• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenemedim birtürlü

Bende üzülürdüm beni seven neden yok derdimi paylaşacağım suç ortağım neden yok ama zamanı varmış şükür rabbime 34 yaşında evlendim ama çokkk mutluyum herşeyin vaktı var emin ol
Çok şanslısın. Bende Hemen hemen aynı yaşta evlendim ama evlendikten sonra eşimin aşkı bitti. Mutlu olmana sevindim. Gerçekten sevindim. Benim kaderim heralde. Sevgisiz yaşamı kabul etmeye çalışıyorum.

.
Çok şanslısın. Bende Hemen hemen aynı yaşta evlendim ama evlendikten sonra eşimin aşkı bitti. Mutlu olmana sevindim. Gerçekten sevindim. Benim kaderim heralde. Sevgisiz yaşamı kabul etmeye çalışıyorum.

Seven erkek evlendikten sonra daha çok sevmez mi?

.

Seven erkek evlendikten sonra daha çok sevmez mi?
Haklısın belki de sevmemişti. Bilemiyorum. Bana kötü davranmaz asla. Ama sevildiğimi hissedemiyorum artık. Bebeğim de var. Tek sorun sevgisizliği. Eskisi gibi beni sevdiğini sanmıyorum. Evlenmeden önce öyle severdik ki birbirimizi. Evlenmeden önce daha çok evliymişiz :) nerdeyse birlikte yaşıyorduk. Karışık yazdım biraz sorry

Haklısın belki de sevmemişti. Bilemiyorum. Bana kötü davranmaz asla. Ama sevildiğimi hissedemiyorum artık. Bebeğim de var. Tek sorun sevgisizliği. Eskisi gibi beni sevdiğini sanmıyorum. Evlenmeden önce öyle severdik ki birbirimizi. Evlenmeden önce daha çok evliymişiz :) nerdeyse birlikte yaşıyorduk. Karışık yazdım biraz sorry

Belki çocuk sahibi olmak, koşuşturma kısacası evlilik yaşantısı erkeklerin duygularını biraz durağanlaştırıyordur. Kötü düşünüp kendinizi üzmeyin. Allah içinizi ferahlatsın inşallah.🙏

acaba olmaması sizin bu enerjiyi karşı tarafa en baştan hissettirmeniz olabilir mi ?
erkek olsam ilk baştan itibaren gözleri evlilik diye parlayan bir kadını çok içselleştiremeyebilirim. beni değil de evlenmeyi istiyor diyerek emin olamam duygularından.

aynı şeyi bir kadın olarak erkeklere karşı sergilemiş biriyim çünkü. ilk zamandan evlilik muhabbeti vs.. bu adam benim değil evlenmenin peşinde diyerek..

Evlenmek icin bir erkekle tanışan kadin aslinda sadece cinsellik icin bir kadinla takilan adam gibi...
Evlenmek icin adamla tanışilmaz.
Tanışılır, aşık olunur (karşılıklı), sevilir, ben bu insani ömür boyu- hastalikta, fakirlikte vs.- hayatimda istiyorum diye evlenme adimi atilir.

Cocuk istiyorum diye evlenilmez... doğurgan olduğunuzu bile bilmiyorsunuz...belki kısırlık durumu var. Belki sevdiğiniz adamin olmayacak...
Belki aşık olacaksınız ama cinsellik fiyasko olacak... adamin pipisi mikro penis cikacak...

Lütfen kendinize gelin. Aşık olursanız evlenirsiz...
Belki 30, belki 40 belki 80 yaşında. Kaderinizde nikah ve çocuk varsa zaten olur

Ablam 30 yaşında bekar ama sizin hissettiğinizi hissetmiyor

Aslında cevabı burda söylemişsiniz, ablanız hissetmiyormuş ama bu bayan hissediyor
Demekki bu bir "his" meselesi. Her insanın hissi bir olmaz. Kimileri istemez bekarlık daha cazip gelir kimileri de evliliğin kendisini tamamlayacağını düşünür. Benim ablamda 37 yaşında şuan ve evlenmedi. Saygı duyduk ama elbetteki onunda mutlu bir yuvası olmasını çok isterdik. Neticede hayat hep böyle gitmeyecek Allah ömür versin bunun yaşlılığı da var... Ben konuyu açan bayanın hissettiklerini anlıyorum zamanında bende onun gibi çok isterdim ama düzgün bir erkek karşıma çıkmadığından olmazdı yılgınlık gelirdi üstüme ta'ki eşimle internette tanışana kadar. Bence evlilik çok güzel bişey. Tek sorun doğru insan olup olmadığı. İşte kilit nokta bu. Eğer doğru insansa size dünyada cenneti yaşatabilir ama öyle değilse cehenneme çevirir zindana çevirir hayatı. Eğer her konuda desteğiyle kol kanat geren, çıkarsız seven, sayan , koruyup kollayan bir erkek varsa işte siz onunla bir elmanın yarısı gibi olursunuz ve iyiki evlenmişim dersiniz. Ne kadar geniş bi çevreye sahip olursanız olun istediğiniz kadar gezin tozun içteki yalnızlığı doldurmaz bunlar.
Elbetteki herkes böyle hissetmeyebilir. Fakat ben birgün bi yerde bu boşluğun hissedileceğini düşünüyorum en büyük olasılıkla yaşlılıkta. Uzun yıllar önce ben bir darülacezedeki yaşlıları ara ara ziyarete giderdim ve oraya gelen insanlara öyle sevinirlerdiki hepsinin ortak yaşadığı bişey vardı, unutulmak hissiyle yaşamış oldukları yalnızlıktı. Birisi gelince öyle sevinirlerdi ki...
Allah eşinde evladında herkesinde hayırlısını nasip etsin

bir tanıdığın 45 yaşındayken, 45 yaşında ve kendisi gibi hiç evlilik yapmamış ve mesleğine eğitimine uygun biriyle evlendi. Çok mutlu. Bazısı 20 sinde bazısı 30 bazısı da 40 larında buluyor doğru insanı. Hepimiz için hayırlısı olsun.
Diyorum ya kader kısmet. Kafaya takmamalı

Sende çok mutlu olmanı dilerim

tatlım yaşın 29 .
49 değil. panikleme böyle davranırsan erkeklere zaten evlilikten korkan tip çok bu sefer dicekler ki bu evlenmek anne olmak için beni kullanıyor

Bu iş tümüyle kader kısmet.. Bazen tüm kriterler, koşullar uyar ama yine de karşınızdaki sizin kalbinizi heyecanlandırmaz. Ya da kriterlerinize hiç uymuyordur fakat kendinizi onda bulursunuz. Bu sefer de ya karşınızdaki sizden hoşlanmaz, ya da bir sorun çıkar bir şey olur yine olmaz. Benim hayatımın özeti bu şekildeydi özetle.

Hakkınızda hayırlısının olmasını dilerim.

Bu kadar evliliği takıntı yapmayın artık şu devirde millet 30 unda sonrasında evleniyorlar normalleşti okuyorsun belli bir yaşta zaten mezun oluyorsun iş vs derken zaten yaş ilerliyor takmayın bu kadar bazen teyzemler yok mu biri dsr yaşın geliyor artık diyince siz evlendinizde ne oldu başınız göğe erdi mi derim

Düşünün bizi temsilen seçtiğimiz siyasetçilerin bile ülke gündeminde o kadar olay Problemi varken düşündükleri konuştukları konu gençlerin neden 30 yaşına gelipte evlenmemeleri üzerine olduğunu görünce insan bir kez daha üzülerek anlıyor toplum olarak biz ne ilerleyebiliriz ne de bu ortamda sağlıklı bireyler yetiştirebiliriz
Mesela Benim çevremde 20 yaşına gelipte kendimi nasıl geliştirebilirim diyen bir genç yok görmüyorum artık herkes bir an önce nasıl evlenebilirimin derdine düşmüş adeta
Aşkmış sevgiymiş inandırıcılığını yitirmiş kimse bakmıyor bunlara şimdi çoğu evlilikler biliyorum sırf sosyal medyada hava atılmak için yapılıyor gösterişli düğünler organizasyonlar olsun diye kalkışılıyor malesef
ve bu durumu eleştirmek yerine normal gören alkışlayan teşvikleyen çevremiz insanlarımız var
Evlenmeyenleri başarısız gibi gören bir zihniyet olmak yerine İnsanları aşkı sevgiyi aramak için yönlendiren bir millet olsaydık ülke olarak çok daha mutlu olurduk bence

31 yasindayim ve evlendim ayni senin gibi dusunerek evlendim ee sonuc 10 ay evli kaldim bosandim hemde cok asik olarak evlendim bak sifira geri geldim ben simdi kendi kendime diyorum ki keske bu kadar asik olmasaydim da mantigimla kalbime uyani secseydim kalbime uyani mantığıma yer etmeye calismasaydim yani bakis acini degistirmelisin bence akisina birak sartlanirsab hata yaparsin ne olacaksa oluyo ben biraktim herseyi kader kiamet nasip kendim icin napabilirim diyorjm evlenmem lazim diye bakmiyorum artik hayatima bi dusun bunu kendin icin napabilirsin haaa evlilim hic kolay bise degil hele ki calisiyorsan kadin net essek oluyo hem iste hem evde calisab yipranan erkekse annesjnin evinden karisinjn evine gelen oluyo erkege bise olmuyo sana oluyo olan iyi dusun derim..

Anlamıyorum her gün neden böyle konular açılıyor
Evlenmeyen birçok insan var mutlu. Hem evlenince anne olacağınızın garantisi yok
Anlamıyorum bu evlilik merakı nedir. Kuzenim 33 yaşında bekar ama mutlu. Dünyayı geziyor spora gidiyor 3. Üniversiteyi okuyor çok mutlu
Ben 26 yaşındayım bekarım hiç evlilik gibi isteğim yok
Ablam 30 yaşında bekar ama sizin hissettiğinizi hissetmiyor
Anlamıyorum bu ülkede evlilik niye zorunlu gibi görünüyor
Gerçekten buraya evlenmedim diye konu açanları anlaman mümkün değil
Gezin okuyun spor yapın dolaşın yeni yerler keşfedin
Herşey evlilik değil
Ayrıca birçok insan var bekar.
imkanınız varsa kedi sahiplenin çok güzel bir şey gerçekten
1 sene yurtdışında kaldım orada hiç evlenmeyen birçok insan var ama kimse üzgünüm demedi
Anlamıyorum ülkemdeki bu evlilik isteğini
Belkı sızın sulalede evlenmeyip mutlu olma geni vardir. Saka. Yanı sşze neden garip geliyor kı. Evlılık guxel bır kurum.anne olma şstegi aileye aahip olma istegi cok normal.sizin normal bulmamanıx anormal. Insan evlwnınce de spora gidebılır kendını geliştirir seyahat eder. Bunların evlenmemekle evlenmekle ilgisi yok.

Erkekler artık ditekt evlilik muhabbeti açan kızlardan müthiş kaçıyorlar bilgin olsun...
Anca annesi bu kızla evlen bu iyi derse evleniyorlar onun dısında kaçıyorlar kız iyi bile olsa...
Biraz zor yani bence çok ümit bağlama aile dısı tanıstıklarına hele netten ise hiç sanma

Yaş olmuş 29 ve hala bekarım. Bunu yazınca şuan gülüyorum kendime ama ciddi manada sinirlerim laçka olmuş durumda artik.

Anne olmak istiyorum anneliği tatmak ve yaşımın ilerlemiş olmasi canımı sıkıyor artik.

Nerde taze anne olmuş bir hemcinsimi görsem ağlamakli oluyorum. Özeniyorum, kaderime küsüyorum.
Son yillardir hayatima giren ve boş yere zamanimi harcayan erkeklere ve buna izin vermeme öfkeleniyorum kiriliyorum.

Artik tanışma aşamalarını uzun tutmak istemiyorum. En son görüstügüm kişiyi de şutladim cünkü bana evlilikten beni istediğinden bahsetti ama icraat yok. ona yarım senemi verdim ben ya.. yani tanışma süresi olarak.
Boş konuşan erkeklere tahammulum de kalmadı artik.

Sirf yuva kurmak ve çocuk doğurmak adına da evlenmek için evlenmek istemiyorum.
Yani hem kendim karşimda ki insani gözlemliyor ve onun beni iyice tanıması için fırsat yaratiyorum. Ama sonuç sıfır herzaman ki gibi.

Sürekli hayal kırıklığına uğramak canımı sıkıyor. Evliliktenden de erkeklerden de soğuyorum resmen git gide nefret edesim geliyor.

Sürekli ayni döngünün içindeyim.
Biriyle tanışıyorum, olmuyor. Aylarim gitmiş enerjim tükenmiş oluyor ve evlilik fikrini rafa kaldırıyorum.
Tam mutluyum okey herkes evlenmek ve cocuk sahibi olmak zorunda değil diyorum.
Hop karşıma beğendiğim biri cikiyor ve bu kişi iyi bir eş adayı diyorum.. tekrar hayaller kuruyor bu sefer belki olur diyor.. yine umutlaniyorum.

Sonra aylar geçiyor tabi ne oluyor hiç :KK70:
Yine bir sorun yine anlasamazlıklar.
Sürekli aynı saçmalıklar.

Bir yandan ailem ile yaşıyorum. Hadi evlendim evleneceğim derken kendi hayatimi kuramadim birtürlü.
Sinir oldum artik sinirlerim bozuldu resmen.

Kendimi biliyorum ve ayri eve ciksam kendi düzenimi kursam sanırım hic evlenmem.
Evlilik büyük bir sorumluluk ve keyfime düşkün bir insanimdir. Ama anne olmak ve yuva kurmak da hoş birsey. Kimse yalniz başına ölmek istemez bir dert ortağı hayat arkadaşi ister.. mutlu huzurlu minik bir ailem olsun isterim yani.

Olmazsa kendimi üzmem kabullenirim yinede. Bekarlığın da güzel yanlari var sonuçta. Ama sürekli olacakmış da sonra olmuyor durumlari maf etti beni.

Hani dondurma satıcıların şakalari vardır ya.. sana dondurmayi uzatir sonra hop geri ceker sonra tekrar uzatır uzanırsın alamazsın vermez .. önce gülersin ama bir zaman sonra canın sıkılır. Tam da bu durumdayim :KK70:

Arada hırs yapıyorum... artik secici dahi olmayacağim önüme gelenle evleneceğim diyorum ama onuda olduramam cünkü yapıma ters..

Okuduğunuz icin tşk ederim. Sinirlerim bozuk icimi dökmek istedim.

Bir hayır duanızı seve seve alırım
Siz bu evlilik ve cocuk takintisiyla, muhtemelen yanlis bir evlilik yapip, cocuk da dogurup, seneler sonra buraya "kocam dovuyor, ya da kayinvalidem gorumcem hain, ya da aldatiliyorum" basliklarindan birini acacaksiniz.

Zira, fazla israrli hareket bicimleri, en neticede yanlis kararlar aldirtmaya cok meyilli oluyor.

Bence oncelikle bir psikologa gitmekle baslayin. Su anda ne istediginizi bilmiyorsunuz ve sadece toplumun "herkes evlenip cocuk sahibi olmali" gudusuyle hareket ediyorsunuz. Toplumun o yukselen sesine kulaklarinizi tikayip, icinize yonlenmeniz gerekiyor.

Ve de en onemlisi: yalniz kalmamak adina evlenilip cocuk istemek en buyuk yanlis. Ileride bosanip, cocugunuzun da dunyanin diger ucuna tasinmayacagini ve belki sadece yilda gun gorme ihtimaliniz de olabileceginin de farkina varin

bende 31 yaşında evlendim

birdaha biriyle tanışırsam asla eskiden davrandıgım gibi davranmıyacam ne yapıyorsam tersini yapacam diye söz vermiştim kendi kendıme ,

kısmet allah eşimi yazmış ki o çıktı karşıma ve evlendim

bende 31 yaşında evlendim

birdaha biriyle tanışırsam asla eskiden davrandıgım gibi davranmıyacam ne yapıyorsam tersini yapacam diye söz vermiştim kendi kendıme ,

kısmet allah eşimi yazmış ki o çıktı karşıma ve evlendim
Peki söz verdiğiniz şeyleri yaptınız mı?

Back