Merhaba arkadaşlar, dün itibariyle tüp bebek sürecine başladım. Üniversite hastanesinde yaptırıyorum raporlu olarak. Kasım ve aralıkta 2 adet başarısız aşılamam var. Eşimde sperm hareketinde biraz düşüklük var. Bende hafif kalp rahim dedi ama bunların hiçbirinin gebeliğe engel olmadığını söyledi. 2023 ekimden beri deniyoruz , olmadı. Ondan öncesinde de geri çekilmeyle korunuyorduk zaten sağlam bir yöntem değil. Hiç hamile kalamadım.
Dün itibariyle gonal f 250 günlük doz vurulmaya başladım pazartesi kontrolüm var. Süreci biraz bilmekle birlikte yeni başlayanların veya daha önce süreci geçirmiş olanların tecrübelerine ve mutluluk hikayelerine ihtiyacım var :) Biraz moral depolamalıyım. Bu süreçte tavsiyeleriniz neler olur ? Temiz beslenmeye calısıyorum paketli gıda tüketmiyorum , bol bol avokado yiyip sıvı tüketmeye calısıyorum ama ekstra önerileriniz varsa bana tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.:) Allah isteyen herkese tez zamanda evladına kavuşmayı nasip etsin.
Ayrıca süreci merak edenler olursa diye buraya kısa bir paylaşmak istedim gerekirse güncellerim
15 Ocak: Adetin 3. günü ilk muayene, rapor için başvuru. Elimde 2 aşılamalardan kalan 2 kutu gonal kaldıgı için tedaviye aynı gün başlandı. Gonalf 250 günlük doz olarak 4 gün sonrası kontrol
20 Ocak: 1. kontrol , yumurtalar büyümeye devam ediyor, 17,14,13,11,11,12 vs vs bir sürü saydı doktor. Çarşambaya kontrol verildi gonal f e devam. Raporum çıktı. Aynı gün cetrotide iğne de kullanılmaya başlandı. İlaçlar çok zor bulunuyor. Çevre ilden bulabildim
22 Ocak: 2. kontrol, yumurtalar büyümeye devam ediyor, 18, 17,14,13,11,11,12 ,12,vs vs bir sürü saydı doktor. Gonal f 262,5 a çıkarıldı. Cetrotide devam
24 Ocak: 3. kontrol, yumurtalar aynı sekil büyüyor. İki overde coşkun denildi fazla sayıda yumurta var sanırım suan. Gonal f 300 e çıkarıldı. Cetrotide devam. Salı günü opu için aday olduğum söylendi. 26 Ocak pazar öğlen kontrol. Ne yapılacağı söylenecekmiş.
Sürecim şimdilik bu şekilde. Salı opu olabileceği için cuma cinsel ilişki için son dediler. Yediğime içtiğime çok dikkat ediyorum. Sıvı alımıma ve vitaminlerime dikkat ediyorum aynı sekilde. Kahveyi bıraktım çok zor olsa da. Çayı açık içiyorum. Yeşilllik salata yemeye calısıyorum bolca. Avokado çiğ badem yiyorum. Gelişme oldukca burayı güncelleyecegim :)