- 1 Şubat 2015
- 3.384
- 8.626
-
- Konu Sahibi elifsu0225
sorunun yanıtı diyelim ki "bacakların"
sonra ne olacak?
"başka biriyle ilgilenen erkegin derdinin kaynagı evdeki kadınlarmıs" gibi bir anlam çıkıyor yazdıgınızdan ve eger oyle ise en az konusahibinin yaptıgı kadar yanlış bir genelleme olur.
Eşiniz kızlara gülümseyince sempatik, kızlar gülünce yılışık, o yüzük takmayınca kişiliğe saygı, kızlar bekar olunca yüzsüz... hımm peki.
Akşam akşam çok güldürdünüz beniAyy kocamı kapacaklarKocam da kocam Kocişim
Eşiniz kızlara gülümseyince sempatik, kızlar gülünce yılışık, o yüzük takmayınca kişiliğe saygı, kızlar bekar olunca yüzsüz... hımm peki.
anlatamıyorum galiba.. görüşmeler işle kurslarla fln ilgili. eşim gerekirse ararım dedikten sonra; kızda bir daha ararsa sizi üzmemek adına acmam dedikten sonra hala nasıl acıyor.. ben mi yanlış anlıyorum ya.. eşim bana konuşmaları ve hareketleriyle, bazen yanımda olan kurs görüşmelerinde bi sıkıntı olmadığıyla ilgili güven verdiği için sorunu karsı tarafta aramaya baslıyorum
burda kastettiğim şey şu: adamın gözü dışarda. etrafa karşı şahane çift rolü yapıyor olsa da, flörtöz bir adam.
gidin bu sorunun cevabını kocanızdan alın anlamında yazmadım o yazdığımı.
konu sahibi bu cevabı kendi kendisine verebilir.
"sizde aşk ve heyecanı eksik buluyor, bekar kadınlara mütemadiyen "ben boştayım" sinyali veriyor." anlamında yazdım.
gördüğüm duyduğum olaylar çok var bu konuda..mesela marketteki kasiyer kızın gülümsediğini görmedim, eşimin yanında ben varken dahi gözümün önünde adamı kesiyor, gülerek sohbet etmeye calışıyor. eşimin katıldığı kurstaki bi kız arayıp X bey hadi beni alın da çıkıcaktık ya gezmeye kursiyer arkadaslarla diyebiliyor. kurstan tanıdığı baska biri mezuniyetinde plaketimi ve çiçeğimi X versin istiyor.. eşimin iş geregi veya sosyal ortam geregi tanışıp tel. nosunu aldıgı bayanlardan bekar zannettm de, çok etkilendim de, yok aşık oldum da, evlenecegim kişiyi buldum dedm de neler neler..bunlar benim şahit olup hatırladıklarımdan..
eşimin nasıl biri olduguna gelince.. son derece aktif, girişken, sempatik, hoşsohbet, kibar, karizmatik...işi parası da arabası da var tabi. yani adam böyle ve evli..onu değiştirmekten ziyade böyle kabul ettim,çünkü herkesin kişiliği özeldir.. adam böyle diiye asılmak, yapışmak mı gerekiyor.. bazı sosyal ortam veya iş geregi olan kurslar, görüşmeler, toplantılar oluyor diye böyle mi olmalı? ben abartıyorsam eleştiriye acığım..
facete alenen evli oldugumuz yazar, resimlerimiz vardır her zaman.eşimin whats uppta bile.. whats uppı facei olan bi kızın 3 yıl boyunca eşimin evli oldugunu anlayamayıp, sık aramasından şüphelenip görüştüğümde eşinizi bekar zannettim diye aptallığını savunmasına ne denir..eşim bu kadar sosyal ve girişkenken biz aile olarak son derece mtlu, nazar olacaz diye korkan, imrenilen bir konumdayız.. o da ben de herseyi dengelemeye calışıyoruz.. mutlulugumuzun devamı için herseyi yaptıgımızı düşünüyorum. ama bu bekar kızların bu kadar saf ve yılışık olması çok canımı sıkıyor.
eşim yüzük takmıyor.saat dahi istemiyor. ne dedimse yüzük taktıramadm. ve ilk tanıştığı ortamda da hemen ben evliyim demiyor tabi.. yani adam 30u gecti. konuşmada benden ve çocuklarımızdan bahsediyor tabi,ama bu ilk anda olmayınca bekar zannettim etkilendim zırvalarından bıktım gercekten..bu konuda yargılamadan yorum yapmanızı bekliyorum.. bu tür kızlara karsı nasıl biir tavır takınmam ve eşimin bu asırı sosyalliğini az da olsa hafifletebilmem için tavsiyelerinizi bekliyorumm..
evet hasetimizden ve sevgisizliğimizden konu sahibinin çok normal tepkisine abuk sabuk yorumlar yapıyoruz.
şöyle konularda da ille olayı kişiselleştirip "böyle yazıyorsunuz çünkü şöyle büyümüşsünüz" insanları çıkıyor ya onları Freud'a havale ediyorum.
kimin saldırgan üslubu?Mesele fikriniz değil, üslubunuz. Sevgisizliğinizi gösteren şey saldırgan üslubunuz. Doğrudan kimseye yazmadığım halde üzerinize alınmanız bile kişilikteki kocaman bir gedik aslında. Freud sevgiden hemen hemen hiç bahsetmez ayrıyeten, başka psikoanalizci öğrenin Freud adı görmekten de bıktım :)
bu saldırganlık değil mi sizce? tek bir kişiyi hedef almadınız, tam tersine sizin gibi düşünmeyen herkesi "sevgisiz büyümüş" diyerek genellediniz ki konu sahibine yönelik de bir saldırı yoktu ortada. insanlar sadece olayı diğer açıdan görmeyi reddeden konu sahibine sorunun kocasında olduğunu anlatmaya çalışıyordu ki ortada kocasının etrafındaki "tüm" bekar kadınları "yılışık" ve "rahat" tanımlayan bir konu sahibi var, tepkilerin biraz sert olması gayet normal bana göre.Yeter tamam vurmayın öldü öldü. İlla her konu açanı, açtığına pişman edeceksiniz. Ne kadar sevgisiz büyümüş insan varsa burda.
Erkeklerimizi korumamız mı lazım? Oraya kadar okudum sonrasına odaklanamadım cümlenin sonunu görünce...Bazı kızlar için sevgilisi yada eşi olan erkekler daha cazip geliyor. Kadının içnde diğer kadını yenebilme dürtüsü ortaya çıkıyor kendi içindeki hırslar mı dersiniz ego tatmini mi dersiniz ne derseniz deyin. bazı hemcinslerimizin hoşuna giden bir durum. Bile bile -evli ama olsun ,sevgilisi var amaaan napiyimm- adı altında yılışan çok kadın tanıdım. Bunun önüne geçemiyoruz malesef yada önüne set kurup erkeklerimizi onlardan koruyamıyoruz.
Ama sanırım her insanda olabileceği gibi eşinizin de diğer insanlar tarafından beğenilmek hoşuna gitmiş gibi görünüyor.Bu duruma sizin yapabileceğiniz bişi malesef yok. Bu durumu düzeltse düzeltse eşiniz düzeltir. Düzeltmediğine göre hoşuna gidiyor gibi sanki.