Bekar Anne Olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben bişey merak ediyorum. mesela hayallerinizde çocuk sahibi olmak varmıydı?
mesela şu an zamanı değil diye bu çocuğu aldırdığınızda ileride evet şimdi zamanı deyip yeniden çocuk sahibi olmak istiyor musunuz?
eğer hiç çocuk istemicekseniz hiç anne olmak istemiyosanız aldırın.
ama 3-4 sene sonra yeniden çocuk sahibi olmak isticekseniz boşuna kıymış olacaksınız.
erkek arkadaşınızda olumlu bi insan sanırım. şartlar yeterince uygun şimdiki işinizde iyi ben olsam doğururdum.

Karşına fırsatlar her zaman çıkacaktır. Önemli soru şu; sen bu çocuğun babasını ve çocuğu gerçekten istiyormusun? Etrafındaki herşeyi bir kenara koyarak buna yanıt vermelisin. Nacizane tavsiyem de şu, madem buraya yazdınız buralardaki birkaç konuya girin ve kadınların ne zorluklarla bebek istediğine bakın. Çocuğu doğurmaya karar verirseniz ilerde bu kararsız düşüncenizden bile pişman olacağınızı söyleyebilirim. Bence ne kadar istediğinize bakın ve karar verdiğinizde doğru olduğunu bilirsiniz Dünyada onun üstüne his yok

Şöyle söyleyeyim hiç bununla ilgili bir plan yapmadım ama hiç asla da demedim. İlerleyen zamanda bir gün düşünürdüm belki.

Konuda bebek hazır değilsen aldırın diyenlerin seri eksilenmesi

Ben sizin gibi anne olmaya uzak olsaydım, ailemde yanımda olmayacaksa aldırmaya daha yakın olurdum. Cocuk büyük sorumluluk, sevgi çocuğu olmalı bana göre. Kariyermi diye tereddüttesiniz zaten bu bile annelige hazir olmadığınızı gosteriyor. Anne baba istemeli, onun o tatlı heyecanı stres ve kafa karışıklığı yaratmamali bence.

Katılıyorum size..Boyle bir durumu normalleştirmek bana da doğru gelmiyor

Umarım sizde sizin için en iyi, en hayırlı ve en mutlu olabileceğiniz yolu bulursunuz.

Nikahsız evlilik dışı ilişkiye olan tepkileri yanlış mı?

Katılıyorum size..Boyle bir durumu normalleştirmek bana da doğru gelmiyor
Kime göre neye göre anormal? Kim neyi normalleştirmeye çalışıyor? Bir tane kesin doğrunuz kesin normaliniz var mı? Benim yok. Herkes farklı dini inançlara mensup, aynı dini inanca mensup insanların bile dini yaşama ve yorumlama biçimleri farklı. Herkesin bir dinî görüşü de yok. Herkesin hayat görüşü farklı. Bu durumda kim diğerine sen yanlışsın diyebilir ki? Gelenek, örf, adet diyecekseniz bunlara da sürekli değişen kendini yenileyen organizmalar. Tüm o geleneği, örfü, adeti bugün uygulayacak olsak işimiz yaş. Bu durumda kesin ve net olarak anormal olan, aykırı olan, evrensel ahlak yasasına uygun olmadığı halde normalleştirilmeye çalışılan bir durum da yok. Konunun hiçbir yerinde de benim evli olmadan cinsel ilişki yaşamam ve bebek sahibi olmam sizce doğru mu diye sormadım. Rica ediyorum. Sınırlarımızı koruyalım.

Off yine mi aynı muhabbet.
Evlenmeden cinsellik kime göre neye göre yanlış?
Önceki dönemlerde yaygın değildi diyorsanız, dünya bu kadar gelişmemişti.
İnsan bu kadar kabuğundan çıkmamıştı. Kadınlar hiç bu kadar özgürlüğünü eline almamıştı.
Önceden korku vardı, erkek egemenliği vardı. Bunlar yavaş yavaş siliniyor. Kadın erkekle eşit konuma geliyor.
Önceden böyle bir durum olduğunda erkeğin "elinin kiri", kadının ise en hafifletilmiş tabirle "yollu" oluyordu.
Şimdi böyle birşey yok, olmaması da çok iyi.
Size yanlış geliyorsa "bana yanlış geliyor" diyip kenara çekilmek varken "bu normal değil, normalleştirilmemeli" diyerek hemcinsinizi ötekileştirmeye, anormal göstermeye çalışıyorsunuz.
Cinsellik kadın için de ihtiyaçtır, erkek için de.
Şunu bi aşın artık. Cinsellik dediğimiz şey sadece erkeğin zevk aldığı, hoşlandığı birşey değil.
Öte yandan bir de aldırma diye tavsiye vermişsiniz. Böyle durumda siz olsanız ve aileniz bebeği istemese ahkam kesenlerin çoğu aldırır, buna eminim. İyi o zaman çok aldırmamasını istiyorsanız konu sahibi doğurup size versin siz bakın. Bir insan severek, isteyerek anne olmalı. Bunu en iyi kadınlar bilir. Annelik hiç bitmeyen mesai, ömür boyu sürecek sorumluluk demek. Bu kadın bu sorumluluğun altına girmek istemiyor diye linç yemiş. Olduuu olduu. Klasik lafa gelince mangalda kül bırakmayan canım hemcinslerim alsın kendisi baksın çocuğa.

Konu sahibi bebeği istemiyorsan doğurmak zorunda değilsin. Ama vicdani yükü çok ağır, bir arkadaşım aynı şeyi yaşadı, 3.5 yıldan beri depresyondan çıkamadı. Bebek büyük sorumluluk, eğer bu sorumluluğa hazır değilsen yapacak birşey yok. İyi düşünmelisin, umarım senin için en iyisi neyse o olur.

O işler öyle olmuyor maalesef neyse hanımefendi fikir istemiş. Herkes yazdı benim yazım sizi rahatsız ettiyse okuyun geçin herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil saygı duyun diyorsnz ama hiç saygı duymayan oluyorsnz

Burada yazan, fikir veren, destek olan herkese çok teşekkür ederim. Forumlarda zaman geçirmeyi pek sevmem. Buraya yazarken de çok ümitli değildim. Beklediğimden çok daha yararlı oldu burası benim için. Hem kendime tanıdığım zaman hem burada size anlattıklarım paylaştıklarım sayesinde bu süreç çok daha kolay bir hâle geldi. İki haftalık analiz etme sürecimi burada sizlerin de yardımıyla noktaladım. Bugün sabahtan beri sağlık raporları ve gerekli evraklarla uğraştık. Pazartesi evleniyorum. Yedi ay sonra da bir aksilik olmazsa bebeğimizi karşılıyor olacağız.

Dediğim gibi hiç asla çocuk istemem diyen biri olmadım ama annelik hayalleri de kurmadım. Böyle bir şey olmasa çok sonra belki bebek planı yapmak aklıma gelirdi. Zaten sürekli birlikteyiz, evlilik de imza ve her gün nerede uyanacağımızın önceden belli olması dışında çok bir fark olmayacak gibi. Bundan sonra hayatımızı paylaşmaya bu şekilde devam edeceğiz.

Bu bebeğin annesi olmak istiyorum. Kime benzeyecek, sesi, gülüşü nasıl olacak, nasıl kokacak, nasıl ağlayacak hepsini merak ediyorum. Aşkından ölüyorum diyemem ama o iş öyle hemen olmuyormuş öğrendim. Bu küçük insanın büyümesine ve dünyayı keşfetmesine tanıklık etmek istiyorum. Sevgilimin babalığını, bizim aile olmamızı izlemek istiyorum. Sorumluluklar arttığı için biraz daha zorlaşsa da kariyer bitmek zorunda değil, buradaki bir arkadaşımın da dediği gibi ülke yöneten anneler var bu dünyada.

Korkularım ve kaygılarım var. Daha önce hiç deneyimlemediğim bir yola giriyorum çünkü. Düşe kalka öğreneceğiz artık. (Böyle demek kolay bebek doğana ve büyüyene kadar kaç kere korku ve kaygıyla evde voltalar atacağım, felaket senaryoları yazacağım kim bilir :) )

Herkese tekrar çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun, çok mutlu hayatlarınız olsun...

Kendi hayatına bakmayanlar baskalarını ne kadar kolay yargılıyor. Halbuki bunun moderen diye üstüne bastığı gibi modern olmakla alakası yok olması gereken bu zaten. O değil de ben yorumda "diyisi" kelimesine takıldım. Gözüm kanadı resmen.

Çok klişe olacak ama kucağınıza alınca her şey değişiyor. Bütün dünyanız o oluyor. Evlilik dışı ilişki, veya çocuk sahibi olma konularında tutucu bir insan değilim. İsteyen istediğini yaşayabilir. Ama çocuğunuzun iyi bir psikolojiye ve olumlu tutumlara sahip olan iyi bir birey olarak yetişmesi açısından sağlıklı bir aile ortamında büyümesi çok önemli. O yüzden haddim olmayarak tabi ki evlenmenizi öneririm. Zaten sevgilinizle beraber yaşıyorsunuz, ev ortamında nasıl biri olduğunu biliyorsunuz. Bir imzayı atmak onu bambaşka bir insan yapmaz diye düşünüyorum. Olaylara ailenizin veya toplumun bakış açısı olarak değil de daha çok çocuğun psikolojisini düşünerek bakıp yorum yazdım :)

Kürtaja nefretle bakanları asla anlayamacağım. YASAL olan bir şey için kimsenin bu kadar kötü şeyler demeye hakkı yok. Herkes haddini bilsin biraz ya.
Bu yoruma beğenmedim atmışlar her zamanki gibi Bu kürtaja karşı olanların kafası cidden farklı çalışıyor. Hatırlarsınız, "Evliyim, evli birinden hamile kaldım" diye bir konu vardı. Orada da bebeği aldır diyenlere beğenmedim atmıştı bazıları. Rezilliğe bak, evliyken evli birinden hamile kalan kadından, çocuğu doğurmasını istiyorlar. Neymiş, cana kıymak bu kadar kolay mıymış? Bir rezillik içine doğan çocuk ne olacak peki? Kafalar pırıl pırıl.

Nerede evlenmeden önce cinsellik, kürtaj, alkol alma veya benzer içerikli mesajlar varsa hepsine beğenmedim atıyor. Sanki herkes kendisi gibi müslüman olmak zorunda!

Öyle olmuyorsa nasıl oluyor yazın biz de bilelim.
Annesiin soy ismini alıyor babanın alamıyor reşit olduktan sonra dava acablyr biz çalışırken böyleydi değişen. Haklar varsa bilemem ayrıca burda bazı kişiler aşırı önyargılı olay sırf. Evlilik dışı diye değil çocuğun hakları için yazdm ben. Eğer hanımefendi evli olsaydı herkes. O çocuğun hakları vs der dururdu bende bunu söyledim ama yok öyle degl boyle. Şöyle. Çok uzatılıyor olay

Baba kabul ederse soyismini alabiliyor artık direk. Etmezse babalık davası ile uğraşmak gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…