biz de ek gıdaya yeni geçtik..
önceleri sadece elma püresi falan veriyordum,
dünden itibaren düzenli olarak ek gıda olayına girdik, ama yine de çok fazla yemiyor, henüz öğün olarak veremiyorum pek.
sabah 7 : 125 cc anne sütü
10 : 125 cc anne sütü içine çeyrek yumurta sarısı, bir çay kaşığı labne peynir, bir çay kaşığı pekmez
12.30: dün gece hazırladığım çorbayı verdik, 75 cc kadar yedi. biraz koyu olmuştu.. ama çok besleyici bi çorba oldu.. mecburen bi gece öncesinden hazırlıyorum..
çorbanın tarifi: mercimek, pirinç, bulgur, bir küçük patates ve 4 adet kuşbaşı doğranmış tamamen yağsız et.. hepsini pişirdim, tel süzgeçten geçirdim. etler süzgeçten geçmez diye düşünmüştüm ama iyi pişmiş olacak ki, geçti. ölçülerini göz kararı yaptım, ama fazla yapmışım, gerisini biz yeriz artık.. bu çorbaya gaz yapmaması için kimyon da koyacaktım ama unutmuşum.. bundan böyle pirinç yerine irmik ekleyemeyi düşünüyorum, pirinçten daha besleyici olduğunu düşünüyorum..
13.00 : çorbayı pek kaale almayan oğlum 125 cc anne sütü içiyordu, ama bitirdi mi bilemiyorum, ben o sırada evden çıkıyordum..
15.30 gibi yoğurdunu yer,
16.00 gibi meyve suyu vericem.. evde efeye uygun meyve yok şu anda.. kavun vercektim ama biraz acımtırak geldi tadı, vermekten vazgeçtim, dün milupanın hazır meyve suyundan almıştım. daha önceleri elmalısını ve kayısılısı vermiştim ama hiç içmedi sevmedi, dün elma kayısı ve muzlusunu gördüm, onu içti hem de çok sevdi, bugün de yoğurdunu yedikten yarım saat sonra meyve suyunu vericem.. ikisini karıştırıp vermek istemiyorum, ya da yoğurdu meyve püreleriyle karıştırmak istemiyorum.. yoğurdun tadına iyice alışmasını bekliyorum, sonra sürekli meyve püreleriyle karıştırarark vermek zorunda kalmayayım diye.
akşama tekrar çorbasından veririm diye düşünüyorum
ama bunların hiç biri öğünlük değil şu anda, bunlardan sonra mutlaka anne sütü içiyor az da olsa..
biraz uzun oldu sanırım.