• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebişlerimizin bir günlük beslenmesi (ne yiyor ne içiyorlar)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bende sabah uyandığında emziriyorum sonra kahvaltı o bulamaçlardan ara öğün olarak emziriyorum sonra elma ve muz karışımı veriyorum sonra arada şifa niyetine yine emziriyorum bi kase çorba yoğurt gece yatarkende pirnç unlu muhallebi gecede emiyo hergün sabit değil tabi bu liste

bende konuyu açtım ama ancak yazabildim internetim yoktu.....
oğluşum sabah 7 gibi biraz anne sütü biraz biberon maması
10-kahvaltı (kahvaltıyı sadece yoğurtla yapıyo yoğurdun içine azcık pekmez bisküvi labne
arada azcık meyve
13de-çorba(dönüşümlü sebze-tarhana vs)
16-16,30 gibi pirinç unu (googly)
20-uyku öncesi duruma göre değişiyo bazen muhallebi bazen çorba
gecede ara ara emzirmeye çalışıyorum
kızlar ilginçtir ama oğlum tatlı şeyleri yemek istemiyo kusar gibi yapıyo kaşık amalarını falan yemek istemiyo çorbaları yoğurdu daha çok yiyo ne ilginçtirki bizde durum böyle

kızlar bizde süt olayı bitti malesefsenağlama

günlük beslenmemiz şöyle:

sabah en geç 7.30'da 120-150 cc mama

9.30-10.00 kahvaltı (bugün başladık, bugüne kadar 120 cc mama içerlerdi)

12.30-13.00 bir kase sebze püresi (karışık sebzelerden, yoğurtta katıyoruz)

14.30-15.00 120-150 cc mama

17.00 meyve püresi veya meyveli muhallebi, veya yoğurt (dönüşümlü)

19.00 120-150 cc mama veya tahıllı mama
uyuyana kadar başka işey yemezler.

21.30 gibi uyurlar ben yatarken 23-24 gibi 120 cc mama içiririm. sabaha kadar uyanmazlar.

sabah 9-10 arası 150-200 cc arası anne sütü.hepsini bir anda içmiyor tamamını bitirmesi yaklasık 1 saati buluyor

oglen 1 civarı 100-125 cc sebze corbası veya püresi 50-60 cc anne sütü(daha fazla vermiyorum yoksa sonraki ogunde ek gıdayı az yiyor)

4 te 100cc yogurt ile 60 cc meyve puresi

7 de 150cc kadar anne sütü

11 de 150 -200 cc kadar anne sütü

biz düzenli ve saatli olarak tam 5 ogun tuketiyoruz aralarda birsey yok..
cok nadiren 7ogununde 100cc muhallebi veriyorum ama dedigim gibi cok nadir.anne sutu alması daha iyi bence muhallebi cok da elzem birsey deil..

Son düzenleme:
miss dr nerde senin adı ne bende de var bu listen dr aynımı yoksa

hasan uzpak.. istanbul pediatri çocuk kliniği canım, bahçelievlerde..

misciim ben öncelikle çorbayı kevgirden geçirerek suyunu verdim, 4-5 çay kaşığı ile başlayıp her gün artırdım, 1 hafta 10 gün sonra çorbayı püre haline getirip vermeye başlamıştım,

Bahar her verdiğimi yedi, hiç geri çevirmedi ama Cemre ile çok uğraştım, kaşığı görünce ağzını kilitliyordu, daha yeni yeni 2 haftadır yemeye başladı sıpamcokacimcoook

Cemre havuç patates kabak üçlüsünü sevmemişti, taze fasulye yaptığım gün yemeye başladı :)

şimdi her şeyi yiyorlar :nazar:

çok sağol canım yardımın için ben direk püre denemiştim fisfisfis

08.00:anne sütü
09.00kahvaltı mamaası
10.00uyku saatimiz(yaklaşık 2saat uyuyor)
12.30ıhlamurla beraber cici bebe bisküvisi
14.00da sebze çorbamız
15.00 yoğurt
anne sütünü her yarım saatte veriyorum ben
16.00 meyve suyumuz

yarım saat ara ardından yine anne sütü
uyku saatimiz
21.00 gece mamamız.
gece 3veye 4de emziriyorum

zemuszemus

saat yedi kalkıyoruz istedikce anne sutu ama bu aralar sınavlarım var ondan dolayı sınavdayken bebek maması dort aylıklar için olanlardan aksam dokuz yatış arada bol su içiyor cunku cok sıcak buralar dondurma bile yediriyorum bazen

08.00:anne sütü
09.00kahvaltı mamaası
10.00uyku saatimiz(yaklaşık 2saat uyuyor)
12.30ıhlamurla beraber cici bebe bisküvisi
14.00da sebze çorbamız
15.00 yoğurt
anne sütünü her yarım saatte veriyorum ben
16.00 meyve suyumuz

yarım saat ara ardından yine anne sütü
uyku saatimiz
21.00 gece mamamız.
gece 3veye 4de emziriyorum

zemuszemus

ilkimcim senin adına bende çok sevindim :dance: ne güzel bir düzene koyabilmişsin . Biz bu konuda çok zorlanıyoruz bende tuğbayı saat 7.30- 8 gibi emziyorum 9.00-9.30 gibi kahvaltı maması veriyorum yarısını zor yiyor biraz yesin diye zorlamaya çalışınca ağzını bir kapatıyor mümkün değil açmıyor bende zorlamıyorum birde uykusu gelmiş oluyor mecburen emzirip uyutuyorum, öğleden sonrada bundan farklı olmuyor . Şaştım valla Acıkmadan mı veriyorum acaba? biraz daha beklesem uykusu geliyor mızmızlanmaya başlıyor .beni emdiği için sütüm yetiyor acıkmıyormu veya iştahımı yok anlamadım..:1no2:. Ama sende sık sık emziriyorsun aynı zamanda nasıl ekgıdaları yiyebiliyor anlamadım benim kızda mı bir problem var acaba ?
Kusura bakma kafam çok karışık yemeyişine kafayı iyice takmaya başladım anlatabildim mi derdimi bilemiyom .
Henüz sütümde varken şimdilik veriyim diyorum inşallah bizde bir düzene koyabiliriz.:Saruboceq:Bye

Son düzenleme:
saat 09:00 - 10:00 gibi kahvaltı ( cicibebeli mama / yumurta + labne + tereyağ + mama karışmı )
sonrasında uyku
uyanınca D vitamin ve Ferrum damla ardından meyve suyu ya da püresi
saat 12:00 - 13:00 gibi öğle öğünü olarak çorba
yine uyku
saat 15:00-16:00 gibi yoğurt
daha sonrası karmançorman oluyo :)) bazen mama bazen muhallebi bazen sütlü ballı irmikli mama
bazen gece çayı da veriyorum milupanın

bizim kız saat 21:00 gibi bi uyuyor ama bu onun gece uykusu olmuyor, gece uykusuna en erken 23:00 gibi bezen 24:00 gibi yatıyor daha erken uyursa sabah 06:00 uyanıp daha da uyumuyor

ilkimcim senin adına bende çok sevindim :dance: ne güzel bir düzene koyabilmişsin . Biz bu konuda çok zorlanıyoruz bende tuğbayı saat 7.30- 8 gibi emziyorum 9.00-9.30 gibi kahvaltı maması veriyorum yarısını zor yiyor biraz yesin diye zorlamaya çalışınca ağzını bir kapatıyor mümkün değil açmıyor bende zorlamıyorum birde uykusu gelmiş oluyor mecburen emzirip uyutuyorum, öğleden sonrada bundan farklı olmuyor . Şaştım valla Acıkmadan mı veriyorum acaba? biraz daha beklesem uykusu geliyor mızmızlanmaya başlıyor .beni emdiği için sütüm yetiyor acıkmıyormu veya iştahımı yok anlamadım..:1no2:. Ama sende sık sık emziriyorsun aynı zamanda nasıl ekgıdaları yiyebiliyor anlamadım benim kızda mı bir problem var acaba ?
Kusura bakma kafam çok karışık yemeyişine kafayı iyice takmaya başladım anlatabildim mi derdimi bilemiyom .
Henüz sütümde varken şimdilik veriyim diyorum inşallah bizde bir düzene koyabiliriz.:Saruboceq:Bye

canım artık bende biraz zorlanmaya başladım.çorbaya kadar seyrek beslemeye başladım,yoksa yemiyor.hatta bugün anne sütüyle uyudu öğle uykusuna.uyandığında hemen çorbasını verdim,emzirmeden.açıkmış tabi bayağı.yoğurt yada meyve suyunu bile zorla vermeye başladım emziğiyle kandırıyorum hoop diye sokuyorum ağzına.kaydirigubbakcemile3

ilkim sanki benim oğlanı anlatmısıın offf ne zormuş bu işler allahım ne çok isterdim iştahlı olsun ama maaalesef bende aslaa kahvaltı yediremiyorum içine yoğurtlarmı katmadım meyvelermi iki kaşık alıyo zorladığımda hooop kusuyo.. sadece tarhana ve sebze çorbasını iştahla yiyo onun dışındakiler iktir kaktır malesef..ne yapmalı bilmiyorum ama napalım öyle büyücekler deyip avunuyorum işte

biz de ek gıdaya yeni geçtik..
önceleri sadece elma püresi falan veriyordum,
dünden itibaren düzenli olarak ek gıda olayına girdik, ama yine de çok fazla yemiyor, henüz öğün olarak veremiyorum pek.

sabah 7 : 125 cc anne sütü
10 : 125 cc anne sütü içine çeyrek yumurta sarısı, bir çay kaşığı labne peynir, bir çay kaşığı pekmez

12.30: dün gece hazırladığım çorbayı verdik, 75 cc kadar yedi. biraz koyu olmuştu.. ama çok besleyici bi çorba oldu.. mecburen bi gece öncesinden hazırlıyorum..
çorbanın tarifi: mercimek, pirinç, bulgur, bir küçük patates ve 4 adet kuşbaşı doğranmış tamamen yağsız et.. hepsini pişirdim, tel süzgeçten geçirdim. etler süzgeçten geçmez diye düşünmüştüm ama iyi pişmiş olacak ki, geçti. ölçülerini göz kararı yaptım, ama fazla yapmışım, gerisini biz yeriz artık.. bu çorbaya gaz yapmaması için kimyon da koyacaktım ama unutmuşum.. bundan böyle pirinç yerine irmik ekleyemeyi düşünüyorum, pirinçten daha besleyici olduğunu düşünüyorum..

13.00 : çorbayı pek kaale almayan oğlum 125 cc anne sütü içiyordu, ama bitirdi mi bilemiyorum, ben o sırada evden çıkıyordum..

15.30 gibi yoğurdunu yer,
16.00 gibi meyve suyu vericem.. evde efeye uygun meyve yok şu anda.. kavun vercektim ama biraz acımtırak geldi tadı, vermekten vazgeçtim, dün milupanın hazır meyve suyundan almıştım. daha önceleri elmalısını ve kayısılısı vermiştim ama hiç içmedi sevmedi, dün elma kayısı ve muzlusunu gördüm, onu içti hem de çok sevdi, bugün de yoğurdunu yedikten yarım saat sonra meyve suyunu vericem.. ikisini karıştırıp vermek istemiyorum, ya da yoğurdu meyve püreleriyle karıştırmak istemiyorum.. yoğurdun tadına iyice alışmasını bekliyorum, sonra sürekli meyve püreleriyle karıştırarark vermek zorunda kalmayayım diye.

akşama tekrar çorbasından veririm diye düşünüyorum

ama bunların hiç biri öğünlük değil şu anda, bunlardan sonra mutlaka anne sütü içiyor az da olsa..

biraz uzun oldu sanırım.

ben daha başlamadım ek gıdaya sanırım ara ara aç kaldı sütle doyamadı dediğim zamanlarda yoğurt püre muhallebi vs veriyorum en fazla günde sadece 1 kere ek gıda verdim o da bi ghün verdim 1 gün vermedim falan

maşallah bütün bebişlere

biz halen yoğunluk anne sütüyle devam ediyoruz:nazar:

devam maması yada devam sütü vermedim hiç

sabah 5.30-6 arası kalkıyor halagamyoncuiremsuoyun istiyor bu uykuyu nasıl ayarlayacam bilmiyom
neyse güzelce emiyo 8 e kadar idare ediyo onu
8 de tekrar emiyo
8.30 kahvaltı vermeye çalışıyorum ama tükürüyo:çok üzgünüm:seveceği kıvamı ve malzemelere bulmaya çalışıyorum hala
9-9.30 arası meyve suyunu içiyo elmayı çok seviyo bazen muz şeftali karpuz kayısı üzüm ve çilek veriyom
dr um çilek alerjiktir vermeyim deme önce ver alerji yaparsa vermezsin dedi her çocuğa alerji yapar diye işey yok dedi
bende meyveleri veriyom hep çok şükür alerjisi olmadı hiç:asigim:
sonrası anne sütü
12-13 arası çorbası miktarı giderek arttırıyorum daha yeni başladık ne de olsa
anne sütüne devamm
16-17 arası yoğurt 1 küçük kaseyi bitiriyo:nazar:
anne sütüne devam
akşam biz yerken meyvelere saldırıyo tekrar meyve veriyom
9 gibi uyuyo gece 2 kere kalkıyo emiyo uyuyo
ama sabah 6 dan sonra uyumuyo:bbo:

bu arada gün içinde uyumak yerine oynamak istiyo
öğlenden önce 1 saat öğleden sonra 1 saat uyuyor doruk paşam:nazar::nazar::nazar:

bütün bebişlere kocaman bi maşşşallah diyom harikasınız anneler ...ben biraz cesaretsizim ek gıdalara yeni başladım sürekli milupanın danışma hattını arayıp bilgi alıyorum.bizde sabah 6da kalkıp anne sütü emip oyun oynuyoruz genelde 2saatte bir uyku uyuyo ama yarım saat uyuyo..saat 11gibi elma delisi kızıma püre veriyorum.öğlen kalkınca sebze çorbası veriyorum(patates,havuç,brokoli,kabak,pirinç)blendırdan geçiriyorum.yoğurt falan hiç cesaret edemedim daha doğrusu kafam cok karıştı doktorum inek sütünden yap diyor ama 1yaşına kadar sakıncalı diyorlar napcam fikir verirseniz sevinirim..benim gibi evhamlı anneler bebişlerimize nasıl eğitim verebiliriz?sayı sayıyorum çatpat ingilizce konuşuyorum,başka önerleriniz varmı?????

biz henüz düzenli olarak ek gıda vermiyoruz.sadece anne sütü azaldığı zamanlarda takviye olarak.veriyorum.genelde emiyor ve yetiyor sayılır.

ama ademel gibi benim sıkıntımda sabah daha kargalar kahvaltısını yapmadan uyanıyor ve oyun istiyor.1.5 ay annemlerde rahattım sabah dedemiz alıyordu ben rahat rahat pireleri uçurakdan uyuyordum.
mesela bugün sadece 14.30 da 1 kase çorba içti ama artık bugün başka bişey vermem.yarın baba bakacak.sabah ben emzirip giderim 10 gibi meyve püresi ile bisküvi verse 12 de ben gelirim.12 de emdimi 3.5 da çıkıcam zaten bidaha bişey almasına gerek kalmaz.
aslında yaptığım doğrumu bilmiyorum ama mesela 2-3 gün bişey vermediğimde oluyor.
ek gıdaya geçirdimmi kaşık kolay geliyor emmek istemiyor.memeyi kavga döğüş veriyorum tembel kızım benim

slm kızlar inş hepimizin bebekleri doğru beslenme alışkanlıkları kazanır bende bu ek gıda da bi türlü düzene giremedim benim kız tatlı mamaları pek sevöiyo mesela gogly veriyorum zar zor yiyo tuzlu şeyleri daha ağırlıklı yiyo bide şu 1 2 gündür beni az emmeye başaldı acaba biberon mamasıını fazla verdiğimdenmi
biz sabah 8 9 gibi kalkıyoruz tahıllı hero baybinin kaşık maması var ondan yarım kase veriyorum tabi ılk kalktığında mutlaka emzirmeye çalşıyorum gecede 1 2 kere kalkıyo sonra birraz oyun oynuyoruz uykumuz geliyo yatıyoruz 1 2 saat uyuduktan sonra tekrar kaldırıyorum emziryorum tabi emerse daha sonra çorbasından veriyorum gün içinde meyveydi yoğurttu derken böle geçiyo düzene koyamadık bi türlü

slm kızlar inş hepimizin bebekleri doğru beslenme alışkanlıkları kazanır bende bu ek gıda da bi türlü düzene giremedim benim kız tatlı mamaları pek sevöiyo mesela gogly veriyorum zar zor yiyo tuzlu şeyleri daha ağırlıklı yiyo bide şu 1 2 gündür beni az emmeye başaldı acaba biberon mamasıını fazla verdiğimdenmi
biz sabah 8 9 gibi kalkıyoruz tahıllı hero baybinin kaşık maması var ondan yarım kase veriyorum tabi ılk kalktığında mutlaka emzirmeye çalşıyorum gecede 1 2 kere kalkıyo sonra birraz oyun oynuyoruz uykumuz geliyo yatıyoruz 1 2 saat uyuduktan sonra tekrar kaldırıyorum emziryorum tabi emerse daha sonra çorbasından veriyorum gün içinde meyveydi yoğurttu derken böle geçiyo düzene koyamadık bi türlü

ilk önce bebeyin kac aylık tuzlu veriyosun herhalde tuzlu şeyleri daha cok seviyomuş seni emmemesinin sebebi biberona alışmıştır yada sütünün tadını diyer mamalarla kıyaslıyo onların tatıdı sevmiş sütünü reddediyo bizimkide sütüm azaldıgında mamaya gecmiştik yine gün içinde veriyodum ama artık emmiyo beni sütü biberona sagıp verdim onuda almadı:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Back