Bekar Anne Olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Moderen(!) fln gibi düşük üslupla dalga geçmeniz çiğ.
Bekar bir erkeğin aşık olduğu kadınla sevişmesini küçümser gibi yazmanızın nedeni ne acaba?
Yada çağdaş bir erkekle beraber olmak dalga geçilecek bir şey mi? İlla ya benim ya kara toprağın diyecek, her sevgilim versin karım bakire olsun diyecek mantalitede bir recep ivedik mi olması gerek?
Bir kadının kıskanç olmayan, medeni, saygın bir erkekle sevgili olmasından daha doğal ne olabilir? Benim eşim de sevişe sevişe evlendi benimle, gayet çağdaş, akıllı, düzgün bir insandır. Ne ağzından küfür çıkar ne de herhangi bir canlıya zarar verir. Bunlar güzel meziyetler dalga geçilecek şeyler değil.

Hayatta asla yapamayacağımızı düşündüğümüz şeyler hepimizin var. Tıpkı çok iyi yapacağımızı düşündüğümüz diğer şeyler gibi.
Ancak önceden düşünülmüş sanrılarla ya da analizlerle duruma karar vermek ne kadar doğru?
Hiçbir şey umduğumuz gibi gitmez.
Ve herkesin anneliği ve annelik duyguları aynı olacak diye bir şey yok.
Henüz 2 aylık anneyim ve kendimce çocuğum için her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyorum dışarıdan izleyenler ise farklı yorumlayabilir.
Bu tamamen kişisel bir durum

Hayat görüşlerimiz neredeyse birebir aynı Bugün iş teklifi yapan kurumla tekrar görüştüm. Hamile olduğumu söyledim. Çalışabileceğim koşulları anlattım. Tartışıp bana geri dönüş yapacaklarını söylediler. Nolur bilmiyorum. Bebek olsa da olmasa da tüm sosyal hayatımı bitirip beni tüketecek bir iş istemiyorum. Hamileliğin böyle bir yararı oldu diyebilirim. İş konusundaki beklentilerimi enine boyuna düşünmüş oldum. Bebek konusu daha karmaşık ama tüm mecburiyetleri toplumsal normları bir kenara koyarsak da sanırım ben bu küçük insanın büyümesine tanıklık etmek istiyorum. Henüz çok yoğun duygular hissetmiyorum ama onunla yollarımızı ayırırsak dudağım aşağı sarkar hiç olmazsa. Yine de dediğiniz gibi ben de birkaç gün bu konuda kendimi dinlemeyi düşünüyorum.

Çok moderen ve gayet geniş seviyorum ben teşekkürler

Başlık ve içerik uyumsuz. Bekar anne olmayacaksınız zaten. Çocuğu kabul eden ve sizinle evlenmek isteyen bir baba adayı var. Sorun sizin çocuğu istememeniz ve kariyer endişeleriniz.
Çok fazla kişi başlık içerik uyumsuzluğundan yakındı. Ben konuyu açarken başlığın üzerinde fazla durmadım derdimi anlatmaya yoğunlaşmıştım. Şu anda bekarım ve bebek bekliyorum diye yazdım öyle gitti. Başlığı değiştirebiliyorsak değiştireyim yoksa kusura bakmayın arkadaşlar

Mevzu ilişki, cinsellik olduğunda bu moderen zihinlere alay edilir. Mevzu boşanma, nafaka, tazminat, evlilikte kadının yerine gelindiğinde hiç geleneksel zihinlere yönelmeyiz. Bu kadar da dürüst bir toplumuzdur!

Muhafazakar insanlar daha güvenilir, iyiliği içselleştirmiş kişilerdir gibi yanlış bir algı var. Size katılıyorum. Korku ve yasaklardan bağımsız olarak şekillenen güzel davranışların daha gerçek ve daha değerli olduğuna inanıyorum.

Ne güzel bir ailen var

Ne güzel bir ailen var
Öyle gerçekten. Hayattaki en büyük şansım. Ama sanırım her ebeveyn bazı durumlar karşısında ilk olarak öğrenilmiş tepkileri veriyorlar. Koruma içgüdüsü mü ne artık bilmiyorum. Yine de olabilecek en pürüzsüz şekilde yaşadık biz sanırım o süreci.

Mevzu ilişki, cinsellik olduğunda bu moderen zihinlere alay edilir. Mevzu boşanma, nafaka, tazminat, evlilikte kadının yerine gelindiğinde hiç geleneksel zihinlere yönelmeyiz. Bu kadar da dürüst bir toplumuzdur!
Ne kadar kimlik bunalımı yaşıyoruz değil mi toplum olarak? Ve ne kadar kutuplaştırıldık?

Konuya ne diyeceğimi bilemedim.
Ne desek de bu tamamen size özel bir yolculuk olacak neticede ve bolca inişli çıkışlı olacak.
Bana hamilelik boyunca annelik uğramadığı gibi doğduktan sonra kabullenmem de uzun zaman aldı. Ciddi buhranlar yaşamıştım. Manevi olarak kimse destek olmamıştı, fiziki destek de kısa sürede bitmişti. Doğum sonrası abartısız 3 ayım her gün ağlayarak geçti. Tam doğum olacağı ay eşim bütün ek işlerini kaybedip asgari ücrete düştü (rızkıyla, bereketiyle falan gelirmiş ya). Zaten eşimle aram kötü iken ipler iyice koptu. Aileler çocuk bakım konusunda destek olmadı. 2.5 aylıkken bakıcı ile tanıştı oğlum. Tek başımıza 2 yaşına getirdik ve şu an br düzenimiz var, emaneten bile bırakmıyorum ailelere artık.

Bir çok şey para ile kolayca çözülebiliyor. Ben çocuk asla derken şu an param olsa ikinci üçüncü çocuğu yaparım cidden.

Ne kadar kimlik bunalımı yaşıyoruz değil mi toplum olarak? Ve ne kadar kutuplaştırıldık?
Avrupayla ortadoğu arasında kaldık. Ülkenin kuruluş felsefesi uygar, eşitlikçi, girişimci, üretken bir yapi sergilerken sonradan gelenekçi, muhafazakar, tüketimci bir hale gelmiş. Biz de kadın, erkek, evli, bekar, kurum, firma fark etmeksizin işimize gelen noktalarda modern, gelmeyen noktalarda gelenekçi davranıyoruz. Erkeklerin büyük kısmı "kadın da is hayatinda olmalı" derken evin sorumluluklarının annesi gibi tümüyle kadının sırtında kalması gerektiğine inanıyor. Kendi tabirleriyle "kadın parası" yemeye utanmıyor ama balkon yıkarken görülmeye utanıyor. Kadınların bir kısmı ise evimize, düzenimize kimse karışmasın ama düğün, doğum, çocuk bakımı konularında istediğimiz an ve izin verdiğimiz ölçülerde esin ailesi yanlarında olsun istiyor. Bankalar bile ayni isleme müşterisine göre faiz ya da katılım payı diyebiliyor Böyle bir düzende kutuplaşmamak, ikiyüzlüleşmemek mümkün mü?

Benim oğlum da şuan bir yaşında ve virüs var diye bakıcıya soğuk baktım hep , virüsten dolayı iş yerimde nöbetleşe çalışmaya geçildi bu bana iş için avantaj sağlasa sa geri kalan tüm gece ve gündüzlerimde yapayalnız baktım , sadece nöbet günlerinde eşim baktı onun işleri de aşırı yoğun ve şehir dışı , yardım edecek kimsem yok , param var ama ben perişanım , para ile nasıl çzölüyır fikir istiyorum lütfen , Zira aşırı yorgun ve bitiğim

Kazandığınız para size yetiyorsa daha fazlası şart mı, insana dünyayı versen mal hırsına yetmez, çocuk güzel birşey ama evliliğe hazır olmakta bambaşka birşey. Hamileliği devam edersen hormonların seni durumuna hazırlayacak, çok çalışmak tabiki istemeyebilirsin. Birlikte yaşıyormuşsun, evliğin zaten kağıt üstünde bir belge olduğunu anlamışsındır. Gerçek olan yaşanılan hayat, imzanı at evlen. Çocuğunu doğur eşinle bakarsın. Fırsatlar yine çıkacaktır. Allah yardımcın olsun.

Bakıcıya soğuk bakıyorsanız olmaz elbette.
Benim arkadaşım yemek için ayrı, temizlik için ayrı kişilerle anlaştı. Bir de gece hayatı için yatılı bakıcı ile anlaştı. Yani tek yaptığı gezmek ve çocuklarla eğlenmek bana diyor ki kendini çok zorluyorsun. Tamam da benim kocam seninki gibi 80 bin kazanmıyor. Bahsettiğim bu yani benim de param olsa ev işlerini yapmak istemem.

Sizin ve buradaki diğer birçok arkadaşın da dediği bu anne çocuk arasındaki duygusal yapılanmanın hemen oluşmuyor oluşu beni rahatlattı. Tanıdığım ve durumu paylaştığım bazı kişiler anne olmak için çok duygusuz olduğumu söylemişlerdi. Demek bu annelik güncellemesi hemen gelmiyormuş, annelik bebek rahme düşünce başlamıyormuş.

Teşekkür ederim. Size minik oğlunuzla beraber çok mutlu bir yaşam diliyorum.

Ben bunu bir yerde sanki şimşek çakmış gibi yakalayacağımı düşünmüştüm. Kalp atışında gör bak dediler görmedim, ilk kıpırtılarında seversin dediler olmadı. Doğunca gör dediler, doğum yaptım yine öyle ulvi bir şey gelmedi. Bir kaç ay sonra ancak bir şeyler hissetmeye başladım ben. Şimdi dünyalara değişmem :)

Öncelikle is ve bebek arasında seçim için konusursak ben tabi ki bebegi secin derim. O is size ileride de dogum vs isterken problem olacak. Icinizde su anda atan bi kalp var ve o, dünyaya gelmesi nasip olursa sizin nefesiniz olacak. Size teklif veren is,ileride çocuk isteme hissinizi bilinçaltı olarak otomatik ileri attıracaktır ve bu dünyaya çocuk getirmeye karşı bi insan degilseniz eninde sonunda isteyeceksiniz ve keske daha erken anne olsaydim diyebilirsiniz. Para cok kolaylik ama bi candan öte asla degildir.
Evlilik ağır bi sorumluluk, bebek olup yuva olunca daha da büyük. Eger sevgilinizin size uygun bir es oldugunu düşünüyorsanız, ki cocugu istiyor, her erkek evlilik ve bebek kelimelerine sicak bakmaz, evlenin derim. Erkeklerin aynı çatı altina girmeden nasil olduğunu goremezsiniz ki zaten evli gibi yasiyoruz diyorsunuz,bi arkadasin dedigi gibi, kagit üzerinde kalmış.
Maddiyatiniz varsa eve bebek bakimi ve temizlik icin birini alabilirsiniz. Yatili istemezseniz hatta robot süpürge alip ayda bikac defa da temizlik icin birini cagirsaniz bile yeterli olur. Bebege de anane babanne bakicaktir sanıyorum. Kiyamaz baldan tatlilarina ve size.
Bir de eğer evlenirseniz ve bebegi doğurursanız, lohusa, bebek bakiminin zorluklari, uykusuzluk vs, bunlar muhakkak olacaktir ve bunu bugunlerdeki seciminize bağlamayin derim çünkü ilk aylar ve ilk seneden sonra her sey daha kolaylasiyor. Benim dusuncem, Icinizde bi yavru büyüyecek, ona kıymayın
Hakkinizda hayırlısı olsun. Yolunuz her ne olursa olsun kararinizin arkasinda vicdaniniz rahat bir sekilde durabilmenizi dilerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…