- 23 Temmuz 2012
- 111
- 406
- Konu Sahibi normalperson112263
Senin biraz zamana ihtiyacın var. Yanlış sorular soruyorsun. Önce kendine kendine sorman gereken sorular var onları henüz cevaplamamısşsın. Burada da kimse cevaplayamaz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sevgilim bana baski yapmiyor oyle seyler de soylemiyor nasil mutlu olacaksan oyle olsun diyor ama istiyor yani bunu biliyorum ben de istiyorum o zaman engel ne diye dusunuyorum. Kendi dusuncelerim doğrultusunda yasayacak cesaretim olmadigi icin kendime uzuluyorum.Neden düşünüyorsun biliyor musun? Tv de dizilerde, internette o kadar cok soktular ki gözümüzün içine modern aile adı altında ki evlatlarin cinsellik yasamalarini, bir ara moda oldu resmen evlenmeden once hamile kalan unluler geziyordu heryerde. dizilerde herkes birbirine bakis atip sonra solugu yatakta alir oldu? Erkekler sevgililerinden artık 2. Gunde cinsellik bekler oldu. Baski yapip seni seviyorum, evlenicem, ben senin ilkin olucam, universite okuyorsun artik ailenden mi korkuyorsun izin alacaksin.... daha bir cok örnek cümle.. aklını başına topla bence ve daha ne oldugunu fark edemedigin duygular ve hazlar için yanlış kararlar verme. Sana abla tavsiyesi.. burada bir kadin sirf bu sebeplerden üzülse, cikmaza girse bizde üzülüyoruz gercekten.
Kendime ne sormaliyim sizce? Neleri dusunmeliyim nasil cikarim bu akil karmasasindan?Senin biraz zamana ihtiyacın var. Yanlış sorular soruyorsun. Önce kendine kendine sorman gereken sorular var onları henüz cevaplamamısşsın. Burada da kimse cevaplayamaz.
Ufff güzel kardeşim bırak o zaman bu saçma sapan düşünceleri neyi düşünüyorsun?? Kendi fikirlerim oturdu diyorsun ailem gibi değilim diyorsun o zaman kendi kararını ver ve her daim onun arkasında dur.. Bu kadar basit..Ben şimdi sana benim şahsi fikrimi söylesem ne değişecek?? İstiyorsunuz ki istediğimi istediğimle yaşayayım ileride de yaşadıklarımla alakalı en ufak bir pürüz de çıkmasın..?? Onu ne ben bilebilirim ne de diğer arkadaşlarımız.. Ancak siz yaşayarak öğrenirsiniz..korunmayi biliyorum herhalde
Oyle biraz :/
hayir deme sansin var mi sence? hayir desen adam seninle devam eder mi? sen benim kafa yapima uymuyorsun ihtiyacim var bu ihtiyacimi seninle gidermek istiyorum sen hayir diyorsun ayrilalim diyecek.. bundan korktugun icin mi kendini ikna etmeye calisiyorsun cinsellige?Sevgilim bana baski yapmiyor oyle seyler de soylemiyor nasil mutlu olacaksan oyle olsun diyor ama istiyor yani bunu biliyorum ben de istiyorum o zaman engel ne diye dusunuyorum. Kendi dusuncelerim doğrultusunda yasayacak cesaretim olmadigi icin kendime uzuluyorum.
O zaman sevgiline kesin bir dille bunu istemediğini söylesene, ama bunu istemiyorum deyip sonra yaa bilmiyorum uf kafam karisik şeklinde deme. Ben evleneceğim insanla bu özeli yaşamak istiyorum de. Ve bir daha bu konuyu açmayalım de. Bir süre devam et ve olacaklari gör.Sevgilim bana baski yapmiyor oyle seyler de soylemiyor nasil mutlu olacaksan oyle olsun diyor ama istiyor yani bunu biliyorum ben de istiyorum o zaman engel ne diye dusunuyorum. Kendi dusuncelerim doğrultusunda yasayacak cesaretim olmadigi icin kendime uzuluyorum.
hayir onu denemek icin hicbir zaman yapmayacagimi evlenmeye sakladigimi soyledim ve uzuldu ama kabul etti ben seni cok seviyorum bunun icin vazgecmem senin kararin saygi duyuyorum dedi, ben kendim cinsellik yasamak istiyorum onu seviyorum ve istiyorum beni engelleyecek bir sey de yok aslında ama sadece endise duyuyorumhayir deme sansin var mi sence? hayir desen adam seninle devam eder mi? sen benim kafa yapima uymuyorsun ihtiyacim var bu ihtiyacimi seninle gidermek istiyorum sen hayir diyorsun ayrilalim diyecek.. bundan korktugun icin mi kendini ikna etmeye calisiyorsun cinsellige?
Oturur elbette fikirlerin.Evet su anda da sevgilimin etkisinde kaldim.. Peki ne yapmaliyim bir gun kararlarim oturur mu sizce? Ve cinsellik yasamak da istiyorum aslinda yani tamamen etki altinda kalmak da denemez.
Kendime ne sormaliyim sizce? Neleri dusunmeliyim nasil cikarim bu akil karmasasindan?
Tesekkur ederim haklisiniz..Oturur elbette fikirlerin.
Acele etmene gerek var mı bu konuda?
Kaçan, göçen birşey, yok.
Dusunecegim bunlari.. Sirf icimde suphe var diye simdiye kadar yapmadik zaten ortamim oldu bircok kez ama yapmadım. Yine ortamim olacak biliyorum o yuzden onceden karar vermek istiyorum ki pisman olmayayim o an karar vermiyim yani anin etkisiyle. Dediklerinizi dusunecegim bu sorulara cevap arayacagim degerli fikirleriniz icin tesekkur ederim1-Cinselliğimi mi yaşamak istiyorum yoksa doğru insanla cinsellik yaşamak mı?
2-Bakire kalmam için en güçlü gerekçem nedir?
3-Doğru insan tanımım nedir?
4-Bugünkü erkek arkadaşım doğru insan tanımıma uyuyor mu?
5- Evetse dön soru 2 hayırsa dön soru 1
Son olarak eğer içinden bir ses hayır diyorsa sen de hayır de. Bu olay için değil hayatın geneli için bir tavsiye bu.
Öf kuzum ben ne diyorum sana sen ne diyorsun bana ya.. Sen kafanda kendni zaten şartlamışsın belli ki yaşayacaksın cinselliği.. Yaşa ama dikkatli ol diyorum.. Ayrıce prezervatif bütün cinsel hastalıklara karşı koruma sağlamıyor. Haa birde şu var.. Bekarete önem veren veya vermeyen erkeğin muhafazakarlıkla alakası yok.. cok modern bir ailede büyümüş bir erkek de bekarete önem verebilir.. Muhafazakar yaşan bir erkek de bunu umursamayabilir.. Diyorum ya. Bu hayat senin hayatın ve yaşamadan hiçbirşeyi tecrübe edemeyeceksin. Ben sadece bir ablan olarak sana yapma diyorum.. Gerisini sen bilirsin..Sirf bu yuzden cinsellik yasamayayim mi ki yani herkes yasiyor kimse de hamile kalmiyor evlenecegim ne malum belki evlenecegim biri cikmayacak karsima o zaman olene kadar cinsellik yasamayayim mi
Muhafazakarlikla alakasi yok mu gerçekten? Sasirdim acikcasi. Sizin yapma deme sebebiniz hamile kalma ihtimali mi peki yoksa baska sebepler de mi var varsa nedir?Öf kuzum ben ne diyorum sana sen ne diyorsun bana ya.. Sen kafanda kendni zaten şartlamışsın belli ki yaşayacaksın cinselliği.. Yaşa ama dikkatli ol diyorum.. Ayrıce prezervatif bütün cinsel hastalıklara karşı koruma sağlamıyor. Haa birde şu var.. Bekarete önem veren veya vermeyen erkeğin muhafazakarlıkla alakası yok.. cok modern bir ailede büyümüş bir erkek de bekarete önem verebilir.. Muhafazakar yaşan bir erkek de bunu umursamayabilir.. Diyorum ya. Bu hayat senin hayatın ve yaşamadan hiçbirşeyi tecrübe edemeyeceksin. Ben sadece bir ablan olarak sana yapma diyorum.. Gerisini sen bilirsin..
Bu kişinin düşünce yapısına göre deığişen birşey o yüzden muhafazakarlıkla veya modernlikle alakası yok.. Hazır değilsin.. Bugün cinsellik yaşasan yarın pişman olabilirsin.. Her ne kadar ben modernim desen de hala ailenin etkisi altındasın.. Pişmanlık duyacaksın.. Eğer içinde en ufak bir şüphe olmasaydı burada konu açmazdın yaşar geçerdin cinselliğini. Ama açtığına göre sorgula kendini.. Birde sevgilinin seni gerçekten ne olarak gördüğüne emin ol.. Şöyle ki bir erkek yaşar geçer ama sonucunu bir kadın çeker.. Yaşayıp beni kabul eden birisini bulabilir miyim diye kendini ve hayatını strese sokmak yerine yaşama diyorumb yaşayacaksan da tamamen hazır olup yaşa diyorum.. Aklında evlilik varsa eşin ile yaşaman daha güzel bence.. Korku yok, endişe yok, pişmanlık yok.. Hayat böyle daha güzel olmaz mı?Muhafazakarlikla alakasi yok mu gerçekten? Sasirdim acikcasi. Sizin yapma deme sebebiniz hamile kalma ihtimali mi peki yoksa baska sebepler de mi var varsa nedir?
BilmiyorumSevişmeye neden bu kadar anlam yüklüyoruz kızlık zarı olmasaydı yine bu kadar anlam yüklermiydik
Çünkü erkekler eleştirilmeyi sevmezler.Bilmiyorum
Sorunu tam anlayabildim mi emin değilim. Neden bakire olmayan biriyle evlenebilecek olan bir erkek muhafazakar aileden gelen bakire olmayan bir kadınla evlenmesin ki? Yani iki çeşit erkek vardır ya bekareti önemsemeyen ya da önemseyen. Ayrıca bekareti önemsemeyen erkeklerin de modern ailelerden geldiği gibi bir yanılgıya kapılmışsın bence. Ailesi muhafazakar olup bekareti önemsemeyen de çok fazla erkek var. Tam tersi şekilde görsen aaa çok modern aile diyebileceğin bir ailenin oğlu da evleneceğim kadın bakire olsun diyebilir.Öncelikle herkese merhaba, ben üniversite öğrencisi bi genç kızım. Buyuksehirde yaşıyorum iyi bir okuldayim cevrem iyi. Yakın zamanda bir erkek arkadaşım oldu ve haliyle hayatıma yeni bir alan eklendi, cinsellik. Henüz bir şey yapmadık ama olabileceğini biliyorum ki erkek arkadaşımla ayrılsam bile genel olarak hayatımda ne yapacağımı düşünüyorum bu konuda. Etrafımda cinsellik yaşayan birçok kız var ancak genelde modern ailelerden geliyorlar. Ben muhafazakar bi ailede büyüdüğüm için sanki bakire olmamak hep yargilanir gibi hissediyorum. Ilerde baska biri bana bu konuda sıkıntı cikarirsa ya da bakire degilim diye eglenip geceyim gozuyle bakarsa diye korkuyorum. Aslinda dedigim gibi cevrem cok modern ancak kucukken yetistirildigim cevreden dolayi hala oyle hissediyorum sanirim. Bir yandan da belli bi dusunceye ulasamamis erkekle ben evlenmek istemem yani buna takan biriyle. Birçok baslik okudum bunu umursamayan cok erkek oldugu soyleniyor ki bence de oyle ancak sizce evlenirken ailem sorun olur mu bu konuda. Bekareti takmayan erkekler genelde modern ailelerden geliyorlar bu yuzden benim aileme sahip olan biriyle evlenmek istemezler gibi geliyor. Bu konuda etrafinizda gordugunuz ornekler nelerdir sizce kendi dogrularimla yasayip kendim gibi bir erkek bulabilir miyim ve ailem sorun olur mu yoksa sorun olmaz mi boyle bir durumda. Simdiden tesekkurler cevaplarinizi bekliyorum ve lutfen dine baglamayin cunku dindar degilim.