- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
-
- Konu Sahibi elifsu0225
tabii ki yol gösterelim. nitekim gösterdik de. sorununu yalnızca eşiyle halledebilir.Evet haklısınız zaten ben de sizler gibi eşte bir problem olabileceğini düşünüyorum daha önce yazdıklarıma bakarsanız göreceksiniz
Ben size paralel bir dusuncedeyim ancak böyle insanlar da var diye örnek de verdim burada tam olarak bilemeyiz ama kadına yol gösterelim kırıp dökmeyelim demek istedim
yani eşine bir kız asılıyorsa sorun kadında dersin. aradan zaman geçer biri daha asılır hay Allah benim herif evlenince kıymete bindi dersin ama üçüncüde de kocanı çekip hayırdır senin kaşın gözün ayrı mı oynuyor diye sormak icap eder ya.Aynen tam bunu demek istedim işte :) İnsanın inanmak istediği eşinin sadık olduğudur tabi ki ama buna inanıp hiç acaba demeden çevreyi suçlamak kolaya kaçmaktır. Ben de aynen senin gibi düşünürüm, bir sorgularım noluyor, acaba ben bir yerde bir şey mi kaçırdım diye. Sormak sorgulamak lazım her şeyi. Hani böyle kişiler yok değil demiyorum ama sürekli bu tarz olaylar oluyorsa bir de duruma objektif gözle bakmak gerekir, insanın içine bir şüphe düşer,düşmeli.
Bravo bence konu sahibi artık anladı çünkü son yazdığında bunu soruyordu eşimle nasıl halledebilirim diyordutabii ki yol gösterelim. nitekim gösterdik de. sorununu yalnızca eşiyle halledebilir.
ama konu sahibi diyor ki ben bu bekar kızlara ne yapayım diyor.
e o böyle sorunca da saçını başını yol bacımdan başka bir fikir gelmiyor açıkçası aklıma. konu sahibi sorunun eşinde olabileceğini kabul etmediğinden gelen tüm önerilere de kulak tıkıyor. konu ondan bu kadar uzadı.
yoksa elbette evli olduğunu bile bile komşunun tavuğu komşuya kaz görünür mantığında olan kadınlar da var ama buradaki örneklerde yok sadece.
Evet. Biz boşuna mı aldık erkekimizin tapusunu(!)eklemeden geçemeyecegim;
nedir bu "evli" erkek/kadın muhabbeti?
biz nikah kıymadık diye adamdan mı sayılmıyoruz?
yoksa sevgililerimiz mi bakılmayacak kadar çirkin
yerinizde olsam eşime -geç kalmış olsam dahi- tek eşililik/cok eslilik ile ilgili dusuncelerini sorardım,
tek eşlilik konusunda net degilse her an yapabilir zaten,
boşuna kimin gülümseyip gülümsemediginin çetelesini tutmayın.
tabi ki eşimin tanıştığı her kız bını yapmıyor. bir sürü bayanla karsılaşyorr, tanışıyor, bazen birlikte calışıyor ama bazı kızlar böyle.aslında saysam onu gecmez tanıdıgım bu tür kızlar ama bir tanesinin çıkıp ilk basta bekar zannedip de etklendim demesi bile fazlasıyla can sıkıcı. genel olarak eşimi de tamamen savunmuyorum bu konuda..daha fazla temkinli olabilir..
o bahsi gecen kızla 3 yıl önce bir iş görüşmesinde tanışmış, telefon numaraları alınmış ama kız eşimin bekar oldugunu zannetmiş hep.. sonra cagrılarda gördüğümde şüphelenip aradım, eşinizin evli oldugunu bilmiyordum, yanlış anlamayıp eşinizle olan görüşmelerimzde asla kalbe dayalı seyler olmalı, iş geregi veya bi konu olup görüştüğümüzde arada bir sohbet te ediyoduk tabi, nasılsın ne var ne yok gibi ama hiç ask ve evlilik konuları gecmedi dedi.
Evde karıcım karıcım diye gezip dışarıda çevresindeki kadınlara prim yapmak için (Bu arada prim yapmak deyim olarak kullanılır, para kazanmakla ilgisi yoktur bunu da not düşeyim de) aman bıktım o kadından diyen adamlar azınlıkta değilken kimse kimse hakkında genelleme yapmasın bence.
Evet sadakat yüzükle olmuyor.
Fakat öyle insanlar var ki ben samimiyim sosyalim girişken biriyim işte yanlış anlaşılıyorumun arkasına saklanıp gizli gizli flört edebiliyorlar.
Konu sahibi, siz bunca uyarı ve lafı o bekar kızlara değil de "kendine çeki düzen ver yanlış anlaşılmandan kıskançlık krizlerine giriyorum" diyerek eşinize harcasaydınız şimdi burada bu kadar eleştiri almazdınız.
Ayrıca siz genelleme olarak BEKAR KIZLARI YARGILARKEN burada size zıt düşen eleştiri ve uyarıları YARGILANIYORUM diye kabul etmiyorsunuz farkında mısınız?
İğneyi kendinize ve eşinize batırın, gerekirse çuvaldızı batırırsınız gereken kişilere..
NOT. Evliyim..
Evet. Biz boşuna mı aldık erkekimizin tapusunu(!)
Ah bi' de evli kadınları kahveye çağırmak bahanesiyle kocaya yaklaşma harekatı yapan kadınlar var mesela.
Fakat nikah cüzdanını aldığınız zaman olay tamamdır. Ahlak, anlayış, yaşam felsefesi falan resetleniyor o zaman :)
"ayy yetişin, kocişimi kapacaklar
tüm bekar kadınlar kocişime hasta"
özetle derdiniz bu.
bence eşinize bir sorun, sizde neyi eksik buluyor da, bekar kadınlara mütemadiyen "ben boştayım" sinyali veriyor.