• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bekarlık mı sultanlık yoksa evlilik mi :) ?

“Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur. Geriye kalan yarısı için de Allah’a karşı gelmekten sakınsın.’’
Bu hadisten de anlaşılacağı üzere evlilik,önemlidir ve gereklidir...

Ortak hayalleriniz ve zevkleriniz varsa evlilik güzeldir bence. Yani benim de ülkemi ve bir kaç ülkeyi gezme hayalim vardı, ama aynı ekonomik şarta sahip bir yol arkadaşı bulmak zor, ya da aynı hevese sahip.. Ben şahsen bulamadım ve tek başıma da gidemem ülke ülke, şehir şehir...
Şimdi nişanlımın da benzer düşünceleri olduğunu bi kaç yeri kuzenleriyle gezebilme fırsatı olsa da çoğu gitmek istediği yere gidemediğini öğrendim. Beraber konuştuk evlendikten sonra bir çok yeri gezmeyi planlıyoruz. Ayrıca ekonomik olarak da daha rahat olacağız, kazanç birken iki olacak, kafamıza göre araba da alırız, otel masrafları da düşer daha bi çok artısı var.. :halay:

Bi de sevdiğiniz adam ortak yaşamın gereklerini biliyorsa işte o zaman evlilik tadından yenmez. Yoksa evin dış işlerini de iç işlerini de kadına yükleyen bir adamla evliyseniz hayat cidden zor çünkü önce 2 kişinin yükünü alırsınız sonra çocukların sayısına göre bu 3 olur 4 olur 5 olur...
Sevdiğiniz adam ev işlerine yardımcı olacak bunun dışında para mevzuunda da sizi dinleyecek ve ekonomiyi de bir şekilde anlaşıp yürütebilecekseniz... EE daha ne olsun :KK54:

Ayy sacmalama; asıl evlenen evde kalir,evlenmeyen gezer tozar...bekarligin ve baba evinin huzuru hicbir yerde yok..anne sicagi,kardes sevgisi ve her skintilarinda her an yanlarinda olabilmek...ama insan onlarin yanindayken pek kiymetlerini bilmiyor ama hele evlenip kendi evinin sorumlulugunu alip onlardan uzak dusunce aklin basina geliyor...

Bekarlık bana göre ama kişiye göre değişir tabi. Her bekar bayanda hayatını istediği gibi yaşama lüksüne sahip olamıyor malesef aile baskısı vs.. gibi nedenlerden dolayı.
Evliliğinde yeri farklıdır muhakkak ama doğru kişiyi bulduğun sürece;)

kişiye göre değişir :) kimi mutlu kimi mutsuz biz kadınlar mutluluğu tam manasıyla algılayamıyoruz yada kaybedince anlyırouz :)

Evlendiğin kişiye göre değişir ben ikisinde de sultanım Ha tek farkı var annemin evinde telefon elimde koltuğa yapışırdım elim bırak soğuk suya sıcak suya bile girmezdi şimdi mecbur tabi :)

Evlendiğin kişiye göre değişir ben ikisinde de sultanım Ha tek farkı var annemin evinde telefon elimde koltuğa yapışırdım elim bırak soğuk suya sıcak suya bile girmezdi şimdi mecbur tabi :)
ay evet evdeki son aylarmda akşamlarımı elimde telefon karsımda tv geçirirken bende bu soruyu soruyorum kendime evlilik mi bekarlık mı sultanlık:KK51:

ay evet evdeki son aylarmda akşamlarımı elimde telefon karsımda tv geçirirken bende bu soruyu soruyorum kendime evlilik mi bekarlık mı sultanlık:KK51:

Evlendiğin kişiye göre değişiyo dediğim gibi... Mesela ailemin evinde rahattım ev işi falan yok ama Mesela evliyken de eve kaçta geldim gittim derdi yok çünkü herşeyi eşinle yapıyosun eşin anlayışlı biriyse zaten arkadaşlarınla dışarı çıkmana da karışmıyor yani her türlü sultansın tek fark ev işleri ve daha sonrasında çocuk :)

Evlendiğin kişiye göre değişiyo dediğim gibi... Mesela ailemin evinde rahattım ev işi falan yok ama Mesela evliyken de eve kaçta geldim gittim derdi yok çünkü herşeyi eşinle yapıyosun eşin anlayışlı biriyse zaten arkadaşlarınla dışarı çıkmana da karışmıyor yani her türlü sultansın tek fark ev işleri ve daha sonrasında çocuk :)
ay evet iple cektiğim şey nişanlımla geceleri dışarı cıkabilmek şimdi hafta sonu cıktıgımda bile bi dünya tantana :işsiz:

Evlilik sultanlık bence.. Tabii adamına düşülürse..
Evet zorlukları da var tabi. Sonuçta bi ton sorumluluk alıyorsun
Maddi açıdan düşünürsek annemin evindeyken, evimiz bize aitti hiç kira yüzü görmedik çok şükür.
Faturalar, evin eksiği, bizim eksiğimiz hep babam tarafından karşılandı belli bir yaşa kadar.
Çalışmaya başladığımda ise kendime istediğimi aldım, istediğim gibi yedim.
Ama şimdi öyle değil, 5 tl harcarken bile gerek var mı diye düşünüyorum
Dışarıda kahvaltı yapmayı düşünsek, düşündüğümüz an vazgeçiyoruz
O parayla eve kahvaltılık alır 1 hafta yeriz diyoruz.
Kira, kredi, faturalar derken bize o kadar az para kalıyor ki harcayacak derecede değil yani..
Ama biliyoruz ki bu borçlar bitecek ve biz de rahata ericez.
Çünkü birbirimizi çok seviyoruz, hep seviyoruz.
Her şeyin üstesinden beraber geliyoruz. Allaha şükür aç değiliz açıkta değiliz.
Sadece lüks yaşayamıyoruz. Lüksten kastım da atıyorum dışarıda kahvaltı yapmıyoruz
Ya da gezmeye alışveriş yapmaya gidemiyoruz.
Dediğim gibi bunlara rağmen biz birbirimizi çok seviyoruz, isyan etmiyoruz. Derdi veren Allah dermanını da verir diyoruz.
1 yıl sonra kredimiz bitecek mesela onun hayalini kuruyoruz ve onu kurarken bile mutlu oluyoruz:KK68:

Manevi açıdan bakacak olursak...
Biz 7 yıl flört ettik.. Çok bekledik birbirimizi, çok özledik, çok hasret çektik.
Ve evleneli 8 ay oluyor.. Her gün çok şükür diyorum.. Çok şükür ki rabbim bizi kavuşturdu..
Çok şükür ki böyle bir eşim var..
Ben kendimi kötü ya da yorgun hissettiğimde sen yat ben yemeği hazırlarım der, hazırlar yeriz ve kaldırır bulaşıkları yıkar...
Hafta sonu temizlik yaptığımızda en ağır işleri kendisi yapar bana hafif işleri bırakır. Hiç kıyamaz...
En basitinden istemeden kalbimi kırsa kendini hemen affettirir, gönlümü almasını iyi bilir..
Beni ailesi dahil hiç kimseye ezdirmez..
Bir yere çağırılsak ilk önce bana sorar gidelim mi diye sonra duruma göre dönüş yapar.
Benim kararlarıma saygı duymasını bilir..
Bazen Allahıma diyorum ben ne iyilik yaptım da karşıma bu kadar iyi yürekli bir eş çıkarttın..

Çok uzun oldu kusura bakmayınn... Demem o ki eğer iyi bir eşe denk gelmişseniz evlilik sultanlıktır...
Ben bekar hayatımı özlemiyorum. Sadece ailemi özlüyorum o kadar...
Umarım rabbim herkesin karşısına iyi yürekli insanlar çıkartır..

Benim düşüncem evlilik.. Sevdiğin insanla uyumak uyanmak geç vakitlere kadar onla beraber olmak saat sorunun olmaması şükürler olsun..:KK200:

Bence evlendiğin kişiyle alakalı seni sultanda edebilir kölede.aman çok yakışıklı olsun gerekirse günde üç posta dövsün diyenlerde olabilir.bence mantık daha baskın olmalı evlilk kararında.

Back