Moderen(!) fln gibi düşük üslupla dalga geçmeniz çiğ.Siz fikir istediğiniz için yaziyorm. Gerçekten çocuk istemiyorsaniz iyi korunun lütfen böyle durumlara düşmemek için gerekirse kondom artı ilaç tedavisi doğum kontrol hapları kullanınn. Evli gibiyiz ama evlilikten korkuyorm. Evli olunca pranga ile baglanmayacksnz yine bu hayat olacak besbelli ki suanki gorustgnz kisi gayet geniş biri evlenincede. Size özgür alan birakir. Evlenmeden ilişkiye de normal bakıyor demek birçok insanın diyisi ile yobaz değil. Çok moderen bir erkek :). Korkunuz ne eee gayette bosanablrsnz burda yazarsnz hatta yüz kişi sizi destekler bosanin diye asil korkmaniz gereken yer. Hamilesiniz ve o çocuğa annelik yapabilecekmsnz bence buraya odaklanın
Hayat görüşlerimiz neredeyse birebir aynıBen inançlı bir insan değilim. Dini tabularım, ödül ve cezalarım yok. Akla ve bilime inanırım. İnsanlar yaptıkları şeyin sorumluluğunu aldıkları müddetçe özgürlükleri kısıtlanmamalıdır. Yetişkin bir kadınsınız. Bir çocuğun sorumluluğunu tasiyabileceginize inanıyorum. Ama siz bunu istiyor musunuz? İsteyerek yapıldığında bile hayatınızın büyük şekilde değişeceğini mutlaka biliyorsunuzdur. Evlenmeyip tek başınıza büyütmeye kalksanız burada yazıldığı üzere "aslanlar gibi büyütme" gibi bir durum inanın çok zor. Evlenseniz baba yanınızda ancak siz bu evliliği daha önce düşünmemişsiniz. Bebek için girişmiş olacaksınız. Kariyeri boşver diyenler var ancak bunun ne demek olduğunu gerçekten bildiklerine inanmıyorum. Bu forumda neredeyse herkesin bir kariyeri var. Sizin kariyer algınızın onlarla aynı olduğunu da düşünmüyorum. Sen doğur bir şekilde büyütürsün diyenleri de ciddiye almamanızı tavsiye ederim. Cunku cogu kadın doğumuna gelmeyen, dogum sonrasi destek vermeyen ailelerinden sikayetci. Bebek ve evlilik konusunda mecbur olduğunuzu düşündüğünüz bir adımı asla atmayın. Gerçekten istediğinizden emin olduğunuz şeyleri yapın. Tekrar anne olabilirsiniz. Ya da evliliği başka biriyle evlenmek isteyebilirisniz. Birkaç gün kendinizi dinleyin bence sadece. İstemediğiniz bir şeye girişmeyin lütfen. Siz de bu hayatı yalnızca 1 kez yaşayacaksınız. Kürtaj konusunda ömür boyu akıldan çıkmayacağı yönünde bir algı var. Kendi isteğiyle yapan kadınların %95i pişmanlık duymuyor. Bunu da belirtmek isterim. Dilerim kendiniz icin en dogru karari verirsiniz.
Evliliği kendimiz şekillendirebiliyor muyuz yoksa bir noktada pek müdahale edemediğimiz canlılığını yitiren bir organizmaya mı dönüşüyor?Evlenin öyle korkutucu bişey değil. İyi yönleri çok fazla evliliği seversiniz
Çok moderen ve gayet geniş seviyorum ben teşekkürlerSiz fikir istediğiniz için yaziyorm. Gerçekten çocuk istemiyorsaniz iyi korunun lütfen böyle durumlara düşmemek için gerekirse kondom artı ilaç tedavisi doğum kontrol hapları kullanınn. Evli gibiyiz ama evlilikten korkuyorm. Evli olunca pranga ile baglanmayacksnz yine bu hayat olacak besbelli ki suanki gorustgnz kisi gayet geniş biri evlenincede. Size özgür alan birakir. Evlenmeden ilişkiye de normal bakıyor demek birçok insanın diyisi ile yobaz değil. Çok moderen bir erkek :). Korkunuz ne eee gayette bosanablrsnz burda yazarsnz hatta yüz kişi sizi destekler bosanin diye asil korkmaniz gereken yer. Hamilesiniz ve o çocuğa annelik yapabilecekmsnz bence buraya odaklanın
Çok fazla kişi başlık içerik uyumsuzluğundan yakındı. Ben konuyu açarken başlığın üzerinde fazla durmadım derdimi anlatmaya yoğunlaşmıştım. Şu anda bekarım ve bebek bekliyorum diye yazdım öyle gitti. Başlığı değiştirebiliyorsak değiştireyim yoksa kusura bakmayın arkadaşlarBaşlık ve içerik uyumsuz. Bekar anne olmayacaksınız zaten. Çocuğu kabul eden ve sizinle evlenmek isteyen bir baba adayı var. Sorun sizin çocuğu istememeniz ve kariyer endişeleriniz.
Mevzu ilişki, cinsellik olduğunda bu moderen zihinlere alay edilir. Mevzu boşanma, nafaka, tazminat, evlilikte kadının yerine gelindiğinde hiç geleneksel zihinlere yönelmeyiz. Bu kadar da dürüst bir toplumuzdur!Siz fikir istediğiniz için yaziyorm. Gerçekten çocuk istemiyorsaniz iyi korunun lütfen böyle durumlara düşmemek için gerekirse kondom artı ilaç tedavisi doğum kontrol hapları kullanınn. Evli gibiyiz ama evlilikten korkuyorm. Evli olunca pranga ile baglanmayacksnz yine bu hayat olacak besbelli ki suanki gorustgnz kisi gayet geniş biri evlenincede. Size özgür alan birakir. Evlenmeden ilişkiye de normal bakıyor demek birçok insanın diyisi ile yobaz değil. Çok moderen bir erkek :). Korkunuz ne eee gayette bosanablrsnz burda yazarsnz hatta yüz kişi sizi destekler bosanin diye asil korkmaniz gereken yer. Hamilesiniz ve o çocuğa annelik yapabilecekmsnz bence buraya odaklanın
Muhafazakar insanlar daha güvenilir, iyiliği içselleştirmiş kişilerdir gibi yanlış bir algı var. Size katılıyorum. Korku ve yasaklardan bağımsız olarak şekillenen güzel davranışların daha gerçek ve daha değerli olduğuna inanıyorum.Moderen(!) fln gibi düşük üslupla dalga geçmeniz çiğ.
Bekar bir erkeğin aşık olduğu kadınla sevişmesini küçümser gibi yazmanızın nedeni ne acaba?
Yada çağdaş bir erkekle beraber olmak dalga geçilecek bir şey mi? İlla ya benim ya kara toprağın diyecek, her sevgilim versin karım bakire olsun diyecek mantalitede bir recep ivedik mi olması gerek?
Bir kadının kıskanç olmayan, medeni, saygın bir erkekle sevgili olmasından daha doğal ne olabilir? Benim eşim de sevişe sevişe evlendi benimle, gayet çağdaş, akıllı, düzgün bir insandır. Ne ağzından küfür çıkar ne de herhangi bir canlıya zarar verir. Bunlar güzel meziyetler dalga geçilecek şeyler değil.
Ne güzel bir ailen varAilem neye tepki verdi bilmiyorum, kendileri de bilmiyorlar. Bugün görüntülü konuştuk, bizi tebrik ettiler. O günkü hallerinden eser yoktu. Toplumun çoğunluğu tarafından onaylanan şekilde işlerin yürümemesi onlarda panik uyandırmış. Darmadağın görünüyordun, senin plansız, tedbirsiz davranıp hayatını mahvettiğini düşündük dedi annem. Babamın sebepleri daha romantik olmuş. Ama sonra ağlayarak gitmeme çok üzülmüşler. Belki ben de bu kadar ani bir haber karşısındaki tepkilerini biraz daha alttan almalıydım bilmiyorum.
Öyle gerçekten. Hayattaki en büyük şansım. Ama sanırım her ebeveyn bazı durumlar karşısında ilk olarak öğrenilmiş tepkileri veriyorlar. Koruma içgüdüsü mü ne artık bilmiyorum. Yine de olabilecek en pürüzsüz şekilde yaşadık biz sanırım o süreci.Ne güzel bir ailen var
Ne kadar kimlik bunalımı yaşıyoruz değil mi toplum olarak? Ve ne kadar kutuplaştırıldık?Mevzu ilişki, cinsellik olduğunda bu moderen zihinlere alay edilir. Mevzu boşanma, nafaka, tazminat, evlilikte kadının yerine gelindiğinde hiç geleneksel zihinlere yönelmeyiz. Bu kadar da dürüst bir toplumuzdur!
Avrupayla ortadoğu arasında kaldık. Ülkenin kuruluş felsefesi uygar, eşitlikçi, girişimci, üretken bir yapi sergilerken sonradan gelenekçi, muhafazakar, tüketimci bir hale gelmiş. Biz de kadın, erkek, evli, bekar, kurum, firma fark etmeksizin işimize gelen noktalarda modern, gelmeyen noktalarda gelenekçi davranıyoruz. Erkeklerin büyük kısmı "kadın da is hayatinda olmalı" derken evin sorumluluklarının annesi gibi tümüyle kadının sırtında kalması gerektiğine inanıyor. Kendi tabirleriyle "kadın parası" yemeye utanmıyor ama balkon yıkarken görülmeye utanıyor. Kadınların bir kısmı ise evimize, düzenimize kimse karışmasın ama düğün, doğum, çocuk bakımı konularında istediğimiz an ve izin verdiğimiz ölçülerde esin ailesi yanlarında olsun istiyor. Bankalar bile ayni isleme müşterisine göre faiz ya da katılım payı diyebiliyorNe kadar kimlik bunalımı yaşıyoruz değil mi toplum olarak? Ve ne kadar kutuplaştırıldık?
Benim oğlum da şuan bir yaşında ve virüs var diye bakıcıya soğuk baktım hep , virüsten dolayı iş yerimde nöbetleşe çalışmaya geçildi bu bana iş için avantaj sağlasa sa geri kalan tüm gece ve gündüzlerimde yapayalnız baktım , sadece nöbet günlerinde eşim baktı onun işleri de aşırı yoğun ve şehir dışı , yardım edecek kimsem yok , param var ama ben perişanım , para ile nasıl çzölüyır fikir istiyorum lütfen , Zira aşırı yorgun ve bitiğimKonuya ne diyeceğimi bilemedim.
Ne desek de bu tamamen size özel bir yolculuk olacak neticede ve bolca inişli çıkışlı olacak.
Bana hamilelik boyunca annelik uğramadığı gibi doğduktan sonra kabullenmem de uzun zaman aldı. Ciddi buhranlar yaşamıştım. Manevi olarak kimse destek olmamıştı, fiziki destek de kısa sürede bitmişti. Doğum sonrası abartısız 3 ayım her gün ağlayarak geçti. Tam doğum olacağı ay eşim bütün ek işlerini kaybedip asgari ücrete düştü (rızkıyla, bereketiyle falan gelirmiş ya). Zaten eşimle aram kötü iken ipler iyice koptu. Aileler çocuk bakım konusunda destek olmadı. 2.5 aylıkken bakıcı ile tanıştı oğlum. Tek başımıza 2 yaşına getirdik ve şu an br düzenimiz var, emaneten bile bırakmıyorum ailelere artık.
Bir çok şey para ile kolayca çözülebiliyor. Ben çocuk asla derken şu an param olsa ikinci üçüncü çocuğu yaparım cidden.
Kazandığınız para size yetiyorsa daha fazlası şart mı, insana dünyayı versen mal hırsına yetmez, çocuk güzel birşey ama evliliğe hazır olmakta bambaşka birşey. Hamileliği devam edersen hormonların seni durumuna hazırlayacak, çok çalışmak tabiki istemeyebilirsin. Birlikte yaşıyormuşsun, evliğin zaten kağıt üstünde bir belge olduğunu anlamışsındır. Gerçek olan yaşanılan hayat, imzanı at evlen. Çocuğunu doğur eşinle bakarsın. Fırsatlar yine çıkacaktır. Allah yardımcın olsun.Tabu olan bir konudan bahsedeceğim. Açık açık anlatamayışımın anonim bir platform arayışımın nedeni de bu.
Bekarım ve 8 haftalık hamileyim. İki hafta önce tesadüfen rutin jinekolojik muayenede öğrendim. 30 yaşıma birkaç ay kaldı. Başarılı bir iş kadınıyım. 4 yıllık iyi giden bir ilişkim var. Sevgilimle ayrı evlerde yaşıyoruz ama haftanın bir kısmında o benim evimde bir kısmında ben onun.
Hamilelik uygunsuz bir zamana denk geldi. Tahmin bile edemeyeceğim bir kurumdan harika bir iş teklifi aldım hamilelik haberiyle aynı dönemde. Bana teklif getirmelerinde evli olmamam ve çocuğumun olmaması çok etkiliydi çünkü bu işi kabul edersem çok yoğun çalışmam gerekecek. Anne olmakster miyim şimdiye kadar hiç hayal etmedim. Çocukken evcilik oynarken bile anne olmadım. Çocuk istesem de şimdi isteyeceğimi hiç sanmıyorum. Sevgilim bebeği istiyor. Bir an önce evlenmek istiyor. Zaten evli gibiyiz bebek de olacağına göre evlenelim artık diyor. O çok uzun zamandır evlenmek istiyordu bebek tuz biber oldu. Bana evlilik korkutucu geliyor. Ben büyürken çevremdeki evliler hep bıkkın ve mutsuz oldular. Sevgilim de bunu biliyor, seni bu kadar strese sokacaksa doğumdam sonra evlenelim istersen diyor. Ben anne olabilir miyim buna hazır mıyım bilmiyorum. Bir yandan bu durum iş teklifini tehlikeye sokuyor. Bir daha ne zaman öyle bir teklif alırım bilmiyorum. Öte yandan şartlar da uygun şimdiki işimde de gelirim gayet iyi. Keza sevgiliminki de öyle. Bebeğe bakacak olanak var.
Destek almak için geçen hafta ailemin yaşadığı şehre gittim. Pek muhafazakar bir aile olmamamıza rağmen çok sert tepkiler aldım. Çok duygusal biri olmamama rağmen ağlayarak eve döndüm.
Yani kafam çok karışık. 2 hafta öncesine kadar böyle bir durumu rüyamda göremezdim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aldırayım desem o sadece benim çocuğum değil onu isteyen bir babası var. Anne olmak zor ve korkutucu. Tepkilere bakılırsa ailemden destek alamayacağım. Annelik hissetmiyorum ama bebeğe acıyorum. Evlenmem daha iyi mi olur onu da bilmiyorum. Müthiş bir bitkinlik ve mide bulantısı var. Yataktan çıkasım yok. Muhtemelen hayatımın en zor günleri bunları. Benzer şeyler yaşayanınız var mı? Burada bir sürü anne var, bu durum nasıç yönetilir? Akıl almaya ihtiyacım var.
Bakıcıya soğuk bakıyorsanız olmaz elbette.Benim oğlum da şuan bir yaşında ve virüs var diye bakıcıya soğuk baktım hep , virüsten dolayı iş yerimde nöbetleşe çalışmaya geçildi bu bana iş için avantaj sağlasa sa geri kalan tüm gece ve gündüzlerimde yapayalnız baktım , sadece nöbet günlerinde eşim baktı onun işleri de aşırı yoğun ve şehir dışı , yardım edecek kimsem yok , param var ama ben perişanım , para ile nasıl çzölüyır fikir istiyorum lütfen , Zira aşırı yorgun ve bitiğim
Sizin ve buradaki diğer birçok arkadaşın da dediği bu anne çocuk arasındaki duygusal yapılanmanın hemen oluşmuyor oluşu beni rahatlattı. Tanıdığım ve durumu paylaştığım bazı kişiler anne olmak için çok duygusuz olduğumu söylemişlerdi. Demek bu annelik güncellemesi hemen gelmiyormuş, annelik bebek rahme düşünce başlamıyormuş.Konuya ne diyeceğimi bilemedim.
Ne desek de bu tamamen size özel bir yolculuk olacak neticede ve bolca inişli çıkışlı olacak.
Bana hamilelik boyunca annelik uğramadığı gibi doğduktan sonra kabullenmem de uzun zaman aldı. Ciddi buhranlar yaşamıştım. Manevi olarak kimse destek olmamıştı, fiziki destek de kısa sürede bitmişti. Doğum sonrası abartısız 3 ayım her gün ağlayarak geçti. Tam doğum olacağı ay eşim bütün ek işlerini kaybedip asgari ücrete düştü (rızkıyla, bereketiyle falan gelirmiş ya). Zaten eşimle aram kötü iken ipler iyice koptu. Aileler çocuk bakım konusunda destek olmadı. 2.5 aylıkken bakıcı ile tanıştı oğlum. Tek başımıza 2 yaşına getirdik ve şu an br düzenimiz var, emaneten bile bırakmıyorum ailelere artık.
Bir çok şey para ile kolayca çözülebiliyor. Ben çocuk asla derken şu an param olsa ikinci üçüncü çocuğu yaparım cidden.
Ben bunu bir yerde sanki şimşek çakmış gibi yakalayacağımı düşünmüştüm. Kalp atışında gör bak dediler görmedim, ilk kıpırtılarında seversin dediler olmadı. Doğunca gör dediler, doğum yaptım yine öyle ulvi bir şey gelmedi. Bir kaç ay sonra ancak bir şeyler hissetmeye başladım ben. Şimdi dünyalara değişmem :)Sizin ve buradaki diğer birçok arkadaşın da dediği bu anne çocuk arasındaki duygusal yapılanmanın hemen oluşmuyor oluşu beni rahatlattı. Tanıdığım ve durumu paylaştığım bazı kişiler anne olmak için çok duygusuz olduğumu söylemişlerdi. Demek bu annelik güncellemesi hemen gelmiyormuş, annelik bebek rahme düşünce başlamıyormuş.
Teşekkür ederim. Size minik oğlunuzla beraber çok mutlu bir yaşam diliyorum.