• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarligimi geri istiyorum evlilik ne kotu:(

C
Maddi bircok yuk bindi ustumuze bir suru kulfet coktu. Onun ailesinin sorumsuzlugu, bazi kisilerin haddinden fazla "burnunu sokusu" ve benim ailemden de annemin isteksizligi iliskinin kalitesine zarar verdi. Bu sikintilari kulfetleri bende onunla paylastim. Fakat onun gibi saygisizca davranmadim, dusturumu bozmadim,annemi dahi karsima aldim. Saygisizlik cok ayri bisey. Ve hicbirsey bunun nedeni olmamali. Dedigim gibi nisanliligimda "artik benle evleniyor. Vazgecemez" zihniyetinde oldugu icin boyle davrandi. Yanildi.
Bu iliskinin bi recetesi var mi emin degilim.

Duaniza binkez amin diyorum. Iliskiyi savas gibi yasayan biriyle olmayi egoyla bi iliski surdurmeyi hic istemem. Allah evinize yuvanizin huzurunu daim etsin. Sizin gibi ciftlerin olusu mutlu ediyor herkesi
Bende sizin dualar iniza amin diyorum çok tesekkuler. Benzer şeyleri bende yaşadım nisanliligimda esimde farkında benim ailem olmasa bu kadar kolay evlenemezdik çünkü ben öğrenciydim. Saygı ile ilgili yazdıklarıniza sonuna kadar katılıyorum ben eşim den yana hiç sıkıntı yaşamadım elhamdülillah. Erkekleri anlamak zor çok güzel davranan insanlar a kötü davranıp da ikinci esinde veya ilişki sinde kendine korkunç davranan insana melek gibi olan adamlar da gördüm o insanlara da hayret ediyorum . Umarım size sizin umdugunuzdan çok daha iyi bir yuva kurmak nasip olur.

Bugun bende tam boyle dusundum. Evlendigime ilk defa pisman oldum esimle fena atistik agir konustu. Bekarlik degil benim derdim ama baska bir kisinin agirligini yuklenmis gibiyim hep bencillik yapiyor yoluma tas koyuyor sanki. Bir kizim var bide ikinciye hamileyim onlara bakarim ederim ama esimde cocuk gibi hep ilgi ister benim yanlisimi arar hemen yuzume vurmaya calisir. Son zamanlarda daha cok oluyor yada ben mi fazla alingan oldum bilmiyorum.

25 yaşımda evlendim, bence evlenilecek en güzel yaş, bekarlığın tadını doyasıya çıkardım ve dedim artık hayatımda bir şeyler eksik ve evlendim.. O kadar güzel ki evlilik bekarlıkta yapamadığım çılgınlıkları evlenince yaptım diyebilirim hemde eşinle birlikte üstelik eşin olunca kimseye de ihtiyaç duymuyor insan sadece onun varlığı yetiyor. Bence en önemlisi sevgi eşiniz sizi seviyorsa o yeter bence sizde onu sevin ve evliliğinizi koruyun tadını çıkarın derim ben, bu düşüncelerle hayatınızı zindana çevirmeyin...evet belki biraz erken evlenmiş olabilirsiniz ama neticede evlendiniz artık bu saatten sonra nasıl kendini iyi hissederim, nasıl Mutlu olurum diye düşünün..

Evet canim bu devir icin banada cocuk yasi gibi geliyor 22 ..dugun cd lerini izlerken cocuk gelin evlendiriyorlar gibi hissediyorum offff sen en iyisini yapmissin

22 aslında çok erken değil. Hani liseyi bitireli 4 yıl geçmiş. O sürede üniversite okuyup iş bulabilirdin. Bunları yapmıyosan zaten neden evlenmicen ki? O yaşta artık herkes kendi düzenini kurmaya başlıyor. Ben de öyle evlendim ama çalışıyodum. Eşimin ailesi zaten uzakta. Benimkiler de uzakta. İstanbulda tek başıma çalışıyodum. Benim için mantıklıydı evlilik eşimin doğru insan olduğuna emin olduktan sonra. Benim annem de hep 30 a kadar evlenilmez diye büyüttü beni. :) senin gibi mutsuz olduğu çok fazla şey yaşamış. Kv ve kp ile aynı evde oturmuş en başta. O yüzden onun gözünde evlilik b.ktan bişeydi hep.

He kızım olsa ben de evlenmesini istemezdim böyle erken.. İnsan kızına kıyamaz. Kızının kv kp dertleriyle uğraşması koyar. Annemi şimdi daha iyi anlayabiliyorum yaşım 30a dayandığında.

Hepimiz seçimlerimizi yaşıyoruz. Yaşadığın hayatı gül bahçesine çevirmek senin elinde. Bu kadar salma kendini. Eşini sevmişsin ki evlenmişsin.

Mesele erken evlenmek cart curt filan değil;
Sadece yanlış evlilik yapmışsın...

Ben de sık sık eş ailesine gelin olmanın zorluklarını kaldıramıyorum, yapamıyorum diyip evlendiğime pişman oluyorum. Sonra eşime bakınca, "onsuz ne yaparım,hayatımda aldığım en güzel karar onunla evlenmekti" diyorum...Yani evlilik zor evet ama bardağın dolu tarafına bakmak lazım.

Senin sorunun evlilik değil ki be canım,kocan...Rayına oturmuş saygı sevgiyle işlenmiş bir evlilik çok güzel bence,benim için misal düzen demek istikrar demek denge demek evlilik,ha arada yemektir temizliktir çocuktur bunaltmıyo mu elbette bunaltıyo, insanız, önemli olan genel anlamda mutlu olman

Esimle evlenmeyi cok istedim aptal gibi hergun agliyodum zehir ettim kendime en guzel bekarlik yillarimi evlilik sevdam yuzunden ve erken yasda evlendik esimle ama evliligi sevemedim ben 3 seneyi zor ettim resmen....ah kafami kullansaydim da bekarligimi doya doya yasasaydim gezip tozsaydim calisip istedigini alsaydim anamla babamla daha cok vakit gecirseydim suan bekarlik gozumde kaybettigim.koca bir servet.....bekarken cennetteydim simdi cehennemde ,yahu bekarlik gibi bir nimetin kiymetini bilemedim daha ne olsun...neguzeldi bee sorumluluk yok hergun ne pisircem derdi yok bayramda seyranda once esinin bitnek bilmez akraba aile ziyateri yok ,kaynana gorumce k.p derdi yok karisan yok , halbuki bekarken esimi surunduruyodum pesimde az bi canimi slksa tekmeyi basiyodum:KK43:simdi resmen boyun egip oturuyorum sorumluluk cok cunku simdide ipler onun elinde sanki ve omur boyu bu boyle surecek ahhhh bekarlik kiymetini bilemedim bir daha asla geri gelmeyeceksin...suan son istegin ne deseler bekarligimdan sadece birguncuk yasamak isterdim..30 yasinda evlenseydim keske hayata daha cok doysaydim daha cokkkkk
Yazdığın yazıda kendimi buldum evlendim diye senin kadar pişman değilim ama bekarligimi çok özlüyorum çalışıyordum belli bir düzenim vardı ben de keşke kardeşlerimle daha çok vakit gecirseydim diyorum şimdi kocaman oldular sinemaya giderdik gezerdik tozardik ama tercihlerimden dolayi çok farklı bir hayatım var su an evlilikte en sevdiğim taraf çocuklarım.

Oo sen cok sanlsin ozaman
Boyle davranilmaliki bekarlik ozletilmemeli iste
Benim durum cok vahim koca sulaleyo idare ediyorum bosver bir suru dert 22 de evlendim hayatin baharinda:KK43:
Nasıl davranacağını bilmezsen eğer 32 de olsan 42 de olsan evlilik yine cehennem olucakmış senin için.
21 imde evlendim ben de ( üstelik bana göre geç bile kalmışım :))
eşinin ailesine karşı sınırını koru.
zorla birşeyler yapmaktan vaZgeç.
Hayatını başkalarına göre yaşama.

Esimle evlenmeyi cok istedim aptal gibi hergun agliyodum zehir ettim kendime en guzel bekarlik yillarimi evlilik sevdam yuzunden ve erken yasda evlendik esimle ama evliligi sevemedim ben 3 seneyi zor ettim resmen....ah kafami kullansaydim da bekarligimi doya doya yasasaydim gezip tozsaydim calisip istedigini alsaydim anamla babamla daha cok vakit gecirseydim suan bekarlik gozumde kaybettigim.koca bir servet.....bekarken cennetteydim simdi cehennemde ,yahu bekarlik gibi bir nimetin kiymetini bilemedim daha ne olsun...neguzeldi bee sorumluluk yok hergun ne pisircem derdi yok bayramda seyranda once esinin bitnek bilmez akraba aile ziyateri yok ,kaynana gorumce k.p derdi yok karisan yok , halbuki bekarken esimi surunduruyodum pesimde az bi canimi slksa tekmeyi basiyodum:KK43:simdi resmen boyun egip oturuyorum sorumluluk cok cunku simdide ipler onun elinde sanki ve omur boyu bu boyle surecek ahhhh bekarlik kiymetini bilemedim bir daha asla geri gelmeyeceksin...suan son istegin ne deseler bekarligimdan sadece birguncuk yasamak isterdim..30 yasinda evlenseydim keske hayata daha cok doysaydim daha cokkkkk

e neden kına gecelerinde gelinle birlikte tüm evli kadınlar ağlıyor sanıyorsun.
eskiden ne saçma derdim, şimdi kırk kat elin düğününe gitsem, yüksek yüksek tepeler dediği gibi gözlerim dolar.
kaldı ki çok mutlu bir evliliğim var ama bekarlığın da kendi tadı ayrı.

19 yaşında ewlendim.
21 yaşında anne oldum.
24 yaşında boşandım.
Oğlum 6,5 yaşında ilkokula gidiyor.
Şu an bende 28 yaşındayım çalışıyorum.
Ve eski eşim 3 ay önce vefat etti.
Hayat acımasız.
Biraz sabır etmek ve isyan etmemek lazım.
En önemlisi sağlık bu hayatta birde huzur.

19 yaşımda evlendım ..
Çok mutluyum evlendığim için . Senın yaşadığın hiçbir şeyıde yaşamadım.
Evlendın dıye ıstedıgın seyı alamıyomusun anlamadım ? Neden boynunu eğiyosun ?

Evlendin diye bu dertleri çekmek zorunda değilsin :KK66: ben 32 de evlendim ama şükür ne kp ne kv derdi var evlilik gibisi yok bencede :KK51: hayatımın en huzurlu zamanlarını yaşıyorum mesela bayramda öyle akraba akraba gezemem ben kv annemlere giderim bide teyzesine hop tamam :KK49: kvlerde canım istediğinde giderim eşim zorlamaz zaten hoş kendi annemede sık sık gitmem evimi pek seviyorum. Eşinle konuştunmu bu durumları bide kaç yaşında evlendin o_O
Konudan ziyade sizin yorumunuza odaklandım. 25 yaşına gireceğim ağustosta ve evlilik düşünmüyorum halâ onca toplum baskısına rağmen :KK53: İdolümsünüz. :KK8:
Ben ısrarla evlenmeyi düşünmüyorum dedikçe çocuk muhabbetini açanlar oluyor. Geç evlendiğini düşün (28 mesela). 2 yıl çocuk istemediğinizi düşün oldun mu 30? Sonra hemen çocuk olmadığını düşün oldun mu 32? Sonra çocuğu dünyaya getireyim diyene kadar oldun mu 33 ? Ohooo genç anne olmak varken neden 33 yaşında anne olasın? dediklerinde 33 yaş yaşlı kategorisinde mi? Belki ben öyle mutlu olacağım falan filan diye cevap veriyorum ama bitmiyorlar anacım :KK53::KK53:

Yahu ben memurum, kendi paramı kazanıyorum, son 3 4 aydır eve karşı bir sorumluluğum kalmadı, hukuk okumak istiyorum (devlet olmazsa özelde), bunun için para biriktiriyorum, ben bekar okula gidip gelmek istiyorum en azından son sınıfa kadar :KK51: Ama benim ne düşündüğümün insanlar için bir önemi yok. Peki onların ne düşündüğünün benim için bir önemi var mı? TABİKİ HAYIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRR :KK47::rolleyes::rolleyes::KK53:

Bunca şey içinde bende buraya takıldım açıkçası....Sanırım geçmişin intikamını alıyor eşiniz...Süründürdüğünüz günlere sayın demek geldi içimden birden.
İlişkinizin yada evliliğinizin güzel olması için sizin süründüren onun sürünen mi olması gerekiyor ?

İlişkiler yaşanırken, flört edilirken aşıkları en zorlayan şey belli bir saatte ayrılıp ayrı evlere gitmek oluyor. Aynı evde yaşamak, beraber uyuyup, beraber uyanmak fikri öyle güzel geliyor ki o zamanlarda her şey pespembe görünüyor göze. Aynı evde yaşayacağız, beraber uyuyup-uyanacağız, ben sana akşam yemekleri hazırlayacağım, akşamları mısır patlatıp battaniyenin altında film izleyeceğiz; hayalleri ile evlenip; sonra siz mutfaktayken koltukta horlayan bir koca ile karşılaşıyorsunuz....Faturalar gelmeye, evin ihtiyaçları sürekli artmaya başladıkça evliliğin aslında koltukta film izlemekten daha çok başka bir şey olduğunu anlıyorsunuz.

Ben mi??? İyi ki eşimle evlenmişim, bir daha dünyaya gelsem yine o, yine o , yine o...34 Yaşında evlendim, 35 yaşında anne oldum bence süper :) İyi ki de geç evlenmişim diyenlerdenim bende

22 yaşında evlendim. Belki yaşim çok küçük bir yaş değildi ama eşim de benden 2 yaş küçüktu. Düşünsene ben 22 o 20 ne komik bir yaş erkek için değil mj? Deli cesareti işte bizimki veya cahillik. Evliliğimizin 1.5 yılından sonra sıkıntılar yaşamaya başladık. Çok mutlu zamanlarımız da olmadı değil hani. 6.5 yıllık evliyim hala daha zaman zaman sıkıntılar oluyor. Kaçınılmaz şeyler bunlar. Bende mumla arıyorum bekarlık günlerimj ama artık geçti gitti. Önümüze bakıp geçmişe takılıp kendimızı keşkelerimizle bogmamaliyiz. Böyle devam edersen hep mutsuz olursun. Biraz keyif almaya bak. Geçmişte kalma..

Back