• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarligimi geri istiyorum evlilik ne kotu:(

Esimle evlenmeyi cok istedim aptal gibi hergun agliyodum zehir ettim kendime en guzel bekarlik yillarimi evlilik sevdam yuzunden ve erken yasda evlendik esimle ama evliligi sevemedim ben 3 seneyi zor ettim resmen....ah kafami kullansaydim da bekarligimi doya doya yasasaydim gezip tozsaydim calisip istedigini alsaydim anamla babamla daha cok vakit gecirseydim suan bekarlik gozumde kaybettigim.koca bir servet.....bekarken cennetteydim simdi cehennemde ,yahu bekarlik gibi bir nimetin kiymetini bilemedim daha ne olsun...neguzeldi bee sorumluluk yok hergun ne pisircem derdi yok bayramda seyranda once esinin bitnek bilmez akraba aile ziyateri yok ,kaynana gorumce k.p derdi yok karisan yok , halbuki bekarken esimi surunduruyodum pesimde az bi canimi slksa tekmeyi basiyodum:KK43:simdi resmen boyun egip oturuyorum sorumluluk cok cunku simdide ipler onun elinde sanki ve omur boyu bu boyle surecek ahhhh bekarlik kiymetini bilemedim bir daha asla geri gelmeyeceksin...suan son istegin ne deseler bekarligimdan sadece birguncuk yasamak isterdim..30 yasinda evlenseydim keske hayata daha cok doysaydim daha cokkkkk
burda erkenden evlenmek isteyenlere örnek olsun yazdıkların

22 şimdi bana çocuk yaşı gibi geliyor ne kadar küçük evlenmek için :KK43: bizde 7 sene ev bekledik ama ben genede 25 26 dan önce evlenmezdim hoş eşimle 25 yaşında tanıştım zaten
ben de 32 de evlendim hayatımı yaşadım evlenmeden önce şimdi de mutlu bir evliliğim var

Konudan ziyade sizin yorumunuza odaklandım. 25 yaşına gireceğim ağustosta ve evlilik düşünmüyorum halâ onca toplum baskısına rağmen :KK53: İdolümsünüz. :KK8:
Ben ısrarla evlenmeyi düşünmüyorum dedikçe çocuk muhabbetini açanlar oluyor. Geç evlendiğini düşün (28 mesela). 2 yıl çocuk istemediğinizi düşün oldun mu 30? Sonra hemen çocuk olmadığını düşün oldun mu 32? Sonra çocuğu dünyaya getireyim diyene kadar oldun mu 33 ? Ohooo genç anne olmak varken neden 33 yaşında anne olasın? dediklerinde 33 yaş yaşlı kategorisinde mi? Belki ben öyle mutlu olacağım falan filan diye cevap veriyorum ama bitmiyorlar anacım :KK53::KK53:

Yahu ben memurum, kendi paramı kazanıyorum, son 3 4 aydır eve karşı bir sorumluluğum kalmadı, hukuk okumak istiyorum (devlet olmazsa özelde), bunun için para biriktiriyorum, ben bekar okula gidip gelmek istiyorum en azından son sınıfa kadar :KK51: Ama benim ne düşündüğümün insanlar için bir önemi yok. Peki onların ne düşündüğünün benim için bir önemi var mı? TABİKİ HAYIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRR :KK47::rolleyes::rolleyes::KK53:
kendi kararlarından vazgeçme hukuk okurken de evlenebılırsn hem erken evlenenler ne yapıyor sanki dert çekmekten başka

Sen birşeyi elde edince hevesini kaybediyorsun ve kaybettiklerin kıymete biniyor sanki. Ayrılsan da kocan kıymete biner hayt boş gelir sanki.

Neden eşinin ailesine gitmek zorunda değil elbet te zorunda aileysek aile gibi davranmaliyiz sorumluluk olmalı sevmesende gideceksin eşini seviyorsan evliliği ayakta tutan şeydir annelere aileye saygı ya biz ne zaman böyle ben merkezli toplum olduk

aileler çok büyük sorun yaratıyorsa çift olarak görüşmek zorunda değiller bence. buradaki durumu bilemiyorum tabi ama gitmek istemediğinden bahsetmiş.
ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum eşim benim ailemle bir araya gelmiyor
zaten hepsinden farklı şehirlerdeyiz. bizim ve ailelerimiz için sorun olmadı, hatta herkes durumdan memnun.
evlilik yıkılacağına bazı orta yollar bulunabilir bence.

Ben de 22 yaşımda evlendim, hiç pisman olmadım 8.5 ay oldu Allah pişmanlık yaşatmasın. 30 yaşında bekar olsaydın, bu sefer de evlenemiyorum diye üzülürdün. Burada sürekli konu açılıyor 30 yaşımı geçtim evlenemedim üzülüyorum diye.

Her gün ne pişirsem diye zevkle düsünuyorum güzel farklı yemekler yapmaya çalışıyorum güzel sofralar sunumlar hazırlıyorum hem ben mutlu oluyorum hem eşim mutlu oluyor.

Tuvalet temizledikten sonra bile mutlu oluyorum ben mis gibi oldu ne güzel oldu diye. Kendi yuvam, kendi düzenim, iki kişilik sofram, iki kişilik yatağım olması çok hoşuma gidiyor inşaAllah kalabalıklaşır zamanla da.

Ben de evlenmek icin cok ağladım, şimdi her türlü ev işini zevkle mutlulukla yapıyorum. Akraba ziyaretleri ve miaafirlikler de hoşuma gidiyor sanırım kendim de çok kalabalık bir sülalede büyüdüğüm için.

Not: Baba evinde bir yer süpürmüşlüğüm bir çay demlemişliğim bir makarna yapmışlığım bile yoktur ekmek elden su gölden çok rahat büyüdüm ve hep ayağıma hizmet gördüm annem babam tarafından.

Bu kadar mutsuz olmak yerine sahip olduklarınla mutlu olmayı denesen.

Hani hayata doyamadım diyorsun ya, eşim olmadan gittiğim her yer gezdiğim gördüğüm her yer bana boşa vakit gibi geliyordu (yaklaşık 6uçuk yıllik flört yaşadık) ben asıl hayatı eşimle yaşıyorum, doya doya, onunla oturup tv izlemek bile bi ayrı güzel.

İyiki evlenmişim yada keşke evlenmeseydim diyebiliriz. .
Şans mı ?kader mi?tercih mi? neyse artık. .
Bu kadar istemiyorsan ayrıl. .
Bana göre evlilik güzel bir çerçeve ✔❤

Siz şanslıymışsın pişman olmamışsınız. Ama ileri de kızınız 18inde sevmeden siz uygun gördünüz diye helalinden evlenip ömür boyu mutsuz da olabilir.
Erkenden evlenip koca dayağı yiyen otuzunda üç çocukla ortada kalanlar da öyle çok ki.
Bence siz 18inde evlendirmek yerine okutma hayalleri kurun. Mühendis, öğretmen yada doktor olduğunu hayal edin. Kendi ayakları üstünde hiç bir erkeğe muhtaç olmadan yaşamasını hayal edin. İleride kocası aldattığında yada ilk tokadında gidebilecek gücü olsun.
Erkenden evlendirip ömür boyu mutsuz etmeyin.
Ben mesela geç evlendim ve erken evlenmeyi asla ama asla istemezdim. Annem bu mantıkla beni birine vermeye kalksa da ömür boyu onu affetmezdim..
İnşallah okutacağım Can'ım ve inşallah sevdiği bir insanla evlendireceğim 18 yaş benim için erken değil demek istedim
Ama kız çocuğu erken evlenmeli dünya şartları kötü demek istedim
İnşallah allah evlatlarımızın karşılarına hayırlı insanlarla karşılaştırır

Valla koca var koca var, senin kısmetsizliğin olmuş, aksine ben evlenince huzur buldum, bi kere kendi evin kendi kuralların tabi eşin sana değer veriyorsa..24 ümde evlendim, hiç keşke demedim hep çok şükür:nazar:

İşte senin bu yazın evlenmek için acele eden, sevgilıyken her turlu davranış bozukluklarına ses etmeyip yeterki evlenelim diyen, daha ergenlikten çıkamadan sırf heves için evlilik (pardon) evcilik oyunu oynamak isteyen arkadaşlara en güzel mesaj olmuş.
Evlilik kotu birşey değil sadece doğru insani bulduğun zaman. Allah herkesin yuvasını huzurlu mutlu kilsin inş.
Bence o kadarda boyun eğme bütün bunlara. Konuşmayı denemişsindir bi daha dene.
Sana değer veren bir adama yemek yapmak dünyanın en güzel duygusu. Ama tam tersi bi durumda bu bile işkence olabilir.
İnsAllah duzelir

İnşallah okutacağım Can'ım ve inşallah sevdiği bir insanla evlendireceğim 18 yaş benim için erken değil demek istedim
Ama kız çocuğu erken evlenmeli dünya şartları kötü demek istedim
İnşallah allah evlatlarımızın karşılarına hayırlı insanlarla karşılaştırır

İşte o yaşta sevgi bile öyle değişiyor ki. Ondan evlilik o yaşta çok riskli. Benim iki uzun süreli ilişkim oldu biriyle evlen dese evlenirdim ama Allahtan yani olmamış. Olsa dünyanın en mutsuz kadınıydım. Ama o yaşta anlamıyorsun işte.
Şimdi Allahın şanslı kuluymuşum diyorum. Annem o dönem aman gezdin tozdun kaç sene evlen dese mutsuzluğuma davetiye olacakmış.
Ha bir de şu var helal olmayan şeyler yaşamasın diye erken evliliği onaylamak yerine ne yaşarsa yaşasın arkasındayım demek gerek. Annem hep bana bunu hissettirdi bana. Ama sakın görmeyeyim sevgililik günah diyen arkadaşım alelacele evlendi ve cidden mutsuz. El alem ne der diye de kızlarımızı mutsuz etmememiz gerek. O sizin kızınız ne yaşasarsa arkasındasınız ama bunu bilmeli. Ondan zaten helal haram diye erken evliliği teşvik eden cümleler kurmayın bence. İleride sizi utandırmamak için bir hanzoyu sevdiğini sanıp çok mutsuz da olabilir küçükken iki lafa kanıveriyoruz çünkü. Hiç kimse ve hiç bir söz kızınızdan değerli değil.
Bu konuda biraz hassasım sanırım. Size göre yanlış olan ilişkiler yaşadım gençliğimde evet ama annem hep arkamda durdu ve sonra çok sevdim evlendim hem de iyi ki dediğim bir evliliğim oldu.

ben bekarlıktan dert yanıyorum sen evlilikten...
Allah her şeyin hayırlısını güzelini afiyetlisini versin.
düzeltmeye, mutlu olacağınız şeyler bulmaya çalışın. eşinizi uyarın memnun olmadığınız durumlar için.

sabredin biraz daha yeni sanırım. düzelir yoluna girer inşallah

İşte o yaşta sevgi bile öyle değişiyor ki. Ondan evlilik o yaşta çok riskli. Benim iki uzun süreli ilişkim oldu biriyle evlen dese evlenirdim ama Allahtan yani olmamış. Olsa dünyanın en mutsuz kadınıydım. Ama o yaşta anlamıyorsun işte.
Şimdi Allahın şanslı kuluymuşum diyorum. Annem o dönem aman gezdin tozdun kaç sene evlen dese mutsuzluğuma davetiye olacakmış.
Ha bir de şu var helal olmayan şeyler yaşamasın diye erken evliliği onaylamak yerine ne yaşarsa yaşasın arkasındayım demek gerek. Annem hep bana bunu hissettirdi bana. Ama sakın görmeyeyim sevgililik günah diyen arkadaşım alelacele evlendi ve cidden mutsuz. El alem ne der diye de kızlarımızı mutsuz etmememiz gerek. O sizin kızınız ne yaşasarsa arkasındasınız ama bunu bilmeli. Ondan zaten helal haram diye erken evliliği teşvik eden cümleler kurmayın bence. İleride sizi utandırmamak için bir hanzoyu sevdiğini sanıp çok mutsuz da olabilir küçükken iki lafa kanıveriyoruz çünkü. Hiç kimse ve hiç bir söz kızınızdan değerli değil.
Bu konuda biraz hassasım sanırım. Size göre yanlış olan ilişkiler yaşadım gençliğimde evet ama annem hep arkamda durdu ve sonra çok sevdim evlendim hem de iyi ki dediğim bir evliliğim oldu.
Can'ım benim milletin lafı sözü umrumda değil ben RABBİMİN emrini bilir ona gire yaşamaya çalışırım kızım ne yaşarsa yaşadın ölene kadar arkadındayım
Benim annem de beni adabınca uyarırdı kızım kimseyi ardından konuşturma diye kimseyi konuşturacak bir şey yapmadım şükür ama cahillik işte aşık olduğumu saydığım günler de oldu sonra allah yardım etti bıraktım peşini kaderimde o var sanıyordum ama yokmuş eşim beni başka bir kıtada bekliyormuş o yüzden sürekli Allah'a şükrediyorum hata yapmadan bana doğru yolu gösterdiği için
Bu benim düşüncem :) saygı duyduğunuz için teşekkür ederim

Valla bnde evlenincce meğer hayat ne guzelmiş dedim. Annemin evinde 2 gece yatsam koşa koşa evime gelirim. Bnde tum evlileri kendim gibi bilirdim.. Demekki mutluluk olmayınca evlilik tad vermiomuş.

Ben de senin gibi düşünüyordum. Vee bekarlığıma geri dönmeye karar verdim. Allah dönülmez dertler vermesin:KK53:

Su an asik oldugum adamla evlenmeyi o kadar cok istiyorum ki.
Tekrar bir dusundum, hala fikrim degismedi.

Ben de diyorum bu KV nedir eh işte BEKAR olunca cahillik yaşıyoruz.

Valla cogu kadın da evlenmeyi bekliyor be canım. Sen hatayı erken evlenip özgürlüğü teslim etmekle yaptin dicem ama biraz da eşine bagli bu durum. eşin biraz aileci galiba ve tutucu.

Back