- 13 Aralık 2019
- 2.291
- 4.072
- 29
Tabu olan bir konudan bahsedeceğim. Açık açık anlatamayışımın anonim bir platform arayışımın nedeni de bu.
Bekarım ve 8 haftalık hamileyim. İki hafta önce tesadüfen rutin jinekolojik muayenede öğrendim. 30 yaşıma birkaç ay kaldı. Başarılı bir iş kadınıyım. 4 yıllık iyi giden bir ilişkim var. Sevgilimle ayrı evlerde yaşıyoruz ama haftanın bir kısmında o benim evimde bir kısmında ben onun.
Hamilelik uygunsuz bir zamana denk geldi. Tahmin bile edemeyeceğim bir kurumdan harika bir iş teklifi aldım hamilelik haberiyle aynı dönemde. Bana teklif getirmelerinde evli olmamam ve çocuğumun olmaması çok etkiliydi çünkü bu işi kabul edersem çok yoğun çalışmam gerekecek. Anne olmakster miyim şimdiye kadar hiç hayal etmedim. Çocukken evcilik oynarken bile anne olmadım. Çocuk istesem de şimdi isteyeceğimi hiç sanmıyorum. Sevgilim bebeği istiyor. Bir an önce evlenmek istiyor. Zaten evli gibiyiz bebek de olacağına göre evlenelim artık diyor. O çok uzun zamandır evlenmek istiyordu bebek tuz biber oldu. Bana evlilik korkutucu geliyor. Ben büyürken çevremdeki evliler hep bıkkın ve mutsuz oldular. Sevgilim de bunu biliyor, seni bu kadar strese sokacaksa doğumdam sonra evlenelim istersen diyor. Ben anne olabilir miyim buna hazır mıyım bilmiyorum. Bir yandan bu durum iş teklifini tehlikeye sokuyor. Bir daha ne zaman öyle bir teklif alırım bilmiyorum. Öte yandan şartlar da uygun şimdiki işimde de gelirim gayet iyi. Keza sevgiliminki de öyle. Bebeğe bakacak olanak var.
Destek almak için geçen hafta ailemin yaşadığı şehre gittim. Pek muhafazakar bir aile olmamamıza rağmen çok sert tepkiler aldım. Çok duygusal biri olmamama rağmen ağlayarak eve döndüm.
Yani kafam çok karışık. 2 hafta öncesine kadar böyle bir durumu rüyamda göremezdim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aldırayım desem o sadece benim çocuğum değil onu isteyen bir babası var. Anne olmak zor ve korkutucu. Tepkilere bakılırsa ailemden destek alamayacağım. Annelik hissetmiyorum ama bebeğe acıyorum. Evlenmem daha iyi mi olur onu da bilmiyorum. Müthiş bir bitkinlik ve mide bulantısı var. Yataktan çıkasım yok. Muhtemelen hayatımın en zor günleri bunları. Benzer şeyler yaşayanınız var mı? Burada bir sürü anne var, bu durum nasıç yönetilir? Akıl almaya ihtiyacım var.
Kararınız size mutluluk getirecek emin olunBurada yazan, fikir veren, destek olan herkese çok teşekkür ederim. Forumlarda zaman geçirmeyi pek sevmem. Buraya yazarken de çok ümitli değildim. Beklediğimden çok daha yararlı oldu burası benim için. Hem kendime tanıdığım zaman hem burada size anlattıklarım paylaştıklarım sayesinde bu süreç çok daha kolay bir hâle geldi. İki haftalık analiz etme sürecimi burada sizlerin de yardımıyla noktaladım. Bugün sabahtan beri sağlık raporları ve gerekli evraklarla uğraştık. Pazartesi evleniyorum. Yedi ay sonra da bir aksilik olmazsa bebeğimizi karşılıyor olacağız.
Dediğim gibi hiç asla çocuk istemem diyen biri olmadım ama annelik hayalleri de kurmadım. Böyle bir şey olmasa çok sonra belki bebek planı yapmak aklıma gelirdi. Zaten sürekli birlikteyiz, evlilik de imza ve her gün nerede uyanacağımızın önceden belli olması dışında çok bir fark olmayacak gibi. Bundan sonra hayatımızı paylaşmaya bu şekilde devam edeceğiz.
Bu bebeğin annesi olmak istiyorum. Kime benzeyecek, sesi, gülüşü nasıl olacak, nasıl kokacak, nasıl ağlayacak hepsini merak ediyorum. Aşkından ölüyorum diyemem ama o iş öyle hemen olmuyormuş öğrendim. Bu küçük insanın büyümesine ve dünyayı keşfetmesine tanıklık etmek istiyorum. Sevgilimin babalığını, bizim aile olmamızı izlemek istiyorum. Sorumluluklar arttığı için biraz daha zorlaşsa da kariyer bitmek zorunda değil, buradaki bir arkadaşımın da dediği gibi ülke yöneten anneler var bu dünyada.
Korkularım ve kaygılarım var. Daha önce hiç deneyimlemediğim bir yola giriyorum çünkü. Düşe kalka öğreneceğiz artık. (Böyle demek kolay bebek doğana ve büyüyene kadar kaç kere korku ve kaygıyla evde voltalar atacağım, felaket senaryoları yazacağım kim bilir :) )
Herkese tekrar çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun, çok mutlu hayatlarınız olsun...
Hayir cok yanıliyorsunuz! Evet evli ve aclik sinirinda yaşayıp cocuk dogurma peşine düşenleri acımasızca elestiririm ben kendi adima.Ancak biri de cikip deseki 18 yasimdayim bekarim hamileyim onu da elestiririm!! Buraya hamileyim yazan konu sahibinin cok iyi bir anne olacagini siz benden daha iyi biliyorsunuz aslinda..Konu evlilik bekarlik degil.Konu dogacak cocuga ger bakimdan yetecek ve iyi bir gelecek kuracak anne ve baba!! " bebek seviyorum" diye surekli cocuk dogurma derdinde olan ancak yazdıklarından, egotiminden kedi bile besleyecek kapasiteye sahip olmayan kadinlari birakin da elestirelim..Ayrica dunya nufusu gercekten fazla artik eldeki kaynaklar yetmiyor! Vasifsiz birsuru bebe doğacağına, nufus planlaması taraftariyim..Ammma konu sahibinin bebegini dogurmaya karar verdigini okudum ve sevindim..Cunku boyle kadinlar üremeli diye düşünüyorum..Dini yorumdan kastım Müslümanlık değil hadi onu gectm eğer bu konu sahibi eğer evli ve dorduncu çocuğuna hamile olsa linç yerdi korunsana korunma yöntemlerini bilmiyormusun diye :) kalıbı basarim. Hatta doktora gitmeyi bilmiyormsn o çocuğa sevgini verebilecekmsn. . Vs ama evlilik öncesi cinsellik diyince ayy çok tatlısın. Hayat snein hayatin ee ne olmuş ki canımmm. ...
Aferin desinler mi demişim benAyıp mı etmişler. Aferin mi deselerdi evlilik dışı bir çocuk için
Kime/ neye göre normalin cevabını bu coğrafyanın insanları olarak bilinen bir gerçekken, bu kadar bulanıklaştırmak konuyu çok anlamlı gelemedi bana.Kime göre neye göre anormal? Kim neyi normalleştirmeye çalışıyor? Bir tane kesin doğrunuz kesin normaliniz var mı? Benim yok. Herkes farklı dini inançlara mensup, aynı dini inanca mensup insanların bile dini yaşama ve yorumlama biçimleri farklı. Herkesin bir dinî görüşü de yok. Herkesin hayat görüşü farklı. Bu durumda kim diğerine sen yanlışsın diyebilir ki? Gelenek, örf, adet diyecekseniz bunlara da sürekli değişen kendini yenileyen organizmalar. Tüm o geleneği, örfü, adeti bugün uygulayacak olsak işimiz yaş. Bu durumda kesin ve net olarak anormal olan, aykırı olan, evrensel ahlak yasasına uygun olmadığı halde normalleştirilmeye çalışılan bir durum da yok. Konunun hiçbir yerinde de benim evli olmadan cinsel ilişki yaşamam ve bebek sahibi olmam sizce doğru mu diye sormadım. Rica ediyorum. Sınırlarımızı koruyalım.
Herkes Müslüman olmak zorunda değil tabi ki. Ama kutsal dinleri geçtim şintoizmde, Afrika dinlerinde dahi insan hayatı kutsaldır. Ateist, deist arkadaşlarımızda canlıların yaşama hakkına aynı oranda saygı duyuyordur diye düşünüyorum.Nerede evlenmeden önce cinsellik, kürtaj, alkol alma veya benzer içerikli mesajlar varsa hepsine beğenmedim atıyor. Sanki herkes kendisi gibi müslüman olmak zorunda!
Ay cevap vermezsem cildiriciiim! Yav o kadar yasam hakkina saygi duyuyorsaniz gidin musluman ulkeler kan agliyor onlarin yasamini koruyun!! Her gun yuzlerce cocuk ölüyor gidin onlari savunun.Hatta uzaga gitmeyin alin bir suriyeli aile cocugu evinize de onun yasam hakkini koruyun!! Ama yok derdiniz gucunuz daha kalbi bile atmayan anne karnindaki degil mi?? Alin bir suriyeli de gorelimHerkes Müslüman olmak zorunda değil tabi ki. Ama kutsal dinleri geçtim şintoizmde, Afrika dinlerinde dahi insan hayatı kutsaldır. Ateist, deist arkadaşlarımızda canlıların yaşama hakkına aynı oranda saygı duyuyordur diye düşünüyorum.
Evlilik öncesi cinsel ilişki, kürtaj vs gibi gibi durumlarda kutsal dinlerde ve bazı kültürlerde hoş karşılanmaz. İnternette gerekli araştırmayı yapabilirsiniz. Ha herkesin kendi hayatı ama burada konu açılıyorsa karşıt görüşlere de saygılı olmak zorundayız. Herkes müslüman olmayacağı gibi başka inançlara mensup olmak/ olaylara o pencereden bakmak zorunda da değil...
Verdiğiniz diğer örneğe gelince; hayatta bazı şeylerin bedeli ağırdır, ödemeye gücü/ cesareti olmayan, yaşanacak rezilliğe göğüs geremeyecek olan böyle alengirli islere ya hiç bulaşmasın, ya da sorumluluğunu alsın... Kürtaj en masumu cezalandırma yöntemi oluyor çünkü...
Hanımefendi kürtajdaki bebek belirli bir aya kadar acı hissedemiyor, bunun yaşam hakkıyla da ilgisi yok. O düşünceye sahip olanlara göre tecavüzden olan bebeği de aldırmak günah.. Allah korusun tecavüze uğrasam ve hamile kalsam bebeğin yaşam hakkını mı düşüneceğim yapmayın lütfen.. Evliyim evli birinden hamile kaldım diyen kadına bile doğur dendi burada, sizce bu mantıklı mı? O zaman yaşam hakkı diye diye tecavüzden hamile kalan, ensestten hamile kalan, veya evliyken başkasından hamile kalan bütün kadınları bırakalım doğursunlar.. Bu mantıklı mı sizce? Bu şekilde toplumun ahlak yapısı daha da bozulmaz mı?Herkes Müslüman olmak zorunda değil tabi ki. Ama kutsal dinleri geçtim şintoizmde, Afrika dinlerinde dahi insan hayatı kutsaldır. Ateist, deist arkadaşlarımızda canlıların yaşama hakkına aynı oranda saygı duyuyordur diye düşünüyorum.
Evlilik öncesi cinsel ilişki, kürtaj vs gibi gibi durumlarda kutsal dinlerde ve bazı kültürlerde hoş karşılanmaz. İnternette gerekli araştırmayı yapabilirsiniz. Ha herkesin kendi hayatı ama burada konu açılıyorsa karşıt görüşlere de saygılı olmak zorundayız. Herkes müslüman olmayacağı gibi başka inançlara mensup olmak/ olaylara o pencereden bakmak zorunda da değil...
Verdiğiniz diğer örneğe gelince; hayatta bazı şeylerin bedeli ağırdır, ödemeye gücü/ cesareti olmayan, yaşanacak rezilliğe göğüs geremeyecek olan böyle alengirli islere ya hiç bulaşmasın, ya da sorumluluğunu alsın... Kürtaj en masumu cezalandırma yöntemi oluyor çünkü...
Ya ustelik her seyi gectim, hic kimsenin bu kadar ozel ve sahsi bir meselesinde “ama yasam hakki” denemez. Annenin psikolojisi, yasam hakki ne olacak?Hanımefendi kürtajdaki bebek belirli bir aya kadar acı hissedemiyor, bunun yaşam hakkıyla da ilgisi yok. O düşünceye sahip olanlara göre tecavüzden olan bebeği de aldırmak günah.. Allah korusun tecavüze uğrasam ve hamile kalsam bebeğin yaşam hakkını mı düşüneceğim yapmayın lütfen.. Evliyim evli birinden hamile kaldım diyen kadına bile doğur dendi burada, sizce bu mantıklı mı? O zaman yaşam hakkı diye diye tecavüzden hamile kalan, ensestten hamile kalan, veya evliyken başkasından hamile kalan bütün kadınları bırakalım doğursunlar.. Bu mantıklı mı sizce? Bu şekilde toplumun ahlak yapısı daha da bozulmaz mı?
Onları geçtim, bu şekilde düşününler kendileriyle çelişiyorlar. Dindar bir insan, nasıl aldatmadan veya tecavüzden olan bebeği doğurtmaya teşvik edebilir? İğrenç bir durum.Ya ustelik her seyi gectim, hic kimsenin bu kadar ozel ve sahsi bir meselesinde “ama yasam hakki” denemez. Annenin psikolojisi, yasam hakki ne olacak?
Aynen oyle. Sebep olarak da “ama anne olmaya calisan bir suru insan var, siz nasil aldirirsiniz?” Diyorlar ve ben sok geciriyorum. Anne olamayanlarin annelik yukumlulugunu istemeden hamile kalanlar mi cekmek zorundaOnları geçtim, bu şekilde düşününler kendileriyle çelişiyorlar. Dindar bir insan, nasıl aldatmadan veya tecavüzden olan bebeği doğurtmaya teşvik edebilir? İğrenç bir durum.
Bazılarına göre korunmak da günah. Hatta Türkiyede bazı şehirlerde ( şehir ismi veremiyorum tahmin edersiniz ) geleneksel olarak korunmuyorlarmış günah saydıkları için.. Ne denir ki bu cehalete.Aynen oyle. Sebep olarak da “ama anne olmaya calisan bir suru insan var, siz nasil aldirirsiniz?” Diyorlar ve ben sok geciriyorum. Anne olamayanlarin annelik yukumlulugunu istemeden hamile kalanlar mi cekmek zorunda
O zaman olani doguruyorlar mi surekliBazılarına göre korunmak da günah. Hatta Türkiyede bazı şehirlerde ( şehir ismi veremiyorum tahmin edersiniz ) geleneksel olarak korunmuyorlarmış günah saydıkları için.. Ne denir ki bu cehalete.
Evet maalesef öyleO zaman olani doguruyorlar mi surekliKadin fabrika cunku
Evet zahmet olmayacaksa cok sevinirim. Gercekten merak ettim cunkuEvet maalesef öyleÖzelden yazabilirim nereleri olduğunu