Beklenmeyen 2. Bebek/ kürtaj

Var var ben çok gördüm ilk geceden hamile kalıp sabah kusanları yeşilçamda burda size katılıyorum.
Anladım, sanırım hayattaki tek doğru sizsiniz ve çevrenizden gördükleriniz. Yukarıda, forumda veya baska forumlarda yazanların hepsi yalan, herkes yalancı. Hayatı sadece kendinizden ve çevrenizden ibaret sanmayın.

Tam olarak hangi kaygıları taşıdığımı anladığınız için teşekkür ederim. Eğer ilk çocuğum o kadar zor olmasaydı kürtaj düşünmezdim açıkcası. Ne kadar eğitim seviyesi yüksek, modern bir çift olsak da bazı toplumsal dogmalardan, duygusallıklardan tam olarak sıyrılamamış duygusal bir yapımız da var maalesef. O yuzden ilk çocuk gözümüzü o kadar korkutmasaydı, eşimin de benim de daha fazla cesareti olurdu. Fakat evde hala geceleri 4-5 defa uyanan, ailemden uzakta yaşadığımız ve dışarda huzursuz olduğu için 1 yılı dipdibe geçirmiş bana aşırı bağımlı, çoğu zaman lavaboya gitmek için bile eşimi beklediğim zor bir çocuğum var. Bu şartlarda 2. ye nasıl bakabilirim? Psikolojik olarak kaldırsam bile fiziksel olarak nasıl bakabilirim onu bilmiyorum ki. Bir yıl boyunca elimden gelenin en iyisini yapmak için uğraştım şuan hamilelikten dolayı kucağıma bile zor alıyorum, yoruluyorum, ister istemez tahammülüm azalmış, 8 ay bu çocuk ne olacak ve sonrası? Elbette olmaz değil, ama ne kadar doğru ve verimli olur soru işareti.

Bence ikinci bir çocuk için çok doğru bir zaman
Birincisi zaten bebek, iki bebeği aynı anda büyütmek biri büyüyüp ihtiyaçları çoğaldığında büyütmekten çok daha kolay
Önünüzdeki birkaç yıl boyunca ihtiyaçları aynı olacak, altını değiştir besle uyut oynat…..düşünün ilk çocuğunuz okula başlamış ve ikinci çocuğunuz doğuyor, ilkinin büyüme sancılarıyla mı eğitimiyle mi sosyalleşme sancılarıyla mı uğraşacaksınız ikincinin gece gündüz uyumamasıyla gazıyla yürüme çabalarındaki kazalarıyla mı uğraşacaksınız? Asıl öyle olduğunda ikisiyle de hakkıyla ilgilenemeyeceksiniz, kaliteli vakit geçirmekse çok zor olacak
Bence ikiz gibi büyümeleri sizin için büyük kolaylık olacak ve ikisi birlikte çok daha kolay büyüyüp sizlerle birşeyler paylaşıp hayata adapte olabilecekler, keşke benim de başıma böyle bir gebelik kazası gelseydi
Düşünsenize aradan 3 yıl geçmiş, iki çocuk anne babasısınız, ikisi de kreşe başlamış, hayatınızı dilediğiniz gibi yönetme imkanınız var, araya giren bir bebek yok, hiçbirşey sekteye uğramayacak……

11 yıldır seks hayatımız var bir gün kazara hamile kalmadım. Korunmayı bıraktım ikinci ayda hamileydim. Sizin dediğiniz gibi zor da hamile kalmıyorum.
Siz bu işi düzgün yapmayın sonra normalleştirin.
Belli ki daha regl olmadım, süt hala korur dediniz rahim ameliyatına güvendiniz.
Yazık

Aldırın ya da aldırmayın diyemem .
Bunun kararını verecek olan siz ve eşiniz.

Benim basıma böyle birsey gelse aldırırdım.
Burada aldırmaa diyenlere de bakmayın.
Doğurdugunuzda onlar mı gelip bakacak ?
Mamasını , bezini onlar mı alacak ?

Size tek diyebileceğim şu ki lütfen dikkatli korunun. Kürtaja karşı değilim fakat kürtaj bir korunma yöntemi değil. 7 yıldır iğne ile korunuyorum, bu sürede hiç hamilelik olmadı. Hem zahmetsiz ,araştırıp doktorunuza danışın isterseniz.

Süt hala korur diyecek kadar bilgisiz birisi değilim. 7 yıl boyunca rahim sorunlarıyla, kistlerle ugraşıp, sonunda ameliyat oldum ve doktorlar hamilelik çok zor ama düşündüğün zaman tedaviyle duruma bakarız diyordu. Benim yerimde baskası olsa belki benim kadar da dikkat etmezdi. Yine de prz kullanıyorduk ve çoğu zaman prz olmasına rağmen geri çekiliyordu. Buradaki gibi herkesin aynı anda 5 yöntemle korunduğunu bilmiyordum kusura bakmayın. Zor hamile kalmadığınızı nereden cıkardınız? Zor kişiden kişiye göre değişiyordur belki. Sizin ve çevreniz haricinde de insanlar ve yaşam var bilginiz olsun.

Düzgün korunan bir insan üç senede iki kere kazara(!) hamile kalmaz. Kalamaz. Kendinizi kandırmayın.

konu sahibinin yazdıklarına bakıyorum da, yüksek lisans vs bu kadar eğitimli biri olduğuna inanmak çok zor. eğer bu konu gerçekse okumak cehaleti alır, bazı şeyler baki kalır sözünü haklı çıkarıyor.

konuya yorumum ise, koskoca insanlarsınız yaptığınız her şeyin sonuçlarına katlanmalısınız. burada millet sana çocuğu aldır veya aldırma demez ki, ona sen karar vereceksin. çocuklarına üzüldüm ama.

prezervatif + geri çekilme nasıl bişey ya prezervatifi birleşme esnasında yada boşalırken mi takıyorsunuz büyük başarı çünkü gerçekten

İki defa korunarak hamile kalmış olmanız asla inandırıcı değil. Bir kere oldu diyelim, bunu yaşayan insan ona göre önlemini alır. Korunma dediğiniz geri çekilme falan sanırım.
Ama gerçekten korunduğum halde, planlamadığım bir bebeğe hamile kalsaydım ben aldırırdım. Kendimi bildim bileli tek çocuk istiyordum. Eşim de aynı şekilde. Şükür bir oğlumuz var. 2 ayrı şekilde korunuyorum. Çünkü 2. Bebeği istemiyorum. Bu koşullarda hamile kalırsam hiç düşünmeden aldırırım. Bu konuda çok netim. Ama dediğim gibi ben bunu katiyen istemiyorum. Ve ona göre davranıyorum, kendimi garantiye alıyorum. Bundan sonrası olursa benim için kürtaj bir seçenek. Ama sizinki belliki daha keyfi. Korunmadan sevişirseniz, hamile kalırsınız.

Konu sahibi moonsfairy, tek bir soru sormak istiyorum;

“Keşke ilk çocuğumu da aldırmış olsaydım” diyor musunuz?

Demiyorsanız ikinciyi de aldırmayın, çünkü onu da ilk çocuğunuz kadar çok seveceksiniz.
İlk çocuğunuz da kardeşini çok sevecek; Kardeşi ise ona hayran olacak..

Ayrıca ikinci çocuk, ilk çocuk kadar zor olmuyor. Birbirleriyle zaman geçirdikçe daha bilinçli büyüyorlar. Siz eşinizle vakit geçirmek istiyorsunuz ya, onlar da birbirleriyle oyalanacaklar. Tek çocuk genelde bencil ve doyumsuz oluyor,kendi kendine çok sıkılıyor. Çocuğunuzun kardeşini elinden alarak iyilik yapmış olmayacaksınız.

2 yıl kondom ile korundum 8 aydır da bebek deniyoruz gelmiyor velet, sınırsız korunuyorum yahu siz bana mı devrettiniz korunma işini alın azıcık benden vallahi yoruldum
aldırmayın ya bir kardeşi olsun bebeğinizin. kuzenim bebeği 1 yaşındayken 2. ye hamile kaldı çok ağladı hiç istemedi şuan iyi ki diyor. iyi ki olmuş.. görseniz arkadaş gibiler evet biraz zorluyorlar ama araları az olduğu için kıskançlık olmadı fazla. bunda da vardır bir hayır, üzülmeyin hissettirmeyin istemediğinizi eşinize de negatif enerji vermeyin. hayırlı olsun inşallah

vayy arkadaş yaaa bu nasıl korunmak böyle
korunduğunuz halde 2 kere hamile kalmışsınız birde
bir yıllarca ilaçtır kürdür ovulasyon dönemlerini takip etmedir hepsini yaptığımız halde olmuyor
herkesin imtihanı farklı işte
birde olumlu tarafından bakın derdi veren Allah dermanınıda verir . bence kürtaj olmayın. doğum olana kadar 1. si 1,5 yaşını geçer zaten. büyüdüklerinde iyiki aldırmamışım dersiniz

Bazı şeyler baki kalır derken, ne mesela baki kalan? Anne olmayı sadece çocuk doğurmak sansaydım ilk çocuğumun ilgimden sevgimden ister istemez eksik kalacağını düşündüğüm için üzülüp ikilem yaşamayıp, sağlıklı bir evliliğin çocugun hayatında ne kadar önemli olduğunu düşünmeyip, veren rızkını da verir bir şekilde büyür giderler herkes nasıl büyümüş deseydim sanırım korunduğum halde hamile kalmış olmamdan daha az eleştiri alırdım.

Sizin eğitim durumunuzu bilmiyorum fakat, tek pencereden bakmayı bırakmalısınız, demekki sizin eğitiminiz de buna yetmemiş. Birisi benim de gördüğüm siyaha bu gri dese, belki onun durduğu yerden gelen güneş açılarının etkisiyle o gri görüyordur derim. Aa yazık sana siyaha gri diyorsun inanamıyorum demem.
Anladımki forumdaki herkes çok fazla yalan söylüyor ve o yuzden sürekli karşılarındaki insan da yalan söylüyor diye tetikteler.

Bence siz bu korunma konusunda nerede hata yapıyorum diye bir dusunun once.
Korunurken iki kere hamile kalmak nedir?
Zaten hicbir zaman anlam veremeyecegim bu korunurken hamile kalanlara.

Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim, umarım kısa zamanda isteğiniz gerçekleşir. Bebek bakmak kavramı herkese göre değişir elbette ama benim için maalesef iyi bir süreç değildi ilk mesajlarda anlattıgım kısımlar haricinde bebeğim doğduktan sonra maalesef çok sorun yaşadık. Hem alerjik hem kolik hem aşırı uyaran duyarlılığı gibi problemleri vardı. Bizim cesaret edemememizin en büyük sebebi bunlar. Ve hala aynı ilgiyi bekleyen zor bir bebeğimiz var. Ben yetememekten korktum. İstememeyi kendi hayatımı geçtim. Ki tükenmiş bir annenin de iki çocuguna da faydası olmaz. Aileme yakın olsaydım başım sıkıştığında gelebilecek biri olsaydı yine farklı düşünebilirdim. Ki zaten ikilemde olduğum için bu tarz şeyler duyabilmek için yazdım buraya.

Doğurmaya mı karar verdiniz ?

Sadece size yüklenmek olmaz bu konuda, önce korunma yönteminizi iyi bulun aylık ve 3 aylık iğnelerden biri emzirmede de koruyordu. Ayrıca korunmaya ek olarak eşinize söyleyin lütfen geri çekilsin bu ısrar niye! Hem yapamıyorsun deyip size yüklenip hem ısrarla geri çekilme niye yapmıyor?! Yapamayan kim acaba

demekki sizin eğitiminiz de buna yetmemiş.
neye göre? ben sizin anlattıklarınız (korunma biçimi vs nasıl olsa rahim durumum var çocuğum olmaz düşünceniz) üzerinden fikrimi öne sürdüm. ben evli ve çocuklu değilim ki eğitimim yetsin ya da yetmesin. ben lisans mezunuyum, aktif iş hayatındayım ama şu an evlenip çocuk yapma düşüncem yok, neden biliyor musunuz çünkü ben şu an evlensem maddi anlamda o çocuğa yetemem, bilmem anlatabildim mi. kendimi bildiğim için hayattaki adımlarımı buna göre atıyorum. ben ne zaman ki maddi manevi hazır olurum o zaman bu tip işlere kalkışmak niyetindeyim eğer sağlıkla alakalı engel çıkarmazsa hayat karşıma. yani bu kadar eğitim almanıza rağmen çoluk çocuk konusunda bu kadar bilinçsiz ve yanlış fikirlerde olmanız şaşırtıcı. geri çekilmeyi burada bi korunma biçimi olarak söylemenize zaten diyecek laf yok. kürtaj gibi bir konuyu buraya açmanız bile garip yani kim size çocuğu aldır veya aldırma der ki? buradan gelen düşünceye göre çocuk mu aldırılır allah aşkına? ben insanların mental, manevi ve maddi anlamda hazır değilken çocuk sahibi olmasına karşıyım, düşüncem bu. kendi ailem için de geçerli, kendi ailemi de bu konuda eleştiriyorum. çocukluğum yokluk içinde geçti, keşke kendi ailem daha bilinçli davransaydı. benim babam ilkokul, annem lise mezunu bu konuyu onların eğitimi ile bağdaştıramam, derin düşünmelerini ve dikkatli olmalarını beklemem aslında onların bu konuda ama sizin gibi yüksek lisans vs eğitime önem veren birinin yazdıkları tüyler ürpertici geliyor. bağdaştıramıyorum kusura bakın veya bakmayın. daha fazla yazmak istemiyorum açıkçası, sinir bozucu çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…