bekar kızlar evli erkeklere karşı nasıl bu kadar rahat?? :(

Evet haklısınız zaten ben de sizler gibi eşte bir problem olabileceğini düşünüyorum daha önce yazdıklarıma bakarsanız göreceksiniz
Ben size paralel bir dusuncedeyim ancak böyle insanlar da var diye örnek de verdim burada tam olarak bilemeyiz ama kadına yol gösterelim kırıp dökmeyelim demek istedim
tabii ki yol gösterelim. nitekim gösterdik de. sorununu yalnızca eşiyle halledebilir.
ama konu sahibi diyor ki ben bu bekar kızlara ne yapayım diyor.
e o böyle sorunca da saçını başını yol bacımdan başka bir fikir gelmiyor açıkçası aklıma. konu sahibi sorunun eşinde olabileceğini kabul etmediğinden gelen tüm önerilere de kulak tıkıyor. konu ondan bu kadar uzadı.
yoksa elbette evli olduğunu bile bile komşunun tavuğu komşuya kaz görünür mantığında olan kadınlar da var ama buradaki örneklerde yok sadece.

Aynen tam bunu demek istedim işte :) İnsanın inanmak istediği eşinin sadık olduğudur tabi ki ama buna inanıp hiç acaba demeden çevreyi suçlamak kolaya kaçmaktır. Ben de aynen senin gibi düşünürüm, bir sorgularım noluyor, acaba ben bir yerde bir şey mi kaçırdım diye. Sormak sorgulamak lazım her şeyi. Hani böyle kişiler yok değil demiyorum ama sürekli bu tarz olaylar oluyorsa bir de duruma objektif gözle bakmak gerekir, insanın içine bir şüphe düşer,düşmeli.
yani eşine bir kız asılıyorsa sorun kadında dersin. aradan zaman geçer biri daha asılır hay Allah benim herif evlenince kıymete bindi dersin ama üçüncüde de kocanı çekip hayırdır senin kaşın gözün ayrı mı oynuyor diye sormak icap eder ya.
tamam evli değiliz de biz de dün doğmadık, çok şükür az buçuk sevgilimiz oldu, bu işler nasıl yürür biliyoruz sanırım.

tabii ki yol gösterelim. nitekim gösterdik de. sorununu yalnızca eşiyle halledebilir.
ama konu sahibi diyor ki ben bu bekar kızlara ne yapayım diyor.
e o böyle sorunca da saçını başını yol bacımdan başka bir fikir gelmiyor açıkçası aklıma. konu sahibi sorunun eşinde olabileceğini kabul etmediğinden gelen tüm önerilere de kulak tıkıyor. konu ondan bu kadar uzadı.
yoksa elbette evli olduğunu bile bile komşunun tavuğu komşuya kaz görünür mantığında olan kadınlar da var ama buradaki örneklerde yok sadece.
Bravo bence konu sahibi artık anladı çünkü son yazdığında bunu soruyordu eşimle nasıl halledebilirim diyordu
Son olarak eşiyle konuşarak rahatsızlıklarını dile getirmesini asla diğer insanlarla muhatap olmaması gerektiğini söylemek istiyorum

Yapılan yorumların hiçbirini okumadan direk mesajına istinaden cevap yazıyorum.

herşeyden önce eşinden emin olman gerek. yüzük takmayışı bile bence başlı başına bir soru işareti. ben pek çok evli, nişanlı erkeğin bir aksesuar takmaktan keyif aldıkları için o alyansları taktıklarını sanmıyorum. benim nişanlım da ne saat ne yüzük hiçbir şeyden hoşlanmayan biriydi. ancak alyansımızı severek takıyor. çünkü onun anlamı, değeri başka. hadi diyelim hiçbir şekilde takmıyor, bana nedense evli olduğunu ilk etapta söylemiyor ve karşı cinsle bir şekilde flörtleşmekten hoşlanıyor gibi geldi. bu flörtleşmek lafını da yanlış anlamayın, illa ileri bir şeyler yaşamak anlamında söylemiyorum. bazı insanlar böyledir, hayatında biri de olsa, onu sevse de karşı cinsle flörtleşmek onun için bir keyiftir ve bunu sosyalleşmek adı altında yapar. kimi ileri götürür kimi götürmez. eşinin götürüp götürmediğini bilemem ama bence açık olan bir şey var ki, keyif alıyor. keyif almasa ve bunu belli etmese o kızla 3 yıl boyunca konuşmazdı en azından.

eklemeden geçemeyecegim;

nedir bu "evli" erkek/kadın muhabbeti?
biz nikah kıymadık diye adamdan mı sayılmıyoruz?
yoksa sevgililerimiz mi bakılmayacak kadar çirkin :KK53:

yerinizde olsam eşime -geç kalmış olsam dahi- tek eşililik/cok eslilik ile ilgili dusuncelerini sorardım,
tek eşlilik konusunda net degilse her an yapabilir zaten,
boşuna kimin gülümseyip gülümsemediginin çetelesini tutmayın.
Evet. Biz boşuna mı aldık erkekimizin tapusunu(!)
Ah bi' de evli kadınları kahveye çağırmak bahanesiyle kocaya yaklaşma harekatı yapan kadınlar var mesela.
Fakat nikah cüzdanını aldığınız zaman olay tamamdır. Ahlak, anlayış, yaşam felsefesi falan resetleniyor o zaman :)

tabi ki eşimin tanıştığı her kız bını yapmıyor. bir sürü bayanla karsılaşyorr, tanışıyor, bazen birlikte calışıyor ama bazı kızlar böyle.aslında saysam onu gecmez tanıdıgım bu tür kızlar ama bir tanesinin çıkıp ilk basta bekar zannedip de etklendim demesi bile fazlasıyla can sıkıcı. genel olarak eşimi de tamamen savunmuyorum bu konuda..daha fazla temkinli olabilir..
o bahsi gecen kızla 3 yıl önce bir iş görüşmesinde tanışmış, telefon numaraları alınmış ama kız eşimin bekar oldugunu zannetmiş hep.. sonra cagrılarda gördüğümde şüphelenip aradım, eşinizin evli oldugunu bilmiyordum, yanlış anlamayıp eşinizle olan görüşmelerimzde asla kalbe dayalı seyler olmalı, iş geregi veya bi konu olup görüştüğümüzde arada bir sohbet te ediyoduk tabi, nasılsın ne var ne yok gibi ama hiç ask ve evlilik konuları gecmedi dedi.

Canım kızda tuhaf bir durum göremedim ben kusura bakma.
3 sene konuşup evli olduğunu bilmiyorsa bu eşinden kaynaklanıyor.
Eşin bana hiç güven vermedi.

Bir erkek tanidigim isyerindeki erkek arkadaslari baya baya kadinlarla flört ettigini söylemisti.
Gerisi gelmiyormus ama gönül eglendiriyorlarmis. :KK53:
Vay be neler var dedim. Sizin esinizde öyle herhalde.. 3 yil ne demek..
Flört ederek tatmin ediyor kendisini sanirim.

Evde karıcım karıcım diye gezip dışarıda çevresindeki kadınlara prim yapmak için (Bu arada prim yapmak deyim olarak kullanılır, para kazanmakla ilgisi yoktur bunu da not düşeyim de) aman bıktım o kadından diyen adamlar azınlıkta değilken kimse kimse hakkında genelleme yapmasın bence.
Evet sadakat yüzükle olmuyor.
Fakat öyle insanlar var ki ben samimiyim sosyalim girişken biriyim işte yanlış anlaşılıyorumun arkasına saklanıp gizli gizli flört edebiliyorlar.
Konu sahibi, siz bunca uyarı ve lafı o bekar kızlara değil de "kendine çeki düzen ver yanlış anlaşılmandan kıskançlık krizlerine giriyorum" diyerek eşinize harcasaydınız şimdi burada bu kadar eleştiri almazdınız.
Ayrıca siz genelleme olarak BEKAR KIZLARI YARGILARKEN burada size zıt düşen eleştiri ve uyarıları YARGILANIYORUM diye kabul etmiyorsunuz farkında mısınız?
İğneyi kendinize ve eşinize batırın, gerekirse çuvaldızı batırırsınız gereken kişilere..

NOT. Evliyim..

katılıyorum. "sosyal olmak" ayrı bir kavram, "flörtöz olmak" ayrı bir kavram. sosyal bir kişi, karşı cinsle olan ilişkilerinde aradaki mesafeyi korur. ama flörtöz bir kişi bunu yapmaz. konu sahibinin eşi sosyal değil, flörtöz bir karaktere sahip esasen.

İyi de bekar kiz evli degilki,adam evli.onun yapmamasi sorumlulugunun bilincinde olmasi utanmasi gerekir..herkes kendinden sorumludur.kizlara niye tavirlisin?ben kizlar evli adamla olsun demiyorum ama utanmasi gereken evli olupta iliski arayanlarda suc diyorum

Evet. Biz boşuna mı aldık erkekimizin tapusunu(!)
Ah bi' de evli kadınları kahveye çağırmak bahanesiyle kocaya yaklaşma harekatı yapan kadınlar var mesela.
Fakat nikah cüzdanını aldığınız zaman olay tamamdır. Ahlak, anlayış, yaşam felsefesi falan resetleniyor o zaman :)

ironiyle baslayınca kahveye çağırmayı da "erkeklerin gittigi kahvehane" olarak okudum önce :confused: :KK70: sonradan anladım.

bu konu gercekten akla zarar... :KK43:

hayal dünyamız kocaya sinsice yaklasan komsularla sınırlı olsa yine iyi,
daha 1 hafta önce bekarken yedigimiz içtigimiz ayrı gitmeyen "en iyi arkadasım" dedigimiz kadınlar nikahtan sonra birden bire koca avcısına dönüşüyor, ahlaksızlıgın vucut bulmus hali oluyor, selam vermek bile istemiyoruz... :63:

hepinizin yorumlarını dikkatle okudum bayanlar.. yazdıklarımla alay edenler, konuyla alay edenler, konuyu genellediğim yargısına varanlar.. sorun eşinde diye bağırıyorsunuz peki olayı çözdünüz de tavsiye nerede? konuyu actığıma da acacagıma da pişman oldum tabi.. marketteki o kasiyer aalışveriş yaptığımız nadir zamanlarda suratı asıksa ve eşimi gözümün önünde kesiyosa; kredi kartını uzatırken gözünü ayırmadan eşime bakıyosa suç eşimin veya benim değil mi? bi bekar bunu yaptı dedim diye bütün bekarlar böyle mi demişim de topa tutuyosunuz. derdimi yazdım diye dert katıyosunuz ya..
yüzük meselesini anladık, taksa hiç kimse bekar zannetmeyecek ve böyle seyler hiç olmayacak.. konu evet sorunun en büyük kaynagı da eşimin rahat tavırları..zaten bunu kabul ederek hem eşime nasıl davranabileceğim, hem de bu bazı yılışık kızlara karsı nasıl bir tavır takınsam da etkilenmeyecegim konusunda fikir istemekken hal geldi basıma..

Bütün kadınlar eşine hasta, bütün kadınlar eşinin peşinde biscolata reklamından çıkmış mübarek hey Allahım!
Neden bunlardan karşı tarafı sorumlu tutuyorsun? Kocan araya mesafe koymuyor demek ki. Koysa yapamazlar hatayi mükemmel kocanda ara. Bekar sandım dediklerine göre parmağında yüzük yok bekar bir erkek gibi davranıyor. Zaten konu başlığın hepten saçma evli kadın olsa rahat davranarak mi yani? Nedir şu bekar kadınların senin gibi zihniyetlerden çektiği.

Esinizin karsisina gecin ve sorun ona
Baska kadinlarla flört etmek hosunami gidiyor?
Ben yapsam kendini nasil hissedersin?
Bir eksiklikmi hissediyorsun evliligimizde?
Vs vs
Düsünmesini ve empati kurmasini saglayin.
Tamamen haksiz da degilsiniz tabiki kani bozuk insanlar mevcut.
Ama yinede esinizde bitiyor hersey. Izin vermeyebilir istese.

bence sorun sadece kızlarda değil eşinizde de var gibi. bütün kızların ona asılması çok garip. demek ki yüz veriyor. yüz vermese kimse o kadar yılışmaya cesaret edemez.

"ayy yetişin, kocişimi kapacaklar
tüm bekar kadınlar kocişime hasta"

özetle derdiniz bu.
bence eşinize bir sorun, sizde neyi eksik buluyor da, bekar kadınlara mütemadiyen "ben boştayım" sinyali veriyor.

"ayy yetişin, kocişimi kapacaklar
tüm bekar kadınlar kocişime hasta"

özetle derdiniz bu.
bence eşinize bir sorun, sizde neyi eksik buluyor da, bekar kadınlara mütemadiyen "ben boştayım" sinyali veriyor.

sorunun yanıtı diyelim ki "bacakların"
sonra ne olacak?

"başka biriyle ilgilenen erkegin derdinin kaynagı evdeki kadınlarmıs" gibi bir anlam çıkıyor yazdıgınızdan ve eger oyle ise en az konusahibinin yaptıgı kadar yanlış bir genelleme olur.

X