Beklenmeyen 2. Bebek/ kürtaj

O arkadaş üzerinden yürümesinin sebebi arkadaşın mesaj yazma üslubuydu. Herkes saygı çerçevesinde görüşünü belirtebilir ancak. Aynı şekildeki diğer mesajlar da evet biryerde hatam olabileceğini zaten bundan sonra birkaç yöntemi aynı anda kullanacağımı yazdım. Dediğim gibi oradaki mesele üsluptu. İçinizdeki sizin yavrunuz mesajına dahi sanıldığı gibi duymak istediğim bu değildi diye tavırlı bir mesaj yazmadım. Çünkü öyle bir durum olsa son günlere kadar arada kalmazdım.

eşiniz ve siz çok duygusalsınız diye manevi ve maddi olarak hazır olmadığınız bir bebeği dünyaya getirmek ne derece doğru? hazır değilseniz aldırın. bir insan dünyaya getiriyorsunuz, sorumluluk alabilecek durumda gibi de görünmüyorsunuz. bence her şeye dramatik taraftan bakmak yerine düzgünce düşünün. sürekli sızlanmak yerine yaptığınız hataları yinelememeye çalışın. kırdıysam üzgünüm ama bence birilerinin size bunları söylemesi gerekiyor.

Kendinizi iyi hissediyorsanız devam edin. İmkanınız varsa psikolog ile görüşün. Çok özel bir karar.
Ben ikinci çocuk düşündüm yakın zamanda. 35 yaşımdayım hamile kaldım ve 8. Haftada kaybettim. Bu durum beni inanılmaz üzdü. Ameliyata girmeden önce doktora bir kez daha baksak mı kalbi atıyor mu emin miyiz diye sordum. Beni kırmadı ameliyathane katından indirdiler tekrar baktık.
Daha sonra ise, hayırlısı böyleymiş dedim ve kendime bakmak istediğimi farkettim. Kilo vermek, spor yapmak daha dinç olmak istiyorum. Çocuğum 5 yaşına yaklaştı onunla çok iyi anlaşıyoruz. Yurtdışı tatili yapmak, doğa gezilerinde vakit geçirmek istiyoruz. Bunun için de çocuğu ile daha rahat oynayan daha aktif bir anne olmak istiyorum ona. Bir bebek sahibi olmak benim akademik hayatımı da etkileyecekti. İlk bebeğimde 2 yıl ücretsiz izin aldım. İkincide bir yıl da olsa alırdım. Daha fazla kilo, daha çok enerji ihtiyacı beni mahvedebilirdi.
Bebeğim olsa idi önümüzdeki hafta doğacaktı. Benim kararım dışında yaşamadı maalesef. Ancak çocuk kararımı içten içe biraz çocuğumun kardeşi olsun diye verdiğimi farketmiş oldum. Maddi manevi ve psikolojik olarak hiçbir sorunum yok neredeyse. Ben sadece iyi bir anne olmak istiyorum. Büyük konuşmayayım bebek düşünmüyorum. Kendine yetebilen mutlu bir kadın olmak istiyorum.
Bu anlattıklarım benim özelimde olan şeyler. Siz de kendi hayatınızı beklentilerinizi düşünün. Başka bir bebek istiyor muydunuz? İstiyorsanız bunu ne zaman istiyordunuz? Bunu düşünün. Bebek asla düşünmüyorum demek başkadır, çocuk okula başlayınca demek başkadır, bari araları 2-3 yaş olsa idi demek başkadır.

Korunmaktan kastınız nedir? Umarım geri çekilme degıldır

Bunun kararını ne ben nede burdaki kimse veremez eşinizle oturup enine boyuna konuşun karar verin psikolojiniz ve maddi boyutunuda hakinizda güzel olanı diliyorum

İlk çocuğun zor olmuş evet ama 2. Çocuğun öyle olmayabilir ..benim 2. Çocuğum ilk 9 ay aglamadi bile inan bana alarm kurup çocuğu besliyordum ağlamadigi için o kadar rahat ti ki spor vs ev işi her şeye vaktim oldu

Öncelikle kaldıracak gibi durmuyorsunuz, aldırın. Eziyet etmeye hakkınız yok
Ama en önemlisi karı koca bir psikiyatriye mi gidersiniz, cinsellik danışmanına mı gidersiniz yapın. Çok ve ciddi sorumsuzsunuz. Korunduğunu sanan bir çiftsiniz belli ki, 20 gün adet gecikmesini fark etmemek nedir?

Bu arada ilk mesajınızda aşırı sorunlu bir evliliğiniz varmış gibi yazmışsınız. Yorum yapanlara sorunlu degil
Vaktimiz yok bırbırımıze tarzında yazmışsınız.

10 yildir prezervatifle korunuyoruz kazara hicbir şey yaşamadık. Bana biraz sorumsuz geldiniz.

Alıp aldırmamak sizin kararınız
Ama ruh haliniz suAnki çocuğunuzu bile zor kaldırıyor gibi geldı
2.çocukta heralde tepetaklak olursunuz

Evlilik yolundaymış. Maddi olaRak da yeteriz demişsiniz. Bence doğurun. Kürtaj psikolojisi de çok kötü, geri alınmaz, çok etkilenirsiniz. Sizin Bebek küçük ama benim şuan en pişman olduğum şey aralarına 8 sene koymak oldu. Tek başına büyüdü keşke madem ikinci olacaktı hemen olsaydı birlikte büyüselerdi diyorum. Bakıyorsun hep kardeşler birlikte oynuyor kimseye ihtiyacı yok, tek kardeşleri de sosyalleşsin diye kreşe yolluyorsun. Anne sürekli oynamak ilgilenmek zorunda kardeşi olanlar onla oynuyor valla. . Bence gözünüzde büyütmeyin ikisi Bi arada çıksın. Hazır uykusuzluğa bebek bakmaya da alışmışsınız. Ekstra zor gelmez. Zaten adapte olduğunuz Bi konu. Dediğim gibi hep sizin gibi düşünüyordum ilkine haksızlık, hakkıyla bakamam, yok kıskançlık olur falan. Ama şimdi görüyorum ki asıl hatayı çocuğu yalnız büyüterek yapmışım. Kardeşi olanlar herşeyi daha kolay öğreniyor falan çok uzun uzun yazıp kafa şişirmek de istemiyorum ama bence iki kardeş için de en güzeli olur.

Yaşları bu kadar yakın kardeşler arasında hep bir tanesi ihmal edilmiş oluyor. Vardır elbet istisnası ama keşke daha dikkatli olsaydınız.

Buna nasıl cevap verilebilir ki? Çok zor bir durum. Çocuk, sağlam ilişkide eşleri birbirine bağlarken tam oturmamış ilişkilerde eşlerin arasını açabilir. Ne olursa olsun umarım pişman olmayacağınız bir karar verirsiniz. Sadece bundan sonrası için spiral+prezervatif ile korunmayı deneyin derim.

Kürtaj karşıtı hiç olmadım olmayacağım da
Kalitesiz ortamda yetişmiş 73747383 çocuk toplumu felç ediyor
Psikolojiniz yok
İki çocuğu büyütecek maddi durum yok
Evlilik daha oturmamış
Şimdiden dünyada olan bebeğe bu durum yansıtılıyor.
Bu hayatta yapmak istediğiniz başka şeyler var

Bebek aldırınca olayın sorumluluğunu almamış olmuyorsunuz
Birileri daha da zorlanarak bunun sorumluluğunu almak istiyor birileri de ben bu u yapamıcam evet aldırınca üzülücem ama bu üzüntüye razıyım diyip aldırıyor bu da sorumluluk alma biçimidir

Hayattaki kararlar + ve - lere göre alınır ayrıca kişisel dirayete göre
Fakat bence siz şuan zaten eşinizle bir ekip gibi değilsiniz.
Ben olsam aldırırdım.

Ve korunma yöntemim konusunda bir doktora başvururdum.
Ve kendime 2. Çocuktan bağımsız bir çeki düzen verirdim eşimle birlikte.

Zor durumda olmanızı anlıyorum, keşke böyle olmasaymış ama insanın kendi eliyle kendi evladının yaşamına son vermesi de çok zor. Bu bir tercih, sizi eleştiremem korunmuşsunuz zaten istediğiniz bir durum değilmiş ama rabbim böyle uygun görmüş ki korundugunuz halde hamile kalmışsınız. Bence aldırmayın, bir kaç gün sağlam kafa ile düşünün ona göre karar verin, ben bebeklerinizi birlikte büyütebileceğinize inanıyorum üçüz gebelik yaşayan anneler bile var. Güzel yönlerinden bakmaya çalışın rahim ameliyatı olmuşsunuz hamile kalmanız zor denmiş ama hamile kalmışsınız. Bence bu Allahın bir mucizesi. Yıllar sonra ikinci çocuk isteseniz belkide bu sağlık sorunu yüzünden zorlanacaksınız ve aldığınız karardan pişmanlık duyacaksınız. Çok iyi düşünün. Regliniz 20 gün geciktiğine göre bebek en az 7 haftalık şuan gitseniz kalp atışını bile duyabilirsiniz. Hayırlısı olsun hakkınızda

ben her zaman kürtaja karşıyım. kürtaj benim gözümde sadece kalbi duran bebeği almak için yapılan bir operasyon ve öyle olmalı da.
ama ben nedense yapabileceğinize inandım:) evet yıpranmışsınız, ama çocuklu hayatın temposuna alışmışsınız. bu bebekten sonra sıkı korunursanız düşünsenize 5 sene sonraki halinizi. 5 ve 6 yaşlarında iki çocuk annesi. büyütmüşsünüz rahatlamışsınız. bu bebek 1 yaşına gelene kadar öyle böyle idare etseniz daha sonra sizde işe girip ikisini kreşe verseniz. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez ard arda çocuğu olan ve hatta 1 sene arayla bebek sahibi olan bile bir sürü kadın var. sabır sabır sabır. ama aldırmak değil, lütfen

Ay sıktı artık korunurken hamile kalanlar ya. Hem de 2 kere. Sorunlu evliliğe neden çocuk denmesin diye korunduk demek de bu işin kılıfı olmuş.. Ben inanmıyorum 2 çocuğun 2sinin de korunarak olduğuna.

Konu da çok kişisel. Biz aldırırız desek ne olacak koşa koşa aldırmaya mı gideceksiniz?

Aldırın diyorum, kızınız iki yaşındayken bebek 6 aylık civarı olacak. Şimdiden bu kadar zor bir bebekse 2 yaş sendromunda sizi ne kadar yoracağını düşünmek istemiyorum. Bir yandan diş çıkarıp emeklemeye çalışan bir bebekle yetişemezsiniz. Zaten çok yıpranmışsınız, evliliğiniz bitme noktasına gelebilir. Bu arada bende korunarak hamile kaldım ama bu zaten o kadar düşük bir ihtimal ki iki çocukta birden nasıl oldu anlamadım. Neyle korunduğunuzu öğrenebilir miyiz?

Yıpranmışlığımız buraya kadar geçti..zaten evliliğiniz sıkıntıda çocuk tüy dikmiş 2.çocuk ne diker bilmiyorum,aldırın aldırmayın diyemem ama biran önce karar vermelisiniz,aldırmayacaksanız da çok çok zor günlere kendinizi hazırlayın..ilki istemeden olduysa Çifter Çifter korunmanız lazımdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…