- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
burda erkenden evlenmek isteyenlere örnek olsun yazdıklarınEsimle evlenmeyi cok istedim aptal gibi hergun agliyodum zehir ettim kendime en guzel bekarlik yillarimi evlilik sevdam yuzunden ve erken yasda evlendik esimle ama evliligi sevemedim ben 3 seneyi zor ettim resmen....ah kafami kullansaydim da bekarligimi doya doya yasasaydim gezip tozsaydim calisip istedigini alsaydim anamla babamla daha cok vakit gecirseydim suan bekarlik gozumde kaybettigim.koca bir servet.....bekarken cennetteydim simdi cehennemde ,yahu bekarlik gibi bir nimetin kiymetini bilemedim daha ne olsun...neguzeldi bee sorumluluk yok hergun ne pisircem derdi yok bayramda seyranda once esinin bitnek bilmez akraba aile ziyateri yok ,kaynana gorumce k.p derdi yok karisan yok , halbuki bekarken esimi surunduruyodum pesimde az bi canimi slksa tekmeyi basiyodumsimdi resmen boyun egip oturuyorum sorumluluk cok cunku simdide ipler onun elinde sanki ve omur boyu bu boyle surecek ahhhh bekarlik kiymetini bilemedim bir daha asla geri gelmeyeceksin...suan son istegin ne deseler bekarligimdan sadece birguncuk yasamak isterdim..30 yasinda evlenseydim keske hayata daha cok doysaydim daha cokkkkk
ben de 32 de evlendim hayatımı yaşadım evlenmeden önce şimdi de mutlu bir evliliğim var22 şimdi bana çocuk yaşı gibi geliyor ne kadar küçük evlenmek içinbizde 7 sene ev bekledik ama ben genede 25 26 dan önce evlenmezdim hoş eşimle 25 yaşında tanıştım zaten
kendi kararlarından vazgeçme hukuk okurken de evlenebılırsn hem erken evlenenler ne yapıyor sanki dert çekmekten başkaKonudan ziyade sizin yorumunuza odaklandım. 25 yaşına gireceğim ağustosta ve evlilik düşünmüyorum halâ onca toplum baskısına rağmenİdolümsünüz.
Ben ısrarla evlenmeyi düşünmüyorum dedikçe çocuk muhabbetini açanlar oluyor. Geç evlendiğini düşün (28 mesela). 2 yıl çocuk istemediğinizi düşün oldun mu 30? Sonra hemen çocuk olmadığını düşün oldun mu 32? Sonra çocuğu dünyaya getireyim diyene kadar oldun mu 33 ? Ohooo genç anne olmak varken neden 33 yaşında anne olasın? dediklerinde 33 yaş yaşlı kategorisinde mi? Belki ben öyle mutlu olacağım falan filan diye cevap veriyorum ama bitmiyorlar anacım
Yahu ben memurum, kendi paramı kazanıyorum, son 3 4 aydır eve karşı bir sorumluluğum kalmadı, hukuk okumak istiyorum (devlet olmazsa özelde), bunun için para biriktiriyorum, ben bekar okula gidip gelmek istiyorum en azından son sınıfa kadarAma benim ne düşündüğümün insanlar için bir önemi yok. Peki onların ne düşündüğünün benim için bir önemi var mı? TABİKİ HAYIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRR
Neden eşinin ailesine gitmek zorunda değil elbet te zorunda aileysek aile gibi davranmaliyiz sorumluluk olmalı sevmesende gideceksin eşini seviyorsan evliliği ayakta tutan şeydir annelere aileye saygı ya biz ne zaman böyle ben merkezli toplum olduk
İnşallah okutacağım Can'ım ve inşallah sevdiği bir insanla evlendireceğim 18 yaş benim için erken değil demek istedimSiz şanslıymışsın pişman olmamışsınız. Ama ileri de kızınız 18inde sevmeden siz uygun gördünüz diye helalinden evlenip ömür boyu mutsuz da olabilir.
Erkenden evlenip koca dayağı yiyen otuzunda üç çocukla ortada kalanlar da öyle çok ki.
Bence siz 18inde evlendirmek yerine okutma hayalleri kurun. Mühendis, öğretmen yada doktor olduğunu hayal edin. Kendi ayakları üstünde hiç bir erkeğe muhtaç olmadan yaşamasını hayal edin. İleride kocası aldattığında yada ilk tokadında gidebilecek gücü olsun.
Erkenden evlendirip ömür boyu mutsuz etmeyin.
Ben mesela geç evlendim ve erken evlenmeyi asla ama asla istemezdim. Annem bu mantıkla beni birine vermeye kalksa da ömür boyu onu affetmezdim..
İnşallah okutacağım Can'ım ve inşallah sevdiği bir insanla evlendireceğim 18 yaş benim için erken değil demek istedim
Ama kız çocuğu erken evlenmeli dünya şartları kötü demek istedim
İnşallah allah evlatlarımızın karşılarına hayırlı insanlarla karşılaştırır
Can'ım benim milletin lafı sözü umrumda değil ben RABBİMİN emrini bilir ona gire yaşamaya çalışırım kızım ne yaşarsa yaşadın ölene kadar arkadındayımİşte o yaşta sevgi bile öyle değişiyor ki. Ondan evlilik o yaşta çok riskli. Benim iki uzun süreli ilişkim oldu biriyle evlen dese evlenirdim ama Allahtan yani olmamış. Olsa dünyanın en mutsuz kadınıydım. Ama o yaşta anlamıyorsun işte.
Şimdi Allahın şanslı kuluymuşum diyorum. Annem o dönem aman gezdin tozdun kaç sene evlen dese mutsuzluğuma davetiye olacakmış.
Ha bir de şu var helal olmayan şeyler yaşamasın diye erken evliliği onaylamak yerine ne yaşarsa yaşasın arkasındayım demek gerek. Annem hep bana bunu hissettirdi bana. Ama sakın görmeyeyim sevgililik günah diyen arkadaşım alelacele evlendi ve cidden mutsuz. El alem ne der diye de kızlarımızı mutsuz etmememiz gerek. O sizin kızınız ne yaşasarsa arkasındasınız ama bunu bilmeli. Ondan zaten helal haram diye erken evliliği teşvik eden cümleler kurmayın bence. İleride sizi utandırmamak için bir hanzoyu sevdiğini sanıp çok mutsuz da olabilir küçükken iki lafa kanıveriyoruz çünkü. Hiç kimse ve hiç bir söz kızınızdan değerli değil.
Bu konuda biraz hassasım sanırım. Size göre yanlış olan ilişkiler yaşadım gençliğimde evet ama annem hep arkamda durdu ve sonra çok sevdim evlendim hem de iyi ki dediğim bir evliliğim oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?