yalnız yaşayan kadın etiketlenir mi, nasıl görünür?

merhaba 34 yaşına girecek bir memurum. aynı şehirde ailem olmasına rağmen ben isyerime yakın daire tuttum. ama bunu söylediğim birkac arkadaş hiç sevinmiş gibi olmadı. kurumda evlenenler,nişanlanan 2 kadın var ben ise ne eş ne sevgili,hiç birşeyim olmadan bir daire tuttum.

kendimi tuhaf hissediyorum lütfen beni yargılamayın, isyerinde tek bekar ben kaldım, üstelik kahve icmeye gittigim kisiler beni çağırmadılar hem de tuttuğum sitenin karsisindaki yere. çok zoruma gitti. kendimi hicbir yere ait hissetmiyorum.sanki bekarlığım insanlara dert olacakmış gibi. yanlış anlaşılcam diye tribe girdim. çok çalışıyorum, projeler yapıyorum, çabalıyorum ama yine de yaptıklarımdan takdir görmüyorum.sevilmiyorum, gruplaşmanın dışında kaldım.(kimseye bisey yapmadım güleryüzle davrandım, arabamla duraga biraktim,yeni atanan o kisiye destek oldum) ama bir baktım ki ben buluşmalara çağrılmayan biri oldum. sebebini bulamıyorum ben buradan ne kadar depresif şeyler yazsam da dışarıda gülen,sohbet eden biriyim ama itici mi görünüyorum ya da ukala diye kendimi sorguluyorum. kendimi yalnız hissediyorum.

hayatımda kimse yok acaba tanışacağım kişiler tek yaşıyorum diye hakkımda kötü düşünürler mi. yalnızlık,bir kalıba sığamamak bana çok zor geldi. üstelik flört durumlarım sıfır,kendimi iyice saldım işten eve evden işe.uygulamalar dışında tanişmalara fırsatım yok. o arkadaslik uygulamalarına da ben önyargılıyım.

sizce yalnız yaşayan bir kadın kötü mü görünür,itici mi oluyor ya da tam tersi başarılı,özgür bir birey olarak mı algılanır?
beni dışlayan kisilere nasıl davranmalıyım?

fikirlerinizi merak ediyorum, sevgiler💞
Bağımsız olmanızı kıskanmışlar, duruşunuzdan eminseniz hiç kimsenin nasıl baktığına nasıl yorumladığına takılmayın. Aksine özgürüm keyfime bakıyorum deyip geçin, kuduruyorlar bende böyle yapıyorum da biliyorum 😄

Benim arkadaşım 41 yaşında ve bekar. Ben evliyim. Yıllardır arkadaşız. Oda ailesiyle aynı ilde yaşıyor. Ev alıp tek başına yaşamasına destek oluyorum. Ev ilanı atıyorum misal. En çok istediğim bağımsız olsun. Belli bir yaştan sora aileyle de olmuyor.

O arkadaş çok sosyal. Herkesle konuşur. Sizden kaynaklandığını düşünüyorum.

Benim arkadaşım 41 yaşında ve bekar. Ben evliyim. Yıllardır arkadaşız. Oda ailesiyle aynı ilde yaşıyor. Ev alıp tek başına yaşamasına destek oluyorum. Ev ilanı atıyorum misal. En çok istediğim bağımsız olsun. Belli bir yaştan sora aileyle de olmuyor.

O arkadaş çok sosyal. Herkesle konuşur. Sizden kaynaklandığını düşünüyorum.
ben de herkesle konusyorum, çok aktifim isyerinde calismalarda, herkesle sohbet ederim sadece kurum m.yardimcisinin karisiyla tartismam oldu o da aylar önce, onun disinda kimseyle bir sorunum olmadi ama o kisiye de alip bulustuklarini görünce hakkımda konustuklarini düsündüm:(( oysa digerleriyle gayet iyiydik, anlayamadim halâ

Ben sakaryada yaşıyorum buranın yobazlık seviyesi bambaşka burada bile alıştılar herkes evlenecek diye bir şey yok evlenemedin diye kendi düzenin olmasın mı ben 18 yaşımda evden gittim okul bitince de dönmedim eğer evlenmemiş olsaydım kendi evim olsun isterdim yarın boşansam yine yalnız yaşarım. Çevreye açıklama yapmak zorunda değilsin hatta keşke aile evindeyken 1+1 ev alsaydın. Ne yapacaksın millet ayıplayacak diye taşınacak mısın onlar biliyor artık trklif edip eve gelmeleri lazım gelmiyorlarsa davet etme
daha atanali 3 yil oldu araba aldim sadece ev icin en az 5 6 yil daha ailemle olmaliydim, mental olarak zor geldi, zorlu bir cocukluk ve genclik yasadim ailemin evinde

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
Yaşadığınız yere göre insanların bakışı değişir
Anadolu’da ufak bir yerde yaşıyorsanız insanlar yaftalayabilir
İstanbul İzmir gibi bir yerde iseniz kimse yadırgamaz.

Bence zaten 18 yaşını geçen herkes tek yaşamayı

Sizden 14 yas küçük birisi aynı zamanda öğrenci olarak ailemle aynı sehirde yaşamama ragmen ayrı eve cıktım bende, hıcte pişman değilim ailemin evinde prenses isem kendi evimde kraliçe oldum vallahi.Okuyup kendi ayakları üstünde durmaya calısan bir kıza da sırf ayrı evde yasıyor laf edecek birisi varsa da ağzını dikerim onun.

Ayrıca biz koyun muyuz kadınlar olarak? başımızda bir çoban gibi erkeğin dikilmesi bizi yönetmesi mi gerekiyor ben anlamadım.Yalnız yasayan ve kendi halinden memnun olan cok kadın var.Elalemden kime ne?
Hayatta herkesi zaten memnun edemezsiniz ama sizi istemeyen birisine de neden beni aralarına almıyorlar diye depresif olmak yerine kendinize baska arkadas grubu yaratın mesela.

Herkeste herkesle samimi olmak zorunda değil olabilir enerjiniz uyusmamıstır.Biraz daha pozitif bakın ve geri kafalı düsünmeyin.Azıcık özgüvenli olun yahu

Son düzenleme:
bende yalnız yaşamayı onaylıyorum.
Kadın-erkek farketmez, evililik nasip olmadıysa, hayata atılmamak için bir sebep göremiyorum.
Bir ev nasıl idare edilir, faturaların mutfağın sorumluluğu, temizlik ve aidatların sorumluluğu..
her ne kadar birlikte yaşandığında da ortak yapılıyorsa bile, insan bir yaştan sonra sorumluluk bilincini almalı.
Kendi yürüttüğü bir düzen olmalı.

Çoğu insan için zor olsa da, aileden kopmak gerekiyor, kelebek misali kozayı terk etmeli, diye düşünüyorum.

Evli cocukluyum. En yakin dostum sizinle yasit bekar ve yalniz yasiyor. Baska cevreside var hepimiz severiz ev ortamında gorusuruz ilgisi yoktur onunla

Belki kıskandıkları için öyle davrandılar.
Ayrıca tek başına bazen gitmek daha güzel oluyor. Kafanı rahat dinleyebilirsin. Ayıp değil özsaygı. Zaten etraf kalabalık da oluyor yeterince. Mesela birazdan arkadaşıma gideceğim kahveye ama sık sık dışarda da kendime kahve ısmarlıyorum. Biraz da çağrılmamaya içerlemişsin.
Bulunduğunuz bölgede topluluklar falan varsa hafta sonlarını değerlendirin gezi için yürüyüş için falan.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
Yaşadığınız yere göre insanların bakışı değişir
Anadolu’da ufak bir yerde yaşıyorsanız insanlar yaftalayabilir
İstanbul İzmir gibi bir yerde iseniz kimse yadırgamaz.

Bence zaten 18 yaşını geçen herkes tek yaşamayı
büyüksehirde yaşıyorum ama mesai arkadaslarım çoğunlukla evli barklı ya da ayni kurumda tanışıp patır patır evleniyorlar, ben burda biraz ayrık otu gibi oldumm

Son düzenleme:
20li yaslarini yalniz yasayarak geciren, simdi de kismen yalniz yasayan 35 yasinda biri olarak onerim, flortlerinize yeni tanistiginizda yalniz yaşadığınızı soylemeyin. Gecistirin ya da "yalniz yasiyorum ama bu ara annem/kuzenim vs bende" deyin.
Maalesef kadinin yalniz yaşadığını duyunca bazi erkekler bir anda "e ev de varmis sevisek o zaman" moduna girebiliyor.

Onun disinda yalniz yasamak candir, sahanedir, en guzelidir.

20li yaslarini yalniz yasayarak geciren, simdi de kismen yalniz yasayan 35 yasinda biri olarak onerim, flortlerinize yeni tanistiginizda yalniz yaşadığınızı soylemeyin. Gecistirin ya da "yalniz yasiyorum ama bu ara annem/kuzenim vs bende" deyin.
Maalesef kadinin yalniz yaşadığını duyunca bazi erkekler bir anda "e ev de varmis sevisek o zaman" moduna girebiliyor.

Onun disinda yalniz yasamak candir, sahanedir, en guzelidir.
haklısınız bunu dikkate alacağım, gerçekten söylemeye gerek yok erkeklere

büyüksehirde yaşıyorum ama mesai arkadaslarım çoğunlukla evli barklı ya da ayni kurumda tanışıp patır patır evleniyorlar, ben burda biraz ayrık otu gibi oldumm
Ne kadar üzmüş sizi başkalarının evlenmesi. Sanki bir üstünlük gibi görüyorsunuz evlenmeyi, bir başarı yetenek simgesi. Evlenmek sizi başarılı , normal , üstün biri yapmaz. Kendi başınıza kaldırmakta zorlandığınız derlerin sayıca artmasını sağlar sadece. Sizin bakış açınız çok tehlikeli, biri gelecek ve siz ne olursa olsun sırf evlenmiş olmak için evlenecek ve gene ne olursa olsun , bu evliliği sürdürmeye çalışacak bir havanız var.

Ne kadar üzmüş sizi başkalarının evlenmesi. Sanki bir üstünlük gibi görüyorsunuz evlenmeyi, bir başarı yetenek simgesi. Evlenmek sizi başarılı , normal , üstün biri yapmaz. Kendi başınıza kaldırmakta zorlandığınız derlerin sayıca artmasını sağlar sadece. Sizin bakış açınız çok tehlikeli, biri gelecek ve siz ne olursa olsun sırf evlenmiş olmak için evlenecek ve gene ne olursa olsun , bu evliliği sürdürmeye çalışacak bir havanız var.
Toplum sayesinde evlenemediğimiz için böyle hissettiriyorlar …

Back
X