- 19 Eylül 2018
- 14.183
- 37.998
Kesinlikle buna katılıyorum.Tüm bunlar olana kadar ben perto yüzden hayata tekrar "ben de varım" diyebilmek için, o açıdan erken annelik önem taşıyor...
Tek cocukken vaktim yok sanıyordum meğer varmış iki cocuk sığdırabildiğime göre aynı zaman içineAh arkadaşım tek çocuk hiç çocukmuş değil miaynı durumdayım bazen bugün de bitti şükür deyip duvara çentik atasım geliyor
İyiki varlar 2. Süpriz oldu başta hiç hazır değildim istemedim ama doğup kucagıma alınca iyiki olmuş dedim annelik mucizevi bişey bana o kadar çok şey kattı ki yazmakla bitmez
Allah sağlıklı uzun ömürler versin size ve evlatlarınıza inşallah. 4 aylıkken tekrar gebelik... Çok çok zor olmuştur ve oluyordur tabi.. Tahmin bile edemem... Ben daha bebeğim 4 aylıkken lohusalığımı bile atamamıştım resmen depresyondaydım. Allah size güç kuvvet versin her anlamda. Sağlıkla büyütünKesinlikle buna katılıyorum.Ben kendime hep hedef belirlemiştim. “30 yaşında yaparım, önce bir dünyayı gezeyim” dedim. Ama 30’a gelince ilk evliliğimde problemler başladı. Eşim kesinlikle çocuk istemedi. Belki ikna olur diye 5 sene uzatmaları oynadık. Ben hatta “tamam boşanalım ama çocuk yapalım, çocuk bana kalır. Ben bu saatten sonra kimi bulacağım”dedim. Şimdi düşünüyorum da ne kadar sağlıksız bir fikirmiş. İkinci evliliğimi 39 yaşında yaptım. Kendiliğinden olmadı, uzun bir tüp bebek sürecine girdim. Rabbim çok şükür 42 yaşında anne olmayı nasip etti. Sonra Allah’ın hikmeti işte kızım 4 aylıkken kendiliğinden 2.ye hamile kaldım. Onu da “bizim yaşımız geç, yarın bir gün ölünce yalnız kalmasın kardeşi olsun” diye yaptık.
Zaman zaman gerçekten sıyıracak gibi oluyorum. Ben büyürken kalabalık bir ailede büyüdüm. Babaannem, dedem, halam hep anneme destek oldu. Ama devir değişti. Ben çocuklarımı büyütürken sadece eşimden destek alabiliyorum. Sürekli dip dibe olmakta haliyle evliliğimizi yıprandırıyor.
Çocuk sahibi olduğum için asla pişman değilim ama daha az yorulacağım, kaygı düzeyimin azalacağı günleri iple çekiyorum.
Aslında delilik gerçekten mantığa uymuyor şartları zor olacak bakmak yetiştirmek zor ülke dünya kötüye gidiyor çocukların sorunları var onlara bakarken kendim olamıyorum yapmak istediğim hiç bir şeyi yapamıyorum bunlara rağmen deli gibi bir sevgi var herkes zorlanıyor ben inanmıyorum kolay diyeneVarlıklari paha biçilemez ama bilseydim her şey bu kadar zor ve zamansız bir sorumluluk... geçmişe dönsem .. belki anne olmak tercih edecegim bir şey olmazdı .(LGS annesi ve erken ergenlik yaşayan anasınıfı oğlan anaları yazmıştır. Bu kadın çok yorgun ,yılgın ciddiye almayabilirsiniz)
En azından ikincisi öyle olmuşEvet ama çocuk büyütmenin bir el kitabı yok. Baştan ne kadar zor olabileceğini kestiremiyorsunuz.
Benim ilk kızım kolay bu bebekti. Ama ikincisi çok zor. 8 aya girdik. Gecede hala 5 kere uyanıyor. Hep böyle kalmayacaklar tabii. Uykusu düzene girecek. Bir yeri ağrıyorsa kendi söyleyecek. Okula başlayacaklar. Benimde kendime ait bir hayatım yeniden olacak.
Ben ikinci çocuğumu önce doğursaydım ben de cesaret edemezdim. Meğer ilk kızım yetişkin olarak doğmuşEn azından ikincisi öyle olmuşikiye cesaret edebilmişsiniz benim ilk oğlum alerjik kolikti gece gündüz ağladı. Şimdi de aynı sekiz aylık gece normali yedi kez uyanmaktır. Bazen daha fazla on bes dakika da bir gibi bazen de kısmetliysem daha az uyanıyor ama yedi stabil ikinci bebek düşünemiyorum hiç.
Demek ki kim neyi yapmıyorsa içinde o ukde kalıyorKeske erken evlenseydim iki sene arayla olsaydı cocuklarim diye düşünüyorum 28 yaşında evlendim 30da büyük oğlum oldu,38.5 ken ikinci oldu öyle şeyler işte
Konu silinmemiş, konu başlığına soru yazılmış içerik girilmemiş.konu silmek yasakMune