi sürekli kontrol etme gereği de duymadık. Eşim artık korunmayı geçin bana el bile sürmeyeceğini söylüyor. Çünkü garip gelebilir ama hatamızı da anlayamıyoruz.
Bazı şeyler baki kalır derken, ne mesela baki kalan? Anne olmayı sadece çocuk doğurmak sansaydım ilk çocuğumun ilgimden sevgimden ister istemez eksik kalacağını düşündüğüm için üzülüp ikilem yaşamayıp, sağlıklı bir evliliğin çocugun hayatında ne kadar önemli olduğunu düşünmeyip, veren rızkını da verir bir şekilde büyür giderler herkes nasıl büyümüş deseydim sanırım korunduğum halde hamile kalmış olmamdan daha az eleştiri alırdım.konu sahibinin yazdıklarına bakıyorum da, yüksek lisans vs bu kadar eğitimli biri olduğuna inanmak çok zor. eğer bu konu gerçekse okumak cehaleti alır, bazı şeyler baki kalır sözünü haklı çıkarıyor.
konuya yorumum ise, koskoca insanlarsınız yaptığınız her şeyin sonuçlarına katlanmalısınız. burada millet sana çocuğu aldır veya aldırma demez ki, ona sen karar vereceksin. çocuklarına üzüldüm ama.
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim, umarım kısa zamanda isteğiniz gerçekleşir. Bebek bakmak kavramı herkese göre değişir elbette ama benim için maalesef iyi bir süreç değildi ilk mesajlarda anlattıgım kısımlar haricinde bebeğim doğduktan sonra maalesef çok sorun yaşadık. Hem alerjik hem kolik hem aşırı uyaran duyarlılığı gibi problemleri vardı. Bizim cesaret edemememizin en büyük sebebi bunlar. Ve hala aynı ilgiyi bekleyen zor bir bebeğimiz var. Ben yetememekten korktum. İstememeyi kendi hayatımı geçtim. Ki tükenmiş bir annenin de iki çocuguna da faydası olmaz. Aileme yakın olsaydım başım sıkıştığında gelebilecek biri olsaydı yine farklı düşünebilirdim. Ki zaten ikilemde olduğum için bu tarz şeyler duyabilmek için yazdım buraya.2 yıl kondom ile korundum 8 aydır da bebek deniyoruz gelmiyor velet, sınırsız korunuyorum yahusiz bana mı devrettiniz korunma işini alın azıcık benden vallahi yoruldum
aldırmayın ya bir kardeşi olsun bebeğinizin. kuzenim bebeği 1 yaşındayken 2. ye hamile kaldı çok ağladı hiç istemedi şuan iyi ki diyor. iyi ki olmuş.. görseniz arkadaş gibiler evet biraz zorluyorlar ama araları az olduğu için kıskançlık olmadı fazla. bunda da vardır bir hayır, üzülmeyin hissettirmeyin istemediğinizi eşinize de negatif enerji vermeyin. hayırlı olsun inşallah
Doğurmaya mı karar verdiniz ?Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim, umarım kısa zamanda isteğiniz gerçekleşir. Bebek bakmak kavramı herkese göre değişir elbette ama benim için maalesef iyi bir süreç değildi ilk mesajlarda anlattıgım kısımlar haricinde bebeğim doğduktan sonra maalesef çok sorun yaşadık. Hem alerjik hem kolik hem aşırı uyaran duyarlılığı gibi problemleri vardı. Bizim cesaret edemememizin en büyük sebebi bunlar. Ve hala aynı ilgiyi bekleyen zor bir bebeğimiz var. Ben yetememekten korktum. İstememeyi kendi hayatımı geçtim. Ki tükenmiş bir annenin de iki çocuguna da faydası olmaz. Aileme yakın olsaydım başım sıkıştığında gelebilecek biri olsaydı yine farklı düşünebilirdim. Ki zaten ikilemde olduğum için bu tarz şeyler duyabilmek için yazdım buraya.
Sadece size yüklenmek olmaz bu konuda, önce korunma yönteminizi iyi bulun aylık ve 3 aylık iğnelerden biri emzirmede de koruyordu. Ayrıca korunmaya ek olarak eşinize söyleyin lütfen geri çekilsin bu ısrar niye! Hem yapamıyorsun deyip size yüklenip hem ısrarla geri çekilme niye yapmıyor?! Yapamayan kim acabaEvet maalesef çok yıprandım. Korunma konusunda haklısınız. Elbette bundan sonra birkaç yöntemle aynı anda korunacağım.
Mantıklı olanın aldırmak olduğunu düşünüyoruz fakat eşim de bende bir nokta da duygusal insanlarız. Belki hiç çocuğumuz olmasaydı daha farklı olurdu durum. Çünkü hem çocuğumuza bakıp o da böyle küçücüktü sonra böyle oldu diyoruz hemde daha çok küçük eğer bu hamilelik devam ederse yavrumuz arada kaynayacak ona yetemeyeceğiz diye endişe ediyoruz. Tabi birde yine ilişkimizin, evliliğimizin, planlarımızın hepsinin sekteye ugraması bizi psikolojik olarak nasıl etkileyecek diye endişe ediyoruz..
neye göre? ben sizin anlattıklarınız (korunma biçimi vs nasıl olsa rahim durumum var çocuğum olmaz düşünceniz) üzerinden fikrimi öne sürdüm. ben evli ve çocuklu değilim ki eğitimim yetsin ya da yetmesin. ben lisans mezunuyum, aktif iş hayatındayım ama şu an evlenip çocuk yapma düşüncem yok, neden biliyor musunuz çünkü ben şu an evlensem maddi anlamda o çocuğa yetemem, bilmem anlatabildim mi. kendimi bildiğim için hayattaki adımlarımı buna göre atıyorum. ben ne zaman ki maddi manevi hazır olurum o zaman bu tip işlere kalkışmak niyetindeyim eğer sağlıkla alakalı engel çıkarmazsa hayat karşıma. yani bu kadar eğitim almanıza rağmen çoluk çocuk konusunda bu kadar bilinçsiz ve yanlış fikirlerde olmanız şaşırtıcı. geri çekilmeyi burada bi korunma biçimi olarak söylemenize zaten diyecek laf yok. kürtaj gibi bir konuyu buraya açmanız bile garip yani kim size çocuğu aldır veya aldırma der ki? buradan gelen düşünceye göre çocuk mu aldırılır allah aşkına? ben insanların mental, manevi ve maddi anlamda hazır değilken çocuk sahibi olmasına karşıyım, düşüncem bu. kendi ailem için de geçerli, kendi ailemi de bu konuda eleştiriyorum. çocukluğum yokluk içinde geçti, keşke kendi ailem daha bilinçli davransaydı. benim babam ilkokul, annem lise mezunu bu konuyu onların eğitimi ile bağdaştıramam, derin düşünmelerini ve dikkatli olmalarını beklemem aslında onların bu konuda ama sizin gibi yüksek lisans vs eğitime önem veren birinin yazdıkları tüyler ürpertici geliyor. bağdaştıramıyorum kusura bakın veya bakmayın. daha fazla yazmak istemiyorum açıkçası, sinir bozucu çünkü.demekki sizin eğitiminiz de buna yetmemiş.