Verdiğiniz cevapla bile böyle bir konuda sorumluluk alabilecek olgunlukta olmadığınızı gösteriyorsunuz. Siz daha kendinizi ve ne istediğinizi bile tam olarak bilmiyorsunuz aslında, ailenizi cinsellik konusunda açık olmamakla eleştirirken, özünde bir yanınız onlar gibi düşünüyor, kaldı ki 19 yaşında eğitim görem bir kızın cinsellik yaşamama nedeni kesinlikle koca bulamam , evlrnemem olmamalı.
Öncelikle şu serbest cinsellik yaşayan moderndir görüşünü kafanızdan atmalısınız. Modernliği bununla bağdaştırnak sadece cahillerin yapacağı birşeydir. Cinsellik sadece tercihtir, kimisi evleneceği insanla yaşamak ister, kimisi aşık olduğu insanla, kimisi içince sadece insani bir ihtiyaçtır ve karşı cinsi beğenmesi yeterlidir, bu tercihleri kimseyi bağnaz yapmadığı gibi, modernde yapmaz.
Öncelikle cinsellik yaşayacaksanız sonuçlarını da peşin peşin kabul edeceksiniz, hamile bile kalsanız partnerinizin sizle evlenme zorunluluğu olmadığını bilecekseniz, bunun yaşadığınız toplumda tabu olduğunu, toplumun bir kesimi için önemli olduğunu, bu nedenle karşı cinsle ilerde sıkıntı yaşayabileceğinizi bileceksiniz, ailenizin sizi destekleyen bir dünya görüşü yoksa hem ekonomik hemde sosyal yönden kendinize yetebilecek gücünüz olmalı. Sizinle benzer aile yapılarımız var, sana bir 16 yıl sonradan sesleniyorum, anlık hevesler için geleceğini yakma, bende muhafazkar bir aileden geliyorum, iyi bir üniversiteden mezun oldum, iyi bir işim var, bunları böbürlenmek için yazmıyorum, bundan 17 yıl önce İstanbula üniversiteye geldiğimde aynı yurtta kaldığım ya da beraber okuduğum senin gibi çok arkadaşım oldu, benzer aile yapılarından geldiğim arkadaşlarım ben ailem gibi değilim iyi bir okul okuyorum, farklı bir çevrem olacak havası ile ve seninde övündüğün gibi çok güvendikleri güya modern erkek arkadaşlarının yönlendirmeleri ile yaşadılar bazı şeyler, ama hayat herkese eşit olmadı, bir elin parmağını geçmeyecek kadarı, dediğin gibi düzgün evlilikler yaparken, büyük bir kısmıda güvencesi olmadan yaşadıkları cinselliğin bedelini ağır ödediler, hamile kalıp bebek aldıranda oldu, ailesi duyup okuldan alınanda, erkek arkadaşlarından büyük kazıklar yiyende, hatta habersiz çekilen görüntüleri internete düşen bile oldu, bunlar ucuz türk filmi senaryosu gibi görünsede malesef ülke gerçekleri, iş hayatında da önünü ardını düşünmeden, güvence olmadan cinsellik yaşayan kızların yaşadıkları sıkıntıları bizzat gördüm.
Daha 19 yaşındasın, ne kadar kendine aklına güvensende, daha ne hayatı ne de erkekleri gerçek anlamda tanımıyorsun. Ailen sana muhafazkar yapılarına rağmen bir şans vermiş okumana destek olmuş, sen bu fırsatı değerlendir, okulunu oku, gez dolaş, kendini geliştir, geleceğini kur, erkek arkadaşların tabi ki olsun ama sonuçlarını şuan için göğüsleyemeyeceğin şeyler yaşama, zaten iş güç sahibi olup, kendi hayatının sorumluluğunu alınca eğer sonuçlarını kabullenirsen istediğini istediğinle yaşarsın,en azından ters bir durumla karşılaştığında da benim kararım diye arkasında durabileceğin maddi manevi gücün olur.
Bir büyüğün olarak söylüyorum, hayata, erkeklere, cinselliğe ve evliliğe çok yanlış pencerelerden bakıyorsun. Cinsellik= modernlik değildir. Hani demişsin ya 19 yaşındayım evlilik takıntım normal diye hiç normal değil, 19 yaşında bir kızın cinsellik yaşamama nedeni evlilikten ziyade geleceğinden kariyerinden endişe etmesi, bunları tehlikeye atmaması olmalı. Yoksa evlenmemek dünyanın sonu değil, ama bu nedenle ailen tarafından eğitimin engellenirse bu senin için dünyanın sonu olur.