Bebişiniz size neler kattı keşke anne olmasaydım diyen var mı

Anneliğin ne denli zor olduğunu anne olunca anladım.Benim bebeğim de gazlı bir bebek ilk 3 ayımız çok zorlu geçti.Şuan 4.ay bitti gaz bi nebze azaldı.Gündüzleri hep kollarımda uyuyor hala sürekli emmek istiyor.Bebekten bebeğe değişiyor bunlar tabi.tek başıma baktığım için epey zorlanıyorum.Bi kaç saat görmesem çok özlerim ama biliyorum.Zor günler geçecek bigün kendi kendine uyuyacak hatta bizi bile yanında istemeyeceği günler gelecek
Aynılarını yaşadım.Kendimi çok sucladim.Herkes bugunleri arayacaksın diyince çok daha kötü oldum.ama hiç öyle değilmiş.

Bu arada eklemek istiyorum;
Pişman olmak da insani bir şeydir, ve doğurduğuna pişman olan kadınlar da var hiçbirinin duyguları geçersiz veya önemsiz değil. Burayı okuyan pişman anneler varsa bilsinler ki kötü insan veya kötü anne değiller, sadece zorlanıyorlar. Ve zorluklar hep "dönemler" şeklinde gelir, geçerler. Burdan o sessizce okuyup yorum yazmaya cesaret edemeyen anneye de selam olsun ♥️

10 aylık bebeğim var
Eski günlerimi ozledigim de oluyor.İyi ki doğurmuşum diyip gözlerimin mutluluktan dolduğu da.Cok zor com da mutluluk verici.Dogurmadan anlıyorum zannediyordum ama hiç birseyden anladığım felan yokmuş.

Oğlum ve kızımın arası 1 bucuk yaş ikiside daha bebek kızım 4 aylık eğer ikinciyi yapmamış olsaydım benim için geçici durumlar hariç herşey gayet güzel rahat geçiyordu,suan cok fazla efor sarfediyorum ikisi için ve cok fazla yoruluyorum ama kızımı doğurmamış olsaydım keşke diyede düşünemiyorum çok büyük delirme eşiklerine gelsemde.
Çok sabırlı olmayan hemen cocuk yapmasın tek tavsiyem bu.

Buna katılmıyorum.
İnsan düşünen bir varlıktır, bütün dürtülerimize dümdüz boyun eğsek hayvanlardan farkımız olmaz. Özellikle dünyaya yeni bir insan getirmek; üzerine çok düşünülmesi ve herşeyi tartarak verilmesi gereken bir karar bence.
Evet ama çocuk büyütmenin bir el kitabı yok. Baştan ne kadar zor olabileceğini kestiremiyorsunuz.
Benim ilk kızım kolay bu bebekti. Ama ikincisi çok zor. 8 aya girdik. Gecede hala 5 kere uyanıyor. Hep böyle kalmayacaklar tabii. Uykusu düzene girecek. Bir yeri ağrıyorsa kendi söyleyecek. Okula başlayacaklar. Benimde kendime ait bir hayatım yeniden olacak.

Evet ama çocuk büyütmenin bir el kitabı yok. Baştan ne kadar zor olabileceğini kestiremiyorsunuz.
Benim ilk kızım kolay bu bebekti. Ama ikincisi çok zor. 8 aya girdik. Gecede hala 5 kere uyanıyor. Hep böyle kalmayacaklar tabii. Uykusu düzene girecek. Bir yeri ağrıyorsa kendi söyleyecek. Okula başlayacaklar. Benimde kendime ait bir hayatım yeniden olacak.
Tüm bunlar olana kadar ben pert 😂 o yüzden hayata tekrar "ben de varım" diyebilmek için, o açıdan erken annelik önem taşıyor...

Hayatta koşulsuz ve sonsuz tek sevdiğim insan kızım. İyi ki yapmışım onu. Benim için dünyanın en akıllı, en harika, en güzel, en eşsiz, en mükemmel varlığı.

İkinciye hamileyim, ona karşı henüz çok bir şey hissetmiyorum. Hatta ayağım şişince falan "E gül gibi çocuğum vardı zaten bu topa niye girdim acaba ben?" dediğim oluyor.

İkinciyi de kızım istedi + tek çocuk olmak güzel değil diye yaptık. İlki gibi böyle bebeğimiz olsun heyyooo bir durum yoktu.

Oğlum ve kızımın arası 1 bucuk yaş ikiside daha bebek kızım 4 aylık eğer ikinciyi yapmamış olsaydım benim için geçici durumlar hariç herşey gayet güzel rahat geçiyordu,suan cok fazla efor sarfediyorum ikisi için ve cok fazla yoruluyorum ama kızımı doğurmamış olsaydım keşke diyede düşünemiyorum çok büyük delirme eşiklerine gelsemde.
Çok sabırlı olmayan hemen cocuk yapmasın tek tavsiyem bu.
Ah arkadaşım tek çocuk hiç çocukmuş değil mi🤣 aynı durumdayım bazen bugün de bitti şükür deyip duvara çentik atasım geliyor 🙈

Dünyam benim;Küçücük dünyam,İşim,Aşım,Uğraşım.Kusurum, yanlışım, yanılmışlığım,Kızgınlığım, kıskançlığım, alınganlığım,Birdenbire evrenliğim;Birbaşıma kalmışlığım bir anda.Belalara koşmuşluğum;Sinmişliğim inimde.Dünyam benim;Küçücük dünyam benim,Sevincim, üzüntüm, gerçeğim benim.

Hasan Hüseyin Korkmazgil

Bazı yorumları gözlerim dolu dolu okudum özellikle bir yorumda teli bıraktım ağladım. Çünkü daha az önce anneliğimi sorguluyordum.
Kendimi yetersiz hissediyorum yapamadım beceremedim galiba diyorum
Çok zor bi bebeğim var zaten alerji yüzünden aylarca huysuzdu sevemedik bile 😔 her şeye rağmen onun bir gülüşüne ölür insan

İki oğlum var üç olsun isterim bakacak gücüm ilgilenecek hepsine yetecek vaktim olsa beş olsun çok güzel bir duygu ben bu zamana kadar ne yapmışım ki diyorum sanki onlarla doğdum herkes yaşasa tatsa keşke diyorum

Varlıklari paha biçilemez ama bilseydim her şey bu kadar zor ve zamansız bir sorumluluk... geçmişe dönsem .. belki anne olmak tercih edecegim bir şey olmazdı .(LGS annesi ve erken ergenlik yaşayan anasınıfı oğlan anaları yazmıştır. Bu kadın çok yorgun ,yılgın ciddiye almayabilirsiniz)

X