- 16 Ocak 2021
- 81
- 86
- 30
Bebeği dogurun anne olduktan sonra herşey değişir kariyer herzaman olur ama çocuk belki birdaha isteseniz de hamile olamayacaksınız bu size hayatın verdiği bı supriz bence çocuğunuza sarılınBabaya güveniyorum ondan eminim. Ailemden gördüğüm tepkiler de bana kötü hissettirdi. Biz bu çocuğu torunumuz olarak kabul etmiyoruz dediler açık ve net bir şekilde. Böyle olunca suçlu hissettim. Yok olmak istedim o an. Arkadaşlarım da annelikle beni bağdaştıramadıklarını söylerler hep. Ama sorumluluk sahibi biriyim de. Her şey çok zor.
Aman Allahım herşeyi birbirine katmissiniz herşeyi neden sürekli bir kıyas icindesini. Cinsellik olmayınca Recep İvedik gibi mi oluyor bakın sizde düşük bir üslupla dalga geçtiniz...:)) Ozmn aynı sorunun cvbi sizde neden ?... Ayrıca eşimle. İlişki yasamadm ama gayet dürüst akıllı ve kıskanmayan bir insan sizin kıyaslarinizi anlamadm ben ama ben size birinin cvbini vereyim saglikciyim dogumhanede calstm. Hasta gelir dogrururken sorarız anne adı baba adı. Vs böyle bekar anne olanların. Kimliğinde baba adı muamma olur. O çocuğu da düşünmek gerek. Gelip buralara bekar anne olmak diye yazmak kolay..Moderen(!) fln gibi düşük üslupla dalga geçmeniz çiğ.
Bekar bir erkeğin aşık olduğu kadınla sevişmesini küçümser gibi yazmanızın nedeni ne acaba?
Yada çağdaş bir erkekle beraber olmak dalga geçilecek bir şey mi? İlla ya benim ya kara toprağın diyecek, her sevgilim versin karım bakire olsun diyecek mantalitede bir recep ivedik mi olması gerek?
Bir kadının kıskanç olmayan, medeni, saygın bir erkekle sevgili olmasından daha doğal ne olabilir? Benim eşim de sevişe sevişe evlendi benimle, gayet çağdaş, akıllı, düzgün bir insandır. Ne ağzından küfür çıkar ne de herhangi bir canlıya zarar verir. Bunlar güzel meziyetler dalga geçilecek şeyler değil.
Babası belliyse nüfusuna alıyor sonradan neden muamma olsun?Siz fikir istediğiniz için yaziyorm. Gerçekten çocuk istemiyorsaniz iyi korunun lütfen böyle durumlara düşmemek için gerekirse kondom artı ilaç tedavisi doğum kontrol hapları kullanınn. Evli gibiyiz ama evlilikten korkuyorm. Evli olunca pranga ile baglanmayacksnz yine bu hayat olacak besbelli ki suanki gorustgnz kisi gayet geniş biri evlenincede. Size özgür alan birakir. Evlenmeden ilişkiye de normal bakıyor demek birçok insanın diyisi ile yobaz değil. Çok moderen bir erkek :). Korkunuz ne eee gayette bosanablrsnz burda yazarsnz hatta yüz kişi sizi destekler bosanin diye akıl korkmaniz gereken yer. Hamilesiniz ve o çocuğa annelik yapabilecekmsnz bence buraya odaklanın
Aman Allahım herşeyi birbirine katmissiniz herşeyi neden sürekli bir kıyas icindesini. Cinsellik olmayınca Recep İvedik gibi mi oluyor bakın sizde düşük bir üslupla dalga geçtiniz...:)) Ozmn aynı sorunun cvbi sizde neden ?... Ayrıca eşimle. İlişki yasamadm ama gayet dürüst akıllı ve kıskanmayan bir insan sizin kıyaslarinizi anlamadm ben ama ben size birinin cvbini vereyim saglikciyim dogumhanede calstm. Hasta gelir dogrururken sorarız anne adı baba adı. Vs böyle bekar anne olanların. Kimliğinde baba adı muamma olur. O çocuğu da düşünmek gerek. Gelip buralara bekar anne olmak diye yazmak kolay..
Yo hayır sert çıkmadınız gayet düzgün bir şekilde belirtmişsiniz fikrinizi. Doğum kontrolü konusunda çok ayrıntıya girmek istemiyorum. Hem biz hatalıyız hem bazen tüm ipleri elinde tutmak mümkün olmuyor. Hayat bir şekilde yolunu buluyor. Nedenini sorgulamayı ve kendimi suçlamayı bıraktım, şu saatten sonra hiçbir yararı yok. Belki böyle olması lazımdı diyorum şimdilik kendi kendime.herkes anne olmak istemeyebilir, annelik yapmaya hazır olmamanızı anlayabiliyorum asla doğurun veya doğurmayın diyemem size haddime değil. Benim asıl takıldığım konu neden madem aklınızda evlilik ve çocuk yok neden korunmadığınız, korunmadan ilişkiye girip sonrada nasıl oldu bu hamilelik diye şaşkınlığa uğramak bana garip geliyor.
koronuyorduk geri çekilme yöntemi demeyin sakın, bunun bir korunma yöntemi olmadığını cümle alem biliyor artık. Doğum kontrol hapları, kondomlar bunlar için var beklenmedik kazalar içinde ertesi gün hapları...
Oldukça bilinçli biri olduğunuzu anlıyorum yazıklarınızdan nasıl olurda bunu atlarsınız inanın bunu anlayamıyorum.
Kusura bakmayın biraz sert çıktıysam 1 senedir uğraşıp bebek sahibi olamama verin konuyu
Kocaman bir sürprizBebeği dogurun anne olduktan sonra herşey değişir kariyer herzaman olur ama çocuk belki birdaha isteseniz de hamile olamayacaksınız bu size hayatın verdiği bı supriz bence çocuğunuza sarılın
En zoru postpartum dönem sanırım ondan sağ çıkınca büyük oranda rahatlıyorsunBen bunu bir yerde sanki şimşek çakmış gibi yakalayacağımı düşünmüştüm. Kalp atışında gör bak dediler görmedim, ilk kıpırtılarında seversin dediler olmadı. Doğunca gör dediler, doğum yaptım yine öyle ulvi bir şey gelmedi. Bir kaç ay sonra ancak bir şeyler hissetmeye başladım ben. Şimdi dünyalara değişmem :)
Rica ederim sağlıkla alın bebeğinizi kucağınızaBen sizi anlayamam, cocukluğumdan beri anne olma hayali kurdum ben cok sukur rabbim nasip etti 5. Ayimdayim, bir lisansım yok ama her işte başarılı oldum, verilen her görevi yerine getirdim bu zamana kadar bütün işlerimde, ilkokul mezunuyum fakat her işin üstesinden geldim çok sükür, elki sizde bu konuda beni anlamazsiniz , lisans sahibisiniz ve guzel yerlere gelmissiniz kariyer planiniz var. tabikide bu hayatta herkes herşeyi istemeyebilir, saygı duyarım. Sadece bilmenizi isterimki anne olmak isteyip olamayan okadar cook insan varki, ve benim hayatta en çok kızdıgım insanlar çocuk.aldıranlar, çünkü bu kadar bilgili bir zamanda yaşıyoruz ve eminim ki hamilelik konusunda yeterince bilgi sahibi olan bir nesiliz, eğer hamile kalmak istemiyorsak bunun önlemini alabiliriz. Bu konuda eğitimli bir nesil oldugumuzu dusunuyorum. eğer içimizde bu istek yok ise buna engel olabilicek bir çok olanağımız var, ama eğer o anlık , nefsimize yenilip bunun önlemini almadıysak sonuçlarını bile bile, bu bilerek isteyerek yapılan birşey gibi geliyor bana , tabiki şahsi düsüncem. Kesinlikle sizi yargilamak değil amacım yanlıs bir kelime kullanip kirarsam cok ozur dilerim. Niyetim bu degil. Sadece şöyle bir örnek vereyim size midenizi ağrıtacağını bile bile eğer yemeği çok baharatlı yagli yiyorsaniz , mide agrisi cekiceginizi biliyorsunuzdur ama bilerek yiyorsunuzdur. Sonuclarina katlanmaniz gerekir. Onlem almamissinizdir, mide koruyucu icmemissinizdir, onlrm almamissinizdir, aciyi da sanciyida cekmek zorunda kalirsiniz,. Bence bi dusunun bunlari. I
Sağolun çok teşekkür ederim, inşalalhh hakkinizda en hayirli olucak karari verirsinizRica ederim sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza
Ayıp mı etmişler. Aferin mi deselerdi evlilik dışı bir çocuk içinAilenin tavrını hiç takma ayıp etmişler ama inan doğsun onlar daha çok seveceklerdir
Bebeğin şanslı onu isteyen bir babası var bu zamanda sorumluluk sahibi bir baba eş bulmak çok zor
Benim de mesleğimin başlarında çok idealistimm önceliğim hep işti inan hayat işimizden ibaret değil
Demek ki seni işindeki başarın güdülüyor mutlu ediyor
Ama eğer olursan anne olmak iyi bir eşe sahip olmak da insanı mutlu eder
Kariyerine çocuklu da devam edebilirsin sonuçta
Umarım bebeğin ve kendin için en doğru kararı verebilirsin
bir de hamileliğin zor geçiyorsa erkek arkadaşın yanında olmalı kendi kendine altından kalkmaya çalışıp yorma kendini lütfen
Kendinize çok dikkat edin lütfenBu arada sevdiginiz insanla bu zamanları geçirmek size iyi gelecektir, aranizdaki bağ katlanacaktır, emin olun. Ben kayınvalidemle yaşıyorum bu bağı kuramıyoruz, ya heryerden cıkıyor, ya her konuda bir fikri var, sinirden yiyip icememekten hastanede bile yattim hamileyken, sizin imtihanınız kariyeriniz, benimse kayinvalidemşaka bir yana bir düzeniniz olsun bence .
Ailesinin bilip bilmediği baglamdan pek anlaşılmıyor.İyi de ailenin haberi varmış ilişkiden zaten
Sorun hamile kalmasıymış öyle anladım ben
Benim anladığım konu sahibi sorumsuz biri değil kendi ayaklrı üzerinde duran bir kadın
Bırakalım da onun da hata yapma lüksü olsun
Doğru ya da yanlış karşılarında hamile bir kadın var ne yaparsan yap diyeceklerine hemen evlenin deselerdi bari
Misal sevgilinle gezerken kaza yaptın hastane yatıyosun durumun ciddi kendin iyileş dermisin evladına
Konu sahibi de araba kazası değil de başka bir kaza yapmış
Kızsalardı ama yapacak bişey yok deyip destek çıksalardı keşke dedim
Ki zamanla destek olacaklarını düşünüyorum
Evlilik dışı olunca ne oluyor yani anlamıyorum belediyeden sevişme izni alınca ne oluyor evlilik dediğiniz şey bir imzadan ibaretAyıp mı etmişler. Aferin mi deselerdi evlilik dışı bir çocuk için
Genelde bu söylediğiniz sapık tecavüzcü zihniyet zaten evlilik dışı olan ilişkilere kötü gözle bakan zihniyetten türüyorKimseyi alıntilamak istemiyorum ama evlilik dışı çocuk nedir yahu? Bu kavramlar gerçekten şık değil. Evlilik bir çocuğu kutsar mı? Ya da forumda sürekli altı çizilen annelik bu kadar kutsal olsaydı, herkes söylediği gibi yavrusunu çok sevseydi bu kadar sapık, tecavüzcü, katıl, hırsız, psikopat ya da bu kadar kırgın insan olur muydu toplumumuzda? Biz burada maddi gücü olmayan, tek başına bir bebeğin maddi ihtiyaçlarını karşılayamayacak, ona perişan bir hayat sunacak bir anneden bahsetmiyoruz.
Amin insallah çok sağolun, Allah razi olsun güzel dilekleriniz için,sizinde hakkinizda herzaman en hayirli olan önünüze çiksın, rabbim birdaha çok hayati 2 konuda secim yapmak zorunda bırakmasinKendinize çok dikkat edin lütfenUmarım en yakın zamanda çok daha rahat edeceğiniz bir düzene geçiş yapar ve güzel güzel bebeğinizi büyütürsünüz
Çocugun ülke şartlarında 'normal' bir hayat sürebilmesi için gerekli buluyorum. Yoksa çocuk yoksa bana göre evlilik de gereksiz bir kurumEvlilik dışı olunca ne oluyor yani anlamıyorum belediyeden sevişme izni alınca ne oluyor evlilik dediğiniz şey bir imzadan ibaret