• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebişlerimizin bir günlük beslenmesi (ne yiyor ne içiyorlar)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bütün bebişlere kocaman bi maşşşallah diyom harikasınız anneler ...ben biraz cesaretsizim ek gıdalara yeni başladım sürekli milupanın danışma hattını arayıp bilgi alıyorum.bizde sabah 6da kalkıp anne sütü emip oyun oynuyoruz genelde 2saatte bir uyku uyuyo ama yarım saat uyuyo..saat 11gibi elma delisi kızıma püre veriyorum.öğlen kalkınca sebze çorbası veriyorum(patates,havuç,brokoli,kabak,pirinç)blendırdan geçiriyorum.yoğurt falan hiç cesaret edemedim daha doğrusu kafam cok karıştı doktorum inek sütünden yap diyor ama 1yaşına kadar sakıncalı diyorlar napcam fikir verirseniz sevinirim..benim gibi evhamlı anneler bebişlerimize nasıl eğitim verebiliriz?sayı sayıyorum çatpat ingilizce konuşuyorum,başka önerleriniz varmı?????

Canım biz de bugün başladık mamaya.Kahvaltı karışımı için doktor inek sütü eklememi söyledi.Ben kaynatıp ekledim.İnek sütüne alerjisi olma olasılığı yüzünden vermeyin diyorlar.Ben de vermeyecektim ama doktor ver deyince verdim.Zaten daha bir iki kaşık mama ile başladık.Gittikçe arttıracağız.Alerji durumu çıkmaz inşallah.
El ve ayak tırnaklarına kırmızı gibi canlı bir renkte oje sürüp ona göster bak nasıl ilgisini çekiyor.Gold arkadaşımız bu konuda bir etkinliğe katılmıştı ondan öğrendim.Başka neler olabilir araştırmak soruşturmak lazım.Biz şimdilik tek başımıza oyuncaklarımızla oynuyoruz,yerde yuvarlanıyoruz:)

ben kızçeme keyifsiz yemek yediği zaman turkcel in tavuğunu yukarı bir yere asıyorum ...
ondan çok hoşlandı zillim...böylece kafasını sağa sola çevirmeden direkt yukarıdaki tavuğa odaklanıyor ve yedirmek çok kolay oluyor...:))

ben kızçeme keyifsiz yemek yediği zaman turkcel in tavuğunu yukarı bir yere asıyorum ...
ondan çok hoşlandı zillim...böylece kafasını sağa sola çevirmeden direkt yukarıdaki tavuğa odaklanıyor ve yedirmek çok kolay oluyor...:))

işi cözmüşsün sen valla bizimkide iki gündür kafasını bi saga bi sola cevirip duruyo onu kandırmak için bütün şaklabanlıkları yapıyom :jeyyar:

Canım biz de bugün başladık mamaya.Kahvaltı karışımı için doktor inek sütü eklememi söyledi.Ben kaynatıp ekledim.İnek sütüne alerjisi olma olasılığı yüzünden vermeyin diyorlar.Ben de vermeyecektim ama doktor ver deyince verdim.Zaten daha bir iki kaşık mama ile başladık.Gittikçe arttıracağız.Alerji durumu çıkmaz inşallah.
El ve ayak tırnaklarına kırmızı gibi canlı bir renkte oje sürüp ona göster bak nasıl ilgisini çekiyor.Gold arkadaşımız bu konuda bir etkinliğe katılmıştı ondan öğrendim.Başka neler olabilir araştırmak soruşturmak lazım.Biz şimdilik tek başımıza oyuncaklarımızla oynuyoruz,yerde yuvarlanıyoruz:)

hayırlı olsun edoş, yarasın anitacığa,

inek sütünü bizim doktorda sulandırarak verebilirsin dedi,

ama ben veremedim, heryerde bangır bangır bağırıyorlar 1 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyefisfisfis kafam karışık bu konuda:delphin:

uzun zamandır günlük menüzü yazmıyordum yani, fırsat bulamıyordum

9 30 sabah kahvaltımızda çeyrek yumurta sarısı çok az tereyağı çay kaşığının ucuyla dövülmüş ceviz ve kahvaltılık toz mamadan oluşan 100 cc kadar karışım

12 30 da 60cc lik mama ve akabinde kısa bir uyku

14 te tavuklu sebze çorbası az yoğurt ilaveli 125cc kadar

16 anne sütü ve biraz uyku

18 bir şeftali ve biraz muz karışımı

20 bizimle beraber biraz bulgur yoğurtlu bulgur pilavı ve küçük bir kase hazır kaşık maması

10 30 11 gibide muhallebi yeriz artık

tabi tüm gün aralarda anne sütüne devam

tüm bebişlere bol iştahlı günlerrrr

ayrıca bende hala süt vermiş değilim

bizim öğünlerimizde şöyle sabah 8 de kalkıyo anne sütü
saat 10 da kahvaltı: 4 ölçü mama 4 biskivü 1 yumurta sarısı(ama köy yumurtası oldugu için yumurtalar çok küçük) yarım kibrit kutusu peynir 1 cay kasıgı recel yarım cay kasığı tereyağ 1 ceviz ve kahvaltıdan önce 1 tatlı kasıgı pekmez veriyorum
saat 12de: 80cc meyve suyu
saat 15de: 125cc çorca( sehriye tavuklu un tarhana sebze) hergün dönüşümlü yapıyorum
saat 18.30: 125cc yoğurt
saar 21: 125 cc pirinç unu içine 3 ölçü mama
geceleride 3 kere kalıp emiyo
buarada gündüzde aralarda emiyo ama çok degil gün içinde 2 yada 3 kere

buarada ben mama takviyeli emzirdiğim için 4 aylıkken ek gıdalara basladık az az ilk zamanlar hiç düzenimiz yoktu 2 gün yese 3 gün yemiyodu hazımsızlık yasıyodu çok zorlandım ama 1 aydır öğünlerimiz çok düzenli ne yediği ölçü nede saatleri şaşıyo aman çok şükür

benim kızıma kahvaltıda peynir yoğurt pekmez karışımı
aralarda emziriyorum ve su veriyorum
öğle yemeğinde çorba yemek suyundan, ben tuzsuz gibi yapıyorum yemekleri çünkü, meyve püresi veya bebe bisküvisi yoğurtla
akşam yemeğinde yine ya yemekten ya da pekmezli yoğurttan veriyorum

yatmadan bi ara ya muhallebi ya da meyve suyu veya püresi

her uykuya önce ayağımda sallayıp sersemleşince yatırıp yanına yatıyorum emzirerek geçiriyorum uykuya yorum aralarda, gece

bnmde hergün uygulamayı başaramasamda günlük öğünümüsü şu şekilde oluşturmaya çabalıyorumm..

sabah uyku saati Allah Kerim 12dede uyansa sabah 9dada uyansa
önce anne sütü
1 saat sonra kahvaltı (pekmez peynir bisküvi(ekmek) ceviz(tereyağ) çeyrekin çeyreği yumurta sarısı 60-90 cc mamaya hazırlanıo yada ıhlamur bazen meyve püreside karıştırılabilir içine
eğer kahvaltıyı tam yememişse meyve suyu veya püresi yediriyorum (30-60cc arası)
1 saat sonra tekrar anne sütü .. uyursa uykusaati..

yukarıda yazdıklarım 3- 3.5 saat arası gerçekleşio 1-2 saat uyuyo tekrar uyanınca anne sütüü
1 saat sonra meyve suyu veya püresii (100gr-cc)
1 saat sonra sebze çorbası artık bahtıma ne yersee ve hep yoğurt karışımlıı
sebzeyi reddederse 1 babymix yoğurt yiyo 100gr sanırım.
bazen çorbayla meyve yer değiştirebilio tabi duruma göre)
1 saat sonra tekrar anne sütü
sonra arada kestirirse 15 dakka uykuu yoksaa 1-2 saat sonra gece uykusuna yakın tahıllı muhallebi hazır milupanın bebelac.ın hangisi tutarsa sewdiğine göre.. (60- 90 cc kadar hazırlıorum) yemesse sulandırıp biberonla içiriyorum
1 saat sonrada uyku anne sütüyle.

yani 3 saatte en gec 3.5 saatte 1 mutlaka emziriyorum arada su içirmeye çalışıorum içmesse rezene ile tatlandırıp suyu illaki içiriyorum.. gece uyanıo emio mutlaka.. malesef kesintisiz uyumuyo (bnm değil onun açısından malesef .. kaliteli uyku uyumuyo sanırım die. :( )

şimdi ben bunu nasıl şekillendirebilirm arttırmam gerekiomu öğünlerii çeşitlilik kazandırmak yeterlimi ?

misscim gece 11-12 gibi 180-200 cc cıvarı mama veya anne sutu ıcırsen gece uyanmaz kanımcaa:uhm:
acıktıgı icin uyanıyor olabilir
ben de emzirirken mutlaka uyanıyordu cunku yeterınce emmeden uyuyakalıyordu ama sagdıgımdan beri bıberondan fosur fosur ıctıgı ıcın baya sut almıs oluyor 6.30-7 ye kadar uyanmıyoropuyorumnanaktan

bir de arkadaslar ek gıdaya gectıkten sonra gunde 300-500 ml devam sutu veya anne sutu yeterlı dıye bılıyordum bugun mılupadan gelen kıtapcıkta en az 750 ml ıcmesı lazım yazıyor..ben hayatta o kadar ıcıremem baska bırsey yemez yoksa:kedi:
tas catlasa 500 cıvarı alıyor..bugun ona bakarak ara ogun ekledim 130 cc daha ıcmıs olacak yani..tabi onu ictigi icin umarım aksamustu ogununde az yemez:olmaz:
ama bu 750 rakamı dogru mu
sizler ne kadar veriyorsunuz:uhm:

ben de 500 yeterli diye biliyorum ..
ki zaten fazlasını versem diğer öğünlere sıra gelmez..
ben gece 3 kere,1 kere de kalkınca mama veriyorum.
yetiyor da artıyor bile.
zaten fazlasını da içmek istemiyor kuzum..

misscim gece 11-12 gibi 180-200 cc cıvarı mama veya anne sutu ıcırsen gece uyanmaz kanımcaa:uhm:
acıktıgı icin uyanıyor olabilir
ben de emzirirken mutlaka uyanıyordu cunku yeterınce emmeden uyuyakalıyordu ama sagdıgımdan beri bıberondan fosur fosur ıctıgı ıcın baya sut almıs oluyor 6.30-7 ye kadar uyanmıyoropuyorumnanaktan

bencede 750 ml süt çookk.. keşke içse yani orası ayrı mesele ama okadar süt çektiğini sanmıyorum benden.. sağmadıgım için hiç kac cc emiyor hiç bi fikrim yokk ..

gecedee işte muhallebisini yemesse tahıllıı onu sulandırıp en fasla 60-80 cc arası içiriyorum sonra üstüne emziriyorum ne biliyim daha fasla mamamı vermeliyim acaba bana karnı çokk şişiyo gibi gelioo.. öyle güldür güldür sütüm oldugunu sanmıom butun gun emince akşama ne kadar kalıodurki.. bu sefer 150 cc mamayı bitirene kadar uyuya kalır mememi emmezse.. ne biliim bi deneyim bakalım nolcakk.. çünkü bizim hep bölee yanii uyanıo illakii gece uyurken.. bebeklerr muhallebiden 1 saat sonra dielim .. kac cc içmeleri lazım 200 cc emmelerimi gerekio tok olmaları için.. CADIARZU

ne 300ü 500 ü kılar benim kuzu aslaaa ve aslaa devam mamasını ağzına sokmuyo neredyse 2 aydır benide emmeyi bıraktı artık :( zorla uykusunda gece 120cc içerse oda bi kere onun dışında uyanıkken denemediğim mama kalmadı içmiyo çorbalarla meyve ve yoğurtla idare edioz işte :(( bunada şükür

walla betül 125 ccden fazlasını içemiyor tek seferde..
hele ki muhallebiden sonra diyorsun.
ne kadar sonra :jeyyar:

ya kıslar bugün net te bu konuyu araştırıken
Altıncı aydan itibaren – artık gece emzirmelerine gereksinim duymadıkları için 11 ya da 12 saate kadar kesintisiz uyuyabilirler. diye bi yazıyla karşılaştım
emzirmediğim için bilmiyorum.gerçekten artık geceleri beslemiyecezmi acaba.yani ben geceleri uyanınca mama vermezsem asla uyumuyo oğluşummm
CADIARZU

ne 300ü 500 ü kılar benim kuzu aslaaa ve aslaa devam mamasını ağzına sokmuyo neredyse 2 aydır benide emmeyi bıraktı artık :( zorla uykusunda gece 120cc içerse oda bi kere onun dışında uyanıkken denemediğim mama kalmadı içmiyo çorbalarla meyve ve yoğurtla idare edioz işte :(( bunada şükür

emmiyorsa devam maması da içmesi lazım ama bir süre daha.
aptamili denedin mi?
betül de içmiyordu,
ama aptamili sevdiyerimseniben

ya kıslar bugün net te bu konuyu araştırıken
Altıncı aydan itibaren – artık gece emzirmelerine gereksinim duymadıkları için 11 ya da 12 saate kadar kesintisiz uyuyabilirler. diye bi yazıyla karşılaştım
emzirmediğim için bilmiyorum.gerçekten artık geceleri beslemiyecezmi acaba.yani ben geceleri uyanınca mama vermezsem asla uyumuyo oğluşummm
CADIARZU

benim de emziriken sabaha kadar deliksiz uyuyan kızım,artık
mama içmek için kesin 4 saatte bir uyanıyor yaCADIARZU

benim de emziriken sabaha kadar deliksiz uyuyan kızım,artık
mama içmek için kesin 4 saatte bir uyanıyor yaCADIARZU

aynen canım coğu kişiler 6 aydan sonra bebişlerinin sabaha kadar kesintisiz uyuduklarını dile getirmişler.bizde öğle hiç olmadıda kafamçokkarıştı

bencede 750 ml süt çookk.. keşke içse yani orası ayrı mesele ama okadar süt çektiğini sanmıyorum benden.. sağmadıgım için hiç kac cc emiyor hiç bi fikrim yokk ..

gecedee işte muhallebisini yemesse tahıllıı onu sulandırıp en fasla 60-80 cc arası içiriyorum sonra üstüne emziriyorum ne biliyim daha fasla mamamı vermeliyim acaba bana karnı çokk şişiyo gibi gelioo.. öyle güldür güldür sütüm oldugunu sanmıom butun gun emince akşama ne kadar kalıodurki.. bu sefer 150 cc mamayı bitirene kadar uyuya kalır mememi emmezse.. ne biliim bi deneyim bakalım nolcakk.. çünkü bizim hep bölee yanii uyanıo illakii gece uyurken.. bebeklerr muhallebiden 1 saat sonra dielim .. kac cc içmeleri lazım 200 cc emmelerimi gerekio tok olmaları için.. CADIARZU

benimki en gec 8de uyudugu icin gece veya aksam muhallebi filan veremiyorum
zaten cok acıkmıs uykusu gelmiş oluyor mızıklıyo biberonu dayıyorum..sonradan uyandım yalnız hızlı akıtan bir biberonla iciriyorum cunku mutlaka icerken uyuyakalıyor.durte durte hepsini iciriyoruz..
sonra 11.30gibi tekrar uyurken içiyor
en az 160 cc iciyor tek seferde.genelde 180cc civarı yetiyor .bazen 200e kadar cıkıyor..
bu sekilde sabaha kadar deliksiz uyuyor:lepi:

Back