Beklenmeyen 2. Bebek/ kürtaj

Aslında kimse aldırın demedi doğrudan. Herkes evliliği oturmamış evliliğin tadını alamamış birinin bir yaş arayla ikinci çocuk için yeterli önlem almamasına kızdı. İlk gebeliğinde antidepresan kullandığını bebeğine yetememe konusunda sorun yaşadığını hatta bebeği öğrendiğinde panik atak geçirdiğini yazmış üye. Bu yüzden çoğu üye bebeğe kıyamadığından konu sahibine yüklendi. 6-7 haftadan sonra kalp atımı anneler için önemlidir bu haftalardan önce farkedip istenmeyen gebeliklere o şekilde yaklaşılmalı denildi. Eşi ilk başta olumlu bakarken panik atağını görüp altından kalkamayacağız demiş şimdi ne diyelim altından kalkamayacaksanız çabuk karar verin dedik.
Evliliğin tadını almamak nasıl bişey , 6 senelik ilişkiden bahsediyorsunuz sanırım 6 senedir evlisiniz?

Evliliğin tadını almamak nasıl bişey , 6 senelik ilişkiden bahsediyorsunuz sanırım 6 senedir evlisiniz?
Konu sahibinden bahsediyorum. Ben değilim konu sahibi. İlk mesajı okudunuz mu?
Kendisini şu şekilde ifade etmiş “Evimi bile tam dizemedim evlenince yavaş yavaş yaparız dedik. Bu süreçte ikimizde özellikle ben yoğun olarak çalışmaya devam ettim ve evlendiğimizi doğru düzgün anlayamadık bile.”

Kendisini şu şekilde ifade etmiş “Evimi bile tam dizemedim evlenince yavaş yavaş yaparız dedik. Bu süreçte ikimizde özellikle ben yoğun olarak çalışmaya devam ettim ve evlendiğimizi doğru düzgün anlayamadık bile.”
Size yazmadım konu sahibine yazmaya çalıştım yanlış olmuş .kusura bakmayın ☺️

Konu sahibi 6 senelik ilişki vs demiş doymakta doymak neyine evliligin doymak istemiş anlamadım

Olan olmuş artık. Korunma korunmama burada tartışma konusu olmamalı. Zamanı geriye alamayacaksınız sonuçta. Şu an bir bebek var mı var. Cevapları okumadım ama bebeği doğurma kararı almışsınız anladığım kadarıyla. 15 - 20 yıl sonra iyi ki doğurmuşum dersiniz diye düşünüyorum. Ailelerinizden destek alma imkanınız var mı? Bir süre sizinle kalıp çocuklarla ilgilenebilecek biri? Anneniz ya da eşinizin annesi gibi.

Merhaba..
O kadar zor ve kötü durumdayımki nereden başlasam bilemiyorum. Biraz uzun olacak kusura bakmayın..

Eşimle 6 yıllık çalkantılı bir ilişkimiz vardı, bu ilişkinin ilk 2 yılı yanyana sonrası işlerimizden dolayı ayrı şehirlerde geçti ve bu süreçlerde çok ayrıldığımız yapamadığımız oldu. Sonrasında ben onun bulunduğu şehre yüksek lisans yapmaya gittim ve tekrar bir araya geldik birşeyleri toparlamaya çalıştık. Orada hem ylisans yapıyor hem çok yoğun çalışıyordum. bu sebeplerden ve ayrı şehirlerden dolayı aileleri zorlamamak adına bir ay içinde nişan ve düğün yaptık. Evimi bile tam dizemedim evlenince yavaş yavaş yaparız dedik. Bu süreçte ikimizde özellikle ben yoğun olarak çalışmaya devam ettim ve evlendiğimizi doğru düzgün anlayamadık bile.

Korunduğumuz halde 2,5 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Şok olduk. O süreçte antidepresan kullanıyordum ve bir anda bırakmak zorunda kaldım. Psikolojik olarak zor zamanlar geçirdim. Terapi aldım işten ayrılmak zorunda kalınca maddi sebeplerden dolayı terapiye devam edemedim. Hamileliğim çok zor geçti, çalışmaya da devam etmek zorundaydım. Hamilelik süresince eşimle çok problem yaşadık ayrılma eşiğine geldik. Yani hiç öyle filmlerdeki gibi bir hamileliğim olmadı. Neredeyse ikimiz içinde travmaydı, çocuğu istememek fln değil tam tersi beklenmedik şekilde olsada istedik fakat hamileliğin ne oldugunu bilmiyorduk.

Çok detaya girmek istemiyorum kısaca hamileliğim kötü geçti, doğumum çok kötüydü. Doğum sonrası çok kötüydü. Ve yalnızdım zaten ailemden ayrı şehirdeyim.Bebeğim sıkıntılı zor bir bebekti. Allah ayağına taş değdirmesin ama hala öyle. Şu an 11 ay 15 günlük. Ve asla 2. Çocuk istemiyordum.

Ve hamile olduğumu öğrendim. Gerçekten yine şoktayım hala. Bebeğim öyle bir bebekki reglimin 20 gün geçtiğini farkedememişim. O kadar kendimden bir haberim.

Duyduğumdan beri her gün ağlıyorum, bir taraftan vicdan azabı çekiyorum hem karnımdakine karşı hem yanımdaki bebeğime karşı.. çünkü aşırı bulantım baş dönmem halsizliğim var ve bebeğimle ilgilenemiyorum.. O kadar zor bir bebek olmasına rağmen tv açmazdım artık mecbur açıyorum.. tahammülüm zaten çok azaldı.

Başta aldırmak istedim eşimden destek göremedim sorumluluğu bana bıraktı yapamadım.Hamileliği devam ettirmeye karar verdik. Maddi olarak da iki çocuğu istediğimiz şekilde büyütecek durumda değiliz.

İki gün önce panik atak krizi geçirdim. Eşim şimdi yapamayacaksın sanırım aldırmak en mantıklısı diyor. Ona kıymayalım derken bu çocugumuza kıyacagız diyor.hem ben daha evlendiğimi bile anlamamıştım tam kızımız biraz büyüdü biraz ilişkimizi toparlarız derken tekrar aynı süreci nasıl kaldıracağız diyor. Ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Benzer durumlar yaşayan var mı.. siz olsanız ne yapardınız..

Evliliğimi ve küçük bebeğimi mi düşünmeliyim yoksa herşeye rağmen devam mı etmeliyim.. çok çaresizim..
Kendi kararınız

Ama önce doktora gidip korunmayı öğrenin yoksa bu gidişle üç dört beş kürtaj olursunuz.

Konu dışı ama yazmak isterim. Prezervatif ile korunduğumuzda prezervatifin yırtıldığını da gördük. İki kere başımıza geldi birinde psikolojimiz kaldırıyordu demek ki aman olursa olur dedik diğerinde gidip ertesi gün hapı aldım. Yine hamile kalmaktan korktuğumuz dönemde eşim boşaldıktan sonra şöyle bir delik mi diye kontrol ederdi gözümün önünde öyle rahat ederdim. Bir kere de prezervatif bildiğin yırtılıp içimde kaldı. Bir güzel aldık sonra da ertesi gün hapı aldım. Bunların tamamı 8-9 yıllık ilişki, 6-7 yıllık evlilik içinde oldu. Evet olabiliyor bu durumlar ama hem radarda değil hem de haberiniz oluyor aslında.
Kaç liralık prezervatif o ya yırtılıp içerde kalmış

Bu kadar kolay hamile kalınmıyor dediniz ya, tek ilişkiyle hamile kalan binlerce kadın var diye ilk geceyi söyledim. Bundan sonra zaten birçok yöntemle korunacağım bunu ilk seferde anlayamıyorsunuz maalesef.
Var var ben çok gördüm ilk geceden hamile kalıp sabah kusanları yeşilçamda burda size katılıyorum.

İki bebeğinizin de korunarak olması ilginç gerçekten. Korunduğu halde hamile kalanları ben sadece bu forumda gördüm. Asla istemiyordunuz madem keşke ona göre daha dikkatli davransaydınız. Şu an koşullar ne maddi ne manevi olarak bir bebeğe yeteceğinizi gösteriyor. Aldırıp aldırmamak sizin kararınız ben olsam aldırır mıydım evet aldırırdım. Hatta ben ilk çocuğu doğurmazdım diye tahmin ediyorum. Aralarında çok az yaş farkı olcak, tamam sonrasında rahat edeceksiniz ama bir süre hayatınız çok zor geçecek. Bununla başa çıkıp çıkamayacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Ayrıca demek ki bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz konu sahibi. Bir daha asla çocuk istemiyorsunuz madem kökten çözüm tüplerinizi bağlatın derim.

Ayrıca şunu söylemek istiyorum yorumları şok içinde okudum çünkü kürtaj bir cinayet değil yasal bir haktır. Bencesi sencesi yok durum bu bilimsel olarak. Doğur çocuk esirgemeye ver evlat hasreti çekenler var yazan da gördüm evdeki çocuğunu öldür o zaman aynı şey yazan da. Kişi kürtajı kendisi tercih etmeyebilir ama bir başkasını bunu düşündü diye evlat katilliğiyle suçlamak gerçekten çok mantıksız bir durum.

Geçen günkü üye gibi haşin sevişiyoruz demek ki:)
Kadın da erkek de normalden fazla sıvı ürettiğinde ve ereksiyon sonrası (daha sonrası) çıkarıldığında olabiliyor. Reklamları olan herkesin bildiği bir marka.
Son kullanma tarihi geçerse daha çabuk yırtılıp delinirmiş birde herkes boyuna göre almalıymış dar ise o da yırtılırmış okudum aydınlandım ay hiç başıma gelmedi 🤓

Son kullanma tarihi geçerse daha çabuk yırtılıp delinirmiş birde herkes boyuna göre almalıymış dar ise o da yırtılırmış okudum aydınlandım ay hiç başıma gelmedi 🤓
Dar geldiğini sanmıyorum:KK48: sadece bazı özellikli olanlar var alengirli onlarda boyut değişiyor. Bir de özellikle large boy istersen:)

Dar geldiğini sanmıyorum:KK48: sadece bazı özellikli olanlar var alengirli onlarda boyut değişiyor. Bir de özellikle large boy istersen:)
Ya ben kadın doğumda çalışırken vajinal ultrason probuna prezervatif geçirirdik. Bazıları cart curt hemennn yırtılırdı hemen. iki kat takardık. Kalitelisi yırtılmazdı ama. Mutlaka kaliteli olmalı 😌

Ya şu klâsik bedduaları toplayıp besteleyecek cevval bir müzik öğretmeni yok mu aramızda? Kk nin konu başlıklarında açılış ve kapanişta okunacak bir beddua marşına ihtiyacı yok mu sizce de? Böyle zor oluyor çünkü, tek tek beddua etmek okumak felan....
Üzgünüm yeni üyeyim populer beddualarla ilgili bilgim yok. Üslubu düzgün olmayanlara, hadsiz yorumlara siz nasıl cevap veriyorsunuz, yazın öğreneyim bende bir dahaki sefere kimse okumak zorunda kalmasın:)

Kendi kararınız

Ama önce doktora gidip korunmayı öğrenin yoksa bu gidişle üç dört beş kürtaj olursunuz.
Daha önce hiç kürtaj olmadım. Şuanda kürtaj düşünmemin ana sebebi de ilk çocuğuma yetemeyecek olmak korkusu 2. Sebebi de evliliğim. Bu da yine bir yerde çocuğumu veya çocuklarımı düşündüğüm için. Korunmayı biliyorum ama herkesin buradaki gibi 3-5 yöntemle aynı anda korunduğunu bilmiyordum maalesef

İki bebeğinizin de korunarak olması ilginç gerçekten. Korunduğu halde hamile kalanları ben sadece bu forumda gördüm. Asla istemiyordunuz madem keşke ona göre daha dikkatli davransaydınız. Şu an koşullar ne maddi ne manevi olarak bir bebeğe yeteceğinizi gösteriyor. Aldırıp aldırmamak sizin kararınız ben olsam aldırır mıydım evet aldırırdım. Hatta ben ilk çocuğu doğurmazdım diye tahmin ediyorum. Aralarında çok az yaş farkı olcak, tamam sonrasında rahat edeceksiniz ama bir süre hayatınız çok zor geçecek. Bununla başa çıkıp çıkamayacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Ayrıca demek ki bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz konu sahibi. Bir daha asla çocuk istemiyorsunuz madem kökten çözüm tüplerinizi bağlatın derim.

Ayrıca şunu söylemek istiyorum yorumları şok içinde okudum çünkü kürtaj bir cinayet değil yasal bir haktır. Bencesi sencesi yok durum bu bilimsel olarak. Doğur çocuk esirgemeye ver evlat hasreti çekenler var yazan da gördüm evdeki çocuğunu öldür o zaman aynı şey yazan da. Kişi kürtajı kendisi tercih etmeyebilir ama bir başkasını bunu düşündü diye evlat katilliğiyle suçlamak gerçekten çok mantıksız bir durum.
Bakın ben ilk çocuğumu zaten doğurdum ve o zaman da korunduğumu belirtmem şart bile değildi sadece çok erken oldu yanlış karar vermişiz de diyebilirdim ki birşey diyemezdi. Gerçi eminim o zaman da Doğru karar verseydin!!! Diyenler çıkabilirdi. Neden yalan söyleyeyim böyle düşünülüyor anlayamadım. Bakın yukarda bir hanımefendinin doktoru tüpleri bağladığım halde hamile gelen oldu demiş. Amcamın eşi spirale rağmen hamile kaldı vs vs. Ben 6 yıl aynı şekilde korundum ve hiç bir şey olmadı evlendim 2,5 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Durumu kabullenmemin en büyük sebebi de bize ilginç gelmesiydi. Heralde olması gerekiyormuş, çok şanslıymışızki bu 6 yıl içinde olmadı böyle bir durum dedik.

X