• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebişlerimizin bir günlük beslenmesi (ne yiyor ne içiyorlar)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
BHK denememmi aptamili neler denedim neler uyanıkken aslaaa içmez bende uyuyunca oda ite kaka sadece geceleri 2 kez 120 veriom :((( gündüz hiç içmez ama napimm bi ara çok ağlamıstım daha 5 aylık falandı annemde kızım biz seni bööle mamalarlamı buyttuk deyince rahatım artık çok şükür kilosu falan normal

walla betül 125 ccden fazlasını içemiyor tek seferde..
hele ki muhallebiden sonra diyorsun.
ne kadar sonra :jeyyar:

ceyyar kılıklı bhk :dilcikar: 1 saat sonra mesela oldumu :roflol:

ya kıslar bugün net te bu konuyu araştırıken
Altıncı aydan itibaren – artık gece emzirmelerine gereksinim duymadıkları için 11 ya da 12 saate kadar kesintisiz uyuyabilirler. diye bi yazıyla karşılaştım
emzirmediğim için bilmiyorum.gerçekten artık geceleri beslemiyecezmi acaba.yani ben geceleri uyanınca mama vermezsem asla uyumuyo oğluşummm
CADIARZU

yaww hikaye geyikk yaw.. nerdeeeee dana kadar olduk hala 10 kere uyanıo gecee :roflol: mama verdiğim geceler 2 saatte değilde 3 saatte 1 uyanıoo ama illaki uyanıo yani . bide çok dönüoo yatagın kenarına sıkışıyo kafayı çarpıo falan o yüsden sanırım bölünüo uykusuu.. salldım gitti bende alıştım napim. ve tabiki emmeden yada bişi yedirmeden uykuya dalamass bu böle dewam edicek heralde :1ninca:

benimki en gec 8de uyudugu icin gece veya aksam muhallebi filan veremiyorum
zaten cok acıkmıs uykusu gelmiş oluyor mızıklıyo biberonu dayıyorum..sonradan uyandım yalnız hızlı akıtan bir biberonla iciriyorum cunku mutlaka icerken uyuyakalıyor.durte durte hepsini iciriyoruz..
sonra 11.30gibi tekrar uyurken içiyor
en az 160 cc iciyor tek seferde.genelde 180cc civarı yetiyor .bazen 200e kadar cıkıyor..
bu sekilde sabaha kadar deliksiz uyuyor:lepi:

Maşallah canım ne diyim Allah bozmasın :smiley-cool:

ay meyracim sen demişsin sabaha kadar deliksiz uyuyor diye tutu masaşllah:nazar:benimki nerdeeeeeeee ayni missin kayrasi gibi..saga sön sola dön uyku gidiyor..sonrada uyaniyor..oyun oynuyoruz gecenin bi saati..ondan sonrada mememde uyuyor.gene yatinca saga sola dönüyor..ayy böyle deliksiz uyku diyince..ne bilim özendim valla:1closedeyes:

bu arada bende yatmadan önce 8 tahıllı kaşık mamasi corba kasesiyle yiyor benim sıpakaydirigubbakcemile2sonrada emerek uyuyor ama ne cara gece 10 defa emiyor uyumak için

aynen canım coğu kişiler 6 aydan sonra bebişlerinin sabaha kadar kesintisiz uyuduklarını dile getirmişler.bizde öğle hiç olmadıda kafamçokkarıştı

ay edamcim bizdede öyle degil anacim merak etme..bende düzelmesini bakliyorum sabirsizliklaşakkıdı

esincimm ozaman bizimkilerin derdi sahiden açlık değilllllll.. diyorum ya bnm derdim kalitesizmi uyku oluyo bunlarınki die.. kesintisiz uyuyunca daha iyi öğrenip sindiriolar yaa yaşadıklarını gün boyu :sinifsinif:

esincim bebişin emzik almıyor herhalde:uhm:
bence de aclıktan uyanmıyordur o kadar yedigine gore:nazar:
emerek sızıyorsa emzik işe yarayabilirdi belki

esincimm ozaman bizimkilerin derdi sahiden açlık değilllllll.. diyorum ya bnm derdim kalitesizmi uyku oluyo bunlarınki die.. kesintisiz uyuyunca daha iyi öğrenip sindiriolar yaa yaşadıklarını gün boyu :sinifsinif:

yok anacım açlık değil..ama baktım ikinci diş yeri kızarmış ilkindede böyle olmuştu..acaba kayradamı diş çıkarıyorki böyle saga sola dönüyor..ayrıca evet cnm kaliteli uyku deliksiz olunca daha güzel ve sakin oluyorlar..valla bekliyorum ben kafamçokkarıştı

esincim bebişin emzik almıyor herhalde:uhm:
bence de aclıktan uyanmıyordur o kadar yedigine gore:nazar:
emerek sızıyorsa emzik işe yarayabilirdi belki

canım asla almadı emzik halada almıyor oyun oynuyor onla..benim mememi emzik yaptı saolsun kuşumalkisalkisalkis

yok be kızlar, tuanada geceleri çok uyanıyor, doğru dürüst mamada almıyor, ama niye uyanıyor anlaöıyorum, CADIARZU

ceyrem milupoa milumil denedinmi? :uhm:benim kızımda aptamil içmedi, :1no2:ama milumili severek içiyor, diğer mamalara göre biraz daha tatlı bir mama,:1rolleyes:

hande maaaleseff onuda denedim plus lezzet yazıo üzerinde ama ne yazıkki onuda istemiyo sadece hemen her mamadan denedim bende artık uykuda sadece geceleri 2 kez veriom oda en fala 120 içiyo ama değişik mama önerisi olan varsa yazın kızlar onuda alırız deneriz napalım battı balık yan gider feda olsun kuzuyaa

hipp denemedim bi bakayım ama imkansız gibi bişey meyraa..valla oluyo işte sadece gece uyurken biraz içiyo okadar bende mamayı elimden geldiğince artık yoğurda muhallebiye birazcık katıyom çok enteresan benimki ama geçende merak ettim dayadım inek sütünü hüpletti sevdi ama onuda veremios napalım şimdilik bööle bizler mamamı gördük deyip teselli buluyom işte :((

ya kıslar bugün net te bu konuyu araştırıken
Altıncı aydan itibaren – artık gece emzirmelerine gereksinim duymadıkları için 11 ya da 12 saate kadar kesintisiz uyuyabilirler. diye bi yazıyla karşılaştım
emzirmediğim için bilmiyorum.gerçekten artık geceleri beslemiyecezmi acaba.yani ben geceleri uyanınca mama vermezsem asla uyumuyo oğluşummm
CADIARZU

doğru yazıyor canım, geceleri uyanmazsa bebiş, uyandırıpta mama vermeye gerek yok... bizim kızlarda akşam yattığı gibi sabah kalkarlar gece uyanmazlar, doktora sordum ben sabaha kadar uyuyorlar acıkmazlarmı mama vereyimmi diye, gerek yok dedi, acıkırlarsa uyanırlar zaten demişti:ecrin_bebek:

hipp denemedim bi bakayım ama imkansız gibi bişey meyraa..valla oluyo işte sadece gece uyurken biraz içiyo okadar bende mamayı elimden geldiğince artık yoğurda muhallebiye birazcık katıyom çok enteresan benimki ama geçende merak ettim dayadım inek sütünü hüpletti sevdi ama onuda veremios napalım şimdilik bööle bizler mamamı gördük deyip teselli buluyom işte :((

çorbalarınada katabilirsin ceyremciim, sütlü çorba gibi güzel oluyor....

ceyrem mamalar kotu aslinda yaa..sevmemekte hakli yavrucak..anne sutu gibisi var mi:delphin:
ben hep anne sutu verdim ama artik azaldi yetmio mama takviyesi yapiorum 1 hafta filan olcak herhalde??
gercekten koku ve tatlari kotu 3 marka denedim hep ayni.Allahtan benimki ne versen iciyorkaydirigubbakcemile3:nazar:
seninki de inek sutunu sevmis suttozu deil de orjinal sut istio demekki:)
umarim hipp i sever sonra hero baby lactum var nestle bebelac sma bisru mama var birini begenir elbet demeye devam

bu arada zea hakli corbalari devm mamasi ile karistirabilirsin
sonra kahvalti karisimi var.devam mamasi iceren kasik mamalarindan yedirirsin filann bu sekilde gunde rahat 300cc almis olur..100-150 de uyurken icirirsen tamamdir

bebişim buyuyor gunluk menumuzu guncelleyeyimkaydirigubbakcemile5

8.00 kahvaltı (100cc 8tahıllı kasık maması,labne pekmez tereyagı ara sıra yumurta..bazen de bebelac sutlu tahıllı peynırlı pekmezlı kahvaltı maması)

10.30
100 cc anne sutu

12.30
125 cc corba veya pure

15.00
120-140 cc anne sutu veya mama sağım durumuna gorekaydirigubbakcemile3

17.00
100 cc yogurt+50-60cc meyve puresi

19.30
180-200cc mama veya anne sutu

23.30
170-180 cc mama veya anne sutu

10.30 ve 15.00 ogunlerini yeni ekledik.sanırım o da bugunu bekliyormus hemen adapte oluverdi obur minişcokacimcoook

Son düzenleme:
ne güzell yaaa benimkide günde 5-6 öüğün oluyo ama tatlı olmayan ne varsa yiyo çok zormus kızlar beğenmeyen seçen bebek buyutmek ben o 8 tahıllıları falan ancak meyvesine koyarsam yedirebiliorum bunun dışında yemez..ama bi sebze çorbası yer koca mama tabağı biter daha bekler enteresan bi bebek benimki napalım öylede buyuyo böylede..

off ben bu mamalardan çok çektim hepsini denemişimdir ama en son pes etmek üzereyken bebalac numunesi vardı evde denim dedim aaaa şok şok şok oldum içti valla bebalac veriyorum

bizde yazalım bari
sabah 8,00 de kahvaltı bebelacın kahvaltısı içine peynir pekmz koyuyorum dönüşümlü olarak yumurta da konuluyor bu bazen bir kaseyi buluyor bazen 1 kaseden az
saat 12.00 de sebze püremizi yiyoruz 1 kase canı isterse yiyor istemezse ona yakın yiyor
saat 15 de yoğurdumuzu yiyoruz 125 cc kadar
saat 17 de bir meyve yiyor şeftali şuanda bu arada meyve tarifi varsa yazarmısınız sıkıldı aynı meyveyi yemekten
saat 19 da 1 kase muhallebi yiyor
gecede 250 cc toplam mama içiyor sütüm bıçak gibi kesildiği için veremiyorum
KIZLAR BUNLARA RAĞMEN KIZIM 7100 GR ŞAŞIYORUM VALLA ÇOK HAREKETLı sağlıklı olsunda bişey istemiyoırum

Back