• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

İş sizde bitecek genelde, ne kadar eşit bir paylaşım yapsanız da bu böyle.
Bazen biz sorumluluğu üzerimize alarak erkekleri dışarda bırakıyoruz, sorumluluk vererek büyütülmedilerse bu şekilde devam etmeye çalışıyorlar, iş yıkmak gerekiyor.
Bebek bakımında her şeyi talep edin evet ama bu laf sokmalar, her şeye takılmalar evliliğinizi yıpratır.

Beklentiniz zirve zaten yapıyorlarda ama 1.5 aylık bebek sadece sızı tanıyor bol bol okuyun cocuga ezıyet etmeyın ne demek esımde aglıyor ben alıuorum büyüsede oncelık anne olacak bunu unutmayın cocuk anne arasındaki bağ çok farklı
Eşimde ağlıyor demedim uykuya dalamıyordu bende de ağlıyordu.Bazen bende ağlıyor eşimde susuyor.Zaten eşimde de uyuyakaldı yazmışım oraya kaç kere uyuttuğunu demek ki anlık ağlamış.Hayret bir şeysiniz ya hangi anne cocuğunu bilerek ağlatır siz biliyosunuz ya sadece anneliği benim cocuğumu korumak da sizlere düştü

Ne alakası var ya çocuğu aç bıraktım demedim uykuya dalamadığı için ağlıyordu nitekim babasında uyudu.Bilerek hangi anne çocuğunu ağlatır.Ne kadar vicdansızsınız bu durumdayken anneliğimden vuruyorsunuz.Yazık

Siz yazmadiniz mi yukarda ne kadar agladiysada babasinin yatirmasini beklediginizi, sonra yine meme istedigi icin onda uyuya kaldigini? Ben mi yalnis okudum? Ben anneliginizden vurmuyorum. Sizin en büyük sorununuz su anda annelige adapte olma sürecinde olup sorunlar yasadiginiz. Cünkü neden? Simdiye kadar cok ben merkezci yasamissiniz ve simdi farkina variyorsunuz ki su anda arka plana düsüyorsunuz. Esinize kizmaniz da ondan aslinda. Bebekle alakali degil. Sizin adapsyon sürecinizle alakali. Onu önce bir görün..esiniz de kendini yirtsa sizin kadar yine olamaz Cünkü bebek ilk sene en cok anneyi ister heleki emiyorsa. Bakis acinizi önce bu konuda biraz düzeltin. Hayatiniz komple degisti zorlaniyorsunuz ok. Ama size yardim edenlere hayati nasil dar ederim düsünecek yerine, ihtiyaclarimi nasil daha iyi iletisimde gösterebilirim diye düsünün. Annelik zor. Her dogum da tek bebek degil, bir annede dünyaya geliyor unutmayin.

Adama acıdım  tecrübesiz oda şimdi ister istemez stres yapıyordur ben çocuğum 5 6 aylık olana kadar koynumda ayırmadım kokunuza doysun yavrucak 😟
Allah Allah ben ne dedim de sizler çocuğumu mahrum ediyorum sandınız anlamadım ki.Alt tarafı babası uyuttu😂Bütün gün bende zaten bebek

Yaşarken acı olsada şimdi gülüyoruz.

Zaman geçiyor çekilen bir çok sıkıntı tatlı birer anı kalıyor. Ama bu sürede çevreyi kırmamak lazım.

Yasarken de aci degildi benim icin , yani cok yorucu hatta korkunc yorucu bir donemdi ama ben cok mutluydum , bilerek ve isteyerek yaptigim bir bebekti , başıma gelecekleri kabul ederek yaptim yani 🤦🏼‍♀️

Siz yazmadiniz mi yukarda ne kadar agladiysada babasinin yatirmasini beklediginizi, sonra yine meme istedigi icin onda uyuya kaldigini? Ben mi yalnis okudum? Ben anneliginizden vurmuyorum. Sizin en büyük sorununuz su anda annelige adapte olma sürecinde olup sorunlar yasadiginiz. Cünkü neden? Simdiye kadar cok ben merkezci yasamissiniz ve simdi farkina variyorsunuz ki su anda arka plana düsüyorsunuz. Esinize kizmaniz da ondan aslinda. Bebekle alakali degil. Sizin adapsyon sürecinizle alakali. Onu önce bir görün..esiniz de kendini yirtsa sizin kadar yine olamaz Cünkü bebek ilk sene en cok anneyi ister heleki emiyorsa. Bakis acinizi önce bu konuda biraz düzeltin. Hayatiniz komple degisti zorlaniyorsunuz ok. Ama size yardim edenlere hayati nasil dar ederim düsünecek yerine, ihtiyaclarimi nasil daha iyi iletisimde gösterebilirim diye düsünün. Annelik zor. Her dogum da tek bebek degil, bir annede dünyaya geliyor unutmayin.
Hayır cocuk bendeydi uyuyamadı uyuyamayınca ağladı ben de babasına verdim babasının sakinleştirmesini bekledim öyle de oldu 3 kere uyudu uyandı sonra.Emzirme konusuna gelince bundan gocunmuyorum en son yine bende uyudu diye belirttim.Yoksa kurban olsun bütün gün isterse emsin.Aynen çok iyi özetlediniz benmerkezci yaşadım şuan zorlanıyorum aynen.Annemi de çok kırıyorum eşimi de.Yarın biraz hava almaya çıkıcaz 9 ay hamilelik sezaryen lohusalık hep evdeydim koronadan dolayı.Eşim mangala getireceğim seni dedi bakalım iyi gelir biraz sakin olup dediğiniz gibi bıktırmamam gerek

Ya böyle lohusaya bayılıyorum. Bı ne güzel naz, ne güzel bakım😅

Kızım doğunca ben bakarım dedim. Aç kaldigim bile oldu annemi iki sokak aşağıdan cagirmadim. Ama sağ olsun hiç yanlız birakmadi. Hatta bazen yemekte kizim ağlardı, ben emzirirken annem beni yedirirdi.
Bir buçuk buçuk yaşına gelene kadar ben uyuttum. Sonra gene ben uyuttum. 😀Esim genelde oyun oynar sadece. Ama benzini değiştirir, yemegini yedirirdi.

Şimdi okula başladı. İkizlerden hiç bahsetmiyorum..

Bence eşiniz yardımcı oluyor, sakın olun.
Okurken imrendim 💓 ailemle farklı şehirdeyim. Annem 10 gün yanımda durduktan sonra gitti. Eşim ile başladı. Tek başıma herşeye koştum. Bunalınca soğuk çay içebileceğim kimse yoktu yanımda

Ben sizin konulariniza ne akdar anlayışlı bır eşin var seni de ne kadar nazlı büyütmüsler falan desinler diye açtığınız düşünüyorum. Hoşunuza gidip egonuz tatmin oluyor bence yazdıklarınız tam anlamıyla komik ve olgun bir insanın dert etmeyeceği şeyler. O yüzden ciddiye almıyorum sizi.

Evli olmadigim icin mi boyle konusuyorum bilmiyorum ama evet babalarin belese baba olmalarina ben de ayar oluyorum. Hicbir baba da sorumlulugu yuzde yuz paylasamiyor. Sizin esiniz en azindan baya bir is yapiyor calisiyor ediyor. Talepleriniz bana sacma gelmedi tabi ki ilgilenmesi lazim ama sizin ona kotu davranmaniz laf sokmaniz sacma geldi o iliskinizi yipratir iste. Sizi de yipratir sakin olmaya huzurlu olmaya calisin rahat olun.

Hayır cocuk bendeydi uyuyamadı uyuyamayınca ağladı ben de babasına verdim babasının sakinleştirmesini bekledim öyle de oldu 3 kere uyudu uyandı sonra.Emzirme konusuna gelince bundan gocunmuyorum en son yine bende uyudu diye belirttim.Yoksa kurban olsun bütün gün isterse emsin.Aynen çok iyi özetlediniz benmerkezci yaşadım şuan zorlanıyorum aynen.Annemi de çok kırıyorum eşimi de.Yarın biraz hava almaya çıkıcaz 9 ay hamilelik sezaryen lohusalık hep evdeydim koronadan dolayı.Eşim mangala getireceğim seni dedi bakalım iyi gelir biraz sakin olup dediğiniz gibi bıktırmamam gerek

Zorlanmaniz gayet normal. Heleki bu dönemde daha da zor. Hicbirsey istedigimiz gibi normal gitmiyor. Disari cikmak size iyi gelecektir. Olmadik yerde etrafinizdakilere kizmak yerine korkularinizdan veya tedirginlinlerinizden bahsedin. Utanilacak birseyler degil. Hepimiz anne olarak bir sorgulamak sürecinden geciyoruz. Is, kariyer konusundada. Kendinize de zaman verin. Zamanla sizde duruma daha iyi adapte olacaksiniz. Ilk sene en zoru en cokta uykusuzluktan dolayi.

Böyle yapmaya devam ederek hem insanların daha fazla yardım etmesini engellersiniz hem de eşinizle aranız onarılmayacak şekilde bozulur.
Eşinin şu an yapabileceği tek şey bez değiştirmek bir de kucaklamak çünkü daha 1.5 aylık bebeğiniz onda da yine sizi isteyebilir

1.5 aylık bebeğe 3 kişi bakıyorsunuz ve hala bir şeylerden şikayetçi olman biraz şımarıklık oluyor.
Yemeklerin önüne hazır geliyor ki bu bulunmaz bi nimet, oğlum 10 aylık akşam yemeğe babasıyla ablasıyla oturuyor ben yediriyorum. Zaten onun yemeği bitene kadar herkes yemeğini bitiriyor en son oğlumu temizleyip eşime veriyorum ben yemeğimi yiyorum genelde soğuk yiyorum. Kendime günde 3-4 kere poşet çay yaparım hepsi de yarım kalır hatta yudum almadan soğuttuğum çok oldu.

3 kişi varken tuvalete gidemedim, duşa giremedim olayını anlamadım zaten
Bence diğer lohusa konularından etkilenmişsiniz. Lohusa olunca illa sorun, sinir, stres bir yerlerde ters giden bir şey olmalı diye her şeyin düzgün gittiği ilişkiyi kurcalıyorsunuz.

Şuan lohusasiniz varsayiyorum ama bende lohusayim oğlum 2 aylık yatağım 3 gün kaldı yerde üstelik sezeryan olmama rağmen o günden sonra kv kp hergun ama hergun evime geldiler her gün yemek yaptım onlara ne eşim ne annem ne bir başkası yardım etmedi esim her gece kahveye gitmeye basladi gunduz iste aksam kahvede 12 gün önce korona oldum çok çok kötüydüm eşime bir çayı koyarmısın dediğim için isitmedigim laf kalmadı yerden kalkamazken hem oğluma baktım hem yemeğimi temizligimi yine yapmaya devam ettim şuan sizi görünce kendi halime üzüldüm 😔bu kadar kadın böyle değer görüyorken ben neden zerresini göremedim diye 😔 eşiniz yemekleri yapıyor anneniz evi temizliyor ve hala sikayetcisiniz ne desem bilemedim..sadece gördüğüm değere üzüldüm...
Herkes sezaryen olmama rağmen demiş bari diyim ben de sezaryen oldum biliyorum nasıl bir şey.Dedim ya eşimi 5 sene tanıyordum 1,5 sene de bekledim çocuk için.Eşimin bana değer verdiğini bilerek çocuk yaptım yoksa yapmazdım zaten öyle eşe çocuk

Hepsi düzene girecek şeyler canım sen biraz daha sakin olmaya calis. Esin çok iyi biri senide çok seviyor belliki. Dualar oku canım . Çocuğunla eşinle geçirebileceğin çok güzel zamanlar . Mutlu olmaya çalış canım. Sana sadece sorumluluk ağır gelmiş. İnsaAllah onada alisicaksin. Daha güçlü bir insan olcaksin .❤️

Klasik aneksenamunn konusu etrafımdakileri övün beni gömün. Ben anlattığın gibi olduğunu düşünmüyorum ben senin anneni konularından biliyorum muhtemelen annen senin anneliğini beğenmiyor seni yerden yere vuruyor, hatta annelik yapmana bile müdahale ettiğini düşünüyorum. Annene mecbur olduğun için de eşine öfkelisin, çünkü eşin seni anlamıyor görmüyor ne yaşadığını. Kandıramazsın beni olaylar böyle değil. Yemiyorum artık

Bu senin savunma mekanizman

Ben olsam yavrumun tadını çıkarırdım, daha 1.5 aylık, lokum gibi bir şey. Eşinizden annelik yapmasını beklemeyin.
Beklerseniz hiçbir zaman tatmin olamazsınız, mahkemeler bile çocuğu anneye veriyor çünkü çocuk anneye muhtaçtır babaya değil. Size yardim ediyormuş her konuda işte daha ne yapsın. Çocuk varken temizlik ve yemek bekleyen tonla adam var. Eşinizin çok üstüne gidiyorsunuz bence.

Adama acıdım  tecrübesiz oda şimdi ister istemez stres yapıyordur ben çocuğum 5 6 aylık olana kadar koynumda ayırmadım kokunuza doysun yavrucak 😟
Arkadaş kendini yanlış teleffuz etmiş olabilir ama ben öyle düşünmüyorum. Evet bazen annelerinde dinlenmeye ihtiyacı var. Eşimde uyuturdu oğlumuzu bana okadar iyi gelirdiki. Zaten konu sahibi 10 dakika bile geçmeden emzirmeye geçmiş 😅

Teşekkür ediyorum gönlünü de alıyorum.Ama sonra yine aynıyım😟
Lohusalık depresyonundaymışsınız gibi geldi bana, aslında eşiniz elinden geleni yapıyor, anneniz de yanınızda, 2-3 çocukla eşi hiç destek olmadan tek başına bebek büyütenler de var ama herkesin yapısı bir olmuyor, kimi bu süreci rahat atlatırken kimi her şeye alınganlık yapabiliyor, belki bebekli yaşama adaptasyon sağlamakta da zorlanıyorsunuzdur, çalışan biri olarak hamilelikte evde olmanız, aktif hayatınızdan uzaklaşmış olmanızın da etkisi olabilir.
Bence psikolojik destek almalısınız, online hizmet veren uzmanlar varmış, isterseniz iletişime geçin, faydasını göreceğinizi düşünüyorum😌

Back