Bekar Anne Olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sağlıkla gelsin inşallah ilk kalp atışını duyduğunuzda ,ilk hareketini hissettiğinizde iyi ki ! diyeceksiniz

Oncelikle annelik kesinlikle sonradan kazanilan bir davranis kendi oglum dogana kadar bebeklerle asla haşır neşir değildim. Plansiz bir gebelikti benimkide. Ama ultrasanda onu kıpır kıpır görüp daha sonra hareketlerini hissetmeye başlayıp ve finalde doğup kucagima aldığım duyguyu asla anlatamam yaşanır :) Simdide diyorum ki iyiki dogurmusum bana kalsa asla cocuk yapmak için yolunda bulunmazdim. Hala bile kardeşi olacaksa oda kazara olsun diyorum yapmaya cekiniyorum.

Yani uzun lafin kisasi asla anne olmaya hamile kalmadan hazir hissetmeyeceksin. 30 yasindaymissin 35ten sonra zaten hamilelik riskleri artiyor bence yasinda gelmiş. Senin şartlarını goz onune aldigimda ben dogururdum diyenler tarafindayim.

Kararınız size mutluluk getirecek emin olun
İlk yorumumda da yazdım o ilk kıpırtıları hissettiniz mi ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız.
Çok yorulacaksınız ama o bakışa gülüşe değecek.
Çok bilinçli bir bayansınız çok iyi bir ebeveyn olacaksınız.

Son düzenleme:
Annelik duygusu bebek karnina düstügü an baslamayabiliyo
Bebegi kucagina alinca anliyorsun
Bende öyle oldu yani gorene kadar icim pek rahat olmazdi
Suan karninda nasil bisey var bilmiyorsun belirsizlik
hamilelikten dolayi hormonlar yuzunden zaten bi garip oluyor insan
Yani cok nadirdir bebegi kucagina alipta benimseyemeyen sevemeyen

Hayir cok yanıliyorsunuz! Evet evli ve aclik sinirinda yaşayıp cocuk dogurma peşine düşenleri acımasızca elestiririm ben kendi adima.Ancak biri de cikip deseki 18 yasimdayim bekarim hamileyim onu da elestiririm!! Buraya hamileyim yazan konu sahibinin cok iyi bir anne olacagini siz benden daha iyi biliyorsunuz aslinda..Konu evlilik bekarlik degil.Konu dogacak cocuga ger bakimdan yetecek ve iyi bir gelecek kuracak anne ve baba!! " bebek seviyorum" diye surekli cocuk dogurma derdinde olan ancak yazdıklarından, egotiminden kedi bile besleyecek kapasiteye sahip olmayan kadinlari birakin da elestirelim..Ayrica dunya nufusu gercekten fazla artik eldeki kaynaklar yetmiyor! Vasifsiz birsuru bebe doğacağına, nufus planlaması taraftariyim..Ammma konu sahibinin bebegini dogurmaya karar verdigini okudum ve sevindim..Cunku boyle kadinlar üremeli diye düşünüyorum..

Ayıp mı etmişler. Aferin mi deselerdi evlilik dışı bir çocuk için
Aferin desinler mi demişim ben
Masum bir bebek için göze batıra batıra evlilik dışı bir çocuk demek bile kırıcı bence
Tamam ben de biliyorum beraberliklerin resmiyete dökülmesi her iki tarafı da özellikle onlardan doğacak çocukları korumak için şarttır
Bana göre kişisel görüşüm isteyen katılır katılmaz evlilik dışı hamile kalmayı ayıplayacaklar diye minik bir cana kıymak daha vahimdir

Kime/ neye göre normalin cevabını bu coğrafyanın insanları olarak bilinen bir gerçekken, bu kadar bulanıklaştırmak konuyu çok anlamlı gelemedi bana.
İşi dine indirgersek herkes kendi dini değerlerinden, hassasiyetleri den bir yol haritası gelirler ve yaşar.
Aynı kültür ve dine sahip değilsek zaten siz bu durumun içine dahil değilsiniz.
Bir ateist, agno.delst olanda kendi ilkeleriyle yaşayacağından "kast ettlğiniz din ve kültüre ait değilim" demeniz yeterliydi saygı duyarım demem için.
Hedonik bir motto ile yazılan bir cevap değildi.

Bizde sizin böyle bi sorunuz var direk ve cevaplıyoruz demedik.
Bağlamda doğru bulmadığımı anlayacak bütünsel okuma yaptığınızı düşünmek isterim.
Kaldı ki sizi onaylamak gibi bi durumunda yok, hal böyle olduğunda "sınır" durumuna getirmeniz, tersinden bakıldığında, onaylanan bi görüş olduğunda da taltif mi olacaktı tarafınızdan?

Kusura bakmayın aynı görüşte olmadığım için sınır ihlali yapmış olmuyorum, hakeza onaylanmak dışında bir alternatif kabullenmeye girer bu ki asıl sınır ihlali budur.

Artı üslup ve kelime seçiminde bu kadar özenli olmama rağmen, sınır ihlali sokak ağzı gibi ise kabullenir bir kavram olurdu.
Aynı görüşte olmamaya sınır hatırlatılmaz, bu olgunun temeline ters.

"Konunun hiçbir yerinde de benim evli olmadan cinsel ilişki yaşamam ve bebek sahibi olmam sizce doğru mu diye sormadım." Demişsiniz.
Ailenizin tepkisine yorumum buydu evet, o da aynı kültür ve coğrafyaya ait insanlarsak durumundaydı, değilsek zaten bağlam bu yorumdan bağımsız olmaz mı?

Ne kadar üslubunuz üst perdeden de olsa ben kendi kaliteme yakışan cevap verdim ve lütfen daha fazla gereksiz zaman ve enerji israfı olmasın.

Konunuzu başından beri takip ediyorum. Aldirmayacak olmanıza çok sevindim, hayırlı olsun. İnşallah sağlıklı bir gebelik geçirir sağlıkla kucağınıza alırsınız.
İyi ki diyeceksiniz evlat bambaşka bir şey.

Sevgilimden 6 haftalık hamileyim ve çevrenin ne düşündüğü umrumda bile değil. Açıkçası anne gibi mi hissediyorum? Hayır. Ama kucağıma alınca onu herşeyden çok seviceğime inanıyorum. 3 buçuk yaşında bir köpeğim var ona bilir ölürcesine bağlıyım. Kendini en iyi sen tanırsın. Çocuk seni mutsuz edicekse doğduktan sonra bu onada yansır ve hayatının her döneminde içten içe onuda suçlayabilirsin. Ne istediğine kendin karar vericeksin. Ben anne olabilir miyim diye düşün. Ailen yada çevrenin ne dediğine kulak asma. Bende evlilikten korkuyorum. Birlikte yaşıyoruz ama çocuk doğmadan hatta belli bir yaşa gelmeden evlenebiliceğimi zannetmiyorum

Nerede evlenmeden önce cinsellik, kürtaj, alkol alma veya benzer içerikli mesajlar varsa hepsine beğenmedim atıyor. Sanki herkes kendisi gibi müslüman olmak zorunda!
Herkes Müslüman olmak zorunda değil tabi ki. Ama kutsal dinleri geçtim şintoizmde, Afrika dinlerinde dahi insan hayatı kutsaldır. Ateist, deist arkadaşlarımızda canlıların yaşama hakkına aynı oranda saygı duyuyordur diye düşünüyorum.

Evlilik öncesi cinsel ilişki, kürtaj vs gibi gibi durumlarda kutsal dinlerde ve bazı kültürlerde hoş karşılanmaz. İnternette gerekli araştırmayı yapabilirsiniz. Ha herkesin kendi hayatı ama burada konu açılıyorsa karşıt görüşlere de saygılı olmak zorundayız. Herkes müslüman olmayacağı gibi başka inançlara mensup olmak/ olaylara o pencereden bakmak zorunda da değil...

Verdiğiniz diğer örneğe gelince; hayatta bazı şeylerin bedeli ağırdır, ödemeye gücü/ cesareti olmayan, yaşanacak rezilliğe göğüs geremeyecek olan böyle alengirli islere ya hiç bulaşmasın, ya da sorumluluğunu alsın... Kürtaj en masumu cezalandırma yöntemi oluyor çünkü...

Ay cevap vermezsem cildiriciiim! Yav o kadar yasam hakkina saygi duyuyorsaniz gidin musluman ulkeler kan agliyor onlarin yasamini koruyun!! Her gun yuzlerce cocuk ölüyor gidin onlari savunun.Hatta uzaga gitmeyin alin bir suriyeli aile cocugu evinize de onun yasam hakkini koruyun!! Ama yok derdiniz gucunuz daha kalbi bile atmayan anne karnindaki degil mi?? Alin bir suriyeli de gorelim

Hanımefendi kürtajdaki bebek belirli bir aya kadar acı hissedemiyor, bunun yaşam hakkıyla da ilgisi yok. O düşünceye sahip olanlara göre tecavüzden olan bebeği de aldırmak günah.. Allah korusun tecavüze uğrasam ve hamile kalsam bebeğin yaşam hakkını mı düşüneceğim yapmayın lütfen.. Evliyim evli birinden hamile kaldım diyen kadına bile doğur dendi burada, sizce bu mantıklı mı? O zaman yaşam hakkı diye diye tecavüzden hamile kalan, ensestten hamile kalan, veya evliyken başkasından hamile kalan bütün kadınları bırakalım doğursunlar.. Bu mantıklı mı sizce? Bu şekilde toplumun ahlak yapısı daha da bozulmaz mı?

Ya ustelik her seyi gectim, hic kimsenin bu kadar ozel ve sahsi bir meselesinde “ama yasam hakki” denemez. Annenin psikolojisi, yasam hakki ne olacak?

Ya ustelik her seyi gectim, hic kimsenin bu kadar ozel ve sahsi bir meselesinde “ama yasam hakki” denemez. Annenin psikolojisi, yasam hakki ne olacak?
Onları geçtim, bu şekilde düşününler kendileriyle çelişiyorlar. Dindar bir insan, nasıl aldatmadan veya tecavüzden olan bebeği doğurtmaya teşvik edebilir? İğrenç bir durum.

Onları geçtim, bu şekilde düşününler kendileriyle çelişiyorlar. Dindar bir insan, nasıl aldatmadan veya tecavüzden olan bebeği doğurtmaya teşvik edebilir? İğrenç bir durum.
Aynen oyle. Sebep olarak da “ama anne olmaya calisan bir suru insan var, siz nasil aldirirsiniz?” Diyorlar ve ben sok geciriyorum. Anne olamayanlarin annelik yukumlulugunu istemeden hamile kalanlar mi cekmek zorunda

Aynen oyle. Sebep olarak da “ama anne olmaya calisan bir suru insan var, siz nasil aldirirsiniz?” Diyorlar ve ben sok geciriyorum. Anne olamayanlarin annelik yukumlulugunu istemeden hamile kalanlar mi cekmek zorunda
Bazılarına göre korunmak da günah. Hatta Türkiyede bazı şehirlerde ( şehir ismi veremiyorum tahmin edersiniz ) geleneksel olarak korunmuyorlarmış günah saydıkları için.. Ne denir ki bu cehalete.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…