Bekar Anne Olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nerede evlenmeden önce cinsellik, kürtaj, alkol alma veya benzer içerikli mesajlar varsa hepsine beğenmedim atıyor. Sanki herkes kendisi gibi müslüman olmak zorunda!
Aynı şekilde nerde dini konu varsa yada yapma.kardesm diyen varsa. Bunun tersini düşünen grupta. Begenmedimler lincler yani herked aynı geminin kaptani

Aynı şekilde nerde dini konu varsa yada yapma.kardesm diyen varsa. Bunun tersini düşünen grupta. Begenmedimler lincler yani herked aynı geminin kaptani
Dini mesaj yazmak baştan saçmalık. Herkes hayatını dine göre mi yönlendiriyor? Ya da herkes müslüman mı? Ne kadar dar bir bakış açısı.. Ayrıca dini mesajlar bu forumda YASAK

Burada yazan, fikir veren, destek olan herkese çok teşekkür ederim. Forumlarda zaman geçirmeyi pek sevmem. Buraya yazarken de çok ümitli değildim. Beklediğimden çok daha yararlı oldu burası benim için. Hem kendime tanıdığım zaman hem burada size anlattıklarım paylaştıklarım sayesinde bu süreç çok daha kolay bir hâle geldi. İki haftalık analiz etme sürecimi burada sizlerin de yardımıyla noktaladım. Bugün sabahtan beri sağlık raporları ve gerekli evraklarla uğraştık. Pazartesi evleniyorum. Yedi ay sonra da bir aksilik olmazsa bebeğimizi karşılıyor olacağız.

Dediğim gibi hiç asla çocuk istemem diyen biri olmadım ama annelik hayalleri de kurmadım. Böyle bir şey olmasa çok sonra belki bebek planı yapmak aklıma gelirdi. Zaten sürekli birlikteyiz, evlilik de imza ve her gün nerede uyanacağımızın önceden belli olması dışında çok bir fark olmayacak gibi. Bundan sonra hayatımızı paylaşmaya bu şekilde devam edeceğiz.

Bu bebeğin annesi olmak istiyorum. Kime benzeyecek, sesi, gülüşü nasıl olacak, nasıl kokacak, nasıl ağlayacak hepsini merak ediyorum. Aşkından ölüyorum diyemem ama o iş öyle hemen olmuyormuş öğrendim. Bu küçük insanın büyümesine ve dünyayı keşfetmesine tanıklık etmek istiyorum. Sevgilimin babalığını, bizim aile olmamızı izlemek istiyorum. Sorumluluklar arttığı için biraz daha zorlaşsa da kariyer bitmek zorunda değil, buradaki bir arkadaşımın da dediği gibi ülke yöneten anneler var bu dünyada.

Korkularım ve kaygılarım var. Daha önce hiç deneyimlemediğim bir yola giriyorum çünkü. Düşe kalka öğreneceğiz artık. (Böyle demek kolay bebek doğana ve büyüyene kadar kaç kere korku ve kaygıyla evde voltalar atacağım, felaket senaryoları yazacağım kim bilir :) )

Herkese tekrar çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun, çok mutlu hayatlarınız olsun...
Canım benim, senin adina , doğacak bebegin adına ve esin adına cok sevindim, inanki cok duygulandim okurken, Rabbim yar ve yardimcin olsun, ayagin tasa degmesin, anne olmak sana cok yakisacak bence. Seni tanimiyorum ama gercekten cok sevdim. Iyiki konusabilme firsatimiz okdu. Kizimda cok sevindi kardesinin anne ve babasi aile hayati kurmak istedikleri icin🥰🥰🥰 Rabbim utandırmasın🙏🙏 çoook çook mutlu olun insallah🙏

Burada yazan, fikir veren, destek olan herkese çok teşekkür ederim. Forumlarda zaman geçirmeyi pek sevmem. Buraya yazarken de çok ümitli değildim. Beklediğimden çok daha yararlı oldu burası benim için. Hem kendime tanıdığım zaman hem burada size anlattıklarım paylaştıklarım sayesinde bu süreç çok daha kolay bir hâle geldi. İki haftalık analiz etme sürecimi burada sizlerin de yardımıyla noktaladım. Bugün sabahtan beri sağlık raporları ve gerekli evraklarla uğraştık. Pazartesi evleniyorum. Yedi ay sonra da bir aksilik olmazsa bebeğimizi karşılıyor olacağız.

Dediğim gibi hiç asla çocuk istemem diyen biri olmadım ama annelik hayalleri de kurmadım. Böyle bir şey olmasa çok sonra belki bebek planı yapmak aklıma gelirdi. Zaten sürekli birlikteyiz, evlilik de imza ve her gün nerede uyanacağımızın önceden belli olması dışında çok bir fark olmayacak gibi. Bundan sonra hayatımızı paylaşmaya bu şekilde devam edeceğiz.

Bu bebeğin annesi olmak istiyorum. Kime benzeyecek, sesi, gülüşü nasıl olacak, nasıl kokacak, nasıl ağlayacak hepsini merak ediyorum. Aşkından ölüyorum diyemem ama o iş öyle hemen olmuyormuş öğrendim. Bu küçük insanın büyümesine ve dünyayı keşfetmesine tanıklık etmek istiyorum. Sevgilimin babalığını, bizim aile olmamızı izlemek istiyorum. Sorumluluklar arttığı için biraz daha zorlaşsa da kariyer bitmek zorunda değil, buradaki bir arkadaşımın da dediği gibi ülke yöneten anneler var bu dünyada.

Korkularım ve kaygılarım var. Daha önce hiç deneyimlemediğim bir yola giriyorum çünkü. Düşe kalka öğreneceğiz artık. (Böyle demek kolay bebek doğana ve büyüyene kadar kaç kere korku ve kaygıyla evde voltalar atacağım, felaket senaryoları yazacağım kim bilir :) )

Herkese tekrar çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun, çok mutlu hayatlarınız olsun...
Umarım bebeğiniz sevgiyle büyür, hayırlı olsun❤

Canım benim, senin adina , doğacak bebegin adına ve esin adına cok sevindim, inanki cok duygulandim okurken, Rabbim yar ve yardimcin olsun, ayagin tasa degmesin, anne olmak sana cok yakisacak bence. Seni tanimiyorum ama gercekten cok sevdim. Iyiki konusabilme firsatimiz okdu. Kizimda cok sevindi kardesinin anne ve babasi aile hayati kurmak istedikleri icin🥰🥰🥰 Rabbim utandırmasın🙏🙏 çoook çook mutlu olun insallah🙏
Kıyamam😍 çok teşekkür ederim. Kızını da seni de çok öpüyorum çok tatlısınız. Tahmin edemeyeceğiniz güzelliklerle karşılaşın dilerim çok mutlu olun beraber 😍

18 yaşımdan beri anne olmayı hayal eden biri olarak 30umda evlenip 35te ancak doğum yapabildim. O da uzun uğraşlar, gebelik kayıpları sonrası. Ben bile korkmuştum :) çok büyük bir sorumluluk anne olmak. Ama doğar doğmaz sanki hep varmış gibi oluyor. Hastanede bi yerini kırar mıyım incitir miyim diye hiç düşünmeden üstünü değiştirdiğimi farkettiğimde şok olmuştum:) madem onu çok isteyen bir babası var, onu bu duygudan mahrum etmeyin. Hem yazık, kıyılır mı :KK43:
Aileniz de zamanla durumu hazmedip normale döner merak etmeyin.

Hic yazmadim konunun basindan beri ama hep takip ettim.Dogru karar verdigini dusunuyorum.Neredeyse sabah 5ten beri iki bebegim yuzunden ayaktayim.Asiri yorgunum.45 dk oldu uyutali ve actim telefonu bugun onlari cektigim fotograflara bakiyorum.Oyle delicesine bir sevgi bu❣ Hakkinizda hayirlisi olsun.

bebeğe bakmak zor olabilir,anne hissedebilmek bebeğinizi kucağınıza aldığınızda olan birşey yani bana öyle oldu.hayatın en zor şeyi anne olmak ama onlar hayatımda olmasa sorusu kadar da beni üzecek birşey bulamadım düşününce,fimlerde derler ya herşeyin rengi bir and soldu,eğer çocuklarımı doğurmayıp aldırmış olsam hayatım tam da öyle olurdu.renksiz bomboş anlamsızca.bence doğurmalısınız.evlenirsiniz evlenmezseniz bilemem ama doğurun o çocuğu öldürmek bencillikten başka birşey olmaz

Çok klişe olacak ama kucağınıza alınca her şey değişiyor. Bütün dünyanız o oluyor. Evlilik dışı ilişki, veya çocuk sahibi olma konularında tutucu bir insan değilim. İsteyen istediğini yaşayabilir. Ama çocuğunuzun iyi bir psikolojiye ve olumlu tutumlara sahip olan iyi bir birey olarak yetişmesi açısından sağlıklı bir aile ortamında büyümesi çok önemli. O yüzden haddim olmayarak tabi ki evlenmenizi öneririm. Zaten sevgilinizle beraber yaşıyorsunuz, ev ortamında nasıl biri olduğunu biliyorsunuz. Bir imzayı atmak onu bambaşka bir insan yapmaz diye düşünüyorum. Olaylara ailenizin veya toplumun bakış açısı olarak değil de daha çok çocuğun psikolojisini düşünerek bakıp yorum yazdım :)

18 yaşımdan beri anne olmayı hayal eden biri olarak 30umda evlenip 35te ancak doğum yapabildim. O da uzun uğraşlar, gebelik kayıpları sonrası. Ben bile korkmuştum :) çok büyük bir sorumluluk anne olmak. Ama doğar doğmaz sanki hep varmış gibi oluyor. Hastanede bi yerini kırar mıyım incitir miyim diye hiç düşünmeden üstünü değiştirdiğimi farkettiğimde şok olmuştum:) madem onu çok isteyen bir babası var, onu bu duygudan mahrum etmeyin. Hem yazık, kıyılır mı :KK43:
Aileniz de zamanla durumu hazmedip normale döner merak etmeyin.

bebeğe bakmak zor olabilir,anne hissedebilmek bebeğinizi kucağınıza aldığınızda olan birşey yani bana öyle oldu.hayatın en zor şeyi anne olmak ama onlar hayatımda olmasa sorusu kadar da beni üzecek birşey bulamadım düşününce,fimlerde derler ya herşeyin rengi bir and soldu,eğer çocuklarımı doğurmayıp aldırmış olsam hayatım tam da öyle olurdu.renksiz bomboş anlamsızca.bence doğurmalısınız.evlenirsiniz evlenmezseniz bilemem ama doğurun o çocuğu öldürmek bencillikten başka birşey olmaz
Teşekkür ederim. Pazartesi evleniyoruz, 7 ay sonra da ufaklıkla tanışacağız. Şimdi anneanneyle dede mutlu babaanne ve dede biraz şokta pazartesiye kadar anlatırlar diye umuyoruz🙈 Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Hic yazmadim konunun basindan beri ama hep takip ettim.Dogru karar verdigini dusunuyorum.Neredeyse sabah 5ten beri iki bebegim yuzunden ayaktayim.Asiri yorgunum.45 dk oldu uyutali ve actim telefonu bugun onlari cektigim fotograflara bakiyorum.Oyle delicesine bir sevgi bu❣ Hakkinizda hayirlisi olsun.
Çoook teşekkür ederim 😍

Kurarlardı emin olun..Tecavüz sonrası hamileligi bile sonlandirmak günah bu zihniyete gore!Suri lerden sonra bunlari daha iyi tanidim!! Suriyelilerde bu yuzden bu kadar ürüyorlar cunku onlara gore bebek aldirmak günah
Diyorum ya burada, "Evliyim evli birinden hamile kaldım" diye konu açan bir üyeye aldırma günah demişlerdi! Zihniyete bak. Aldırmak günah (?) ama evliyken evli birinden hamile kalan kadının, o çocuğu doğurması hiç de rezil bir durum değil çünkü! Kafalara bak ya!

Teşekkür ederim. Pazartesi evleniyoruz, 7 ay sonra da ufaklıkla tanışacağız. Şimdi anneanneyle dede mutlu babaanne ve dede biraz şokta pazartesiye kadar anlatırlar diye umuyoruz🙈 Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Çok çok mutlu olun😍😍
Bir babanne adayı olarak diyorum, şok geçer torun baldan tatlı, zaten torun gelince acele edip gelmesinin önemi kalmayacaktır🙂

Babaanne adayı mı😂 Sizin ufaklık daha çok minik değil mi😂
4 yaşında kaldı mı 27 senem😇😇
İnsan bakınca neler hayal ediyor şaşırırsın. Bugün annem babam balık alıp uğramışlar, rakı açtık yanına. Annem dedi sizin de oğlan size böyle güzellikler yaşatsın umarım. Ay hayal ettik direkt, gelini almış gelmiş fln gözlerimizden 😍 kalp çıktı böyle.
Yada kreş işini düşünürken hop üniversiteyi başka şehirde okur bak diye hüzünleniveriyoruz🤣🤣🤣

4 yaşında kaldı mı 27 senem😇😇
İnsan bakınca neler hayal ediyor şaşırırsın. Bugün annem babam balık alıp uğramışlar, rakı açtık yanına. Annem dedi sizin de oğlan size böyle güzellikler yaşatsın umarım. Ay hayal ettik direkt, gelini almış gelmiş fln gözlerimizden 😍 kalp çıktı böyle.
Yada kreş işini düşünürken hop üniversiteyi başka şehirde okur bak diye hüzünleniveriyoruz🤣🤣🤣
İnşallah iyi bir gelin olur❤

Tabu olan bir konudan bahsedeceğim. Açık açık anlatamayışımın anonim bir platform arayışımın nedeni de bu.

Bekarım ve 8 haftalık hamileyim. İki hafta önce tesadüfen rutin jinekolojik muayenede öğrendim. 30 yaşıma birkaç ay kaldı. Başarılı bir iş kadınıyım. 4 yıllık iyi giden bir ilişkim var. Sevgilimle ayrı evlerde yaşıyoruz ama haftanın bir kısmında o benim evimde bir kısmında ben onun.

Hamilelik uygunsuz bir zamana denk geldi. Tahmin bile edemeyeceğim bir kurumdan harika bir iş teklifi aldım hamilelik haberiyle aynı dönemde. Bana teklif getirmelerinde evli olmamam ve çocuğumun olmaması çok etkiliydi çünkü bu işi kabul edersem çok yoğun çalışmam gerekecek. Anne olmakster miyim şimdiye kadar hiç hayal etmedim. Çocukken evcilik oynarken bile anne olmadım. Çocuk istesem de şimdi isteyeceğimi hiç sanmıyorum. Sevgilim bebeği istiyor. Bir an önce evlenmek istiyor. Zaten evli gibiyiz bebek de olacağına göre evlenelim artık diyor. O çok uzun zamandır evlenmek istiyordu bebek tuz biber oldu. Bana evlilik korkutucu geliyor. Ben büyürken çevremdeki evliler hep bıkkın ve mutsuz oldular. Sevgilim de bunu biliyor, seni bu kadar strese sokacaksa doğumdam sonra evlenelim istersen diyor. Ben anne olabilir miyim buna hazır mıyım bilmiyorum. Bir yandan bu durum iş teklifini tehlikeye sokuyor. Bir daha ne zaman öyle bir teklif alırım bilmiyorum. Öte yandan şartlar da uygun şimdiki işimde de gelirim gayet iyi. Keza sevgiliminki de öyle. Bebeğe bakacak olanak var.

Destek almak için geçen hafta ailemin yaşadığı şehre gittim. Pek muhafazakar bir aile olmamamıza rağmen çok sert tepkiler aldım. Çok duygusal biri olmamama rağmen ağlayarak eve döndüm.

Yani kafam çok karışık. 2 hafta öncesine kadar böyle bir durumu rüyamda göremezdim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aldırayım desem o sadece benim çocuğum değil onu isteyen bir babası var. Anne olmak zor ve korkutucu. Tepkilere bakılırsa ailemden destek alamayacağım. Annelik hissetmiyorum ama bebeğe acıyorum. Evlenmem daha iyi mi olur onu da bilmiyorum. Müthiş bir bitkinlik ve mide bulantısı var. Yataktan çıkasım yok. Muhtemelen hayatımın en zor günleri bunları. Benzer şeyler yaşayanınız var mı? Burada bir sürü anne var, bu durum nasıç yönetilir? Akıl almaya ihtiyacım var.
Hayatin mucizelerin e inanirim Rabbim size bu bebegi nasip etmis vardir bir hayır ustelik onu isteyen bir babasi ve cok iyi bir isiniz varmis bence evlenin ve dünyaya getirin .. Bebegi aldirdiginiz taktirde yasayacaginiz her olumsuzlukta kendinizi daha fazla suclu hissedebilirsiniz

Dini mesaj yazmak baştan saçmalık. Herkes hayatını dine göre mi yönlendiriyor? Ya da herkes müslüman mı? Ne kadar dar bir bakış açısı.. Ayrıca dini mesajlar bu forumda YASAK
Dini yorumdan kastım Müslümanlık değil hadi onu gectm eğer bu konu sahibi eğer evli ve dorduncu çocuğuna hamile olsa linç yerdi korunsana korunma yöntemlerini bilmiyormusun diye :) kalıbı basarim. Hatta doktora gitmeyi bilmiyormsn o çocuğa sevgini verebilecekmsn. . Vs ama evlilik öncesi cinsellik diyince ayy çok tatlısın. Hayat snein hayatin ee ne olmuş ki canımmm. ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X