• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarligimi geri istiyorum evlilik ne kotu:(

Zaten o ozgurlugu hissedince fazla kalamaz esimi ozler donerdim
aynen ya, özgürlük mözgürlük aramıyorum ben, bir yerde birkaç gün kalsam eşimi özlüyorum
onsuz bir yere gidince özgürlüğü elinden alınmış biri gibi hissediyorum, yarım hissediyorum kendimi

Bekarken kımseye hesap werme yoktu sımdı izn almadan gitsem olay olur illa izn alcam

izin bekarken alınır, ailene " bu gün şuraya gidecem" diyemeszin "gide bilirmiyim noooolur anne, noooolur babama sen söyle" olur
evlenince ise "bugün şuradayım haberin olsun" olur o da saygıdan.
Benmi yanlış biliyorum

Esimle evlenmeyi cok istedim aptal gibi hergun agliyodum zehir ettim kendime en guzel bekarlik yillarimi evlilik sevdam yuzunden ve erken yasda evlendik esimle ama evliligi sevemedim ben 3 seneyi zor ettim resmen....ah kafami kullansaydim da bekarligimi doya doya yasasaydim gezip tozsaydim calisip istedigini alsaydim anamla babamla daha cok vakit gecirseydim suan bekarlik gozumde kaybettigim.koca bir servet.....bekarken cennetteydim simdi cehennemde ,yahu bekarlik gibi bir nimetin kiymetini bilemedim daha ne olsun...neguzeldi bee sorumluluk yok hergun ne pisircem derdi yok bayramda seyranda once esinin bitnek bilmez akraba aile ziyateri yok ,kaynana gorumce k.p derdi yok karisan yok , halbuki bekarken esimi surunduruyodum pesimde az bi canimi slksa tekmeyi basiyodum:KK43:simdi resmen boyun egip oturuyorum sorumluluk cok cunku simdide ipler onun elinde sanki ve omur boyu bu boyle surecek ahhhh bekarlik kiymetini bilemedim bir daha asla geri gelmeyeceksin...suan son istegin ne deseler bekarligimdan sadece birguncuk yasamak isterdim..30 yasinda evlenseydim keske hayata daha cok doysaydim daha cokkkkk
evlenip şu dediklerinizi çekmeyenler de var
hani insan kendini tanıyınca karşısındakini tanıyınca doğru kararı doğru zamanda verince
falan filan
evlilik çok da güzel bir şey olabiliyor

Esimle evlenmeyi cok istedim aptal gibi hergun agliyodum zehir ettim kendime en guzel bekarlik yillarimi evlilik sevdam yuzunden ve erken yasda evlendik esimle ama evliligi sevemedim ben 3 seneyi zor ettim resmen....ah kafami kullansaydim da bekarligimi doya doya yasasaydim gezip tozsaydim calisip istedigini alsaydim anamla babamla daha cok vakit gecirseydim suan bekarlik gozumde kaybettigim.koca bir servet.....bekarken cennetteydim simdi cehennemde ,yahu bekarlik gibi bir nimetin kiymetini bilemedim daha ne olsun...neguzeldi bee sorumluluk yok hergun ne pisircem derdi yok bayramda seyranda once esinin bitnek bilmez akraba aile ziyateri yok ,kaynana gorumce k.p derdi yok karisan yok , halbuki bekarken esimi surunduruyodum pesimde az bi canimi slksa tekmeyi basiyodum:KK43:simdi resmen boyun egip oturuyorum sorumluluk cok cunku simdide ipler onun elinde sanki ve omur boyu bu boyle surecek ahhhh bekarlik kiymetini bilemedim bir daha asla geri gelmeyeceksin...suan son istegin ne deseler bekarligimdan sadece birguncuk yasamak isterdim..30 yasinda evlenseydim keske hayata daha cok doysaydim daha cokkkkk

çok dolmuşsun da bunların çözümü var
çalışıp gez toz yine ama bu defa eşinle
her gün ne pişiricem diye düşünme dışarıdan söyle ya da bazı günler eşin yapsın
akrabalara gitmek zorunda değilsin bayramları kendi ailenle geçir, eşin de kendi ailesine gitsin
kv kp görümceyle küs :)
eşine yine kaybetme korkusunu hissettir. sevgili gibi davran.

akrabalara gitmek zorunda değilsin bayramları kendi ailenle geçir, eşin de kendi ailesine gitsin
Neden eşinin ailesine gitmek zorunda değil elbet te zorunda aileysek aile gibi davranmaliyiz sorumluluk olmalı sevmesende gideceksin eşini seviyorsan evliliği ayakta tutan şeydir annelere aileye saygı ya biz ne zaman böyle ben merkezli toplum olduk

o önce danone alsın da
sonra gezip tozar

Beni bunaltan tam olarak yemek temızlık değl bekarlımı doya doya yaşayamamak .mesela bekarken istedığm gıbı gıyınırdm simdı ne giysem akrabalarını ailesını dusunuyrm acaba laf yaparlarmı diye örneklerin bıride bu mesela

Bekarken kımseye hesap werme yoktu sımdı izn almadan gitsem olay olur illa izn alcam

Sizi evlilik değil evlendiğiniz insan pişman etmiş ne yazık ki. Yaşınız da ufak olunca fark edememişsiniz normal.
Ama neden izin alıyorsunuz yada akrabalarını dahi düşünüp giyiniyorsunuz anlamadım??
Ben izin almam sadece şuraya gideceğim haberin olsun derim ve giderim. Yada giyimime falan da kimse karışamaz.
Ha tabii bazı kadınlar kıskançlığı aşk sevgi sanıp ay ama çok aşık diye evlendikleri adamlarla sonra baskı görüyor. Muhtemelen bekarken kıskançlıkları bu baskılamaları romantik geldi.

Bende 18 yaşımda evlendim hemde çok severek 15 yıllık evliyiz i ki de erken evlenmisim sevmek sevilmek yaşanırken birlikte yaslanmak sabaha birlikte gözlerini açmak ve yıllar sonra anne baba olmak işte huzur ve mutluluk daha ne olsun

Ah işte saçma toplumsal dayatmalarımız yok mu! Bayramda kapı kapı gezmek ve nedense bunların hep erkeğin ailesinin akrabaları olması. Her şeye yeni gelinin de dahil edilmesi, 1 haftalık evliyken evine oturmaya gelinmesi, ve hatta yatıya gelinmesi gibi bir sürü saçma sapan olaylar görüyorum burada ben. Bir de şeytanın 3 atlısı var tabi, kaynana, görümce ve elti. Ya bu insanların tek derdi birinin hayatını mahvetmek mi? Bunun için mi doğdunuz, hayatınızın amacı cidden bu mu? İşte boş beleş insanlarla akraba olunca ceremesini sen çekiyorsun sonra. Bu yüzden nefret ediyorum bu geleneksel yapıdan. Ve bu kafada olan biriyle de asla evlenmem. Ben bunları kaldıramam, ben Hürrem miyim de hayatımı entrikayla harcayayım ya?
23 yaşındayım ve okuyorum şu an ikinci üniversitem bu, şu durumda evlilik düşünemem zaten. Evleneceğim kişi de yeni ailesi olarak beni kabul edebilirse evlenirim. Öyle beni hiçe sayıp da anam da anam diyecek biri ile işim olmaz. İki kişilik bir evlilik istiyorum ben, 10 kişilik değil. Tamam onun ailesi ile aram iyi olursa güzel olur fakat 23 yıllık ailem varken 1-2 senelik bir aileyi de kolayca kabullenip her nazlarını çekip, her şeye boyun eğebileceğimi sanmıyorum. Yeri geliyor kendi ailemle bile ters düşüyorken bu çok imkansız bana göre. Mesafe ve saygı kadar iyi bir şey yok şu dünyada, az resmiyet nelerden kurtarır insanı bir bilseniz! Fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler, o yüzden daha sözlüyken gidip annecim diye yapışırsan elin kadınına o da sana her lafı söyleme hakkını kendinde bulur. O sebeple biraz uzak durmak, saygıyla yaklaşmak, sınırları baştan belirlemek lazım, samimiyet uğruna kendine saygını yitirmeyeceksin. İşte sonra bekarlığım da bekarlığım der durursun. Şimdi bunca laftan sonra soğuk nevalenin teki olduğumu düşünenler olacaktır. Fakat canımın yanmasındansa böyle olmayı tercih ederim.
çok doğru tespitler..evlilik biraz şans kader yazı meselesi...

Ya güler misin ağlar mısın ne diyeceğimi şaşırdım.
Sadece şunu bil dünyaya bir kez geliyoruz bekarlığının kıymetini bilemedin belki ama geri kalan hayatının kıymetini bil ona göre yaşa...

bu kadar kendini uzerek evlilik mi surer Allah askina?
yoksa cocuk filan ozgurce donun bekarlik gunlerinize madem.
bide boyle ahlaya vahlaya yillar gecirip yaslandiginizda ayrilmak var ki bu gidisle cok yurutemezsiniz gibi evliligi..

Belki de umduğunu bulamadın.. Bundan kötü hissediyorsun kendini..

Ben 19 yaşında evlendim ama hep çok şükür diyorum.
Yani yine olsa yine evlenirdim.

Sizinki yaşla alakalı değil evliliğe hazırlıkla alakalı bence.
Hazır olmadan evlenmişsiniz, belki de alacağınız sorumlulukların farkına varamadınız.
Tabi eşinizden de kaynaklı olabilir.

Eğer gerçekten kötüyse evliliğiniz ömür boyu o şekilde yaşamak zorunda değilsiniz.
Ayrılabilirsiniz.

Dur madalya takayım :KK53: şaka biyana şükür iyi bir evliliğin var ama 18 çok çok ufak :KK51: Allah bozmasın
Senin takacağın madalyayı ne yapayım Can'ım
Sevdiklerimden karşılık görüyorum ya o bana yeter
18 ideal inşallah bende kızımı o yaşlarda evlendireceğim Zaman kötü helalinden hayırlı birisi çıkarsa karşına hemen evlendireceğim sonra buraya konu açmasın evlilikdışı hamileyim ne yapmalıyım diye

Erken evlenmenin pişmanlığı olur muhakkak bilemem ama
merak etme 26 da evlenen ben de pişman oldum, ben de bekarlığımı özlüyorum.

Bence ne zaman evlendiğinden daha önemli bir şey var mutluluk durumunu belirleyen.
Kiminle evlendin?
Nasıl bir aileye gelin gittin?

İşte esas mesele bu.

Ne demiş büyüklerimiz 'düşersen gül , düşmezsen kül ' .
Yani evlilik üzerinde düşünülmesi gereken hayati kararlardan en önemlisi .
Eğer arada sevgi saygı varsa , eşinin çevresi de sana saygı duyuyorsa gül gibi geçinir gidersin
Ama saygı sevgi yoksa , bi nevi köle gibi görülüyorsan bekarlığı çok ararsın .
Bence bu kadar dolduysan pişmansan boşan derim .
25 yaşındayım 1-2 yıla evlenmek istiyoruz sevgilimle ve ben hazırım artık hissediyorum bunu .
Bence ideal yaş 25 ten sonrası kadın için .

Erken evlenmekle alaksı olduğunu sanmıyorum benimde arkadaşlarım var 18-21 arası evlenen ama maşallahları var...Yani demek istediğim o eşinin karakteri seninle alakalı birsey değil ister 5 yıl sevgili ol ister 10 yıl o çatının altına girmeden bilemezssin..Bekarken çok rahat bi kızdın galiba eğer öyleyse sorun yaşamana şaşırmam cünkü beklenti yüksek oluyor uzun lafın kısası'BEKLENTİLER SADECE SENİ ÜZER'..

Senin takacağın madalyayı ne yapayım Can'ım
Sevdiklerimden karşılık görüyorum ya o bana yeter
18 ideal inşallah bende kızımı o yaşlarda evlendireceğim Zaman kötü helalinden hayırlı birisi çıkarsa karşına hemen evlendireceğim sonra buraya konu açmasın evlilikdışı hamileyim ne yapmalıyım diye

Siz şanslıymışsın pişman olmamışsınız. Ama ileri de kızınız 18inde sevmeden siz uygun gördünüz diye helalinden evlenip ömür boyu mutsuz da olabilir.
Erkenden evlenip koca dayağı yiyen otuzunda üç çocukla ortada kalanlar da öyle çok ki.
Bence siz 18inde evlendirmek yerine okutma hayalleri kurun. Mühendis, öğretmen yada doktor olduğunu hayal edin. Kendi ayakları üstünde hiç bir erkeğe muhtaç olmadan yaşamasını hayal edin. İleride kocası aldattığında yada ilk tokadında gidebilecek gücü olsun.
Erkenden evlendirip ömür boyu mutsuz etmeyin.
Ben mesela geç evlendim ve erken evlenmeyi asla ama asla istemezdim. Annem bu mantıkla beni birine vermeye kalksa da ömür boyu onu affetmezdim..

Back